xox
Apr 24 2014, 07:48 PM
Pai las-o cu motorul ei. Eu si-acuma plang dupa cel original de pe cazanu' meu. Asa cum era el, parca ma simteam mai bine noaptea cand stiam ca-i al ei. You can call me a sentimental fool
alex230ro
Apr 25 2014, 07:55 AM
bai M42 ala e un motor decent dar:
-are "doar" 136 cai
-are nspe mii de garnituri care trebuie schimbate
-daca vrei sa obtii mai mult de 10-15 cai de la el trebuie sa decartezi minim 500 eur(axele cu came de facut ar fi vreo 400-500 eur..)
deja treaba asta cu refacerea ma duce muuuult peste pretul masinii,aici in mare parte si din cauza mea deoarece am hotarat ca daca o desfac sa schimb cam tot so planul e:
-dupa vopsit se va face instalatia electrica(am mai cumparat una de pe un touring) apoi bucse fata spate+bascule+conducte frana+conducte benzina(posibil sa fiu nevoit sa schimb si rezervorul) apoi ar trebui sa schimb toata suspensia -amortizoare arcuri flanse
-am parbrizul fata de schimbat,chedere la trapa de luat noi ,de gasit un cheder la portbagaj mai bun si inca niste nimicuri.
apoi probabil ca va urma motorul.
bartro
Apr 25 2014, 08:30 AM
M42 probabil e optimizat destul de mult ab werk, deci orice castig aditional inseamna un efort.
Legat de RAR, s-ar putea sa fie undeva o mentiune despre diferenta de putere. La schimbare de motor parca e un prag sinistru, daca are peste 40% mai multa putere, se lasa cu niste operatiuni aditionale acolo. Nu stiu daca se aplica si la motor neschimbat dar cu putere marita.
alex230ro
Apr 25 2014, 08:35 AM
la RAR e aia cu 40% so teoretic pot pune cam orice M20 pe masina.apoi e treaba aia cu modificari " vehicule rutiere înmatriculate în România, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive menţionate în CIV." prin asta eu inteleg turbo.
bartro
Apr 25 2014, 10:19 AM
Si parca nici nu e voie sa umblii la sistem de alimentare. Turba ar cade si acolo.
Ciupanezu
Apr 25 2014, 11:22 AM
De ce vrei neaparat sa omologhezi totul?
alex230ro
Apr 25 2014, 11:30 AM
ca sa nu stau sa imi fac probleme.
FiveThreeFive
Apr 25 2014, 12:37 PM
Alex, urmaresc cu respect si cu o anumita doza de invidie topicul acesta. Asa ca m-am gandit sa imi exprim si eu opiniile:
- Sustin abordarea ta de a fi cat mai corect dpdv legal. Pe langa faptul ca eviti o potentiala sursa de dureri de cap in relatia cu Statul, toata investitia pe care o faci in masina este intr-un fel garantata, adica nu o sa ajungi niciodata in situatia de a fi nevoit sa "undo" diverse lucruri.
- Eu ti-as recomanda sa pastrezi motorul original al masinii. Din cate inteleg, este un M42, nu? Pe de o parte, un E30 (sau orice alta masina din aceeasi epoca) este cu atat mai interesant si mai valoros acum cu cat este mai stock. Nu uita si faptul ca la un moment dat s-ar putea sa vrei, de buna voie sau fortat de impozite, sa il faci automobil istoric. Pe de alta parte, M42 este, probabil, cel mai reusit motor cu 4 cilindri de la BMW. Iar din banii necesari inlocuirii cu un M20 (care si el o sa aibe nevoie de o buna doza de reparatii) poti sa faci M42-ul sa mearga si sa arate perfect. Gandeste-te bine: 318is este unul dintre cele mai ravnite modele de E30.
- Poate ca 136 CP sunt putini in prezent. Dar combinatia E30 cu M42 este o masina despre care mai toti fanii spun ca a fost foarte reusita: usoara, cu o buna distributie a greutatii, foarte interesanta dpdv dinamic. Sigur ca ai avea mai multa putere cu un M20 de 2.5l, dar la drum intins tot o sa gafai pe langa practic orice masina moderna altfel decat low-cost. In schimb, motorul M42 cred ca ti-ar asigura o dinamica cel putin similara cu M20 pe un traseu cu viraje - care in fapt cred ca va fi locul in care aceasta masina va excela si va surprinde.
- Desi in vremea in care aveam E28-ul am cochetat si eu cu aceasta idee, consider ca un proiect turbo (si intr-o anumita masura unul Megasquirt) este un proiect care nu se termina niciodata. Nu exista resursa de timp si de bani necesara tunarii perfecte a motorului, deci mereu vor fi regimuri de functionare in care masina va merge sub potential. Merge sa incerci un turbo cand vrei sa te joci si sa experimentezi putin. Dar ceea ce faci tu cu E30-ul mi se pare treaba serioasa, nu joaca si nici experiment. E pacat sa iasa din el o struto-camila. In plus, iata ca am ajuns in vremurile in care un motor non-turbo este exceptia, nu regula.
Spor la lucru in continuare.
xox
Apr 25 2014, 02:04 PM
Eu apreciez intotdeauna posturile tale, 535. Reusesti o sinteza corecta si echilibrata, atat din punct de vedere economic dar si ... moral (n-am gasit alt cuvant mai bun).
Oricum, vad ca si Alex uneori doar cocheteaza cu o idee ori alta si pana la urma vocea ratiunii prevaleaza
alex230ro
Apr 25 2014, 02:46 PM
@Robert-multumesc mult pt sfaturi si incurajari
ca de obicei sunt 2 parti in mine:
-cea care ar vrea sa tina masina cat mai aproape de stock,adica sa o las cum a fost de fabrica,cu geamuri manuale,alpinweiss 2 schema de fabrica cu praguri si fusta spate negre etc
-cea care ar vrea sa puna un M20 2.5 refacut eventual un 2.0 stroker si o axa cu came in ideea ca oricum masina numai originala nu mai este(practic original a mai ramas caroseria + capota portbagaj,restul elementelor fiind schimbate sau in curs de schimbare)
in principiu as incerca sa merg cumva pe o cale de mijloc:
-sa tin M42 si sa incerc sa vad ce pot face pe partea de aspirat pe el,desi din ce am citit M42-urile sunt destul de dificil de modificat,oricum daca e sa il tin motorul va trebui desfacut si verificat(macar cuzinetii daca nu si pistoane si segmenti) in teorie as incerca sa pun axe cu came si eventual un arbore + pistoane de M44 iar pe transmisie o volanta single mass-asta daca nu cumva e deja pe masina .revin totusi la problema M42-ului ai anume ca greu de modificat si aparent daca pun axe cu came as avea nevoie si de un stand alone.
@Robert-multumesc mult pt sfaturi si incurajari
Halogen
Apr 25 2014, 06:35 PM
QUOTE (FiveThreeFive @ Apr 25 2014, 01:37 PM)

Alex, urmaresc cu respect si cu o anumita doza de invidie topicul acesta. Asa ca m-am gandit sa imi exprim si eu opiniile:
- Sustin abordarea ta de a fi cat mai corect dpdv legal. Pe langa faptul ca eviti o potentiala sursa de dureri de cap in relatia cu Statul, toata investitia pe care o faci in masina este intr-un fel garantata, adica nu o sa ajungi niciodata in situatia de a fi nevoit sa "undo" diverse lucruri.
- Eu ti-as recomanda sa pastrezi motorul original al masinii. Din cate inteleg, este un M42, nu? Pe de o parte, un E30 (sau orice alta masina din aceeasi epoca) este cu atat mai interesant si mai valoros acum cu cat este mai stock. Nu uita si faptul ca la un moment dat s-ar putea sa vrei, de buna voie sau fortat de impozite, sa il faci automobil istoric. Pe de alta parte, M42 este, probabil, cel mai reusit motor cu 4 cilindri de la BMW. Iar din banii necesari inlocuirii cu un M20 (care si el o sa aibe nevoie de o buna doza de reparatii) poti sa faci M42-ul sa mearga si sa arate perfect. Gandeste-te bine: 318is este unul dintre cele mai ravnite modele de E30.
- Poate ca 136 CP sunt putini in prezent. Dar combinatia E30 cu M42 este o masina despre care mai toti fanii spun ca a fost foarte reusita: usoara, cu o buna distributie a greutatii, foarte interesanta dpdv dinamic. Sigur ca ai avea mai multa putere cu un M20 de 2.5l, dar la drum intins tot o sa gafai pe langa practic orice masina moderna altfel decat low-cost. In schimb, motorul M42 cred ca ti-ar asigura o dinamica cel putin similara cu M20 pe un traseu cu viraje - care in fapt cred ca va fi locul in care aceasta masina va excela si va surprinde.
- Desi in vremea in care aveam E28-ul am cochetat si eu cu aceasta idee, consider ca un proiect turbo (si intr-o anumita masura unul Megasquirt) este un proiect care nu se termina niciodata. Nu exista resursa de timp si de bani necesara tunarii perfecte a motorului, deci mereu vor fi regimuri de functionare in care masina va merge sub potential. Merge sa incerci un turbo cand vrei sa te joci si sa experimentezi putin. Dar ceea ce faci tu cu E30-ul mi se pare treaba serioasa, nu joaca si nici experiment. E pacat sa iasa din el o struto-camila. In plus, iata ca am ajuns in vremurile in care un motor non-turbo este exceptia, nu regula.
Spor la lucru in continuare.
Imi place ca postezi mereu la obiect si dupa un anumit timp

imi lasi impresia de un guru , de un batranel intelept

on topic: il vrei oem il pastrezi oem renunti la turbo m20uri etc

vrei distractie iei o coaja care are dejea m20 2.0 sau 2.5 si te distrezi cu ala de nu ai aer si iti faci si poftele
bartro
Apr 26 2014, 08:51 PM
Si pentru ca nimeni nu a zis; si S14 se omologheaza pe E30
alex230ro
Apr 26 2014, 08:58 PM
pai daca nu imi dai numarul amicului tau cu 320is,acum aveam un 320is la restaurat

desi nu e tarziu merge si motorul pus ,poate vrea sa facem schimb ai dau 1,8is ca e mai economic decat 2.0is =))
alex230ro
Jun 3 2014, 11:11 AM
dat in filler si asteapta randul la vopsit,intre timp fac lista cu piese necesare si ma chinui sa izolez garajul care l-am inchiriat,la ploaie se inflitreaza apa inauntru,daca nu reusesc cel mai porbabil o sa caut alt garaj.
alex230ro
Jun 6 2014, 07:30 AM
e gata,sau ma rog mai sunt de vopsit ornamentele(shadow line-ul) a iest misto ca si vopsea cu ceva scapari pe partea de pregatire.adica sunt vreo 3 locuri unde nu s-a aplicat vopseaua cum trebuie(ce-i drept sunt unde ar veni un cheder in apropiere sau peste) sunt cateva puncte 5-6 unde se vede ca iese rugina pe sub teroson,din fericire sunt pe podea pe rama interioara si in portbagaj.S-au notat obiectiile se curata din nou punctele si se da din nou cu teroson.Punctele au aparut din cate imi dau eu seama si deoarece masina a stat in ploaie(avea podelele pline de apa) vedem in timp ce se mai intampla.O sa o mai tina cateva zile sa vada daca mai apare vreo problema.Probabil ca o sa o mai tin si eu 1-2 luni desfacuta complet pt a urmari daca mai apar si alte probleme.Am vorbit si o sa imi dea si cateva tuburi de ceara cu furtun ca sa bag eu ceara in praguri usi etc..
alex230ro
Jun 13 2014, 08:46 PM
si 2 poze
316i
Jun 26 2014, 11:30 AM
Inseamna ca a fost pregatita bine de tot suprafata inainte sa dea cu teroson daca in timp asa scurt deja a inceput sa iasa rugina din ea...
alex230ro
Jun 26 2014, 01:17 PM
la vopsitor din ce mi-am dat eu seama nu s-au chinuit prea mult sa mai pregateasca zonele enumerate de mine,nu conteaza ,acum refac toata treaba.le-am zis dupa ce o refac sa o mai lase cateva sapt sa vedem ce mai apare

)
unde au dat cu vopsea se pare ca au pregatit ok,dar din motive care imi scapa la teroson nu s-au mai chinuit

Una peste alta nu am ce face ,oricum masina va ramane doar cu geamuri si faruri pentru ceva timp tocmai pentru a vedea daca mai apar probleme .
bartro
Jun 26 2014, 01:40 PM
Hai ca m-ai depasit, a mea tot nu e colorata.
alex230ro
Jun 26 2014, 03:25 PM
well,degeaba,mai am o tona de luat.intre timp am luat:
-chedere trapa-mucio dinero
-conducte frana
-bucse spate si flanse amortizor spate
alex230ro
Jul 2 2014, 10:18 AM
sapt viitoare ar trebui sa il iau.
alex230ro
Jul 12 2014, 08:50 PM
a ajuns la "noua" lui casa,aici se va echipa apoi sa vedem care e urmatorul pas.
Ciupanezu
Jul 13 2014, 07:39 PM
Felicitari! Cred ca esti foarte fericit.
Abia astept s-o vad si pe a lui Bartro terminata.
alex230ro
Jul 13 2014, 08:18 PM
Ehh sunt fericit dar mai am treaba destula.Stie cineva daca gasesc in Romania POR15?
Ciupanezu
Jul 13 2014, 11:40 PM
Nu cred. Poate gasesti ceva similar la Wurth.
bartro
Jul 14 2014, 08:52 AM
QUOTE (alex230ro @ Jul 13 2014, 09:18 PM)

Ehh sunt fericit dar mai am treaba destula.Stie cineva daca gasesc in Romania POR15?
Am luat o cutie din Germania, dar am pierdut-o in haosul care se numeste viata. Daca vrei facem o comanda impreuna.
alex230ro
Jul 14 2014, 09:01 AM
facem comanda impreuna,la ceara ce ai ales pana la urma?
PS:mai vorbim pe email,la munca nu merge messengerul.
alex230ro
Aug 16 2014, 04:59 PM
QUOTE (alex230ro @ Jun 6 2014, 08:30 AM)

e gata,sau ma rog mai sunt de vopsit ornamentele(shadow line-ul) a iest misto ca si vopsea cu ceva scapari pe partea de pregatire.adica sunt vreo 3 locuri unde nu s-a aplicat vopseaua cum trebuie(ce-i drept sunt unde ar veni un cheder in apropiere sau peste) sunt cateva puncte 5-6 unde se vede ca iese rugina pe sub teroson,din fericire sunt pe podea pe rama interioara si in portbagaj.S-au notat obiectiile se curata din nou punctele si se da din nou cu teroson.Punctele au aparut din cate imi dau eu seama si deoarece masina a stat in ploaie(avea podelele pline de apa) vedem in timp ce se mai intampla.O sa o mai tina cateva zile sa vada daca mai apare vreo problema.Probabil ca o sa o mai tin si eu 1-2 luni desfacuta complet pt a urmari daca mai apar si alte probleme.Am vorbit si o sa imi dea si cateva tuburi de ceara cu furtun ca sa bag eu ceara in praguri usi etc..
well bad news,am mers azi cu tinichigiul pentru a da cu ceara si a curata ceea ce parea o oxidare de suprafata,totusi la o inspectie mai atenta-adica s-a bagat surubelnita cu simt de raspundere s-a descoperit o gaurica de cativa mm,mergand mai departe am descoperit ca sub podea unde vin gaurile de montare ale scaunelor fata este rugina(practic acolo e o bucata de metal prinsa intre 2 table.so back to tinichigerie. a buzunarul spate dreapta mai prezinta semne de oxidare vedem si acolo ce si cum.si ca distractia sa fie completa nu gasesc rahatul ala de suport pe realoem.
Edison
Aug 16 2014, 07:30 PM
Oare de ce nu ma mira nimic din ceea ce povestesti ?!? Nasol ... oricum.
alex230ro
Aug 22 2014, 01:01 PM
s-a rezolvat,mai am un petec in podea

se mai da cu ceara prin masina acum,sapt viitoare e gata din nou .
alex230ro
Oct 17 2014, 06:40 AM
Am mai mesterit una alta,pus ceva chedere,pus incuietoare portbagaj,pus macarale electrice.Nu multe,urmeaza hopul mare si anume instalatia electrica.M-am "suparat" si am luat noi:
-chedere usi
-cheder portbagaj
-cheder rama usa
-perie exterioara usa.
Altfel am gasit o inchidere centralizata de fabrica si incerc sa o bricolez si pe aia.
Poate am noroc si de un AC.
Ieri am mers la RAR si m-am interesat,se poate face conversie la 2.5 M20 sau se poate face conversie de la 4 la 6 cilindri .Pentru moment tre sa bag intr-un excel costurile reconditionare M42 vs cumparat si reconditionat M20 .
Luna asta trebuie neaparat sa ma hotarasc.
bartro
Oct 17 2014, 09:22 AM
Baga. La bloc de eta e voie?
alex230ro
Oct 17 2014, 09:29 AM
da,da avem asa ceva?

Verbal cei 2 ingineri cu care am vorbit au zis asa:
M42=100 kw eu am voie motor de maxim 140kw
M20= 123kw so e voie
M20 s-a pus pe E30 so again este ok
Trebuie toate prinderile sa nu se modifice=> ca e ok
Cutie evacuare cardan se iau de M20B25 so e ok
Ambele e non euro so again ok.
Pe motorul nou trebuie sa se vada codul de motor.
Si cam atat
Banuiesc ca la Eta se aplica aceleasi teoreme.
PS:treaba costa cam 800 lei taxe ocazie cu care se face si IT P+ autentificare in cazul meu
xox
Oct 17 2014, 11:05 AM
Documente provenienta + factura service? Intreb doar de curiozitate, ca mie mi-au cerut 3 tone de hartii.
Eu sunt inca foarte confuz din cauza diferentei de 40% de putere. Aveam 90-ish cai la 1.8 dar nu mi-au acceptat schimbarea cu 2.0 6 cilindri. O fi fost doar din cauza ca unul era pe carburatie si altul pe injectie? Pentru ca mi se pare incredibil de stupid sa fie asta motivul. Si recunosc, nici nu m-am gandit la asta pana acum... Ar fi prea de tot. Ce-i drept, diferenta era de ~40%, calculasem 40.8% in plus, ceva de genul asta.
alex230ro
Oct 17 2014, 11:11 AM
factura service,la documente provenienta nu au zis nimic.posibil sa fie din cauza carburatie injectie desi nu cred,in cazul meu au intrebat daca ambele motoare sunt pe injectie.ca si calcul au luat kw si au inmultit cu 1,4 adica la tine ,mergea motorul 2.0 125 cai Jetronic parca.
bartro
Oct 17 2014, 12:32 PM
Gasesti un eta, daca vrei. Sau poate merg si cu anumite componente, nu stiu cum e cu bore x stroke.
eta are cai mai putini in forma stock, deci nu acolo ar fi problema.
Oricum poate ar fi o ideea buna sa ai ceva scris de la rar, am impresie ca uneori poti ai surprize cum le a avut xox, si e pacat sa le ai cand apari acolo la hala cu motorul deja pe masina.
xox
Oct 17 2014, 01:11 PM
Al meu era Motronic 1.3 => 95kW. De asta eram peste limita... 67kW x 1.4 = 93.8kW
Intelegi cat de stupida a fost situatia?
Mda, scuze pentru poluare cu offtopic, doar ca mi-am adus aminte si m-am enervat iarasi. Pentru ca pe hartie puterea e diferita, dar in realitate nici 120 cai nu mai punea masina pe roti.... this is fucked up in more ways than one.
alex230ro
Oct 17 2014, 02:11 PM
inteleg dar ai gresit si tu,trebuia sa mergi inainte sa vezi ce si cum.cum am zis la mine primul lucru au pus mana pe calculator si au inmultit 100kw cu 1,4 .
@Bart e cam greu cu Eta de gasit.e ceva combinatie anumite pistoane si chiulasa de 2.5 cu bloc eta.
bartro
Oct 17 2014, 02:55 PM
E greu, ai vazut ce fac cu M30 acuma si ce surprize mai am. Dar ai avut si timp

Acuma e deja vopsita masina si vrei o solutia mai rapida, e de inteles.
alex230ro
Oct 17 2014, 03:08 PM
Nu neaparat rapid.daca cunosti vreun bloc de eta poate ma risc.Altfel oricum masina e in plan sa fie gata la anul februarie martie aprilie.Daca vroiam rapid aruncam direct 1,8 inapoi.
alex230ro
Nov 9 2014, 05:50 PM
poze
Halogen
Nov 9 2014, 05:51 PM
Frumos ,iese treaba buna e bine ca ai spatiul tau
alex230ro
Nov 9 2014, 08:34 PM
E garajul unui prieten:) el a refăcut instalatia electrica.
alex230ro
Dec 8 2014, 08:10 AM
umm,de maine as vrea sa merg sa incep sa mai fac ceva pe la el,pana acum am mai adunat ceva piese:
-stopuri spate
-jambe groase
De la colegul Marcel(81DMC77)
- articulatie sarcina/ghidare (pivot mare) nou, Meyle
- articulatie sarcina/ghidare (pivot mic) nou, Meyle
- bieleta antiruliu fata, cod oe: 31351091764, noua, Meyle, varianta HD
- set bucsa brat fata, cod oe: 31129058931, nou, Meyle
Am ceva amortizoare Koni pe ulei dar nu imi e clar in ce stare sunt,fata pare ok,spatele in schimb nu e ok,ramane sa vad ce fac.Stie cinevqa daca se merita sa reconditionez amortizoarele?(cele fata conform codului de pe ele ar fi reglabile ,dar imi lipsesc robinetii de reglaj)
bartro
Dec 8 2014, 08:24 AM
Robineti de reglaj?
Koni (rosu) aveam si pe 2002, reglajul se facea doar cu amortizor comprimat prin rotirea tijei parca.
alex230ro
Dec 8 2014, 09:26 AM
posibil sa fie asa si la astea ,codul e 86-2277 la cele de pe fata,pe ele scrie adjustable,pe net apar ceva poze in care au si robineti.acum cine stie/a astea sunt galbene .
http://www.teilehaber.de/koni-stossdaempfe...id16744525.html astea ar fi cred,desi am 2 coduri pe ele si mai am si un Konu SP20 pe acolo.
ma rog eu am o suspensie completa arcuri+amortiz koni(arcuri -40) stau in dubiu pt ca am gasit amortiz kyb la pret bun 1000 lei 4 buc Ultra SR se numesc par a fi cam cele mai bune din range Kyb.
alex230ro
Jan 7 2015, 08:49 AM
pana la urma s-au schimbat:
-pivoti,bucse bascula,bielete anti ruliu fata
-bucsi bascula,bucsi punte spate
-s-a montat suspensia Koni
-alta punte spate(cea de pe masina avea gaurile de prindere ale diferentialului ovalizate)
-conducte frana(mai putin cea mare)
-furtune benzina si rezervorul pus inapoi
-montat faruri- de proba
-stopuri spate - de proba
-geamuri laterale
-montat angrenaj stergatoare
-vopsit diverse treburi
bartro
Jan 7 2015, 02:30 PM
Esti in miscare

Eu sper sa probez daca merge motorul, in curand.
alex230ro
Jan 15 2015, 08:25 AM
intre timp s-au montat si geamurile electrice,ma intrebase cineva de pe alt forum bmw ce cat am bagat,am reusit sa fac o lista(nu completa) cu piesele si pun si aici
-panou spate - nou original
-praguri si set reparatie pasaje - nou aftermarket
-pasaje interioare- nouroata original
-capota fata - sh
-usi fata sh
-trapa - sh
-lonjeron+oala amortizor dreapta + contraaripa(practic jumatate de jata) - sh
- podea+"buzunare" spate refacute din tabla
-praguri interioare nou original
-vopsea si lac Glasurit parca?
-parbriz fata - nou aftermarket nu mai stiu marca
-macarale si geamuri - sh
-garnitura trapa+ chedere usi+cheder portbagaj+cheder geam - cel exterior pe care vine geamul - nou original
-conducte frana + conducte benzina + furtun alimentare - nou original
-stopuri+faruri - sh
-pivoti Meyle+Febi
-kit bucse bascula+punte spate Lemforder
-bucse bascula fata-Lemforder
-kit protectie amortizor fata - Sachs
-flansa amortizor fata - Sachs
-flanse amortizor spate - Lemforder
-"palariile" de cauciuc pe care vin arcurile- in spate si in fata - nou original
-furtune frana - Febi parca? sau Brembo?
-sistem AC- sh - aici ar mai trebui sa iau noi garniturile de la aeroterma de AC
-bara fata+bara spate - sh
-arcuri(-40) si amortizoare Koni - sh
-jambe amortizoare mari - sh
-punte spate- sh
-protectie firewall - noua
La motor am o scurgere ulei la capacul distributie ,ar trebui sa mai iau un set de garnituri ,primul a fost Ajusa,acum o sa iau pe original.mai un tampon ,probabil si cateva furtune,a o patina de la distributie e pe duca.Apoi o sa am un M20B25,din ce am inteles motorul ar fi fost refacut si ambreiajul e nou,cand pun mana pe el vedem daca mai e nevoie de ceva.Mai am discuri frana fata si placute fata si kit reparatie etrieri- aftermarket probabil.
-coaja bord - sh
-volan M tech 1 sh (2 buc)
-manson + nuca schimbator - noi par aftermarket?
-eleron Mtech 1 - sh
-instalatii electrice 2 bucati(touring+coupe) sh
-diferential autoblocant raport 4,10 carcasa mare - capac de E36(pentru asta s-a mai sudat o prindere pe caroserie) -sh
-caseta servo directie de E36 - sh
-kit relocare baterie in portbagaj - sh
-ansamblu stergatoare+motoras - sh
-actuatoare inchidere centralizata - sh
cat ata imi vine in minte acum.
Ahh am mai gasit de cand am luat masina:
Discuri frana spate BREMBO sau ATE?
Set placute frana spate WAGNER sau ATE?
Senzor uzura placute spate TEXTAR
Racord frana fata DELPHI
Racord frana spate DELPHI
Ulei grup diferential CASTROL
Bucsa grupa spate MOOG
Burduf planetara st spate SPIDAN
Cap de bara MOOG
Bieleta de directie DELPHI
Garnitura baie ulei(mica) REINZ
de retinut ca sunt cateva piese care nu au ajuns si care e posibil sa fiu obligat sa le iau sh de ex chederele usi la care primisem o cotatie extrem de buna si care din ce vad si-au dublat valoarea in decursul a 4 luni.
bartro
Jan 15 2015, 11:16 AM
Mai mult ca mine. In scimb eu am refacut si motor cam total.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.