Help - Search - Members - Calendar
Full Version: back to the base line
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
io'sŪ
il si "turbezi" pe urslica asta? biggrin.gif
alex230ro
sa il vad eu vopsit si facut frumos si apoi vedem ,poate fac ceva special si il las aspirat tongue.gif atfel cred ca merge un m20 low boost.
haifisch
da M50 ce are?
alex230ro
nimic,in principiu as vrea sa tin masina cat mai originala posibil,adica cu motoare care s-au pus pe E30,M50 implica si riscul ca motorul sa nu poata fi trecut in carte.Altfel M50 este peste M20 din toate punctele de vedere si se preteaza foarte bine pt turbo.Cum ziceam sa vad masina vopsita si apoi vad ce fac si cu motorul,oricum pt tinichigerie/vopsitorie motorul si cutia vor fi date jos.Ieri am mai dat jos bandorurile laterale ramase.
io'sŪ
parerea mea e sa lasi motorul asta si poate reusesti sa-l upgradezi cumva
bartro
Agree.
haifisch
ce sa upgradezi la un 1.8 is?.....daca nu erati cunoscatori mai ziceam
io'sŪ
pai.. un coleg de forum a upgradat un 1.8is si era ft multumit de rezultate/preformante
..ce sa-ti zic.. avion nu are cum sa-l faca, sa-i mareasca performantele putin da, poate. nu cred ca vrea sa se duca la drag cu ea.

nu am cautat ft mult dar cred ca se poate:
http://forums.bimmerforums.com/forum/showt...2-Turbo-Project

ca sa faca ceva trebuie sa aibe timp, "timp" si vointa wink.gif
xox
Chiar nu era pe aici un 1.8 turbat? Daca tin bine minte ceva ~210 cai "daily use"?
io'sŪ
da, userul 316i , topicul cu masina vad ca a disparut huh.gif sau nu-l mai gasesc io sad.gif
alex230ro
masina mai este,totusi 1,8is e un motor destul de pretentios din ce stiu a avut oarecare probleme cu setarile(ce-i drept a folosit un stand alone) il stresez pe Catalin pe tema asta sa vad ce zice.Daca ar fi sa fac ceva oricum nu m-as arunca mai sus de 0,3-0,5 bari.Oricum ideal e sa rama pe aspirat un chip o volanta usoara si la revedere.
io'sŪ
Daca ramai pe aspirat bagi bani degeaba.. sad.gif
alex230ro
revenind bara fata jos,plastice fata jos,bord jos.Primele victime:
-torx T55 rupt incercand sa desfac bara spate
-parbriz fata spart(crapat bine) incercand sa dau jos bordul.
asa privind pe langa capitonajul plafonului se pare ca si tava de la trapa e afectata de ceva rugina
un capitonaj de la stalp si el cu ceva plastic rupt-asta il trecem ca fiind reparabil.
alex230ro
mecanism stergatoare 1 eu 0 ,maine urmeaza repriza 2-a,sper sa nu ajung si la prelungiri smile.gif)
io'sŪ
trebuie sa egalezi ca sa ajungi la prelungiri laugh.gif
Viper05
felicitari, sper sa te bucuri de ea cat mai curand rolleyes.gif
alex230ro
dat jos farurile si ce mai era pe fata pe acolo.a mai ramas:
bara spate
stopuri spate
parbriz+geamuri
plafon+trapa
mecanism stergatoare
motor tongue.gif
zilele astea o tractez pana la service ca sa dau jos motorul si geamurile si ce o mai fi pe acolo.
@Viper05 mersi smile.gif sper ca la vara sa fie gata
alex230ro
A ajuns si la service.sapt asta e si la tinichigiu am luat deja aripa stanga capota si un bot de urs.
alex230ro
e la tinichigiu de ieri smile.gif pana acum trebuie sa iau:
-pasaje aripi spate
-contraaripi spate
-praguri
bartro
Za usual stuff smile.gif)
alex230ro
pai ti-am zis ca e mai praf ca a ta,posibil sa mai trebuiasca:
-portbagaj spate- e indoit destul de dubios si nu merita sa bag chit in el
-usa dreapta - are o gaura in rama.
FiveThreeFive
Alex, dar parca tineam minte ca E30-urile "facelift" aveau caroseria galvanizata.
Nu inteleg de ce 318is-ul tau este atat de afectat de rugina. Aveam eu o informatie eronata privind galvanizarea, sau care ar fi explicatia?
Pur si simplu nu ma asteptam ca un E30 din utlimii ani de fabricatie sa aibe probleme atat de mari cu rugina.
bartro
Eu cred ca doar se plange - nu a pus nici o poza clasificabil ca horror, cum am pus eu pe topic de E12
alex230ro
@FiveThreeFive- in teorie asa e,atat ca masina "mea" din ce am inteles nu prea a fost ingrijita,in mare sunt probleme oarecum clasice E30:
-colturile podelei ruginite si gaurite
-pasajele spate
-praguri
Potrivit celui de la care am luat masina "s-au dat burnuri" si pe partea dreapta cauciucul spart sa deteriorat masticul de acolo pana la disparitia contraaripii nu a fost decat un pas sad.gif
@Bartro podeaua la mine pe dreapta e ca in poza ta ,gandeste-te ca am nevoie de ambele contraaripi spate.oricum cred ca o sa te bat la nr de elemente schimbate pana acum avem:
-contraaripi spate
-contraaripi fata
-capota motor
-fusta fata
-aripa stanga
-capac trapa
-pasaje spate
Probabil vor mai fi:capota portbagaj,usa dreapta,praguri
edit:cand ajung la masina mai fac ceva poze horror smile.gif

asa ca idee

http://www.e30zone.net/e30zonewiki/index.php/Rust

cam tot ce zice aici se gaseste pe masina mea smile.gif cu cateva exceptii bineinteles
alex230ro
revenind,am vizionat pozele de pe facebook cu 528-ul lui Bart,retrag ce am zis cazanu meu sta mai bine la tabla smile.gif)
bartro
QUOTE (alex230ro @ Oct 8 2013, 08:25 PM) *
revenind,am vizionat pozele de pe facebook cu 528-ul lui Bart,retrag ce am zis cazanu meu sta mai bine la tabla smile.gif)

Ai vazut tongue.gif
Te simti mai bine acuma? biggrin.gif
Cu placere wink.gif
alex230ro
mai bine nu ,ca tot e destul de praf masina,acum sunt in dubii daca sa iau pragurile pe original sau nu.
mi-am facut cont si pe

https://shop.bmw-classic.de/is-bin/INTERSHO...playWelcomePage

smile.gif
alex230ro
incercand sa iau niste preturi si date de livrare pt praguri am primit :

Left side member 1 41111913087 -30 zile?
Right side member 1 41111913088 - 10 zile?
smile.gif

esti aproape ,cu exceptia ca la 41111913087 nu e 30 zile ci CDC Est. Date: 30.05.2014 > e estimativ, poate fi si mai repede da si mai tarziu,asa ca sa ai idee

contraaripile spate vin ceva mai repede 10 respectiv 30 zile smile.gif)
alex230ro
asa revenind,cred ca de la anu se incepe lucrul la masina,suplimentar am mai cerut niste ranforsari prin praguri si pe puntea spate.intre timp am dat farurile mele la schimb si ceva bani vs ceva smoked.(zice hella pe ele dar nu cred ca sunt originale).in ianuare februarie vreau sa ma hotarasc ce o sa fac legat de motor:
-schimbat la motorul asta garnituri si ce mai e pe acolo
-facut turbo motorul asta
-swap cu M20 2.0 sau 2.5 apoi eventual turbo
xox
Sa-i faci niste poze la ranforsarile alea, ca prin ianuarie-februarie intra si a mea in revizie. Macar sa stiu sa explic la om ce vreau sa-i faca, ori lasa un link daca te-ai inspirat si tu din alta parte. Teoretic eu n-am probleme dar vreau s-o fac o data si bine, sa-mi iau de o grija.

alex230ro
pai o sa fac poze cred, in principiu sunt cateva masini facute asa dar nu gasesc poze cu ele.probabil ca prin ianuarie fac poze.daca se apuca de ele pana atunci .
Ionut
update....m20 stroker.... cool.gif
alex230ro
smile.gif mai e pana acolo dar asta e ultimul plan.PS:am inteles ca se incepe lucrul la masina,instalatia electricaa fost data jos tongue.gif.
TiL
chiar ma uitam la titlul topicului si ma intrebam ce ti-o fi placand la drujba aia
alex230ro
impozitul laugh.gif
alex230ro
revenind,se adauga la lista de piese si panoul spate-il iau zilele astea,cel de pe masina e facut zob in partea de jos.
alex230ro
sapt viitoare ajunge si panoul spate.Am stat si am rumegat schema,probabil ca va ramane 1,8 is pus la punct sa mearga cum trebuie si pe viitor stroker M20 sau direct 2,5 M20 cu ceva modificari,intai sa vad masina cu tinichigeria facuta si vopsita si apoi mai vedem.
alex230ro
am trecut azi pe la el,deja pasajul stanga spate a fost reparat,la fel si podeaua la picioarele soferului precum si contraaripa fata.teava bagata prin praguri pe stanga,pe dreapta e posibil sa se lase cu schimbare de lonjeron,mai vedem,am inteles ca tabla de la baterie si ce e pe sub ea sunt terminate ,asa la prima vedere nu arata foarte rau dar sa vedem cand incepe sa taie ce va ramane acolo.
alex230ro
o sa iau si 2 usi de la Mihai AMD.ramane sa mai gasesc capota portbagaj spate biggrin.gif, in alta ordine de idei luna asta e foarte posibil sa fie gata so incep sa caut vopsitor ,pana acum am vreo 2 -3 oferte.
bartro
P O Z E
alex230ro
o sa fac zilele astea smile.gif
la tine cum merge?
xox
Da' nu vreti deloc sa ma asteptati sa incep si eu cazanu... tongue.gif Macar sa fie toate gata in acelasi timp biggrin.gif
alex230ro
revenind,am 2 optiuni o vopsesc tot alba,sau o fac alta culoare ,am atasat si niste poze pentru exemplificare
bartro
Foarte diferetie optiunile tale. Extremele sunt culori de pronstar, cele din mijoc mai pentru oameni seriosi. Tu ce esti? tongue.gif
alex230ro
deh,cate un pic din fiecare o fac in 3 culori daca e:))
so:
-alba -as prefera ca e usor de facut si arata bine
-albastrul ala inchis de cabrio imi place mult
-ambele nuante de maro dar alea sunt pretentioase rau si sansele sa nu iasa din prima vopseaua mai mari
una peste alta intre alb si albastrul de cabrio e lupta cred.bine si maroul din prima poza e misto.
Pana la urma cred ca o sa ramana alba laugh.gif
xox
Albastrul de pe cabrio e culoarea de la masina mea smile.gif Nu stiu daca am poze cu ea curata dar chiar am sa caut, mi se pare ca da mai bine chiar decat negru pe masinile astea (ori m-am obisnuit eu prea mult cu ea)
alex230ro
Close Vehicle information
Type
Value
VIN WBAAF91040AD09745
Type code AF91
Type 318IS (EUR)
E series E30 ()
Series 3
Type LIM
Steering LL
Doors 2
Engine M42
Displacement 1.80
Power 103
Drive HECK
Transmission MECH
Colour ALPINWEISS 2 (218)
Upholstery (0379)
Prod.date 1990-01-03
Close Options
Code
Description (interface)
Description (EPC)
S215A SERVOLENKUNG, DREHZAHLABHAENGIG Power steering, engine-speed-dependent
S281A LM-RAD 6 1/2 X 14 BMW LA wheel, chr.-plated/roundspokes
S400A SCHIEBE-HEBEDACH, MECHANISCH Slide/tilt sunroof, manually operated
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Headlight vertical aim control
S680A RADIOANTENNE MANUELL Radio antenna, manual
S687A RADIOVORBEREITUNG Radio preparation
L804A SCHWEIZ-AUSFUEHRUNG NATIONAL VERSION SWITZERLAND

dotarile
alex230ro
so am gasit
http://www.e30zone.net/e30zonewiki/index.p...nt_Colour_Codes coduri culoare E30

culorile de 318is au fost:

Sterlingsilber Metallic
Diamantschwarz Metallic
Lazurblau Metallic
Brillantrot
Alpinweiss II

pareri? biggrin.gif
io'sŪ
alb, faci contrast misto cu negru de la bandouri eventual si folie pe geamuri wink.gif
TiL
Sau daca-l vrei mai colorat:
Sterlingsilber Metallic
Lazurblau Metallic
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.