Help - Search - Members - Calendar
Full Version: E12 528
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31
bartro
Sunt Varza!

QUOTE (bartro @ Jan 12 2010, 11:00 AM) *
Da, cred ca am exclus catastrophic mechanical failure. Trebuie verificat cele standard.

QUOTE (oakyman @ Jan 26 2010, 06:43 PM) *
Pan la urma am ajuns la doctor cu ea.... Acolo am constatat k mi sa rupt axul cu came.... mellow.gif Multumesc pt ajutor cool.gif cool.gif cool.gif

( link )
bartro
QUOTE (bartro @ Feb 5 2010, 05:20 PM) *
Masina are si casetofon! Prinde Zu si ProFM dance. Caseta nu am incercat..

Radio s-a reprofilat si acuma prinde Smart FM sau Magic FM. Oscileaza intre posturi cand pun semnal si cand franez. Ieri am incercat redare de o caseta, si.. merge!
MeHigh
domnuu, acolo unde scrie "Stereo" e buton tactil?
oricum, nu poate spune absolut nimeni ca masina ta nu are o personalitate aparte, e speciala intre speciale prin unicitatea ei.
daca schimbi vreodata radio-ul, sa nu il arunci, e bun la colectia "vintage".
si mai e si foarte silentioasa, fashaia cand ai ajuns la intalnire, mi-a placut zgomotul insesizabil.
bartro
Nu e tactil, butonul de Stereo smile.gif . Pe vremuri majoritate de casetofoane erau mono, e un bling-bling sa arata ca e mai bun.
Masina are esapament foarte silentios. Din pacate peste 3000rpm nu sa mai aude frumos deloc motorul, dar pe loc sa aude frumos.

Am primit de la cosmin ceva piese de AC de pe un E12. Din pacate lipsesc grilele de la guri de aer, scrumiera si e cam taiat locas pentru casetofon. Si mai lipsesc conducte de aer. Oare mai gasesc piesele? Sau mai bine caut alta consola?

Poze:
coman cosmin
nu ma injura nu da cu parul.parca tin minte ca ti-am zis la ultima intalnire de la circ ca am si grilele alea.sunt ingropate intr-un morman de piese.dar fac cumva si le gasesc.
am si scrumiera biggrin.gif da ti-o dau cu o conditie:sa te apuci de fumat tongue.gif .
oricum cu urmatoarea ocazie cand ne vedem iti aduc si restul de piese care ti le-am promis(stau cumintele in urs si te asteapta).
bartro
mersi!
MeHigh
@Bart - scuze pentru off-topicul ce urmeaza.
@Cosmin - si eu promit sa vin cu fetele de usi la urmatoarea intalnire, pentru ursulica al tau.
coman cosmin
multumesc Mihai
bartro
Mai multe despre carburatoare zenith 35/40:
http://www.v-d-h.de/berichte/restauration/...r/vergaser.html
bartro
Ulei.

Acuma in motor sa afla 15w40 semisintetic. Cam scade nivel, vad in oglinda retrovizoara de ce. O sa treb sa adaug ulei. Pentru ca oricum in manual de masina este recomandat 20w50 vara, as vrea sa completez cu 20w50. Problema este ca am vazut doar 20w50 mineral. Se poate amesteca? Nu sunt ingrijorat mici objectii de gen uzura extra de ceva nanometri in 20.000 de km, merg putin cu masina, motivele principale sunt reducere de consum de ulei si sa am totusi destul de presiune la ulei si la ralanti. Motor oricum trebuie refacut. Cand, vorba cuiva de pe un alt forum, cand face respawn Romania.

O sa face spume cand adaug 20w50 mineral la 15w40? Sau gasesc totusi undeva 20w50 semisintetic? Sau sintetic? Merge ulei sintetic adaugat la semisintetic?
xox
QUOTE (bartro @ Jul 16 2010, 01:51 PM) *
O sa face spume cand adaug 20w50 mineral la 15w40?

Dap. Am bagat in M10 din greseala, n-am mers mai mult de 4 km si a trebuit sa-l schimb tot. N-am facut engine flush dupa manevra asta, dar a fost ok.
TiL
xox, cumva pusesei mineral peste full sintetic?
Eu cred ca am mai amestecat semisintetic cu mineral si n-am patit nimic.

Bart, de ce nu pui un 20W50 cu totul si gata? Nu cred ca se simte un litru de 20W50 peste 5 de 10W40 (care poate sunt combinati si cu benzina). Mai bine schimbi tot uleiul. Sau macar baga o prostie de-aia 2+2 biggrin.gif
xox
Da, cred ca mineral peste full synthetic era. Nu cred ca era semi dar mi-am imaginat ca efectul trebuie sa fie asemanator. Ori era chiar semi, nu-mi aduc aminte. In orice caz, era ceva 15w40. Si n-a mai tras motorul deloc, am crezut ca mi-a murit Pierburg-ul, dadeam vina pe benzina, etc.

bartro
Ulei e in motor poate de 200km, deci mi-e mila s-o arunc.
Si asa, cred ca manaca destul ca sa fie efectuat schimb total destul de rapid smile.gif Doar sa nu ma trezesc cu spume.
David
Eu l-as schimba, sa fiu cu sufletul impacat! smile.gif
bartro
Nu stiti cum e motor asta.. haifisch probabil ma intelege sad.gif
haifisch
bart nu are nici pe draq daca pui sintetic peste mineral....20w50 peste 15w40....mie nu imi e rusine sa recunosc ca am pus de toate in al meu pentru ca e dat pe ulei...

NU mai baga 15w 40 in motorul tau!...motorul fiind uzat si ciupind ulei ii bagi unul mai gros ca sa aiba si el ungere mai ales acum vara cand el tinde sa se subtieze...am avut si eu 15w40 acum vreo 2 veri si l-a papat cum papa ea de fel benzina

@TiL ma fac ca nu am auzit faza cu baga si tu un 2+2 din ala annoyed_h4h.gif ...in nici un caz porcarii din astea

@david bart nu schimba motorul la fel cum nici tu nu il schimbi pe al tau dar mai e ceva in plus....the love for the big six

P.S. da...haifisch te intelege foarte bine
bartro
Stiam ca o sa ti cu mine biggrin.gif
David cred ca vorbea de ulei, nu de motor.
In concluzie, o sa bag ce gasesc in motor asta, 20w50 sa fie.
haifisch
daca se referea la ulei mii de scuze

vezi ca e ok BP Visco 2000...eu am folosit....e ieftin si bun...
bartro
De unde luai?
haifisch
in benzinarii si hypermarketuri nu gasesti....

incearca la magazine de piese.....chiar si alea de piese de dacia etc
eugene12
Salut.Din cate am inteles,daca amesteci ulei mineral cu sintetic se creeaza depuneri de ulei in motor(mazga neagra) si nu stiu cat de bine ii este motorului.mai bine completezi putin si apoi bagi un bidonas de motor flush si schimbi uleiul cand o sa ai bani.Eu am patit la masina mea ...s-a infundat sorbul la pompa de ulei din cauza asta.Acum e curat lacrima motorul si folosesc numai acelasi tip de ulei 5w40.Bafta!
David
CITAT(bartro @ Jul 16 2010, 11:17 PM) *
David cred ca vorbea de ulei, nu de motor.
In concluzie, o sa bag ce gasesc in motor asta, 20w50 sa fie.

smile.gif Ceva mineral si mai gros sa fie, bine nu exagerat... Sunt grade multe afara! heat.gif Si nu foarte scump! Vezi cum se comporta, ar trebuii sa fie mai bine! whistle3.gif

CITAT(haifisch @ Jul 16 2010, 11:28 PM) *
daca se referea la ulei mii de scuze

smile.gif Mic si neintelegator!... fight (12).gif lnr (1).gif
Ciupanezu
Oil flush-ul nu face deloc bine unui motor cu multi km.
TiL
Si eu tot cu BP 20W50 mergeam... e ieftin si f ok. Castrol e facut tot de BP wink.gif

Eu il cumparam din Carrefour.
Da haifisch, in situatie de genul asta cand vreau musai sa ingros uleiul fara sa il schimb, la un motor deja destul de uzat, as bag un 2+2. Cu toate ca nu as folosi de fel asa ceva, mai bine 20W50 si-atat.
bartro
O sa caut alceva decat BP totusi, nu imi place cum au tratat problema cu poluare la scurgerea aia.
TiL
mda... mi se parea convenabil, era 16lei/litru acum 3-4 ani.
Am mai folosit ELF si ce mai prindeam la promotii, dar nu retin daca aveau 20W50 sau 15W40.
haifisch
exista elf 20w50 dar nu recomand....nu prea place la bavareze uleiul pentru croissante
bartro
Exista intotdeuna ulei pentru carnati.. castrol GTX 20w50 biggrin.gif
iorgos
QUOTE (bartro @ Jul 17 2010, 05:51 PM) *
Exista intotdeuna ulei pentru carnati.. castrol GTX 20w50 biggrin.gif

Buna rau asta Bart. laugh.gif
TiL
Sa dai parfum de prajeala la toti vecinii tai, care este biggrin.gif
bartro
Findca sete era mare, vara la circ, am adaugat Goulash de la MOL, 20w50 pentru motociclete (in lipsa de mai bun).
TiL
si s-a racorit? Sau face spume?
bartro
Nici o spuma, fumeaza ca un cubanez linistit in continuare.

Stau zilele astea la socri la curte, azi am venit cu masina (ploua) si cu ocazia asta am mesterit un pic:
am schimbat furtun frana dreapta spate, pentru ca masina mergea franat dupa ce am mers un pic. Am mai avut asta si 2002 si atunci era furtun vinovat. De data asta insa, furtunul veche ATE din '76 era inca foarte bun. Am sa desfac etrier. Candva.
Am mai cositorit si un contact prost la aprindere. Am reglat si un pic in jos capota. Statea cam ridicat pe fata. E mai bine acuma, dar parca mijlocul e mai ridicat fata de margine inca. Aripile au fost schimbat la un momendat (rugina era motiv, a zis fostul proprietar), capota nu pare super drept. O fi fost atinsa pe acolo. Nasul nu pare sa aibe deformari insa. Cine stie.
TiL
de-aia le iubim, ca sunt personalizate wub.gif
Mihai_AMD
azi 528-ul a fost pe la mine pe la gaesti,impreuna cu bart...nostalgica masinarie...uneori chiar mi-e dor de un e12 clasic...fara kit bbs si interior de e28 tongue.gifP
haifisch
what? without malfunctions? laugh.gif

cred ca e bart il rodea curiozitatea sa vada daca un drum lung o sa ii faca bine

chiar sunt curios ce ne raporteaza
Sportivu
Ii place tare de tot sa traga din "cubanez" si sa pufaie, dar trage intr-un mare fel laugh.gif Am fost uimit de E12-le asta. Mai un zgomot de cardan, mai un diff fluierator, barcuta de fata, dar chiar trage super masina. 2.8 cu carburi... wub.gif merita facuta din bara in bara, parerea mea ca bart are o baza buna pentru start.

LE: am senzatia ca "si-a mai dat drumul" putin odata cu drumul asta... sa vedem ce zice Mos` Bart laugh.gif

E_

haifisch
ahaaa....deci bart a avut si ajutoare in caz de ceva smile.gif
TiL
Super masinuta smile.gif
Si senzatia cu amortizoare duse e unica, plutesti pe valuri biggrin.gif
Sportivu
confort maxim Tilule... laugh.gif
bartro
Pai da...
benzina 222,59RON
ulei 4L 75,99RON
rovigneta 13RON
senzatia de plutit pe valuri de autostrada in E12 cu caldura permanenta si fara amortizoare: priceless!

QUOTE (haifisch @ Jul 20 2010, 09:59 PM) *
what? without malfunctions? laugh.gif

Da, without malfunctions smile.gif
A fost asa-zisul maiden voyage pentru mine si masina mea in afara de localitate. Scopul a fost plimbarica, luat ceva piese de la DB85AMD, si test ca sa vad daca merge pana sovata rolleyes.gif
bartro
QUOTE (Sportivu @ Jul 20 2010, 10:17 PM) *
Ii place tare de tot sa traga din "cubanez" si sa pufaie, dar trage intr-un mare fel laugh.gif Am fost uimit de E12-le asta. Mai un zgomot de cardan, mai un diff fluierator, barcuta de fata, dar chiar trage super masina. 2.8 cu carburi... wub.gif merita facuta din bara in bara, parerea mea ca bart are o baza buna pentru start.

LE: am senzatia ca "si-a mai dat drumul" putin odata cu drumul asta... sa vedem ce zice Mos` Bart laugh.gif

Haleste ulei de nu mai am vazut asa ceva. Mai ales la frana de motor. A condus si nitel domnul Sportivu, a pus frana de motor pe la 160km/ora, si a reusit performanta de facut fum ca sa fie acoperit 2 benzi de autostrada pe o distanta de o suta de metri. Cred ca mananca 1 litru per 100km daca mergi mai tare. La viteza de 100km/ora pare mai acceptabil insa.
Sportivu, ai uitat sa spui ca nu poate fi oprit caldura tongue.gif si ca motor cam bate. Sa sti ca cand am mers spre casa chiar mergea mai bine masina, parca e mai nervoasa, reactioneaza mai bine la pedala (de acceleratie).

QUOTE (haifisch @ Jul 20 2010, 10:19 PM) *
ahaaa....deci bart a avut si ajutoare in caz de ceva smile.gif

Recunosc ca prezenta de co-pilot a fost linistitor..

QUOTE (TiL @ Jul 20 2010, 11:18 PM) *
.. senzatia cu amortizoare duse e unica, plutesti pe valuri biggrin.gif

Faza ciudata e ca pe spate are amortizoare noi. Cand trec un limitator sin asta de viteze cu rotile fata nu simt nimic, apoi cu spate sar in sus. Sau cand iau o groapa imi dau seamna numai cand trec si cu roata spate prin ea. Pe autostrada s-a simtit destul de dubios pe valuri, intai pe fata nu simti nimic, apoi spate sa ridica, si totodata, fata coboara laugh.gif , cum am zis: priceless.

All in all masina merge. Bate, huruia, cardan freaca ceva, barca, fum, dar merge. Sovata, here we come!
David
CITAT(bartro @ Jul 21 2010, 08:28 AM) *
Haleste ulei de nu mai am vazut asa ceva. Cred ca mananca 1 litru per 100km daca mergi mai tare.

Sau pe ora de zbor!!!... smile.gif
TiL
Cred ca mananca 1 litru per 100km daca mergi mai tare.

Sa-i pui indicator de consum instant... ulei biggrin.gif
bartro
Am indicator de consum instant, sa numeste oglinda retrovizoara.

Azi m-am uitat pentru prima data sub husele de pe scaune. La sofer nu prea mai e tapiterie pe scaun.. sa vede par de cal maroniu ce mai a ramas, si arcuri. Peste era o paturica smile.gif . Oare mai gasesc material? E un fel de gri bej cu un pic de verde. Cred..
coman cosmin
vorbeste cu Interceptor si iti zice el de unde a luat material pentru 3.0si.
Sportivu
http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro...0i-9279385.html , m-am gandit ca poate iti faca vreun ajutor informatia...
bartro
Mersi Sportivu, dar nu am de gand sa trec la motronic smile.gif
bartro
So , prioritati la e12 ar fi cam asa:
- refacut motor. Sa zicem ca bloc in sine e bun (fara zgriaturi etc) si chiulasa necesita interventii minora. Cost estimat 2000RON.
- refacut tren de propulsiune de la cutie pana la diferential. Am o cutie, si un cardan. Diferential poate pun de 528i care e un pic mai lung (3.45 fata de 3.64). Cred ca o se fie Ok pentru ca cutie gasit e in 5 viteze cu rapoarte scurte. Cheltuieli pana acuma 1000RON.
- refacut suspensie fata. Poate scap doar cu amortizoare. Cost sa zicem 500RON daca gasesc amortizoare la un pret foarte bun.
- refacut tapiterie. Se pare ca un interior (scaune, bancheta, tetiere) complet retapitat duce spre 1000RON. Fara material.
- protejat caroserie de rugine + remediat gurici mici care sunt. cost ? munca multe.

Deci am in vedere cheltuieli necesare in valoare de 3500RON fara sa ma apuc de caroserie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.