tomado e28 owner
May 3 2011, 10:50 AM
Poate au uitat sa-l ia la cota. Nu stiu cum functioneaza masina de rectificat. Sau au lasat unul la cota 0
elvislorin
May 3 2011, 03:59 PM
problema rezolvata... arborele a fost rectificat la cota 1 dar omul nu a stiut daca sunt cuzineti cu liner...l-am dus la un meserias la noi, l-a verificat si e la cota apoi a taiat un pic din el ca sa intre cuzinetul cu liner....totul ok pana aici...sa vedem mai departe ce mai urmeaza
elvislorin
May 3 2011, 04:42 PM
revin cu precizari
problema rezolvata... arborele a fost rectificat la cota 1 dar omul nu a stiut daca sunt cuzineti cu liner si nu a prelucrat portiunea unde venea liner-ul ...l-am dus la un meserias la noi, l-a verificat si e la cota 1 apoi a prelucrat din el ca sa intre cuzinetul cu liner....totul ok pana aici...sa vedem mai departe ce mai urmeaza
elvislorin
May 3 2011, 10:48 PM
montat cuzineti arbore si pompa ulei...maine mai muncim si vedem ce-o mai fi
elvislorin
May 4 2011, 11:37 PM
dat totul jos din nou...nu se invartea arborele cotit...din cauza unor suruburi pe care le-am bagat acolo unde se prinde volanta...si le-am bagat prea mult astfel incat loveau in bloc si nu se putea invarti arborele...am crezut ca sunt blocati pistoanele...asa ca am dat jos si pistoanele...blocul nu are uzura vizibila si nici pipaibila (daca ma pot exprima asa)...in schimb in capul pistoanelor si pe segmenti era calamina din cauza ca motorul a stat un an de zile (e dat jos de pe un e34 troznit bine de tot...galeria admisie s-a spart)...acum pot sta linistit...curat pistoanele pun totul la loc si o sa refac si scaunele la supape pt ca am vazut ca nu etanseaza bine

tare motivul pentru care l-ai desfacut din nou.
Macar stii ca o sa iasa chiar mai bine decat era ieri
elvislorin
May 5 2011, 12:34 AM
tot raul spre bine....totul a inceput de la pus distributia la punct...am chemat niste baieti sa faca asta si mi-au zis ca trebuie sa dau jos chiulasa ca sa schimb patina mare...am zis ok...am scos patina din ambalaj si surpriza: n-am comandat-o corect...trebuie sa stau vreo 3=4 zile pana vine de afara...

))...apoi am zis ca daca tot e chiulasa data jos sa vad ce mai pot face...am dat jos toata cablaraia de pe bloc si am curatat in capul pistoanelor...apoi am zis sa invartim arborele la mana sa vedem ce zice...si na belea cu invartitul....am crezut ca s-a strambat din socul accidentului sau din prelucrare...dar a fost verificat de doua ori...si la bucuresti si la noi la severin...era imposibil sa le scape faptul asta cand il puneau la masina de rectificat...si am stat linistit...eram convins ca e sigur un nimic...am zis sa dam jos pistoanele ca poate e calamina in bloc...si apoi a venit un amic de-al meu...omul s-a uitat vreo 2 min la arbore...ba aia nu e, asta nu e ia stai ma asa...invarte omul la mana din partea cu volanta si aude poc poc...cand se uita suruburile

)))))....sa mor de bucurie si de ciuda nu alta
acum am o saptamana la dispozitie (pana vine patina), timp in care curat blocul si poate imi fac damblaua cu vopsitul...zilele astea am dus la spalat baia de ulei, capacul de la culbutori, carcasa f ulei + suport, capacul de la distributie...il fac boboc
btw....azi cica senatorul robert negoita cica ar fi propus in senat ca impozitul auto sa fie de 0.75% pe an din valoarea de catalog a masinii....proiectul cica ar fi fost aprobat de senat....mie mi-ar conveni de minune...si daca mi-o evalueaza de noua la 20000 euro ar fi ok sa platesc 150 euro pe an impozit...dupa aprobarea in senat ar urma aprobare in camera deputatilor si alti pasi pana la promulgare...mai devreme de anul viitor nu cred ca ar intra in vigoare...stiti ceva de asta?
tomado e28 owner
May 5 2011, 12:58 AM
Se vorbeste de multa vreme de un astfel de proiect (de prin octombrie...) dar ca de obicei initiativele bune se misca al naibii de greu...
elvislorin
May 5 2011, 09:55 PM
eu sper ca sa termin pana in octombrie cu totul..motor, jante, tinichigerie...btw...sper ca am rezolvat cu scurgerea mica de apa din portbagaj...am curatat de rugina si am dat cu mastic...dupa o ploaie o sa dau si cu antifon
elvislorin
May 6 2011, 06:50 AM
uite un link al unui gringo care face o conversie de motor
http://www.mye28.com/viewtopic.php?t=88138&start=25
elvislorin
May 6 2011, 10:49 PM
azi am mai facut cate ceva pe la batran...am dat jos eleronul de m de pe portbagaj pt ca nu era lipit cum trebuie...am curatat si maine as vrea sa il pun la loc...cu ce sa il lipesc?am intrebat pe un amic (si tot la varianta asta m-am gandit si eu) si mi-a zis sa il lipesc cu adeziv de lipit parbrizul pt care priza buna si se usca rapid...sa dau si cu primer special pt tipul asta de adeziv
in alta ordine de idei...una din patinele de distributie pe care le-am comandat si mi-au venit nu era buna...am comandat-o pe cea corecta si nu e livrabila la nici unul din furnizorii mei...am 2-3 variante: una second oem de pe la dezmembrari, una oem noua dar trebuie sa stau vreo saptamana si ma costa pe la 300 lei (cam mucho) sau poate stiti voi pe cineva care are o patina noua sau vreun furnizor care ii poate aduce (furnizor pe care nu il am eu)...cod oem 11311726503 sau 11710 febi 20 09 1100 swag 21220 lemforder
coman cosmin
May 7 2011, 08:04 AM
acum intreb si eu.posibil sa fi cautat si tu la ei:la Materom ai incercat??.imi apare febi la ei livrabil in 3-4 zile lucratoare.
am vorbit si eu acum la toti furnizorii mei care aduc febi,swag sau lemforder si nu pot aduce.
elvislorin
May 7 2011, 01:13 PM
QUOTE (coman cosmin @ May 7 2011, 09:04 AM)

acum intreb si eu.posibil sa fi cautat si tu la ei:la Materom ai incercat??.imi apare febi la ei livrabil in 3-4 zile lucratoare.
am vorbit si eu acum la toti furnizorii mei care aduc febi,swag sau lemforder si nu pot aduce.
am incercat si la materom...mi-a dat confirmare de comanda si apoi mail ca nu mai e livrabil
coman cosmin
May 7 2011, 01:41 PM
ok.asa mi-a aparut si mie ca ar fi livrabila da nu am incercat sa ii dau comanda.am zis mai intai sa intreb.
aia pe original nu e livrabila?e destul de scumpa dar in lipsa de altceva e buna.
elvislorin
May 7 2011, 02:31 PM
prefer sa mai caut...de 300 lei imi schimb segmentii si de inca 400 alezez blocul si chiar ca am motor impecabil
elvislorin
May 8 2011, 05:50 PM
azi n-am facut nimic fizic la masina...dar m-am gandit mult cum sa rezolv problema cu patina...am dat un anunt si pe bmwclub, am mai dat un telefon doua...dar nimic deocamdata
elvislorin
May 9 2011, 09:12 PM
se lucreaza la scaunele supapelor..in continuare nu am rezolvat cu patina mare de la lantul de distributie
elvislorin
May 9 2011, 09:22 PM
elvislorin
May 10 2011, 10:00 AM
intrebare de baraj: la un m20b25 se pot regla tachetii?
bartro
May 10 2011, 10:13 AM
La M20, da
elvislorin
May 10 2011, 10:19 AM
un diy gasesc cumva?
bartro
May 10 2011, 11:41 AM
elvislorin
May 10 2011, 11:50 AM
am un e34 la o mica revizie...e al unui prieten...suspensie, schimb de filtre si ulei, bujii...are vreo 393 mii km...arata cam jalnic dar motorul nu suna rau...cu un mic reglaj pe la tacheti si schimbat niste furtune de vacuum si combustibil ar trebui sa fie ok
elvislorin
May 15 2011, 03:21 PM
azi bagam pistoanele, punem supapele, chiulasa, baia de ulei si ce ne-o mai permite timpul
MeHigh
May 16 2011, 07:07 PM
ce-a iesit? ai terminat cu organele interne?
elvislorin
May 16 2011, 09:24 PM
acum au terminat niste prieteni de-ai mei de pus distributia la punct...mai am de pus capacele si anexele....pana la sfarsitul saptamanii vreau sa il pun pe masina si sa ii fac adaptarile pt radiatorul de racire (il pastrez pe cel de 2.8)...apoi urmeaza o pauza pana pe la vreo 7-8 iunie (plec in belgia)...si apoi vedem ce-o mai fi
elvislorin
May 19 2011, 10:37 PM
am pus cutia pe motor si termostatul. maine pun motorul pe masina. mentionez ca nu am montat anexele (fulii, alternator, carcasa f ulei, galerii, role, pompa servo etc) pt a imi fi mai usor la montaj. am niste suporti motor de m50 e34. daca se potrivesc am scapt de o mare bataie de cap (totusi sunt slabe sanse, dar speranta moare ultima). daca nu se potrivesc las motorul si cutia fixate pe cardan si pe o bara intre lonjeroane pana imi fac suporti
o sa bag si niste poze cu lucrarea. o chestie f tare am aflat-o de la un amic care sta si rontaie pe forumuri toata ziua. mi-a zis sa nu ma mai chinui cu motoare puse pe cauciucuri. mi-a spus sa iau un palet de marfa si sa decupez din el locul pt baia de ulei. vreau sa va zic ca e perfect pt m50 iar daca la alte motoare nu pica la fix atunci se mai pot pune niste scanduri mici pt a ridica blocul. mi se pare super usor de lucrat cand sta motorul pe palet. nu se mai misca deloc.
elvislorin
May 19 2011, 11:00 PM
TiL
May 19 2011, 11:58 PM
Hai ca te apropii. Dar cred ca o sa ai de lucru si la suporti, slabe sanse sa se potriveasca cei de E34.
Vezi ca la final baia de ulei o sa fie mai in fata, ceva mai expusa. Am baie de M30 de pe E34 si are burta mai in fata, n-am tupeu sa ma apropii de borduri. Baia de E28 are burta aia exact in linie cu rotile, deci teoretic poti urca o bordura inalta, pt ca inainte sa loveasca baia urca rotile. Practic, nu stiu daca-i chiar asa

....daca ai bordura mai iesita in exterior, se duc socotelile.
elvislorin
May 20 2011, 12:26 AM
stiu de buba asta...am vazut ca un american si-a facut scut de tabla...de ce sa nu imi fac si eu?mai ales ca ii pun si suspensie sport
elvislorin
May 20 2011, 10:01 PM
bagam motorul...now...live

)
elvislorin
May 21 2011, 10:56 AM
am pus motorul aseara...sunt cateva probleme...la traversa din spate nu intra tampoanele de pe cutie (trebuie sa gasesc alta)...apoi la e34 cutia se prinde cu un tampon rotund de o traversa mai plata (care se afla intre lonjeroane) dar la mine e o bara de rigidizare de care nu ma pot prinde decat daca fac modificari sau daca o pot inlocui cu traversa de e34...suportii de motor nu pica de nici un fel pe tampoanele mele
cam asa arata traversa de e34
Click to view attachmentsi asa arata bara de rigidizare la e28 (piesa 15
Click to view attachment)
elvislorin
May 21 2011, 11:16 AM
TiL
May 21 2011, 05:59 PM
o prindere de genul ala la cutie, cu tampon pe mijloc, au parca E28 automate.
Vezi pe realoem cum arata, dar parca asa-mi amintesc ca era la ala pe care l-am dezmembrat.
ReLLaXX
May 21 2011, 06:41 PM
Daca ai nevoie de ceva de pe un E28 automat da un semn, luni poate sa plece spre tine.
elvislorin
May 21 2011, 11:58 PM
@relaxx...deocamdata trebuie sa plece catre tine jantele...ca m-am intins ca raia...azi (duminica) mi-am programat sa fac transplantul...da-mi te rog un mail sau mesaj cu adresa ta...scuze de intarziere...am avut o groaza pe cap si stiam ca nu ai urgenta cu ele
QUOTE (TiL @ May 21 2011, 06:59 PM)

o prindere de genul ala la cutie, cu tampon pe mijloc, au parca E28 automate.
Vezi pe realoem cum arata, dar parca asa-mi amintesc ca era la ala pe care l-am dezmembrat.
si rechinul meu a avut automata din fabrica...si e aceeasi bara de rigidizare cu profil rotund...am doua variante (din ce mi-am dat seama pana acum, dar s-ar putea sa ma insel):
1. sa cobor bara de rigidizare mai jos cu cativa centimetri (cutia sta pe bara in momentul asta) si sa ii sudez o flansa in care sa vin apoi cu tamponul rotund de la cutia de viteze...pentru coborat m-am gandit la niste distantiere sau suruburi mai lungi cu piulite pe ele
2. sa iau o traversa de e34 si sa vad daca se potriveste la prinderi (eventual sa fac niste mici modificari). am un e34 m20b25 la indemana si pot lua de proba o traversa
ideea e ca as prefera sa fac cat mai putine adaptari...dar sunt slabe sanse sa scap asa usor.
elvislorin
May 22 2011, 12:10 AM
o sa iau o pauza pana dupa 5 iunie...dupa 5 o sa mai fac sistemul de racire (m-am decis sa pastrez radiatorul de 2.8 si vasul de expansiune original, desi am un radiator de m50 functional), partea electrica (il chem pe chychy de la oradea) si esapamentul...apoi o cheie...rodaj...si pana la anul sper sa ii dau si o vopsire
TiL
May 22 2011, 03:28 AM
ummm, eu ma refeream la jugul care tine cutia. Jugul de automat e diferit fata de cel de manual la E28.
Nu inteleg... cutia asta ar avea prindere atat de inaintata ca se incurca cu bara de rigidizare? N-ar trebui sa fie atat de apropiate, ma gandesc eu.
Edit, am citit tot si inteleg, cred: cutia atinge bara de rigidizare. E foarte probabil, avand in vedere ca o cutie de E28 sta la doar cativa cm de bara aia (ajunsese sa atinga la mine, din cauza tampoanelor de motor uzate.
Pentru ca inca nu stii exact cum o sa stea pe prinderi, as lasa in suspensie problema pana cand sunt sigur. Sau as face o alta bara intre timp, o faci dintr-o teava, batuta la capete cotita dupa nevoie si cu gauri pentru suruburi. Nu prea elegant dar merge.
Inca nu sunt lamurit cu jugul, de ce-i atat de diferit intre E28 si E34. Nu cred ca la E34 se prinde de lonjeroane.
Cele de E28:
- automata 3 trepte (are un tampon)
- automata 4 trepte (are 2 tampoane)
- manuala (doua tampoane)
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=24&fg=10http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=24&fg=10http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=23&fg=10La E34 nu mai stau sa ma uit acum ce fel de prindere au, unul sau doua tampoane pe jug?
elvislorin
May 22 2011, 07:40 AM
ai inteles bine Til...problema e in fata cutiei...in spate la jug o pot rezolva destul de usor
partea cea mai nasoala o sa fie la suportii de motor
TiL
May 22 2011, 09:37 AM
ummm, bara stabilizatoare e data jos? S-ar putea sa te incurce si aia.
elvislorin
May 22 2011, 09:39 AM
e lasata jos (am desprins-o din urechile care tin bucsele)...n-am verificat asta...la 2 noaptea cand am terminat de bagat cutia si motorul n-am mai avut ochi si pt asta
elvislorin
May 22 2011, 08:16 PM
azi am incercat sa schimb jantele cu rc-urile...dupa ce am dat doua roti jos si am fost sa pun cauciucuri pe ele am constatat ca imi trebuie suruburi mai lungi asa ca am lasat totul pt alta data

(
elvislorin
May 24 2011, 11:36 PM
rechinul si eu intram in concediu pana pe 11 iunie...plec in belgia...daca vad vreun cazan ii fac poza...oricum o sa fiu cu ochii pe voi de acolo
tomado e28 owner
May 25 2011, 12:31 PM
Drum bun!
elvislorin
Jun 17 2011, 08:41 AM
colegul nostru de peste ocean da inainte
http://www.mye28.com/viewtopic.php?t=88138...sc&start=25a pus motorul si a facut niste adaptari la suportii de motor...par destul de rezistente modificarile facute de el
bartro
Jun 17 2011, 09:37 AM
elvislorin
Jun 20 2011, 10:34 PM
QUOTE (bartro @ Jun 17 2011, 10:37 AM)

mi-am facut cont si ramane sa citesc mai atent...din ce am vazut pana acum gagiul a pus suporti de la un m20..am si eu o pereche si o sa incerc...sunt mai multe de facut si o sa ii mai pun omului cate o intrebare
elvislorin
Jun 20 2011, 11:14 PM
am postat un reply la englezoi...stau la ppc acum (poate pica ceva)
elvislorin
Jun 26 2011, 11:21 AM
bad news...englezoiul a incercat cu tot felul de suporti de motor si in final si-a facut custom la o firma...dam'
elvislorin
Jun 28 2011, 12:10 AM
vesti bune...ce bine e sa stai cateodata departe de problema si sa te gandesti la altele...si apoi fara sa vrei sa te plesneasca ideea cea buna zic eu....dupa ce am luat o pauza de rechin de vreo luna cred si am fost ba in concediu ba la munca azi am stat si m-am tot uitat la alte motoare decat al meu...si zbang...s-a aprins nocturna...ce atatea variante cu suport de e28 m20 e34 m50 e36 m50 tralalala
uite domne ce mi-a scornit mintea:
1.imi fixez provizoriu motorul in pozitia corecta...cumpar tabla de 1 cm grosime...tai 2 bucati si le pun pe bloc, apoi fac semne unde vin gaurile din bloc...dau gauri in placute si le fixez pe bloc...apoi sudez de fiecare din ele o cate o placuta la un anumit unghi incat placuta sudata de cea de pe bloc sa fie paralela cu pamantul
2. pe tampoanele de motor pun cate o placuta si dau gaura pt suruburile de la tampoane (mai mult ca sigur ca stiti cum arata un tampon si surubul in care se prinde suportul motorul). apoi de fiecare din placutele respective sudez o alta placuta care sa mearga in sus...perpendicular cu solul
3. apoi pun cap la cap piesele realizate....acolo unde se imbina fac o taietura si o sudura si cam asta ar trebui sa fie...
nu cred ca pare complicat de facut mai ales ca am sculele necesare si un sudor cu experienta care sa ma ajute
mai greu cred ca e sa va explic...daca am timp o sa fac un desen cu ce am descris mai sus iar la final cand totul o sa fie ok o sa vin si cu dimensiuni unghiuri etc
va astept cu pareri...chiar insist...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.