Help - Search - Members - Calendar
Full Version: un rechin la malul dunarii
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
elvislorin
am facut si niste schite rapid ca sa nu pierd ideea si sa ma fac mai bine inteles...scuzati talentul dar nu se vede ca am facut 2 ani de desen la liceul de arte laugh.gif
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Dobricaliviu
este ok ideea , dar mai trebuie dezvoltata in sensul ca nu are nici un fel de ranforsari , nu o sa tina asa .

tabla de 5 mm este de ajuns , daca-i faci ranforsari
elvislorin
dap...o sa ii fac...dar dupa ce fac modelul asta (care o sa fie de orientare)...o sa ma uit si la cel de fabrica pt ranforsari...daca poti si vrei te astept cu o schita
elvislorin
un singur lucru am apucat sa mai fac la masina...sa pun un parasolar in parbriz smile.gif)
dar intre timp am muncit la e34 de care va vb mai sus...cazan de 400 mii km m20b25...schimbat discuri+placute fata spate +saboti+esapament+bielete antiruliu+bare de directie+bucse punte spate+flansa cardan si rulment intermediar+radiator etc etc...si merge cazanul...proprietarul a facut deja 300 km la drum intins cu mers intre 100-150 km/h si i-a consumat 8%...astept sa vad daca papa ulei si ce consum are in oras
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Jun 28 2011, 01:38 AM) *
am facut si niste schite rapid ca sa nu pierd ideea si sa ma fac mai bine inteles...scuzati talentul dar nu se vede ca am facut 2 ani de desen la liceul de arte laugh.gif
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment

Cum ai ajuns la ideea, de a prinde tamponul de motor pe lonjeron ???

Da-mi si mie niste detalii tehnice. Cum reusesti sa prinzi tamponul pe lonjeron, fara sa afectezii structura lui ??
elvislorin
maestre pastrez tamponul original...nu modific nimic la lonjeroane
haifisch
pai da dar la cum arata desenul tu fixezi tamponul exact pe lonjeron
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Jul 22 2011, 05:55 PM) *
maestre pastrez tamponul original...nu modific nimic la lonjeroane

Domnu, din poza numarul trei, puna de tine doar asta se intelege.

Din cauza asta te-am intrebat.

Daca te-ai suparat imi cer scuze.
elvislorin
nu ma supar deloc...daca va uitati voi bine la ce am spus o sa vedeti ca nu pomenesc nimic de schimbarea pozitiei tampoanelor...mai sus de desen am scris cum voi proceda...de aia am si postat...pt a vedea daca e ceva in neregula cu ideea mea...orice opinie e binevenita
haifisch
opinia mea e sa incetezi cu modificarea tampoanelor si sa modifici suportii

asa e logic....parerea mea
elvislorin
inca o data se remarc ca nu ai citit atent ce am scris eu sau nu ai inteles exprimarea mea...credeam ca din v-am zis mai sus se intelege clar ca fac niste suporti si pastrez tampoanele originale nemodificate...n-am turnatorie de cauciuc tongue.gif
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Jul 22 2011, 09:29 PM) *
nu ma supar deloc...daca va uitati voi bine la ce am spus o sa vedeti ca nu pomenesc nimic de schimbarea pozitiei tampoanelor...mai sus de desen am scris cum voi proceda...de aia am si postat...pt a vedea daca e ceva in neregula cu ideea mea...orice opinie e binevenita

Ok. Ma repet, din poza numarul trei, vad ca vrei sa prinzi tamponul motor pe lonjeron. smile.gif
elvislorin
e un desen simplu...am si spus ca nu se vede ca am facut 2 ani de desen la un liceu de arta smile.gif
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Jul 23 2011, 09:28 AM) *
e un desen simplu...am si spus ca nu se vede ca am facut 2 ani de desen la un liceu de arta smile.gif

Am inteles ideea, ca ai chiulit de la orele de desen tehnic, dar tot nu ai prins ideea principa, din doua posturii anterioare ale mele.

Asa ca ma retrag din discutie.
elvislorin
QUOTE (iorgos @ Jul 23 2011, 10:12 AM) *
QUOTE (elvislorin @ Jul 23 2011, 09:28 AM) *

Am inteles ideea, ca ai chiulit de la orele de desen tehnic, dar tot nu ai prins ideea principa, din doua posturii anterioare ale mele.

Asa ca ma retrag din discutie.

nu te retrage ca orice opinie e constructiva...acum m-am uitat si eu atent la masina si tamponul vine prins pe puntea fata...greseala mea...desen incorect...dar ideea de baza zic ca e in continuare buna...vedem de luni incolo cand ma apuc de treaba
elvislorin
m-am intors dintr-un mic concediu...reincepem munca la rechin de miercuri
elvislorin
am nevoie de o traversa de cutie de pe e34 2.5i-3.0i sau e34 2.td, tds...gasim pe undeva?
elvislorin
nu ma ajuta nimeni cu o traversa?
sad.gif
MAD520
Nu te mai chinui sa inventezi suporti. Pt transplantul tau se folosesc tampoane si suporti de la alte modele. Cauta mai bine pe net pt ca sunt forumuri unde gasesti transplantul detaliat. Chiar imi parea rau ca nu am e28 cand am vazut cat de simplu este. Eu am gasit cand am cautat pt e12. Vroiam sa pun 2.5 24v. La mine chiar e complicat si am renuntat.
elvislorin
QUOTE (MAD520 @ Sep 9 2011, 09:31 AM) *
Nu te mai chinui sa inventezi suporti. Pt transplantul tau se folosesc tampoane si suporti de la alte modele. Cauta mai bine pe net pt ca sunt forumuri unde gasesti transplantul detaliat. Chiar imi parea rau ca nu am e28 cand am vazut cat de simplu este. Eu am gasit cand am cautat pt e12. Vroiam sa pun 2.5 24v. La mine chiar e complicat si am renuntat.

cred ca m-am documentat mai mult decat tine ...si peste tot oamenii au "inventat" suporti...si nu ma chinui...e goanga mea si vreau sa o rezolv ca sa nu mai bazaie tongue.gif...daca tu imi gasesti un forum unde s-a facut asta raman dator vesnic...dar slabe sanse...pana atunci continua cautarea de traversa de la cutie
elvislorin
am dat jos suportii de pe un e28 m20b27...daca tot il am zis sa incerc si cu ei...desi slabe sanse...englezoii care au facut conversia au zis ca nu mere
elvislorin
am incercat cu suportii si par sa nu se potriveasca...dar nu pot fi 100% sigur decat dupa ce pun traversa la cutie ca sa pot centra motorul
MAD520
http://turbochargingdynamics.com/forum/vie...&p=442#p442

Motor/Transmission mounts (complete) - e36 motor mount arm (drivers), e36 turbo motor mount arm (passenger), e12 motor mount (I still have a soft spot for them), e34 M50 manual transmission crossmember (puts engine/tranny at the correct angle - took a while to find the right combo via the ETK), e12 poly tranmission mounts

si mai sunt... dar nu am timp sa caut
elvislorin
e o varianta...din ce vad ar fi o problema la cutiile de viteza...omul vad ca a pus cutie de m3 e36 getrag iar eu am cutie de m50b25 si s-ar putea sa fie diferente la carcasa si automat si la pozitia motorului...dar merita documentat, incercat
ps: si vad ca nu spune de pe ce motor a luat tampoanele de e12...difera la 2.0 la 2.5-3.5
MAD520
"ps: si vad ca nu spune de pe ce motor a luat tampoanele de e12...difera la 2.0 la 2.5-3.5" -> In astfel de situatii este bine sa incerci sa te pui in locul lor. Ei nu prea au motorizari mici. Mai mult ca sigur este vorba de un m30. Acum macar stii cam ce sa cauti mai departe... sa te orientezi.
cat de diferita poate sa fie cutia de viteze incat sa schimbi pozitia motorului ?! nu prea cred.
elvislorin
domne ce sa zic...o incerc si pe asta...am vb cu interceptor sa imi dea niste tampoane de e12 sa incerc cu ele...suporti de e36 am eu...daca nu are nici el suporti atunci vad la cine apelez...
elvislorin
am reinceput munca la batran...pana acum am facut urmatoarele...am lungit cardanul cu vreo 3 cm...acum motorul si cutia stau mult mai bine si vad ca pot sa folosesc traversa mea de e28 si tampoanele de cutie pe care le aveam...o sa pozitionez motorul corect si o sa prind cutia cu tampoane de traversa si sper sa am motorul in pozitia corecta...iar apoi sa vad cum ramane cu suportii de motor...incerc variantele de pe net sau ii fac
elvislorin
a sneak peak
Click to view attachment
elvislorin
gata cu munca pe azi...rezultate: cutie fixata in traversa...motor impins mai in fata cu 3cm si asezat in pozitia corecta...mai ramane de lamurit cu suportii
elvislorin
sharkin'
elvislorin
raportam cu mandrie ca am facut una bucata suport ieri...azi o sa il facem si pe celalalt
elvislorin
raportam cu si mai mare mandrie ca am terminat si al doilea suport...o sa trimit suportii la un lacatus-sudor-etc experimentat care ori sa ii sudeze cum trebuie ori sa faca altii dupa cotele de la ai mei...eu prefer a doua varianta...dar sa vedem ce poate sa faca omul
maine o sa vina si pozele
elvislorin
2 poze facute rapid cu telefonul
Click to view attachment Click to view attachment
TiL
interesant, dar as incerca sa-l intaresc mai bine
elvislorin
cum ziceam asta nu e forma finala...o sa vad ce zice meseriasul
elvislorin
poza cu batranu'
Click to view attachment
iorgos
Arata foarte bine la prima vedere, dar ce ai avut cu el de l-ai urcat in copac(este prea sus). laugh.gif
elvislorin
pai m50 e mai light decat m30...si in plus e dezechipat
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Sep 23 2011, 10:40 AM) *
pai m50 e mai light decat m30...si in plus e dezechipat

Pe fata sa inteleg, dar pe spate care este buba?
elvislorin
cauciucuri cu talon mic si uzura mare smile.gif)...tot timpul a stat ridicata masina...daca o sa te uiti in pozele vechi o sa observi...dar am un leac...o suspensie de m in portbagaj
iorgos
QUOTE (elvislorin @ Sep 23 2011, 10:58 AM) *
cauciucuri cu talon mic si uzura mare smile.gif)...tot timpul a stat ridicata masina...daca o sa te uiti in pozele vechi o sa observi...dar am un leac...o suspensie de m in portbagaj

Oricum mare diferenta intre un m50 si m30 la greutate nu este. Mai exact 18 kg. Daca ai suspensie de M, spune si ce componente din ea ai, sau o ai pe toata.
elvislorin
arcuri flanse si telescoape
elvislorin
sharkin'....acum se coc suportii motor v 2.0.
elvislorin
cam asa arata suportii inainte de a fi trimisi la un sudor care sa ii ranforseze...sunt facuti din tabla de 8 mm calita...ar trebui sa tina
Click to view attachmentClick to view attachment[att
achment=35351:Fotografii_0013.jpg]
bartro
Cat timp astept deja sa vad si eu motorul urcat in masina smile.gif
elvislorin
daca tu astepti...eu ce sa mai zic...ca mi s-au lungit ochii, urechile si limba de atata asteptare
elvislorin
azi am primit suportii...sunt multumit de cum au iesit...se vede ca omul are mana de meserias...a facut sudura cu electrod bazic si mi-a garantat ca pica motorul dar nu se strica sudura...am dat cu grund pe suporti...maine le dau o vopsea o neagra si fixez motorul...o sa fac si poze
elvislorin
gata am vopsit suportii si am facut niste poze cu produsul finit
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment

ai sa-mi bag p..a...iar se oftica gagica-mea ca pun poze cu ea pe net laugh.gif
bartro
Incep sa inteleg de ce nu ai timp sa te ocupi si de masina tongue.gif
elvislorin
da...tre sa ma ocup si de rabla asta ca urla toata ziua daca o neglijez...nu intelege pasiunea pt bmw laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.