A schimbat cineva de aici vreodata robinet de caldura la e12?
E groaznic! Oribil.
Este prins cu 4 suruburi pe flanse de la tevi de aeroterma, sub bord, intre consola si volan. Piulite nu le vezi, doar le simti. Acces nu prea ai la ele, decat prin o spatiu cu latime de un deget. Acces cu o cheie de 9 care reusesti s-o pui pe piulita doar cu rabdare mare. Necisita si pozitii cu corp dubioase pe podele, pe scaune, in functie de piulita.
Am avut onoarea azi sa inlocuiesc robinet cu una SH. Al meu nu inchide, am caldura mereu. Cel SH din pacate s-a dovedit si el defect, curge antigel din el ca la balamuc! Asta am aflat dupa chin di degete distruse si 2 ore din viata mea pierduta degeaba.
Robinet al meu veche era modificat de comunisti, se poate desface, cand m-am uitat la el m-am dat seamna ca au montat saiba care inchide / deschide trecere de apa invers! Asa ca m pus piesele in robinet cum trebuie, si acuma inchide foarte frumos. Am golit iar instalatie de antigel, si m-am apucat cu demontarea robinet nou SH stricat. Intre timp bineinteles a inceput sa ploua. Cand am ajund sa desfac ultimul surub, am scapat cheie de 9 si nu il am mai gasit. A picat in spate pe aeroterma, ca sa ajung acolo trebuie demontat ... robinet. Avand in vedere ca nu am alta cheie de 9 care incapa acolo, le am injurat pe comunisti, pe piese SH, pe ploaia, pe viata la bloc si inca cateva lucruri

Apoi am inchuiat masina si am aruncat cheiele intr-un dulap adanc.
Morala: piese SH suck, 400RON pentru un robinet sucks si asta, si cand vrei sa termini ceva in timp limitat, sa intample lucruri care te impiedica sa termini in timpul disponibil.
Piesa problema, vazut din spate:

Asa arate montat in masina vazut din fata: