eu as pune roz in orice masina... Nu-sh de ce, mi se pare mai bun. Parca se spune ca e mai putin coroziv.
Ciupanezu
Oct 9 2010, 08:15 PM
Maşinile mai noi, de exemplu E46, au radiatoare din aluminiu.
Prin urmare, trebuie folosit antigel fără silicaţi, antigelul normal (albastru / verde) corodează aluminiul, avānd silicaţi.
Mă rog, de fapt nu e vorba doar de coroziunea radiatorului ci a altor piese, inclusiv din motor, cu care antigelul intră īn contact.
Din cāte ştiu, unii agenţi anticoroziune din antigelul cu silicaţi atacă şi unele garnituri.
georgem
Oct 10 2010, 09:22 AM
Asta inseamna ca si eu as putea pune antigel roz in motorul meu? (bine, cu conditia sa golesc complet antigelul pe care il am acum in motor, ceea ce e foarte greu. presupun ca nu se pot combina). Eu am albastru acum.
Ciupanezu
Oct 10 2010, 10:39 AM
Da, ai putea pune.
Nu e chiar foarte greu.
Un buşon e sub radiator şi unul sub motor, laşi să curgă şi aia e.
TiL
Oct 10 2010, 10:54 AM
Scrie si pe bidonul cu roz, sa nu il combini cu albastru
xox
Oct 10 2010, 12:35 PM
Bun, deci iau roz. Oricum, e vina mea, ca doar mi-a zis Sorin de care sa pun dar in loc sa-mi notez, tot timpul fac si apoi uit (pana si cu presiunea la roti fac asa). Si nici nu tin bidoanele. Asa am patit si cu uleiul, cand sa completez, am uitat ce-am pus de la inceput in el
georgem
Oct 10 2010, 03:10 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Oct 10 2010, 11:39 AM)

Nu e chiar foarte greu.
Un buşon e sub radiator şi unul sub motor, laşi să curgă şi aia e.

Ala din partea de jos a radiatorului e simplu de desfacut. Dar ala de pe partea dreapta a blocului motor e mai greu accesibil... Data trecuta cand am schimbat antigelul complet nu am reusit sa-l desfac.
Ciupanezu
Oct 10 2010, 08:33 PM
Dacă ai elevator e simplu.
Mihai_AMD
Oct 11 2010, 08:36 PM
3x1.5L Hepu (27ron bidonu de 1.5

)
restu apa pana la 10.5
TiL
Oct 11 2010, 10:01 PM
Ai luat albastru?
Pretul e bun, cel mai ieftin am gasit la 25lei/1.5l acum cativa ani. Cand in carrefour/cora un antigel bun era de la 16 lei/litru in sus.
Mihai_AMD
Oct 12 2010, 07:51 AM
CITAT(TiL @ Oct 11 2010, 10:01 PM)

Ai luat albastru?
Pretul e bun, cel mai ieftin am gasit la 25lei/1.5l acum cativa ani. Cand in carrefour/cora un antigel bun era de la 16 lei/litru in sus.
da albastru am luat....la recomandarea unui amic bmw-ist.......
oricum ar fi,steagul ala de pe bidon imi da maaaare incredere
bogdyy
Oct 12 2010, 09:20 PM
Trebuie sa ai mai completez si eu,desi pierderi nu are...pana acum,sa ma uit la nivel,l-am lasat un pic sub linia aceia,nu vreau sa se faca prea multa presiune si sa bubuie vasul acela de plastic,plasticul acela imbatranit,dar daca nu a bubuit vara asta,cand vine frigul sansele cred ca mai scad,asa ca pot sa stau mai linistit....,am vazut odata pe un e36 2.5 m50 ca proprietarul ai facuse vasul dintr-un metal,exact marimea si diametrul celui original.
brown.shark
Oct 12 2010, 09:45 PM
bogdyy @ daca-ti iei antigel, gusta-l, sa nu fie facatura. ca vand astia toate mizeriile.
xander
Oct 12 2010, 09:52 PM
da da, si eu zic la fel cel putin 1 litru
daca rezisti tu rezista si e36 le
io's®
Oct 12 2010, 09:59 PM
baa.. voi nu sunteti sanatosi..

poate il aveti pe constiinta
brown.shark
Oct 12 2010, 10:02 PM
eee...nu cred eu sa cumpere bogdyy antigel prost...se pricepe....
TiL
Oct 13 2010, 11:33 PM
QUOTE (haifisch @ Oct 8 2010, 12:40 AM)

incearca TRW TiL
Eh, ma descurc cum pot. Deocamdata am pus mana pe o chestie care arata destul de urat, dar promite. Azi am vazut ca se desface foarte usor, sper ca gasesc teflon pentru el... asadar un brat care ar tine mai mult decat masina. Are emblema bmw pe el, pe bucsa scrie Boge, dar trebuie schimbata.
brown.shark
Oct 14 2010, 07:40 AM
TiL - cum se asigura impotriva desfacerii capacul filetat ?
ionusunt
Oct 14 2010, 09:48 AM
QUOTE (brown.shark @ Oct 12 2010, 11:02 PM)

eee...nu cred eu sa cumpere bogdyy antigel prost...se pricepe....
Mihai_AMD
Oct 14 2010, 10:16 AM
PROASPAT ACHIZITIONAT

nu e pt BMW dar e cu BMW
un tablou vechi,de prin anii 80,il stiu de cand aveam 5-6 ani si mergeam la frizerie sa ma tund.era acolo pe perete si mereu ma uitam la el.recent frizeria s-a inchis,caci saracu nea frizerul a paralizat,si mi-am permis sa rascumpar tabloul ca amintire,oricum ar fi fost spart de catre cei ce vor inchiria spatiul.
are cam 70x50 dimensiuni
Urmeaza o rama noua si un loc de cinste pe wall
brown.shark
Oct 14 2010, 10:27 AM
e din perioada in care se gaseau TIGARI in RO, nu mizeriile de azi, au fost multe materiale publicitare de la bastos dupa revolutie.
xox
Oct 14 2010, 11:02 AM
Ce tigari? Ca inainte de revolutie fumam BT, sau alea de contrabanda aduse de la constanta. In magazine, cel putin la Iasi, gaseai doar Snagov si Carpati. Abia dupa 90 ce-a mai aparut Bran sau MT.
Ce tin minte dinainte de 89 erau Gauloises fara filtru, rosii sau albastre, JPS si Davidoff.
brown.shark
Oct 14 2010, 11:04 AM
xox - tigari bastos, au aparut dupa revolutie la noi cu un marketing f bun
TiL
Oct 14 2010, 01:14 PM
QUOTE (brown.shark @ Oct 14 2010, 08:40 AM)

TiL - cum se asigura impotriva desfacerii capacul filetat ?
O intrebare al dreacu de buna. N-am vazut nici un fel de siguranta. Si usurinta cu care l-am desfacut (e drept, dupa periat cu sarma, dat cu degripant si lasat 3 zile la dospit - abia apoi am incercat sa-l desfac, n-am incercat inainte) m-a pus pe ganduri. Ziceam sa pun niste superglue pe filet cand il inchid.
Pivotul nu avea joc, dar as vrea sa-l fac ca nou.
O alta problema in privinta sigurantei: materialul care tine pivotul pe brat e mult mai subtire decat la bratele obisnuite. Asta pentru ca pivotul e ca o teava bagata in bratul asta, deci a trebuit subtiat ca sa intre teava asta. Si arata cam dubios, ma mir ca nu s-a rupt pana acum... Sper sa tina.
Ceva sugestii legat de astfel de brate? Ati mai vazut?
bartro
Oct 14 2010, 01:48 PM
QUOTE (TiL @ Oct 11 2010, 11:01 PM)

Ai luat albastru?
Dar antigel transparent, ati mai vazut?
Are un miros un pic altfel, aduce aminte de o vacanta din copilarie cand s-a fiert motorul de la Renault 14 GTL pe munte in Helvetia.
Si de ce nu e bine sa amesteci antigel de diferite culori?
TiL
Oct 14 2010, 03:19 PM
Asa scrie pe bidon, cel putin pe cel cu roz. Zice clar sa nu-l amesteci cu albastru, iar daca ai facut-o, sa flush tot si refill.
O fi legenda sau e o posibila problema, naiba stie. Din punctul meu de vedere intra la aceeasi categorie cu ulei sintetic peste mineral face spuma. Mai degraba legenda, dar nu as risca sa fac amestecul asta, totusi.
TiL
Oct 17 2010, 05:59 PM
Am fost la targ:
Loctite, cel special pentru fixat suruburi. 29 lei / 5ml.
Burduf de pivot, 2 lei
Vaselina grafitata 400g, 20 lei.
brown.shark
Oct 17 2010, 06:10 PM
unde ai dat cu loctite ?
ce unsoare ai ales pina la urma.
cat tupeu 2 lei p guma aia.
TiL
Oct 17 2010, 10:38 PM
Am dat cu loctite pe surubul care strange pivotul si pe cele trei care prind talpa aia sub jamba.
Am luat o vaselina oarecare, nu stiu cum ii zice, made in EU, posibil in Austria.
brown.shark
Oct 17 2010, 10:44 PM
si cu vopsea nitro le blochezi fara pb, la fabrica asta pun.
triunghiul d c l-ai mai dat jos ? puneai presa p cap d pivot.
TiL
Oct 17 2010, 11:10 PM
Nu cred ca ai cum sa scoti pivotul de brat inferior fara sa dai jamba la o parte.
La cel superior, da, e loc.
depre loctite, am zis sa fiu mai catolic decat papa. Mergea si cu un spray gri metalizat
alexutzu
Oct 18 2010, 02:02 AM
QUOTE (db85amd @ Oct 14 2010, 10:16 AM)

PROASPAT ACHIZITIONAT

nu e pt BMW dar e cu BMW
un tablou vechi,de prin anii 80,il stiu de cand aveam 5-6 ani si mergeam la frizerie sa ma tund.era acolo pe perete si mereu ma uitam la el.recent frizeria s-a inchis,caci saracu nea frizerul a paralizat,si mi-am permis sa rascumpar tabloul ca amintire,oricum ar fi fost spart de catre cei ce vor inchiria spatiul.
are cam 70x50 dimensiuni
nu ai idee de cati oameni esti invidiat acum
crisdum
Oct 18 2010, 12:12 PM
QUOTE (db85amd @ Oct 14 2010, 11:16 AM)

PROASPAT ACHIZITIONAT

nu e pt BMW dar e cu BMW
are cam 70x50 dimensiuni
Picture saved !
bogdyy
Oct 22 2010, 04:46 PM
Eu ce as mai fi vrut sa fie masina care o am, dotata,ar fi cu un suport de pahare,stiu ca cele de america e36 s-au echipat cu asa ceva,sunt amplasate sub cotiera,au si pt. monezi,insa unii speculantii fara prea multa minte,s-au gandit sa vanda acele suporturi cu 200 ron,crezand ca sunt suporturi de cine stie ce phare de aur.Cum poti sa ceri 200 ron pe asa ceva,aia nu au valoarea banului,un suport din acela trebuie sa fie in jur de 50-60 ron,atat.
05aBi
Oct 22 2010, 05:15 PM
Solenza mi se pare ca are suport de pahar.
bogdyy
Oct 22 2010, 06:05 PM
Are da, la usa torpedou,si gaurile pt. pahare sunt mult mai adanci ca la usuta torpedou e36,iar un pahar de cafea ar sta mult mai bine in solenta usita torpedou,dar eu ma refer sa le ai la indemana aici la bord,suportul acela de care am spus referitor la e36,este bun,dar nu are un pret corect,200 ron,nu au valoarea banului,dar....sa vedem cine le da atat,sau mai este exagerat cu nuca schimbator,a stabilit unu un ''record'' de pret pe o nuca schimbator cu sigla m(care pot sa iau acea sigla cu 15 ron),pretul de 450 ron piele noua import,deci te ia durerea de cap.Dar acum gata,pe criza asta sa astepte mult si bine baietii,sa astepte si sa viseze la multi euro si cand s-au trezit dimineata...si-au vazut produsele tot acolo:).
xox
Oct 22 2010, 09:22 PM
Mutati posturile astea de aici, ca sunt offtopic.
Discutam ce-si mai cumpara omul la masina, nu ce nu-i convine omului ca n-are masina lui.

Nu de alta da' nici eu n-am cupholders si incep iar 20 pagini de discutii inutile
bogdyy
Oct 22 2010, 09:28 PM
Vezi ca te spargi de atata ras......,am zis ca as vrea sa cumpar un suport pahare...,dar am facut o mica paranteza referitor la preturile care le au unii....
alex230ro
Oct 22 2010, 09:39 PM
Vezi si cat e pe original ,am avut surpriza sa gasesc unele lucruri noi mai ieftine sau la pret apropiat cu ce se cere la SH
edit"
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=51&fg=95la E46 e cam 150 ron maxim
alex230ro
Oct 22 2010, 09:45 PM
xox
Oct 22 2010, 10:08 PM
QUOTE (bogdyy @ Oct 22 2010, 10:28 PM)

Vezi ca te spargi de atata ras......,am zis ca as vrea sa cumpar un suport pahare...,dar am facut o mica paranteza referitor la preturile care le au unii....
Am sa fiu mai indulgent de data asta, nu de alta dar o sa-mi creasca iar warn-ul.
Daca nu stii sa citesti, aici postam
ce am cumparat deja la masina. Nu ce ne-am dori. Cat despre ras, eu cred ca tu imi vrei raul, pentru ca rasul ingrasa... daca mai postezi de 2-3 ori am sa fiu obez
bogdyy
Oct 23 2010, 12:10 AM
Pai la mintea ta...ce pot sa cer,in domeniul auto macar sa sti daca masina ta e pe benzina sau motorina,oricum nu poti da cel mai mic sfat pe acest forum am observat,un sfat in domeniul auto,asa ca eu zic sa-ti vezi de treaba ta si daca nu-ti convine ce spun,nu mai citi.
TiL
Oct 23 2010, 12:17 AM
urmatoarele offtopicuri aici vor fi sanctionate
MeHigh
Oct 25 2010, 10:37 AM
schimbat lichidul de servo sambata, cu ajutorul lui Mihai, in curtea bunicii de la Gaesti. Ocazie cu care am schimbat si caseta de directie, am f..acut si o geometrie, am mai revizuit pe acolo una-alta etc. mai urmeaza, ca vine acum schimbul de ulei, filtru, poate pompa, poate turbo, si om mai vedea ce mai vine. pana una alta, cei care au mers cu mine cu masina stiu ca aveam un zgomot urat la grup in spate, la schimbarile de treapta 0-1, 1-2, 2-3 - well, am descoperit si remediat problema: ceea ce eu credeam ca e defect (bucsa de la capacul diferentialului) s-a dovedit a fi ok, insa unul din suruburile de prindere a diferentialului pe caroserire era desfiletat cam 1 cm, si de acolo avea jocul, implicit si bataia. incep sa ramana din ce in ce mai putine probleme la masina...
ocazie cu care ii si multumesc lui Mihai, din nou, pentru ajutor. Si lui TiL, stie el pentru ce, cu promisiunea ca l sun pe seara sa ii inapoiez divais'ul
CRM112
Oct 25 2010, 11:47 AM
eu am facut o constatare

in acelasi loc unde s-au petrecut cele mai sus enuntate.
speram sa fac chiar o reparatie

parca am zis aici ca:
discuri zimermann de e34/e32 cu m30/m60 (dublu ventilate, sunt identice pe toate motorizarile de la 3.0 in sus) 450 ron
MeHigh
Oct 28 2010, 09:55 PM
voi incerca sa il montez maine, sunt curios cat va arata...
xander
Oct 28 2010, 10:36 PM
CRM112
Oct 29 2010, 07:03 AM
kit ambreiaj sachs pt. tds 471 ron (nu imi explic de ce LUK si inca un producator aveau kit'ul la peste 900 ron)
cruce cardan cam 150 ron
macara + ceasuri 150 ron
inele cromate ..
cauciucuri iarna...
...si iar raman fara salariu inainte sa-l iau
io's®
Oct 29 2010, 08:46 AM
LUK echipeaza oe
am intalnit sachs contrafacut sau remanufactured
brown.shark
Oct 29 2010, 08:51 AM
io's - 10+ numai prosteli gen refurbished / remanufactured, si sachs de turcica la greu
un LUK duce lejer 200.000 si daca e exploatat ca la carte, de obicei n-are nevoie decat de ferodouri si de rulment.
am intalnit situatia asta chiar acum 1 sapt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.