Azi a nins si in Iasi. Zapada de cativa cm si iar, ca in fiecare iarna, "i-a prins pe toti nepregatiti!". Cred ca 90% din masinile de pe strada erau cu cauciucuri de vara!!! Ce pana mea se asteptau, este jumatea lui Decembrie, e firesc sa ninga, nu?
Am stat in trei randuri in spatele cate unui dobitoc ce abia putea urca cate un deal cu 5km/h (in timp ce rotile motrice se invarteau saracele cu peste 50km/h

). Mari cretini. Oare nu-si dau seama ca se pun si pe ei in primejdie si pe ceilalti! Doar franrea e la fel de eficienta ca si urcarea aia... Si cand strigi la vreunul cu naduf, sa uita la tine ca vaca si da din umeri: m-a surprins ninsoarea, ce sa fac!
Oare numai eu imi pun cauciucurile de iarna din noimebrie, fie zapada fie nu?
Oare numai eu stiu ca un cacuciuc de iarna nu se refera numai la aderanta pe zapada ci mai ales la flexibilitatea la frig?
Oare numai eu stiu ca un cauciuc de iarna este PE ASFALT de 2-3 ori mai performant decat unul de vara (atunci cand e frig)?
Cand am intrebat pe cativa mi-au zis ca nu au bani sa "arunce" pe cauciucurile de iarna pentru 4-5 zile de zapada! Ce ineptie!!! Eu am luat din Metro anul trecut cauciucurile mele de iarna, resapate, cu 85 ron/buc la oferta (la 4 cauciucuri, unul free). E chiar asa de mult sa dai 2 milioane jumate pentru siguranta tuturor?
Ce sa mai zic de comportamentul masinii in general, ca azi, toata ziua, E30-ul meu parca era tanc cu senile comparativ cu toti fraierii cu cauciucuri de vara!!! Pe bune, chiar atat de mare e diferenta!
Sigur insa ca au fost si lucruri frumoase... Am iesit si seara putin, traficul se mai rarise, m-am plimbat putin prin oras, m-am dat cate putin "de-a latul" pe unde era safe...
Asa ca pana una alta, vin sarbatorile, avem zapada si mi-am amintit ca iarna este anotimpul preferat al ... ursului!

(sper sa mai tina zapada vreo cateva zile, sa nu devina rapid fleoscaiala...)