Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Din ciclul: Ce-si mai cumpara omul la masina....
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
butcky
QUOTE (ionusunt @ Mar 16 2008, 05:02 PM) *
tiai luat roti de 16 "?
TiL
Am luat atatea la masina ca nici nu le mai retin:
- curea alternator Gates
- bujii NGK BP5ES
- fisa nr1 (mai bine luam tot setul)
- pompa servodirectie SH
- cot de apa la radiator marca ORIGINAL IMPERIAL - ai dracu' hoti italienii biggrin.gif Dar vine foarte bine.

Pe drum:
- furtunas epurator
- bucsi punte spate
- bucsa-suport diferential
- suport esapament pe cutie

Cand scap de toate ma bate gandul la trusa de scule originala, cea mare (chei fixe, inelare, de bujii, patent si nu mai stiu ce). Dar e 5 milioane sad.gif
io'sŪ
CITAT(butcky @ Mar 17 2008, 01:12 PM) *
Am spus ca pe asfalt sunt ok, doar pe apa (chiar si putina umezeala) , piatra cubica, nisip sau sine de tramvai sunt VARZA!!!

ai grija la gropi, cica se "sparg" de zici ca sunt din portelan... sad.gif
ionusunt
@butcky -ce rotite ti-ai luat arata-ne si noua!
haristeas51
doua flanse amortizoare spate ,Boge, 45 lei / buc. BMW e30 Cabrio.gif
TiL
Termostat BEHR Thermot-Ttronik - 78 lei
Set fise Beru pentru 525i - 452 lei ca sa nu mai caut vre-o fisa buclucasa. In poza arata ca vine cu fisa centrala, conducta de plastic pentru cele 6 fise, plus "prezervativele" pentru capac delco si bobina inductie.
butcky
QUOTE (ionusunt @ Mar 18 2008, 01:08 AM) *
@butcky -ce rotite ti-ai luat arata-ne si noua!

secret.gif
"16 / et30
ionusunt
timonerie cu tot ce trebuie la dansa (bucsi arcuri cuie si alte acarete tongue.gif )+tija schimbator

@butky -misto jantele laugh.gif
acum pe bune.ce roti sunt ?daca poze nu pui poate ne zici modelul smile.gif desi as vrea sa vad cum stau pe ix .
MeHigh
azi am pus pe masina noua finala.
Desi nu pare, este foarte silentioasa, cel putin inauntru nu se aude nimic.
io'sŪ
dupa parerea mea, trebuia decupat putin din spoiler si finala mai in interior, parca sunt prea iesite in afara tipsurile
MeHigh
n-am vrut sa decupez bara, de-asta sunt asa iesite. sunt incantat oricum de linistea care o face toba.
Off-topic: visco-cupla de 524TD se potriveste pe 520i ?
georgem
6 bujii NGK BKR6EK si o garnitura Elring pentru capacul motorului (capacul de la axele cu came).
Sper ca garnitura se potriveste, pe eticheta sunt trecute mai multe modele de motoare, inclusiv M50 de pe 520i E34, dar M50 525i E34 nu e trecut. Cei de la magazinul de piese au zis ca se potriveste. Sper sa fie asa.
florin83
QUOTE (georgem @ Mar 21 2008, 11:12 AM) *
6 bujii NGK BKR6EK si o garnitura Elring pentru capacul motorului (capacul de la axele cu came).

cat au fost?
georgem
Pai bujiile 18.62 ron bucata, iar garnitura 105.2 ron. Goetze ar fi fost 85.73, dar la Audi am folosit Elring de cateva ori si am fost super multumit, in timp ce cu alta marca pierdea ulei.
Preturile sunt cu tot cu TVA, de la Autokarma.ro.
TiL
QUOTE (MeHigh @ Mar 21 2008, 08:14 AM) *
n-am vrut sa decupez bara, de-asta sunt asa iesite. sunt incantat oricum de linistea care o face toba.

Ca prinderi cred ca se potriveste, dar din cate stiu are alt comportament. In sensul ca la diesel e destul de tare vascul chiar si la rece, in timp ce la benzina se invarte aproape liber. Asta stiu eu...
io'sŪ
CITAT(MeHigh @ Mar 21 2008, 08:14 AM) *

da, dar cu tot cu elice
florin83
obc mare rolleyes.gif

acum urmeaza partea cea mai dificila: montatul sad.gif
ledocteur
oglinda mtechnic, capacu de sub bord si plasticul de deasupra volanului... 1.2 mil toate. urmeaza placa din spate cu perdea inclusa biggrin.gif
alexutzu
QUOTE (florin83 @ Mar 22 2008, 08:36 AM) *
obc mare rolleyes.gif

acum urmeaza partea cea mai dificila: montatul sad.gif

ai si toti senzorii aferenti? unsure.gif
florin83
pai am OBC din ala cu 11 butoane. Nu iti mai trebuie nimic, decat sa tragi niste fire.

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=87693
MeHigh
1 far de E39, si 1 lupa de E39 , pentru imbunatatiri la masina.
TiL
Stergatoare Bosch Aerotwin. Multumesc comisaru smile.gif
Am comandat si trei pastile excentrice pentru culbutori, vreau sa-i reglez si ma tem ca unele pastile sunt prea uzate si nu o sa tina reglajul.
haristeas51
Astazi mi-am cumparat rulmentii fata cu tot cu fuzete. 230 lei /buc. Puteam sa cumpar doar rulmentii dar dintr-o oarecare ''comoditate'' am ales sa ii cumpar cu tot cu fuzeta.
Maine sper sa ii montez. moil.gif
alexutzu
astazi am dat comanda de tot ce inseamna bucsa pe puntea spate, ABSOLUT tot
unele din ele nu le-am gasit decat pe original, deci vor ajunge abia peste 5-6 zile

QUOTE (florin83 @ Mar 22 2008, 07:02 PM) *
pai am OBC din ala cu 11 butoane. Nu iti mai trebuie nimic, decat sa tragi niste fire.

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=87693

spor la treaba... e ceva de munca
81DMC77
Azi mi-a ajuns uleiul din Germania, pt DMD. BMW longlife 5w 30, 5l la 55 euro.
florin83
QUOTE (alexutzu @ Mar 27 2008, 10:13 PM) *
spor la treaba... e ceva de munca

l-am pus deja tongue.gif
TiL
QUOTE (TiL @ Oct 26 2007, 05:10 PM) *
Parbriz turcesc - 270 ron cu montaj.
Impresie de plastic, nu are reflexia subtire cristalina a unuia original. material de lighean, ca sa zic asa biggrin.gif. Dar e nou, fara zgaraieturi si mii de ciupituri, deci muuult mai bun decat cel dinainte (tot non-original).

QUOTE (TiL @ Mar 26 2008, 05:37 PM) *
Stergatoare Bosch Aerotwin. Multumesc comisaru smile.gif

Prima impresie se confirma, la doar 5 luni de la cumparare. Stergatoarele astea noi au scos in evidenta noile ciupituri care au aparut deja pe parbriz. Sunt foarte mici, dar multe si vizibile cand bate soarele din fata, probabil si noaptea la drum ar face urat. Totusi inca sunt putine, destul de rare, dar ma astept ca pana in toamna sa-l schimb iar wallbash.gif ca o sa ajunga la fel ca ala de l-am schimbat in toamna. Nu pot sa dau vina pe stergatoare, ca nu e zgaraiat, e pur si simplu punctat. Probabil de la drumurile din iarna, pe sosele pline de nisip cu sare, mers cu 100-140.
Trebuie sa caut ceva mai bun. Robert, pentru tine e feedback-ul asta, cauta ceva mai bun pentru baur.
ledocteur
QUOTE (TiL @ Mar 31 2008, 01:07 PM) *
Prima impresie se confirma, la doar 5 luni de la cumparare. Stergatoarele astea noi au scos in evidenta noile ciupituri care au aparut deja pe parbriz. Sunt foarte mici, dar multe si vizibile cand bate soarele din fata, probabil si noaptea la drum ar face urat. Totusi inca sunt putine, destul de rare, dar ma astept ca pana in toamna sa-l schimb iar wallbash.gif ca o sa ajunga la fel ca ala de l-am schimbat in toamna. Nu pot sa dau vina pe stergatoare, ca nu e zgaraiat, e pur si simplu punctat. Probabil de la drumurile din iarna, pe sosele pline de nisip cu sare, mers cu 100-140.
Trebuie sa caut ceva mai bun. Robert, pentru tine e feedback-ul asta, cauta ceva mai bun pentru baur.

am schimbat si eu parbrizul la un mercedes w124 cu unu turcesc, iar dupa primu drum lung, unde m-a prins o furtuna, parbrizul era deja plin de puncte mici, abia mai vedeam prin el (m-a tinut cam o saptamana deci). daca il schimbi mai bine iei unu sh dar original.
TiL
Asta era prima optiune dar cand am gasit nu aveam bani/chef sa-l iau iar cand am vrut sa-l iau nu mai era biggrin.gif Am avut original, cu spartura de aproape un metru dar in rest era perfect si era mult mai bun decat ligheanul asta nou.

Mi-am comandat surub pentru conducta de ulei de la axa cu came, 24 ron bucata plus 5 saibe de etansare (vroiam 2 dar vin la punga de 5) 10 ron.
Si un vasc Sachs.
Ionut
Hop si eu cu ceva achizitii pt. TIR..
- ornament interior usa st. fata;
- set vopsea BMW la culoarea masinii;
- ornamentul unde sunt butoanele de la geamuri;
- mansonul si capatana de la schimbator;
- cateva clipsuri;
- suportul de sub prag unde se pune cricul pt a ridica masina;
si c-am atat... smile.gif
alexutzu
QUOTE (Ionut @ Mar 31 2008, 04:38 PM) *
Hop si eu cu ceva achizitii pt. TIR..
- ornament interior usa st. fata;
- set vopsea BMW la culoarea masinii;
- ornamentul unde sunt butoanele de la geamuri;
- mansonul si capatana de la schimbator;
- cateva clipsuri;
- suportul de sub prag unde se pune cricul pt a ridica masina;
si c-am atat... smile.gif

adica bucata de cauciuc ce intra in prag??? stiu ca exista si la e36 dar nu stiu unde sa o gasesc pe real oem sa o comand si eu
florin83
curea motor (piesa nr.1):
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=18

55ron - goodyear
robert_tzara
QUOTE (TiL @ Mar 31 2008, 01:07 PM) *

da nea til da pana ajung eu sa pun parbrizu cred ca incep astia sa dea cu sare pe sosele mad.gif
ps:akum plec la vopsitor , (parca e la summit)vino sa stam de vb de parca as vrea sa mi-o faca verde-fosforescent
athanor
QUOTE (alexb32 @ Jun 21 2007, 02:52 PM) *
6 SPARK PLUGS, HIGH POWER NGK BKR6EQUP
pret: 230 lei

alexb32 - ma intereseaza bujiile NGK si jantele de 16"" Ma poti suna pe 0721303707. multumesc
TiL
QUOTE (robert_tzara @ Apr 3 2008, 09:08 AM) *
da nea til da pana ajung eu sa pun parbrizu cred ca incep astia sa dea cu sare pe sosele mad.gif
ps:akum plec la vopsitor , (parca e la summit)vino sa stam de vb de parca as vrea sa mi-o faca verde-fosforescent

Iau ieri un prieten si-i arat parbrizul turcesc, cum arata dupa 5 luni. Se pune el si freaca cu degetul: -Vezi ma ca se ia, uite, se intinde. Eu dadeam cu unghia, simteam cum agata, dar parca era mai moale decat inainte. Am dat cu stropitorile si stergatoarele si s-a curatat conf (9).gif

Nu stiu de ce alta data nu s-a luat cu stergatoare + stropitori, ca n-am schimbat compozitia lichidului. Or fi fost mai uscate la soare... ieri eram la subsol. Cred ca era un fel de clei picat din copaci cand a burnitat. Deci parbrizul e inca OK biggrin.gif
BBo
dance2.gif
florin83
pt spate? huh.gif
BBo
Nu, sunt pentru fata. Pe spate am pus ATE normale. De fapt, nici nu cred ca se fabrica PowerDisc-uri pentru spate smile.gif
Ionut
QUOTE (alexutzu @ Apr 1 2008, 07:32 PM) *
adica bucata de cauciuc ce intra in prag??? stiu ca exista si la e36 dar nu stiu unde sa o gasesc pe real oem sa o comand si eu

exact...bucata de cauciuc in care intra capatana cricului, pentru a ridica masina.... smile.gif
alexutzu
QUOTE (Ionut @ Apr 4 2008, 07:36 PM) *
exact...bucata de cauciuc in care intra capatana cricului, pentru a ridica masina.... smile.gif

da-mi te rog un cod, sa ma orientez sa vad unde le gasesc si eu cele de e36
florin83
eu nu inteleg ce cauti tu..huh.gif
la e36 cricul intra in gaura aia in prag. n-am vazut nici un suport de cauciuc
io'sŪ
e 36 are niste suporti de cauciuc sub praguri (in genul la e46) de unde se poate ridica pe elevator
ledocteur
am luat niste oglinzi incalzite. multumesc lui 316i smile.gif
alexutzu
QUOTE (io`s @ Apr 6 2008, 09:14 PM) *
e 36 are niste suporti de cauciuc sub praguri (in genul la e46) de unde se poate ridica pe elevator

exact

alea le caut, alea credeam ca exista si la urs de le-a cumparat ionut
TiL
QUOTE (TiL @ Mar 31 2008, 03:15 PM) *
Mi-am comandat surub pentru conducta de ulei de la axa cu came, 24 ron bucata plus 5 saibe de etansare (vroiam 2 dar vin la punga de 5) 10 ron.

Au venit saibele. 5 perechi, nu 5 bucati biggrin.gif Asa ca daca mai vrea cineva sa strige. Surubul a venit si el, diferenta fata de cel vechi e ca are o chestie albastra pe filet (probabil pentru fixare, sa nu se desfaca) si capul nu e plan, are un cerc sapat in el, semn ca-i modelul nou.

Am mai luat:
Garnitura baie ulei elring
Filtru ulei Knecht
Brat inferior stanga Ruville (s-a dus pivotul de la bratul meu dupa nici un an sad.gif Wabe sau Webe nu mai stiu ce rahat de firma era)

Apoi am intrat intr-un magazin de piese Dacia sa vad ce antigel au. Ce sa vezi, HEPU smile.gif 25 lei pe 1,5 litri, cel mai bun pret dintre cele scumpe, vine si in doua culori, roz sau albastru. Am luat albastru ca pe roz mai aveau doar un bidon.
bartro
QUOTE (TiL @ Apr 10 2008, 04:14 PM) *
vine si in doua culori, roz sau albastru. Am luat albastru ca pe roz mai aveau doar un bidon.

Care e motiv? Colectie de vara?
TiL
biggrin.gif da, in sezonul asta se vand mai bine culorile deschise.
Albastru e mai vizibil in vasul meu de expansiune, dar tot as fi preferat roz, nu'sh de ce (poate pentru ca da impresia de fosforescent), ca in alta parte nu-mi place sa vad roz prin masina. Decat asa, aruncat uneori pe banc... oups, gata secret.gif
georgem
O sa trec in sfarsit la anvelopele de vara, montate pe jantele astea rolleyes.gif

Click to view attachmentClick to view attachment

Le-am luat de pe "celalalt" forum cu 200 Euro, fostul proprietar si-a luat jante noi Rial tot pe 16, icu 5 brate, cica mai frumoase (nu si dupa gustul meu). Pe banii firmei si le-a luat.

Sunt originale de E32, si au fost montate pana de curand pe un E39 fara facelift, dar cu inele de centrare (nu stiu cat e butucul central la E38, eu stiam ca la E39 e cel mai mare). Sper sa se potriveasca si la mine inelele de centrare, el spunea ca intrau foarte fortat. Daca nu, o sa am nevoie de altele.
E modelul de jante BBS care imi place cel mai mult (sunt mai multe asemanatoare, dar asta imi place cel mai mult), si ma bucur ca sunt 8J16, numai bune pentru latime 225. Ale mele de pana acum (pe care le voi pastra pentru iarna) sunt 7J16 si ar fi ideale pentru latime 205, desi BMW le pune din fabrica cu 225.
Mihai_AMD

ce et au?...vorbisem cu cineva de pe bmwclub sa combinatie cu bbs mele cu un model din asta.are cumva un nr de tel cu 6666?adica 4 de 6?dar sa razgandit,a zis ca lea vandut.bine,nici eu nu eram f hotarat,mie mila sa dau jantele mele dar sunt 8.5j si et 13 si imi ies in afara si imi ating sad.gif sad.gif sad.gif
io'sŪ
scrie pe ele, IS23 adica ET 23
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.