De cateva luni am inceput sa cumpar piese pentru masina, dar n-am apucat sa le montez. Am cumparat asa pana acum:
- intinzatorul lantului de distributie de sus (am mai pus poza cu el cand l-am luat)
- termostat si garnituri, a inceput sa nu mai stea temperatura fix la jumatate, uneori incepe sa scada
- kit de reparatie pentru Vanos (
www.vanos-bmw.com) si garniturile de la vanos si de la capacul de la axele cu came
- 2 furtunase de la motor care erau crapate plus piesa in care intra ambele (1, 3 si 5 de
aici, le am in portbagaj, n-am mai facut poze)
- radiator (racire motor)
- elicea din fata radiatorului de la aerul conditionat (nu mi-a mers niciodata, cu exceptia unui interval de vreo 2 saptamani dupa ce-am schimbat radiatorul de aer conditionat acum cativa ani, cand a deblocat-o si uns-o mecanicul de la service)
- amortizoarele de la capota motor si portbagaj, ca nu mai tin de ceva vreme, mi-a cazut de cateva ori in cap portbagajul si mi-a trantit vantul de cateva ori capota de la motor.
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentRadiatorul meu e inca ok (nu e spart), dar pierde lichid la imbinarea de jos a vasului de expansiune (pe care l-am schimbat acum cativa ani), si mai pierd lichid si pe la furtunul de sus din radiator, pentru ca acum cativa ani mi s-a rupt (s-a faramitat) o bucata din tubul de plastic pe care intra furtunul de la termostat. Am
povestit
aici ce s-a intamplat, si pana acum am tot amanat sa il schimb.
Nu cred ca pot da jos vanos-ul de pe masina singur, ca imi lipsesc sculele pentru blocat distributia, asa ca probabil o sa merg la un service sa fac operatiunea asta si probabil si inlocuirea radiatorului, termostatului si elicei, ca multe dintre chestiile care trebuie demontate probabil sunt comune.