elvislorin
Dec 30 2018, 10:15 PM
Am luat un filtru de ulei si 5 litri de Motul 10w40 6100...am zis sa vad cum e....ca prea il lauda lumea
bartro
Dec 31 2018, 12:26 PM
N-am nimic cu motul, cica nu sunt chiar producatori ci doar au un brand, dar cand am gasit 10w60 la un pret foarte bun am bagat in E12.
Am avut si odata ceva motul full sintetic in motocicleta, mi s-a parut ca s-a uzat ceva mai repede decat motorex.
elvislorin
Dec 31 2018, 09:59 PM
Oricum, la mine, in ultimii 2 ani nu am numarat kilometrii ci orele de functionare...pormit, scos din hala, bagat la loc...zici ca e tractor

)...am cel putin 300 de ore in ultimii 2 ani cu ulei castrol 10w40...e timpul pt ulei nou si asfalt
elvislorin
Jan 13 2019, 01:56 AM
Intru pe forum zilnic...poate, poate mai face vreunul ceva pe la cazane si ma motivez si eu sa mai bibilesc...adevarul e ca al meu e pe ultimul loc pe lista prioritatilor...primul loc e ocupat de un tucson 2.0 crdi care trebuie sa plece din garaj, astfel incat sa produca banuti de investit in rechin...la voi cum e?
bartro
Jan 14 2019, 03:22 PM
E12 sta, pentru 02 trebuia să mă duc în Brașov, să vad niste piese de caroserie dar nu am mai reușit. Pauza deci.
TiL
Jan 15 2019, 02:03 PM
Eu astept piese ca sa rezolv senzorii de parcare la cele doua E39 , rulment spate , grila radiator si nu mai stiu ce alte nebunii.
Apoi sa vad daca am sculele necesare sa schimb rulmentul. Am doar presa cu trei craci de extras rulmenti, deocamdata. Si un rotopercutor pe curent.
A, si am mai bibilit o isprava la tds, detalii imediat pe topic.
elvislorin
Jan 17 2019, 08:21 AM
Gata cu Hyundai-ul...putina odihna si apoi munca la cazan.
elvislorin
Mar 15 2019, 10:52 PM
Muica....de cand nu am mai postat...ail bi beac
Ps: am facut progrese
elvislorin
Mar 15 2019, 11:51 PM
So...am dat jos vanos-ul ca sa il reconditionez...am gasit video pe net si dupa ce am facut de 2 ori procedura de acolo. Pot sa zic ca sunt multumit de rezultat. Vanos-ul nu mai caraie iar masina trage mult mai bine. Insa, avansul la relanti sta la 15-16 grade (la alte masini sta pe la 5 grade). E posibil ca senzorul de ax cu came sa nu raporteze bine.
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentPS: am verificat distributia cu ocazia asta si era montata bine...vanos-ul l-am remontat dupa video-urile de pe net si cred ca mi-a iesit ca acolo...mai trebuie sa fac sapaturi ca sa ma lamuresc de unde e diferenta asta de 10 grade la avans
elvislorin
Mar 16 2019, 12:28 AM
Inca una: acum vreo 2 ani am schimbat uleiul si am pus castrol magnatec 10w40. De atunci tacane tachetii in veselie. Inainte am avut valvoline 10w40 si nu tacaneau decat la rece.
Zilele trecute am pus motul 10w40 si ce sa vezi...adio tacanit...mai sa fie
Tot zilele trexute i-am schimbat uleiul la masina unui prieten ( skoda octavia 1.8 tsi 160 cp din 2011...masina luata noua care are axum 60000 km). I-am pus acelasi uleii cu care merge de cand a luat-o: castrol magnatec 5w40 c3. Rezultatul: tacaneau tachetii in veselie dupa schimb...l-am schimbat dupa o saptamana cu liqui moly 5w30 toptec 4100 si s-a linistit motorul.
Concluzia mea: adio castrol!
elvislorin
Mar 16 2019, 09:34 AM
Intre timp (intr-un univers paralel) am comandat un cheder pt parbriz fata de pe ebay. La o ploaie mai serioasa faceam baie la picioare
elvislorin
Mar 16 2019, 07:20 PM
Capota motor nu se mai inchidea bine,...solved
1 bec iluminare nr inmatriculare....solved
Luni dau jos galeria de admisie ca sa am acces la caseta de servo. O sa o mai reglez, are un pic de joc, si o sa anulez conductele pt racit lichidul de servo (sunt de pe vremea cand avea cutie automata).
elvislorin
Mar 20 2019, 01:51 PM
Am luat o garnitura noua pt parbriz (la o ploaie mai serioasa faceam baie la picioare)
Click to view attachment
elvislorin
Mar 20 2019, 03:19 PM
Am scapat de toate masinile prietenilor...acum pot lucra linistit la batranul cazan
Click to view attachmentClick to view attachment
TiL
Mar 20 2019, 04:55 PM
Spor!
N-ai mai plecat din tara?
elvislorin
Mar 20 2019, 05:58 PM
nope...dupa ce pun masina la punct si imi aranjez lucrurile prin curte o sa plec...mai dureaza olecuta
elvislorin
Mar 20 2019, 06:32 PM
Golit lichidul de servo, reglat jocul din caseta directie, schimbat flansa dintre volan si coloana de directie si eliminat furtunele care raceau lichidul de servo (de pe vremea cutiei automate)
elvislorin
Mar 21 2019, 07:55 PM
Avem ITP
elvislorin
Mar 22 2019, 07:13 PM
Azi am dat jos cutia de viteze, am schimbat semeringul de la cautator (cel mare e schimbat de 3000 de km, adica 7 ani). Am comandat si o bucsa de la timonerie.
Am si un e46 de pe care am luat protectia termica si sonora ca sa le adaptez pe rechin (partea de sub masina). Vad ca merg montate cu mici ajustari. Maine pun totul la loc si trec la altele.
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachment
elvislorin
Mar 23 2019, 01:04 PM
montat bucsa de la timonerie...dupa cateva ajustari la polizor
Click to view attachment
elvislorin
Mar 23 2019, 10:49 PM
Am pus totul la loc. Schimba vitezele foarte precis si usor. Maine il scot la plimbare pe malul Dunarii.
elvislorin
Mar 24 2019, 11:10 PM
100 de km parcursi azi...mai multi decat toti km parcursi in ultimii 6 ani...masinul mere bine si consuma 7-8 l/100km la 80 la ora...nu am mers mai tare pt ca trebuie sa ma reacomodez cu felul in care se comporta un cazan. Lista de bube e lunga: centura pasager nu functioneaza, garnitura capac chiuloasa trebuie schimbata, macara geam sofer, etc etc
elvislorin
Mar 25 2019, 10:55 PM
Inapoi la surubareala:
- dat jos capacul de la chiuloasa, sablat si vopsit (vopsea rezistenta la temperaturi mari). Maine il pun la loc si schimb si garnitura de la capac.
- schimbat motorasul de la stergatoarele de parbriz (cel de pe masina era prajit).
- am dat jos ventilatorul de interior...e in stare buna dar nu primeste curent...maine verific cablaj, siguranta, rezistenta etc
elvislorin
Mar 26 2019, 10:38 PM
- montat garnitura de capac noua si capac chiuloasa
- montat stergatoare - functioneaza bine
- montat ventilator - functioneaza - era doar un contact imperfect la siguranta
- schimbat unul din furtunele de racire
elvislorin
Mar 27 2019, 10:04 PM
Today was a lazy day.
Am comandat telescoape fata noi, am facut curatenie in portbagaj si am demontat fata de la usa soferului. Din cauza chederului si a sinei pe care sta chederul imi mergea greu macaraua. Maine o sa iau sina si chederul de pe rechinul de piese.
Btw - 310 lei 2 telescoape monroe...not bad at all
elvislorin
Mar 27 2019, 11:28 PM
Tot cautand o solutie pt reparat crapaturile din bord am dat peste clipul asta:
https://www.google.com/url?sa=t&source=...rN8ZFOD4xbU2novKit-ul costa vreo 35 de lire (cu transport) pe amazon.co.uk si nu pare a fi greu de realizat.
https://www.amazon.co.uk/DIY-FLOCKING-KIT-F...C218&sr=1-1Ar mai fi si varianta cu reparatul la noi in tara, cca 150 euro. Dar nu ma tenteaza asa de mult.
bartro
Mar 28 2019, 12:26 PM
Dar te ai dezlantuit, nu gluma
elvislorin
Mar 28 2019, 03:40 PM
elvislorin
Mar 28 2019, 09:53 PM
Am reusit, cu chiu cu vai, sa dau sina jos si am indreptat-o...era prea mare bataia de cap sa o schimb cu cea de pe masina de piese...so, macaraua de la sofer merge cum trebuie, am pus totul la loc si am lustruit ornamentele de pe usa...practic, le-am redat luciul dar am pastrat zgaraieturile...pentru prestanta si patina

)))
Also, am si un e46 de la care am luat chederul de pe caroserie din dreptul usii soferului...l-am montat pe rechin dupa ce am taiat din el pe la colturi...reparatie simpla si ieftina...chederul oem costa cel putin 100 de euro...chedere in stare buna de e46 se gasesc peste tot si, probabil, ca merg puse si pe 3ar, 7ar etc...poate aveti nevoie
elvislorin
Mar 29 2019, 06:32 PM
Azi am dat rechinul la apa...era prea prafuit...si cam atat
TiL
Mar 30 2019, 10:40 AM
QUOTE (elvislorin @ Mar 24 2019, 11:10 PM)

masinul mere bine
Masinul... Definitia E28-ului
elvislorin
Mar 30 2019, 02:46 PM
Exact...multi vede, putini cunoaste

)
elvislorin
Apr 3 2019, 09:23 PM
Am cumparat si niste amortizoare sachs pt puntea spate...sper sa le montez vineri
Era barca?
Eu monroe am pe spate, fata Bilstein B4 facute la Sibiu. Au mers mult si bine si inca erau bune cand l-am retras.
A, eu pe spate am pus si arcuri noi, dar tot cu fundu' jos a ramas. Adica toata masina la orizontala
elvislorin
Apr 5 2019, 06:52 PM
Pe spate erau niste optimal puse de cineva inaintea mea...in 2012 erau bune...dupa 7 ani de stat s-au dus...pe fata am bilstein b6, cred...dar, o sa le schimb...le-am pus second si mai mult ca sigur ca le-a afectat statul pe loc...
elvislorin
Apr 5 2019, 07:03 PM
Am prins un pret bun la telescoape...172 lei/buc - sachs
Alea de fata sunt vreo 140 de lei...tot sachs. Sunt telescoape pt suspensie standard, dar nu ma deranjeaza...nu ma vad mergand pe circuit secolul asta
elvislorin
Apr 5 2019, 07:23 PM
Also, azi mi-a ajuns din germania un debitmetru OEM sh. L-am luat de pe ebay cu 33 euro, transport inclus. Neamtul mi-a zis ca e de pe o masina cu 169000 km. L-am montat si totul e ok.
Suspensia originala e suficient de dura, combinata cu roti de 16" ar trebui sa fie perfect.
elvislorin
Apr 6 2019, 10:17 PM
Asa am zis si eu
elvislorin
Apr 8 2019, 09:54 PM
Azi am montat telescoapele spate...cele vechi erau muci...am schimbat si un senzor de uzura placute...maine fac pauza, iar miercuri schimb telescoapele fata si celalalt senzor de placute
elvislorin
Apr 11 2019, 12:24 PM
Ieri am mai bibilit olecuta la suspensia fata....am dat jos un telescop fata si era muci...desi parea sa lucreze bine, cand l-am scos din fuzeta, carcasa etc, am vazut ca era ud. Am pus un sachs, flansa are 7 ani si 3000 de km. Totul pare ok acum.
Rulmentul de pe fuzeta are un mic zgomot cand invart butucul dar in mers nu se aude zgomot in habitaclu. Am doua variantre: sa il schimb (de preferat doar rulmentul, fara butuc) sau sa ii bag vasilina. Aveti idee ce dimensiuni are rulmentul, de unde se poate cumpara?
TiL
Apr 11 2019, 12:53 PM
Mda, nu vad nicaieri caracteristicile rulmentilor. Oricum, sunt doi rulmenti alaturati. Asimetrici, sau nu stiu cum sa zic, ca nu ma pricep la rulmenti.
elvislorin
Apr 11 2019, 04:38 PM
fudge...eu vad doar unul..am curatat resturile de vaselina veche...o sa pun alta si vad cum se comporta
elvislorin
Apr 11 2019, 11:22 PM
Pana la urma am dat jos butucul ca sa bag vasilina si la celalalt rulment de pe butuc...camasa interioara a ramas pe ax...vaselina nu mai facea ungere cum trebuie dar am avut noroc...camasile rulmentilor si bilele nu erau inca afectate...partea cea mai dificila e la montare, cand trebuie sa pui la loc protectia de praf la rulmentul dinspre fuzeta (pt ca pe ax ramane camasa interioara, garantat) si ai foarte putin spatiu de manevra.
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachment
elvislorin
Apr 11 2019, 11:46 PM
Concluzia...dupa cateva ore de munca am economisit 400 de lei, pretul unui butuc...urmeaza si celelalte roti...pe spate o sa schimb rulmentii pt ca sunt ieftini, pe fata dreapta repet operatiunea de azi
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachment
TiL
Apr 12 2019, 06:29 AM
Sa vezi distractie pe spate... cel putin la E39 nu a fost fun sa schimb rulmentul.
elvislorin
Apr 12 2019, 07:57 AM
Stiu...am presa hidraulica si trusa cu extractoare de rulmenti...plus ciocan de 5 kg
elvislorin
Apr 12 2019, 02:11 PM
Zilele astea imi ajunge si senzorul oem pt axul cu came si kitul de la flock the dash.
Imediat ce termin cu amortizorul si rulmentii o sa ma apuc de interior.
elvislorin
Apr 13 2019, 01:37 AM
Gata...rezolvat cu rulmentul si amortizorul fata...alte belele: garnitura de la etrierul dreapta fata e rupta...comandat kit de reparatie...si un brat superior pe partea dreapta
elvislorin
Apr 19 2019, 05:42 AM
Telescopul fata vechi..un monroe mg998
Click to view attachment
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.