QUOTE (Kane)
Cumparat azi de la Bavaria far dreapta adaptiv. 1020 EUR fara drosser, bec xenon si calculatoare. Complet era 2200 EUR
Partial off-topic: Este un exemplu bun pentru ceea ce inseamna pretul pieselor de schimb la masinile moderne, in comparatie cu cele de acum 2 decenii, de exemplu.
E normal, tehnologia costa - dar saltul financiar este spectaculos.
Am vrut insa sa punctez ideea pentru ca, odata cu mult -asteptata "liberalizare" a importurilor de masini second-hand din EU (care evident se va intampla la un moment dat in viitorul apropiat), multi vor dori, pe buna dreptate, sa-si schimbe BMW-urile vechi de 20-30 de ani cu altele moderne, cu o vechime sub 5-6 ani.
Din pacate, costurile de intretinere sunt mult mai mari. Altfel spus, desi cineva isi permite acum sa intretina la un nivel tehnic bun un Serie 3 E30 din 1988 (am dat un exemplu oarecare), este posibil ca un Serie 5 E39 din 2000 sa-l puna pe butuci, dpdv financiar. Nu numai costul majoritatii pieselor de schimb este mai mare, dar multe din operatiile de montare nu vor mai putea fi efectuate in fatza blocului, cu doua chei fixe, un ciocan si o carpa. Va trebui sa ajunga mult mai des la un service autorizat - iar manopera costa serios.
Daca imi permiteti o recomandare: faceti calcule de buget, inainte de a decide cumpararea unui BMW second hand de generatie recenta. In astfel de calcule trebuie incluse si alte cheltuieli semnificative, pe o perioada de cativa ani dupa cumpararea masinii (poate un credit pentru locuinta, naste sotia, etc etc)