florin83
Sep 20 2007, 09:39 AM
QUOTE (georgem @ Sep 20 2007, 10:37 AM)

La reprezentanta la BMW s-au scumpit foarte mult. 10W40 e 52 RON acum.
litrul????
eu am dat pana intr0un milion pe 5L
georgem
Sep 20 2007, 10:32 AM
Da, la reprezentantele BMW un litru de ulei 10W40 costa 52 RON, iar un litru de ulei 5W40 costa 63 RON.
io's®
Sep 20 2007, 10:48 PM
azi am fost la AB baneasa si mi-am cumparat ulei
ULEI BMW 5W40 LL04 75,x ron/ litru
7 L = ~525 ron
fitru MANN de la un magazin de piese de unde ma mai aprovizionez eu = 25 ron
total schimb ulei (l-am si schimbat sa scap de grija)= ~550 ron.... cam mult da' ce sa-i fac... merita

pt maine mi-am comandat placute frana fata ATE (190 ron) si vreau sa curat fitru de aer (daca e nevoie) si solutia ma mai costa 55ron (folosibila de mai multe ori)
INTERCEPTOR
Sep 21 2007, 09:47 PM
am luat niste becuri de la philips de 55 blue vision de 4000 nu stiu ce:P 720 000..am ramas cu 2 de pozitie.pt e 34 e 32
George77
Sep 27 2007, 02:56 AM
Azi mi-am schimbat rulmentul pe spate staqnga,este asa de liniste in masina acum ,cand sunt pe autostrada pot asculta si eu muzica la un volum mai mic,inainte nu prea intelegeam mare lucru.Am avut noroc ca s-au desfacut toate ca lumea ,int-o ora a fost gata.Mi-am mai schimbat si cilindrul receptor de la ambreaj.
INTERCEPTOR
Sep 27 2007, 08:22 AM
bai georgel ca veni vb de rulment.am schimbat rumentul acum 2 3 luni de zile fata dreapta.am pus original fag.si iar imi huruie.care sa fie cauca.apropo am avut un cauciuc foarte nasol pe partea aia .in fine la mine nu e liniste niciodata la masina aia.mereu face ea cate ceva
George77
Sep 28 2007, 12:39 AM
cum l-ai bagat la loc ,daca cumva ai facut grerseala sa il bati in partea din interior sigur l-ai insemnat ,daca nu nu stiu ce sa spun,daca nu i-ai deteriorat simeringurile si l-ai bagat normal atunci inseamna ca este prost rulmentul,Eu tot FAG mi-am pus dar made in canada,nu stiu cum o fi.
316i
Sep 28 2007, 12:12 PM
Dat fiind ca actuala pompa e cea a masinii si pentru ca nu stiu cat m-ar mai fi tinut, ca sa evit sa raman cu ea pe undeva am schimbat-o inainte sa crape.
comisaru
Sep 28 2007, 01:10 PM
Cat ai datpe ea?
(aveam si eu pe stoc la 187RON, da' doar pompa, nu tot sistemul de alimentare)
Mihai_AMD
Oct 1 2007, 08:53 PM
Nu mi-am cumparat inca

dar o sa ma duc luni ca sunt in concediu cei de la magazin.e vb de un motor m20 '83 si pe langa curea si rola mai am in plan urmatoarele:curea transmisie,2L ulei transmisie ca sa schimb uleiul la grup,o sa iau 5L de castrol(am vazut gtx si edge de care sa iau?e 30ron litrul ambele),filtru de ulei,6L antigel si pana la 10.5L pun apa,filtru de aer si filtru de benzina,bujii(nici aici nu stiu de care,poate imi recomandati voi) si...cam atat deocamdata ca bugetul e redus
io's®
Oct 2 2007, 12:39 PM
QUOTE (db85amd @ Oct 1 2007, 09:53 PM)

Nu mi-am cumparat inca

dar o sa ma duc luni ca sunt in concediu cei de la magazin.e vb de un motor m20 '83 si pe langa curea si rola mai am in plan urmatoarele:curea transmisie,2L ulei transmisie ca sa schimb uleiul la grup,o sa iau 5L de castrol(am vazut gtx si edge de care sa iau?e 30ron litrul ambele),filtru de ulei,
6L antigel si pana la 10.5L pun apa,filtru de aer si filtru de benzina,bujii(nici aici nu stiu de care,poate imi recomandati voi) si...cam atat deocamdata ca bugetul e redus

nu pune mai mult de 1:1 antigel, am intalnit cazuri (la unele tipuri de antigel) care daca pui mai mult de 1:1 reactia chimica duce la un inghet la o temperatura mai ridicata (-20 in loc de -35) decat daca pui 1:1, cel mai bine pune DOAR 5 L de antigel si completeaza pana la 10,5 cu apa, nu o sa ai temp de inghet -35.. o sa ai -33 (?)

, nu e nicio problema

oricum nu cred ca o sa mai fie temperaturi asa joase in rro....
butcky
Oct 5 2007, 09:52 PM
Mihai_AMD
Oct 6 2007, 01:40 PM
Aveti idee cat e un cablu de acceleratie pt M20?tocmai luni ma duc la magazin si as fi vrut sa stiu asa ca idee.e neaparat nevoie sa fie de bmw e28 m20?nu se poate face?asta in caz ca e prea scumpik
Rares
Oct 6 2007, 05:11 PM
In sfarsit am completat si eu necesarul de piese pt a schimba cutia de viteze de la automata la manuala.
Cutie, cardan, pedalier, volanta, kit ambreiaj, "pompe" ambreiaj.
Acuma sunt in etapa de a curata piesele pe care urmeaza sa le pun sus pe masina.
La un mom. dat o sa scriu pe forum codul cutiei de viteze. Poate o sa stie careva sa imi spuna rapoartele cutiei.
Pana atunci... Week-end placut la toti (cat a mai ramas din el).
Mihai_AMD
Oct 8 2007, 08:06 PM
azi am luat cureaua de transmisie,rola si cureaua de distributie,ulei pt grup,6 bujii ngk.lista va continua zilele viitoare
QUOTE (db85amd @ Oct 6 2007, 02:40 PM)

Aveti idee cat e un cablu de acceleratie pt M20?tocmai luni ma duc la magazin si as fi vrut sa stiu asa ca idee.e neaparat nevoie sa fie de bmw e28 m20?nu se poate face?asta in caz ca e prea scumpik

Cred ca merge orice cablu de E28. Poti improviza dar nu vei avea pedala atat de fina. Cablul original nu are o simpla sufa inauntru. Sufa respectiva e imbracata in plastic, facand-o sa alunece mult mai usor in camasa.
bartro
Oct 9 2007, 11:25 AM
QUOTE (TiL @ Oct 9 2007, 11:37 AM)

Sufa respectiva e imbracata in plastic, facand-o sa alunece mult mai usor in camasa.
Teflon. Am si pe bicicleta asa

Alt avantaj e ca si nu ruginesc in lipsa de vaselina asa de mult.
Mihai_AMD
Oct 14 2007, 10:11 PM
Mi-am luat din vitan mult doritul spray de facut stopurile rosii.daca se poate astept sfaturi despre cum se da cu el de la cineva care a facut asta.pofta de stopuri rosii mia venit de la baba cand o avea io's dar acu drepturile de autor ii revin lui manole74

.am si un e12 de america in poza si e misto..
Mi-am luat si caseta de servo de la florin,abia ast so fac sa mearga la masina ca sa nu mi se mai umfle venele la parcari
io's®
Oct 15 2007, 12:32 AM
pai.. de vopsit, ft simplu, demontezi numai dispersorul, il speli bine bine,degresezi, izolezi partile pe care nu le vrei vopsite cu scotch de hartie (asa cum am facut eu la baba cu luminile de mers inapoi si asa cum e si la e12ele uploadat de tine) si aplici vopseaua uniform dar nu strat gros sa inceapa sa curga... trebuie sa aplici cateva straturi pt ca vopseaua este ft transparenta si nu acopera dupa 1-2 straturi (eu am aplicat 4 sau 5 nu mai stiu exact) iar pt o mai buna durabilitate in timp a nuantei recomand lacuirea dupa ~24 H de la aplicarea ultimului strat de vopsea-spray insa lacuirea sa se faca de catre un vopsitor cu lac pt vopsea de masina
spor la treaba!
PS-edit:
mi-am cumparat bucse de bascula (e46) numai bucsile fara suportul ala de alu, BOGE, 60 ron X 2 = 120 ron
brown.shark
Oct 15 2007, 10:37 AM
QUOTE (io`s @ Oct 15 2007, 01:32 AM)

pai.. de vopsit, ft simplu, demontezi numai dispersorul, il speli bine bine,degresezi, izolezi partile pe care nu le vrei vopsite cu scotch de hartie (asa cum am facut eu la baba cu luminile de mers inapoi si asa cum e si la e12ele uploadat de tine) si aplici vopseaua uniform dar nu strat gros sa inceapa sa curga... trebuie sa aplici cateva straturi pt ca vopseaua este ft transparenta si nu acopera dupa 1-2 straturi (eu am aplicat 4 sau 5 nu mai stiu exact) iar pt o mai buna durabilitate in timp a nuantei recomand lacuirea dupa ~24 H de la aplicarea ultimului strat de vopsea-spray insa lacuirea sa se faca de catre un vopsitor cu lac pt vopsea de masina
spor la treaba!
PS-edit:
mi-am cumparat bucse de bascula (e46) numai bucsile fara suportul ala de alu, BOGE, 60 ron X 2 = 120 ron

nu crezi ca ar fii bine sa matuiasca cu lana de 800-1000 dispersoarele inainte de vopsit ?eu am taiat cu lama toate scrisurile ce ieseau in afara , am matuit cu lina dispersorul montat In rama (BINE IZOLATA CU 2-3 STRATURI DE BANDA SA NU STRICI CROMUL)ca sa nu se crape , apoi am vopsit . ai dreptate cu lacuitul dar pe vremea asta mai bine sa astepte mai mult (4-5 zile sa traga bine solventul)cu stopurile in casa la caldura medie . sa vb inainte cu vopsitorul sa se uite la compatibilitatea solventilor (spray / lac) sa nu faca ulterior crapaturi...dupa ce se usuca bine vopseaua ar trebui sa finiseze cu 1500-2000 NUMAI UMED marginea ce ramine de la izolat mersul inapoi , eventual si daca face margine pe exterior linga rama.ar mai fii si varianta sa inlocuiasca lacul cu folie de calitate , incolora , AJUTA MULT LA LOVITURI USOARE si te scapa de belele de la spuma activa....in fine cam asta ar fi...parerea voastra ?
io's®
Oct 15 2007, 02:34 PM
QUOTE (brown.shark @ Oct 15 2007, 11:37 AM)

nu crezi ca ar fii bine sa matuiasca cu lana de 800-1000 dispersoarele inainte de vopsit ?........
............
nu stiu ce sa zic, eu le-am facut pe ale mele asa cum am explicat ,la BABA, in 2002 si poate ne spune manole cum sunt acum

cat despre asteptat, da, e bine sa astepte cateva zile pana la lacuire, mie mi-au facut putin reactie (cca 3cmpatrati acolo unde e stopul de ceata)cu lacul pt ca le-am dat imediat vopsitorului si el probabil le-a lacuit tot imediat
nu e rau ce zici, daca are rabdare e bine sa faca asa, dar cred ca CEL mai bine i le da unui vopsitor si el stie exact ce are de facut
George77
Oct 20 2007, 02:07 AM
Azi mi-am cumparat pt ursulache al meu dar lucruri de care eu am sa ma bucur mai mult ,bine si el atunci cand va veni un stand alone ,un Pc intr-o carcasa f mica la care visam de mult,cu urmatoarea configuratie: Athlon x2 3600+ /512ram ddr2/250GB/dual DVD Dl/802.11.Are instalat Vista ,nu prrea sunt incantat,poate ca o sa ii bag un XP.E,si un Tv lcd de 10 inch care va fi folosit pe post de display,nu radeti de carcasa ca am sa o modific,vopsesc .
brown.shark
Oct 20 2007, 06:43 PM
QUOTE (io`s @ Oct 15 2007, 03:34 PM)

nu stiu ce sa zic, eu le-am facut pe ale mele asa cum am explicat ,la BABA, in 2002 si poate ne spune manole cum sunt acum

cat despre asteptat, da, e bine sa astepte cateva zile pana la lacuire, mie mi-au facut putin reactie (cca 3cmpatrati acolo unde e stopul de ceata)cu lacul pt ca le-am dat imediat vopsitorului si el probabil le-a lacuit tot imediat
nu e rau ce zici, daca are rabdare e bine sa faca asa, dar cred ca CEL mai bine i le da unui vopsitor si el stie exact ce are de facut
de la a stii ce sa faci pina la a face si in realitate acelasi lucru e cale lunga...altfel am duce masinile la vopsitor cu banii pe bord si am pleca la bere...
butcky
Oct 20 2007, 09:05 PM
QUOTE (George77 @ Oct 20 2007, 03:07 AM)

Azi mi-am cumparat pt ursulache al meu dar lucruri de care eu am sa ma bucur mai mult ,bine si el atunci cand va veni un stand alone ,un Pc intr-o carcasa f mica la care visam de mult,cu urmatoarea configuratie: Athlon x2 3600+ /512ram ddr2/250GB/dual DVD Dl/802.11.Are instalat Vista ,nu prrea sunt incantat,poate ca o sa ii bag un XP.E,si un Tv lcd de 10 inch care va fi folosit pe post de display,nu radeti de carcasa ca am sa o modific,vopsesc .
WINNIE THE POOH ???

)))))))))))))))))))))))) Mai bine-l lasi asa, ca sa ai 2 ursuleti
George77
Oct 21 2007, 04:15 AM
DA ,m-am gandit si la asta ,initial de aia l-am si ales pe asta ca mai erau si alte modele,dar am spus ca ursuletul merita sa stea intr-un alt ursulet
si mai ales ca la origine este de aici de proape de mine din Winnipeg Manitoba.
Mihai_AMD
Oct 23 2007, 06:38 PM
trebuia sa fac de alartaieri reclama noilor mele jante cand le-am luat de la manole74,dar tocmai azi am apucat sa la fac poze,nu ca nu le-ati sti..abia ast maine sau poimaine sa le pun pe e12 cand il aduc acasa de la vopsit/reparat
manole74
Oct 23 2007, 08:05 PM
Mihai_AMD
Oct 23 2007, 08:09 PM
Mihaela D.
Oct 23 2007, 08:33 PM
Sa ai noroc de ele si sa le folosesti sanatos!!! Sunt chiar superbe.
Mihai_AMD
Oct 23 2007, 08:39 PM
QUOTE (Mihaela D. @ Oct 23 2007, 08:33 PM)

Sa ai noroc de ele si sa le folosesti sanatos!!! Sunt chiar superbe.
mersi !!
io's®
Oct 23 2007, 09:26 PM
azi s-a aprins becul la placute fatza (le am), urmeaza maine (cred) sa comand discurile, zimmerman sport (~300 / buc)
Sorin
Oct 26 2007, 01:49 PM
Mi-am schimbat filtrul de polen cu unul de carbon...odor free:D
Si maine vreau sa ma duc pe la prietenii mei de la Automobile Bavaria sa vad de niste covorase ca poate or avea vre-o promotie pentru iarna
BBo
Oct 26 2007, 03:40 PM
280 RON, mi-am luat eu in vara de la Filaret.
Sau gasesti in Vitan, cu 60 RON, aproximativ aceleasi dimensiuni (+2 cm lungime), acelasi format, materialul fiind un pic mai "moale"

.
TiL
Oct 26 2007, 04:10 PM
Parbriz turcesc - 270 ron cu montaj.
Impresie de plastic, nu are reflexia subtire cristalina a unuia original. material de lighean, ca sa zic asa

. Dar e nou, fara zgaraieturi si mii de ciupituri, deci muuult mai bun decat cel dinainte (tot non-original).
brown.shark
Oct 26 2007, 10:20 PM
QUOTE (TiL @ Oct 26 2007, 05:10 PM)

Parbriz turcesc - 270 ron cu montaj.
Impresie de plastic, nu are reflexia subtire cristalina a unuia original. material de lighean, ca sa zic asa

. Dar e nou, fara zgaraieturi si mii de ciupituri, deci muuult mai bun decat cel dinainte (tot non-original).
sa vezi ce repede se zgirie...ai grija dimineata sa cureti lamele de praful de peste noapte , sa nu plece cu el
TiL
Oct 29 2007, 08:27 PM
Cam in fiecare dimineata bat stergatoarele pe parbriz, sa se scuture de jeg cat de cat. Problema e ca se infiltreaza apa printre parbriz si cheder. Cred ca o sa dau jos inima si-i pun niste silicon in canalul in care intra sticla, ca sa nu cumpar alt cheder.
Oricum, e diferenta enorma intre vechiul parbriz si asta nou, am mers azi noapte Roman-Tecuci-Galati-Bucuresti prin ceata cu depunere si putina ploaie (macar daca ploua ca lumea), dar am putut sa vad drumul
Pot sa fac ceva cu stergatoarele? S-au ciupit de la parbrizul vechi si acum nu sterg perfect. Sunt Valeo. O sa incerc cu smirghel fin, daca n-are efect, altele.
Sorin
Oct 29 2007, 08:39 PM
asta e culmea sa iau stergatoarele la smirghel.... cumpara un set nou ca e mai bine. eu tin stergatoarele pe masina maxim 6luni si le schimb
brown.shark
Oct 29 2007, 09:21 PM
QUOTE (TiL @ Oct 29 2007, 08:27 PM)

Cam in fiecare dimineata bat stergatoarele pe parbriz, sa se scuture de jeg cat de cat. Problema e ca se infiltreaza apa printre parbriz si cheder. Cred ca o sa dau jos inima si-i pun niste silicon in canalul in care intra sticla, ca sa nu cumpar alt cheder.
Oricum, e diferenta enorma intre vechiul parbriz si asta nou, am mers azi noapte Roman-Tecuci-Galati-Bucuresti prin ceata cu depunere si putina ploaie (macar daca ploua ca lumea), dar am putut sa vad drumul
Pot sa fac ceva cu stergatoarele? S-au ciupit de la parbrizul vechi si acum nu sterg perfect. Sunt Valeo. O sa incerc cu smirghel fin, daca n-are efect, altele.
sa nu pui silicon si intre caroserie si cheder !!!! am un exemplu unde s-a gaurit si corodat toata circumferinta parbrizului in 2 ani , de la acetatul din silicon . acolo , daca e nevoie , sa pui poliuretan . lamele daca le dai cu 500 ies perfect . daca tot umblii da si cu ceva unsoare la balamalele bratelor si la piulite , sub capacul de plastic . si daca tot esti acolo , da drumul la stergatoare fara brate montate , si pune cu o siringa citeva picaturi de ulei grafitat (iei de unde se vinde liqui-moly varsat) pe axe , acolo unde sint bucsele , ai sa ramii mirat cit de repede se duce in jos pe axe , se simte dupa aia sigur... scuze de deranj.
Apple
Oct 30 2007, 01:16 AM
QUOTE (brown.shark @ Oct 29 2007, 09:21 PM)

lamele daca le dai cu 500 ies perfect .
Ce-i aia 500?
io's®
Oct 30 2007, 01:27 AM
smirghel, granulatia la smirghel
Am fost la cumpărături azi, că mă mānca de mult palma:
- 1.5 L de antigel şi 1 spray pentru īntreţinerea cauciucului de la AB - 48 RON
- un compresor auto, să mă ştiu īn siguranţă dacă fac vreo pană cāndva - 42 RON
io's®
Nov 3 2007, 03:58 PM
QUOTE (BBo @ Nov 3 2007, 03:14 PM)

Am fost la cumpărături azi, ..
- un
compresor auto, să mă ştiu īn siguranţă dacă fac vreo pană cāndva -
42 RON
tot de la AB?
Mihaela D.
Nov 3 2007, 04:41 PM
Am cumparat azi toate filtrele, urmeaza sa-mi vina uleiul din "Ghermania" pe saptamana viitoare.
@
io's - As fi vrut eu sa aiba AB compresor original la pretul asta

.
Nu, l-am luat din Carrefour. O chinezarie,
Carstech . Dar parea mai OK decat cealalta chinezarie, la 19 RON
io's®
Nov 4 2007, 01:53 AM
ma miram eu !
Stergatoare grafitate "alca" - made in Germany (?) 10,8 ron / 2 bucati in Carrefour.
Duminica seara le-am dat jos si am pus la loc Valeo vechi de aproape 2 ani. Astea noi erau prea dure si paraiau pe parbriz daca le lasam sa mearga in continuu, pe ploaie. Daca stropeam putin cu lichid de parbriz alunecau iar bine si dupa cateva ture iar paraiau.
comisaru
Nov 6 2007, 02:36 PM
La banii astia iti dadeam eu Bosch Aerotwin de care mi-am pus si eu. Pe langa faptul ca arata bine, isi si fac treaba bine.
CRM112
Nov 6 2007, 03:04 PM
si cum le-ai adaptat? (este vorba de modelul fara cadru de metal, nu?!)
Atat de ieftine? Eu eram pregatit sa dau 40-60 ron cat costa alte Valeo noi.
So, convinge-ma sa iau Bosch. Vreau de 19". (stiu ca normal se pun de 18 dar vreau 19).
P.S. Am gresit mai sus, au fost 10.8 ron perechea cele din Carrefour.
Sunt putin sceptic in privinta "noului". Cum sunt astea fara cadru metalic isi fac treaba bine? Cum dau pe masina? Cat costa? Cred ca nu necesita adaptare pentru ca sunt unele care vin deja cu prindere pentru bratele noastre. Arata cam grosolan la mijloc din cauza asta (?)
PPS: Not bad:
http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showthrea...threadid=105560 Si mi-e frica sa nu mi le fure.
316i
Nov 6 2007, 09:26 PM
QUOTE (comisaru @ Nov 6 2007, 02:36 PM)

La banii astia iti dadeam eu Bosch Aerotwin de care mi-am pus si eu. Pe langa faptul ca arata bine, isi si fac treaba bine.
Te sun sa-mi dai pentru golf.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.