bartro
Oct 1 2012, 09:18 PM
Super
elvislorin
Oct 5 2012, 09:02 PM
dupa 2 zile de munca am terminat de facut panoul de protectie termica din spatele motorului si am infoliat capota pe interior...nu am poze pt ca nu stiu pe unde am pus aparatul...am folosit folie cu aluminiu si bitum ground zero peste care am pus folie de 1.9 cm grosime cu aluminiu...a durat atat de mult pentru ca a fost mult de bibilit...la capota am pus doar folia de la ground zero...cealalta s-a terminat, dar pot sa pun si mai tarziu...stiu ca toata lumea zice dynamat dar asta am gasit asta am luat...e rezistenta la temperatura, izoleaza fonic si reduce vibratiile
elvislorin
Oct 8 2012, 10:38 PM
update: am terminat cu partea din spate (am schimbat chederul de la portbagaj cu ocazia asta si am pus stopul cumparat acum ceva timp) si am dat cu tratament antirugina podeaua...plus am bagat chederele in cada si am le-am frecat 4 ore pana le-am facut boboc...maine ar trebui sa bag motorul si sa pun parbriz, luneta, geamuri etc
elvislorin
Oct 9 2012, 09:40 PM
n-am facut nimic din ce mi-am propus ieri...insa am montat in partea din fata instalatia electrica, abs-ul, conductele de frana, vasul de spalat parbrizul, am vopsit tulumba si inca niste maruntisuri...ramane pe maine ceea ce trebuia sa fac azi
xander
Oct 9 2012, 10:12 PM
hai mai repede ca te prinde iarna
elvislorin
Oct 10 2012, 09:02 PM
incet si bine = deviza chinezului batran din mine...azi am pregatit motorul...reglat distributia (mesterii nu au aliniat-o cum trebuie...adica semnul de pe fulia de la arborele cotit cu cel de la senzorul de deasupra), rezolvat problema tachetilor care tacaneau un pic, pus silicon pe langa garnitura de la baia de ulei (desi am pus-o de noua tot mai curgea cate un pic...cu ocazia asta am gasit si 2 suruburi stranse la mana)...noroc cu chychy...maine bagam motorul si vedem ce mai apucam sa facem pe la batran...am gasit si un haparat foto, asa ca facem si niste poze
elvislorin
Oct 13 2012, 09:29 PM
abia azi am reusit sa bagam motorul...chychy avea dreptate in legatura cu tampoanele de urs...le-am cumparat in vara si le-am pus acum...motorul sta un pic mai jos si mai in fata...nu mai atinge esapamentul in bara directie, in spatele motorului e loc suficient pt instalatia electrica iar galeria de admisie nu mai atinge tulumba...e bine ce sa mai...dam inainte...cred ca daca m-as apuca sa caut as gasi si niste suporti oem care sa se potriveasca acum ca motorul e intr-o pozitie mai joasa si mai in fata...tema de casa
elvislorin
Oct 14 2012, 10:30 AM
manole74
Oct 15 2012, 09:22 AM
Ce ai lipit pe capota ca insonorizant?
xox
Oct 15 2012, 09:45 AM
QUOTE (elvislorin @ Oct 5 2012, 09:02 PM)

dupa 2 zile de munca am terminat de facut panoul de protectie termica din spatele motorului si am infoliat capota pe interior...nu am poze pt ca nu stiu pe unde am pus aparatul...am folosit folie cu aluminiu si bitum ground zero peste care am pus folie de 1.9 cm grosime cu aluminiu...a durat atat de mult pentru ca a fost mult de bibilit...la capota am pus doar folia de la ground zero...cealalta s-a terminat, dar pot sa pun si mai tarziu...stiu ca toata lumea zice dynamat dar asta am gasit asta am luat...e rezistenta la temperatura, izoleaza fonic si reduce vibratiile
Si eu tre' sa-mi refac izolatia la capota, urmaream topicul de o vreme
TiL
Oct 15 2012, 12:23 PM
Bucatele ati facut-o

Spor la asamblat!
elvislorin
Oct 15 2012, 06:43 PM
folie cu bitum de la ground zero si apoi am pus folie de 1.9 cm (gen burete) cu aluminiu pe deasupra...iar la imbinarile dintre bucati am pus silicon ca sa nu intre apa
elvislorin
Oct 15 2012, 09:09 PM
azi am montat claxoane, nari, galerie admisie, conducte servo, mufari...am mai facut o usa...imi trebuie amortizoare de capota...chiar si dupa ce am pus tampoanele de urs tot mai atingea un pic in tulumba asa ca la sugestia lui chychy am pus pe partea stanga un tampon de e28 iar pe dreapta a ramas cel de urs...si s-a rezolvat problema pt ca motorul s-a inclinat un pic spre dreapta si nu mai atinge...tot el a tras si firele de la instalatia motor in cutia de sigurante...am gasit un meserias care sa faca traseul de evacuare pt ca trebuie modificat cate ceva dupa ce am schimbat pozitia motorului...incepe sa arate a masina...maine imi iau un cric hidraulic crocodil ca sa il am la masina si sa o ridic de acum incolo de la lonjeroane (ce bine ca nu sunt ruginite) si de la bucse punte spate
elvislorin
Oct 16 2012, 07:06 PM
montat parbriz si luneta...pe fata am pus "inima" noua iar pe spate trebuie sa cumpar dar pana atunci o sa iau de la cel de piese...am terminat si cu usile...si cam atat
elvislorin
Oct 16 2012, 08:53 PM
o alta mica modificare...tija de la timonerie era mai mare...s-a taiat din ea 3 cm, s-au sudat doua piulite de 10 iar intre ele am pus filet...am tija reglabila
elvislorin
Oct 18 2012, 09:27 PM
QUOTE (elvislorin @ Oct 16 2012, 09:53 PM)

o alta mica modificare...tija de la timonerie era mai mare...s-a taiat din ea 3 cm, s-au sudat doua piulite de 10 iar intre ele am pus filet...am tija reglabila

din pacate sudura nu a tinut...maine facem alta si o sudeaza adevaratul meserias (nu ajutorul lui

)
intre timp: montat radiator si furtune racire, montat restul de furtune (vacuum, benzina), aranjat instalatia electrica la motor, aerisit sistemul de franare si ambreiajul, schimbat lichidul de servo...maine trebuie sa ducem masina sa facem modificarile la esapament si unghiul de fuga...inca am probleme cu macarelele fata (cand ajung la jumatatea cursei merg foarte greu - pana in primavara doar pe partea dreapta aveam problema asta)
elvislorin
Oct 19 2012, 11:14 PM
gata...am unghiul de fuga si esapamentul facute cum trebuie...am facut vreo 20 de km azi cu masina...incepe sa arate si sa se comporte ca un bmw
elvislorin
Oct 30 2012, 07:41 PM
batranul a ajuns la targoviste de vineri seara...mai e de lucru la el dar pot circula legal...merge bine, sta pe curbe...consuma 10% afara cu jante de 17 si cauciucuri de 235 (o sa trec la alea de iarna, care sunt pe 15) la 90-100 la ora, fara sonda lambada...o sa fac si niste poze...mai trebuie sa montez casetofon, manere usi stanga, bandouri, ornamente de pe aripi, proiectoare si alte maruntisuri...o sa fac si poze zilele urmatoare
elvislorin
Nov 5 2012, 01:44 AM
din ciclu facem pe-o parte pica pe alta...montat casetofon si boxe...curs apa pe la trapa...dat jos tapiterie de la trapa si de la stalpi...furtun infundat....schimbat furtune scurgere fata de la trapa, curatat de mizerie sina de la trapa...facem toate astea si plecam spre severin...la intrare in severin sare una bucata planetara (vina mea: nu le=am strans suficient)...azi am schimbat planetara...vedem ce mai urmeaza
ps: facem si niste poze dar dupa ce montez bandouri, ornamente, proiectoare si manere usi partea stanga
xander
Nov 5 2012, 07:08 PM
mai bine lucraza incet si cu cap decat sa faci aceeasi traba de 2 ori si sa te mai lase si in drum masina
eu unu astept poze
elvislorin
Nov 5 2012, 10:17 PM
QUOTE (xander @ Nov 5 2012, 07:08 PM)

mai bine lucraza incet si cu cap decat sa faci aceeasi traba de 2 ori si sa te mai lase si in drum masina
eu unu astept poze

am lucrat foarte incet as putea spune...dar am strans suruburile cu masina ridicata pe butuci si nu am avut pozitie sa le strang tare...azi am bagat=o pe canal si le-am strans mai tare...am dat jos consola centrala si am decupat din ea ca sa pot baga in viteza fara ca maneta sa o mai atinga...incet incet le fac pe toate
elvislorin
Nov 6 2012, 07:30 PM
Click to view attachmentClick to view attachmentazi am mai surubarit una alta...am recuperat si aparatul foto cu tot cu cele 2 poze facute masinii pana acum
05aBi
Nov 6 2012, 08:51 PM
pe spate e perfect asa cat este lasata. atinge cumva ?
elvislorin
Nov 6 2012, 08:52 PM
QUOTE (05aBi @ Nov 6 2012, 08:51 PM)

pe spate e perfect asa cat este lasata. atinge cumva ?
cu 235/45/17 atinge...dar cu 225 nu cred ca mai atinge...dar asta aflu la primavara...acum urmeaza gume de iarna pe 15
elvislorin
Nov 6 2012, 09:06 PM
pe fata nu as mai cobora-o mai mult pt ca baia de ulei e la 7-8 cm de pamant
elvislorin
Nov 8 2012, 09:32 PM
o antena de e28 pe unde pot gasi...am una de dacia in momentul asta
xander
Nov 8 2012, 10:49 PM
electrica ?
ebay.de ...dar trebuie sa stai la panda
elvislorin
Nov 10 2012, 12:39 AM
azi batranul a mai parcurs vreo 50 km fara probleme...am ajuns la 1500 km si pana la 5000 km vreau sa ii fac rodaj
elvislorin
Nov 10 2012, 06:48 PM
am montat proiectoarele si toate capacele de la bara fata...yey

also...am luat presurile de pe e46 si le-am pus la batran...tot de pe e46 am luat si o sigla cu rechin...ma bate gandul sa vopsesc emblema la portbgaj cu negru (oricum e in stare jalnica) si sa lipesc in centrul ei sigla cu rechinul...cum vi se pare?
TiL
Nov 12 2012, 11:22 AM
cam aiurea. Eventual doar asa, for fun, dupa care sa pui o emblema buna. Se gasesc de cumparat, noi.
elvislorin
Nov 12 2012, 11:42 AM
evident ca 4 fun...sunt o gramada de "cunoscatori" de bmw prin oras care habar n-au ce masina e a mea...ii mai bag un pic in ceata
bartro
Nov 12 2012, 11:51 AM
Cand mergeam cu 2002 era fun, am primit si intrebarea ca de ce am pus embleme de BMW pe Lada.
elvislorin
Nov 12 2012, 12:21 PM
pentru ca seamana cu lada si cu fiat

)...acum vreo 15 ani era unul langa blocul meu...in stare buna...nu stiu ce s-a mai intamplat cu el
elvislorin
Nov 14 2012, 11:22 PM
dupa 8 ore de ploaie azi noapte, am constatat ca nu mai intra apa pe la trapa si portbagaj...maine o sa ma uit si sub mocheta...m-as fi uitat si acum dar e intuneric
elvislorin
Nov 15 2012, 07:40 PM
nu am gasit apa nici sub mocheta...s-ar parea ca in sfarsit am reusit sa rezolv problema
in alta ordine de idei, am reusit sa duc masina de piese la curte si o sa incep dezmembrarea ei...daca sunt doritori de piese, va rog sa nu fiti timizi
haifisch
Nov 15 2012, 08:24 PM
intra si tu pe mess sa vorbim ceva pe acolo
elvislorin
Nov 16 2012, 01:27 AM
sorry, dar am fost plecat in vizita...vorbim vineri
haifisch
Nov 16 2012, 02:27 AM
no problem
elvislorin
Nov 18 2012, 10:41 PM
ieri am rezolvat si cu iluminatul la butoanele pt pozitii, faza scurta, proiectoare etc...de asemenea, am dat jos sonda din rezervor si am curatat tevile din interiorul ei pentru ca nu indica nivelul corect de benzina...sper sa mearga de acum incolo...ar fi trebuit sa mai curat altceva?
TiL
Nov 18 2012, 10:54 PM
sita, dar aia nu prea se infunda la benzinare. Si cred ca ai verificat/curatat oricum
elvislorin
Nov 18 2012, 11:09 PM
sita este curata
elvislorin
Nov 21 2012, 08:35 PM
din ciclul ce mai mesterim noi la masina: am schimbat becurile de la bord si consola...merg becurile la modulul de lumini, proiectoare, ceas, degivrare etc
yey
Levo
Nov 21 2012, 08:45 PM
QUOTE (elvislorin @ Nov 21 2012, 08:35 PM)

din ciclul ce mai mesterim noi la masina: am schimbat becurile de la bord si consola...merg becurile la modulul de lumini, proiectoare, ceas, degivrare etc
yey
Eu cand mi-am luat masina nu mergea absolut nici un bec in bord in afara de cele de la ceasuri. Cand le-am schimbat toate , parca era alta masina. Stateam in masina si ma jucam cu comutatorul de la lumini si faruri de ceata si ma uitam cum se schimba iluminarea simbolurilor de langa comutatoare. Maruntisurile astea mici fac cateodata toata diferenta.
elvislorin
Nov 21 2012, 08:56 PM
exact...vezi ca ti-am dat add pe mess
elvislorin
Nov 23 2012, 11:46 PM
avem bec la cheie functional

in alta ordine de idei caut ceasuri de bord si sonda de nivel din rezervor (cea cu pompa atasata)
elvislorin
Nov 24 2012, 12:06 AM
asa arata pompa de benzina din rezervor
Click to view attachment
elvislorin
Nov 24 2012, 06:01 PM
din ciclul faci pe o parte pica pe alta...pana acum nu mergea turometrul dar mergeau celelalte...am curatat azi ceasurile si imi merge turometrul dar kilometrajul si vitezometrul merg din cand in cand pe baza de palme sau gropi luate
cautarea pt ceasuri de bord functionale continua (sa fie de benzinar in 6 cilindri si consum instant)
haifisch
Nov 24 2012, 06:20 PM
tu ai curatat senzorul de pe diferential al kilometrajului?
elvislorin
Nov 24 2012, 06:50 PM
QUOTE (haifisch @ Nov 24 2012, 06:20 PM)

tu ai curatat senzorul de pe diferential al kilometrajului?
acum 2 ani de zile...dar avand in vedere ca mai am inca unul de rezerva o sa il pun pe ala sa vad daca mai face figuri
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.