Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Taxa de lux
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ciupanezu
Trebuia să fie ca la asigurările casco.
În funcţie de vechimea maşinii, preţul de catalog şi valoarea de piaţa se calculează ratele, aşa este logic şi corect.

Chestia asta nu doar ne pune la plată, nici măcar nu mai poţi vinde o maşină cu motor mare în situaţia asta.
Nu ai decât varianta dezmembrării sau a o da pe nimic.
haifisch
nu transform nimic.....eu incerc sa evit certurile.....

daca ei considera ca ele sunt masini de lux tu poti sa te pui cu nebunii? sunt incuiati la cap

asta e...nicaieri nu e ca la noi
edutxu
nu am de gand sa transform nimic in nici o cearta...
din cauza asta nici n ma mai intrat pe forum ca sa nu vad ce mai scrii si sa ma mai crizez pe aici....
ca o paranteza...pot compara masurile lui boc, cu aciditatea ta din replici...
chiar daca nu ti se pare poate ca sunt unii care au si unele idei bune, si nu ma refer la mine...trebuie sa i lasi sa se bucure de ce au spus si sa le mai si creezi nitica satisfacite.
nu e vorba doar de masinile sh considerate de lux, poti lua sh si hummer...
totusi cred ca masinile de lux sunt cele de actualitate pe care le prefera cei multi si cu bani...am vazut mai multe seria 7 ultimul model decat ce ai enumerat tu mai sus...
si da...cred ca orice masina dupa 2000 ca a6, a8, seria 5 pot fi considerate de lux.
in schimb la barcile astea alea noastre cu motor e nevoie de o taxa simbolica, de exemplu in irlanda e cam 50E sau 100, nu mai retin precis
cat despre impozitele votate acum sunt nitelus mai acidulate ca in celelalte tari integrate(atentie, nu aderate).
oricum...nu vor ramane mult timp aceste taxe...nu au cum...
tomado e28 owner
Taxele raman, masinile nu smile.gif
Ciupanezu
Nu e nevoie să nu mai intri pe forum ca să nu citeşti ce scriu eu, poţi folosi funcţia ignore, nu vei mai vedea posturile mele.
Intră pe profilul meu, apasă pe OPTIONS ----> IGNORE USER.

Citeste atent ceea ce am spus, se poate ajunge la o calculare decentă a unui impozit prin utilizarea mai multor factori, nu doar a cilindreei.

Un E39 sau un A6 de după 2000 nu sunt maşini de lux, îmi pare rău dar trebuie să te contrazic.
Sunt nişte maşini de 10 ani, nu au o valoare de piaţă mare, valorează doar câteva mii de euro, aşa că nu sunt de lux.

Gândeşte-te la ţăranul român care deţine un ARO.
Cu ce-l va înlocui când va vedea cât de mare este acum impozitul?

Mă rog, am înţeles ce vroiai să spui printre rânduri, şi anume că maşina mea trebuie să aibă un impozit mare.
Bine aşa.
edutxu
tu plateai oricum mai mult
si chiar nu m am referit
dar e posibil ca eu sa am probleme de exprimare si tu de perceptie
sad.gif
Ciupanezu
Într-adevăr.

QUOTE (edutxu @ Jul 2 2010, 11:49 PM) *
dar...sa gandim si altfel...
luxul se plateste in toate tarile...din europa sa zicem, ca sa nu ne referim pe plan mondial
luxul se plateste!!!

QUOTE (edutxu @ Jul 3 2010, 12:16 AM) *
si da...cred ca orice masina dupa 2000 ca a6, a8, seria 5 pot fi considerate de lux.

Iar dacă cineva citeşte semnătura mea, e clar că n-ai vrut să te referi la mine. laugh.gif

Mă rog, nu mai contează.

Din păcate, situaţia e extrem de enervantă.
Până acum plăteam 2200 Ron anual, iar după 3 ani în care am plătit acest impozit, trebuie să plătesc 5200 Ron anual.
Având acest lucru în vedere, înseamnă că doar impozitul lunar (doar ca să deţin maşina) ajunge la 433 Ron, deci ~ 100 €.
Foarte aiurea...
tomado e28 owner
Taranul roman are acum e36 1.6i tongue.gif
S-a renuntat demult a mai plati impozit pe Aro. Nu mai stiu pe nimeni s-o faca. Nu din cauza ca nu ar fi fost bune, ii ajutau mult, dar deh... Nu le trebuie masina de teren de lux...

LE: nu e dupa 2000 a ta, te scosese din calcul tongue.gif
Ciupanezu
Asta arată cât de prost sunt gândite măsurile astea.

E clar că un ARO ar fi fost foarte util pentru un ţăran agricultor, e bun de cărat, ieftin de reparat, robust...

L.E: E fabricată în 10.1998, iar E39 s-a fabricat între 1996 şi 2003. Tot dracul ăla e.
Ciupanezu
Un mic exemplu:
Impozit în Germania pentru E34 525i ----> 184 €
Impozit în România pentru E34 525i ----> 209 € (900 lei)

tomado e28 owner
Exista un site unde pot sa vad ce impozite sunt in Germania pe masini?
INTERCEPTOR
este acolo unde ai votat tu
INTERCEPTOR
Iata exemple de taxe proaspat intrate in vigoare:

BMW 325 2493 cmc - 936 Lei/an

Mercedes SL600 / S600 / CL600 - 8.700 Lei/an

Dodge Viper 8300 cmc - 12.035 Lei/an

Chevrolet Corvette Z06 7000 cmc - 10.150 Lei/an

Aro 240 - 2498 cmc - 864 Lei/an

Bugatti Veyron 8000 cmc - 11.600 Lei/an

Jeep Wrangler 2798 cmc - 1.872 Lei/an

Hummer H2 6000 cmc - 8.700 Lei/an

BMW 530 2998 cmc - 2.016 Lei/an

Mercedes ML63 AMG - 9.135 Lei/an

Rolls Royce Phantom 6600 cmc - 9.570 Lei/an

Audi A8 4.2 V8 4200 cmc - 6.090 Lei/an

Honda CR-V 2200 cmc - 792 Lei/an

Honda Accord 2400 cmc - 864 Lei/an

Kia Sorento 2500 cmc - 936 Lei/an

Lexus LS460 4600 cmc - 6.670 Lei/an

BMW M3 3201 cmc - 2.448 Lei/an

Dodge Charger 5700 cmc - 8.265 Lei/an

Ford Mustang 4000 cmc - 5.800 Lei/an

BMW M3 3246 cmc - 2.304 Lei/an

Jeep Grand Cherokee 3.1 Tdi - 4640 Lei/an

Mercedes CLK 350 AMG - 5075 Lei/an

Formule de calcul

Capacitate cilindrica pana la 1600:

(Capacitate cilindrica : 200) X 8 (majorarea) = impozit nou

Capacitate cilindrica cuprinsa intre 1601 si 2000:

(Capacitate cilindrica : 200) X 18 (majorarea) = impozit nou

Capacitate cilindrica cuprinsa intre 2001 - 2600:

(Capacitate cilindrica : 200) X 72 (majorarea) = impozit nou

Capacitate cilindrica cuprinsa intre 2601 si 3000:

(Capacitate cilindrica : 200) X 144 (majorarea) = impozit nou

Capacitate cilindrica peste 3000:

(Capacitate cilindrica : 200) X 290 (majorarea) = noul impozit

Ciupanezu
QUOTE (tomado e28 owner @ Jul 3 2010, 01:49 AM) *
Exista un site unde pot sa vad ce impozite sunt in Germania pe masini?

http://www.cfe-eutax.org/taxation/road-tax/germany
tomado e28 owner
Mersi!
Ciupanezu
N-ai pentru ce!
iorgos
Astia nu mai gandesc fratilor au inebunit de tot.

Va puteti da seama ca mai sunt pensionari care au o cobra 300d. Isi baga p...a in ia de masina la impozitul asta 2.016 lei.

Si cati Romanii o sa faca acest lucru.
bartro
Ca sa stim si ce fac social-democrati in timp de criza:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/ga...la-porc-6550123
Ciupanezu
Cu nimic diferit de PDL-işti, cred că este evident.
TiL
hi hi, as zice mai degraba chiolhan tipic comunist-pesedist biggrin.gif
io's®
CITAT(iorgos @ Jul 3 2010, 08:32 AM) *
Astia nu mai gandesc fratilor au inebunit de tot.

Va puteti da seama ca mai sunt pensionari care au o cobra 300d. Isi baga p...a in ia de masina la impozitul asta 2.016 lei.

Si cati Romanii o sa faca acest lucru.

stati linistiti, am vb eu cu boc aseara sa nu mai mareasca impozitele wink.gif

laugh.gif laugh.gif

manole74
Variante cu scutirea de impozit mai ssunt...trust me!
alex230ro
pai scrieti fratilor aici!
cum am zis sunt asa:
-schimbare motor-asta a picat Robert a zis de ce si sincer nici eu nu as schimba un motor bun
-inmatriculare pe numele unei persoane erou al revolutiei sau veteran de razboi
-inmatriculare Bulgaria ar mai fi
cam atat imi vine acum in minte

bartro
O fi top-secret.
tomado e28 owner
Ar trebui sa facem o mare conferinta pe mess sa dezbatem inginerii fiscale laugh.gif P-aici poate citeste Boc si ne-am ars smile.gif

On-topic: Foarte frumoasa masina! Sunt si poze din 2010 sau arata la fel?
Sportivu
QUOTE (tomado e28 owner @ Aug 4 2010, 05:23 PM) *
Da, ai dreptate sad.gif

Codul Fiscal 2010 > TITLUL. IX Impozite si taxe locale > CAP. IV Impozitul pe mijloacele de transport > ART. 262 Scutiri

ART. 262 Scutiri
articol din Codul Fiscal 2010 /TITLUL. IX Impozite si taxe locale /CAP. IV Impozitul pe mijloacele de transport

Impozitul pe mijloacele de transport nu se aplica pentru:
a) autoturismele, motocicletele cu atas si mototriciclurile care apartin persoanelor cu handicap locomotor si care sunt adaptate handicapului acestora;
b ) navele fluviale de pasageri, barcile si luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul in Delta Dunarii, Insula Mare a Brailei si Insula Balta Ialomitei;
c) mijloacele de transport ale institutiilor publice;
d) mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri in regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri in afara unei localitati, daca tariful de transport este stabilit in conditii de transport public.
e) vehiculele istorice definite conform prevederilor legale in vigoare.

de asemenea: veterani de razboi, revolutionari, fosti detinuti politici, etc. sunt FOARTE multe tertipuri de care habar nu avem.
tomado e28 owner
QUOTE (Sportivu @ Aug 4 2010, 06:25 PM) *
de asemenea: veterani de razboi, revolutionari, fosti detinuti politici, etc. sunt FOARTE multe tertipuri de care habar nu avem.

Inainte scria de cazurile acestea, acum NU SCRIE.
Sportivu
stai linistit, sunt valabile.
io's®
aaa.. sa nu uitati in 2014 sa votati tot portocaliu insa in prealabil sa va cumparati masini cu motoare de 650cmc... pacat ca alea n-o sa fie BMW laugh.gif
INTERCEPTOR
sa traiti bine in 2014
Sportivu
QUOTE (io's® @ Aug 4 2010, 07:44 PM) *
aaa.. sa nu uitati in 2014 sa votati tot portocaliu insa in prealabil sa va cumparati masini cu motoare de 650cmc... pacat ca alea n-o sa fie BMW laugh.gif

nea Io`s, nu te lua de masini cu capacitate mica:lol: ca iti zic asa: cine nu pretuieste o masina mica, nu merita una mare ( asta ca fost posesor de 0.8 L, fiat 600 D, Trabi, fiat 850, etc) laugh.gif laugh.gif

cat despre vot ma abtin. traim al naibii de bine.

@all, nu credeti ca facem cam mult off-topic in vanzarea omului?

io's®
ba da, dar robert nu cred ca se supara. in + ii tinem si topicul sus biggrin.gif

CITAT(Sportivu @ Aug 4 2010, 08:04 PM) *
cat despre vot ma abtin. traim al naibii de bine.

laugh.gif acum vreo 8 luni parca nu spuneai asa... huh.gif sau vrei sa pun niste linkuri sa-ti aduci aminte? dry.gif
INTERCEPTOR
si tomado zicea ca traim perfect
acuma.nu mai e la fel
robert nu se supara pe noi.nu e genul nu are firea.......si sigur masina o sa se vanda
din pacate eu nu mai imi permit inc auna.ca as fi luat o imediat
manole74
Masinile inmatriculate pe orice institutie publica sau ONG/Fundatie, sunt scutite de impozit! Solutii sunt.....
io's®
interesant. sursa e sigura? poti pune un link ceva?
manole74
Legea 571/2003 , Codul Fiscal legat de instit publice, iar de fundatii si ONG-uri, sursa sigura din ANAF
FiveThreeFive
Parerea mea personala este ca trebuie analizat cu mare atentie raportul avantaje / dezavantaje, atunci cand pentru inmatricularea unei masini se opteaza pentru o solutie "alternativa".

Toate solutiile alternative au cateva neajunsuri majore:
1. Desi este masina ta, achizitionata si intretinuta de tine, din punct de vedere legal proprietarul este o alta entitate. Ca urmare, in anumite situatii (cum ar fi revizii tehnice periodice, asigurari, controale la frontiera, vanzare) ai nevoie de procuri, autorizatii, sau chiar trebuie sa apelezi la proprietar. Este o limitare majora asupra dreptului de proprietate si mai mult, depinzi de toanele sau problemele personale ale proprietarului in fapt. In plus, toate aceste apelari la proprietar ascund niste costuri pe care initial nu le iei in considerare.
2. Intr-o anumita masura, induci dificultati suplimentare pentru ceilalti participanti la trafic. Daca creezi anumite probleme in trafic, identificarea ta devine dificila spre imposibila. Deci, poate fara sa vrei, iti asociezi o anumita doza de lipsa de respect si de fentare a responsabilitatii, fata de ceilalti. Cumva, te raliezi (posibil fara o intentie expresa) la un grup cvasi-infractional. Iar ceilalti participanti te stigmatizeaza si te trateaza "la grup" cu ceilalti in situatia ta, chiar daca tu poate esti corect si bine intentionat.
3. Devii o posibila tinta a sicanarilor autoritatilor, care stiu foarte bine de ce ai inmatriculat masina astfel. Deci vei fi oprit mai des in trafic, controlat si amendat cu exces de zel, etc.
brown.shark
QUOTE (manole74 @ Aug 5 2010, 10:08 PM) *
Masinile inmatriculate pe orice institutie publica sau ONG/Fundatie, sunt scutite de impozit! Solutii sunt.....

ART. 262

Scutiri

Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:

a) autoturismele, motocicletele cu ataş şi mototriciclurile care aparţin persoanelor cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului acestora;

b ) navele fluviale de pasageri, bărcile şi luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în Delta Dunării, Insula Mare a Brăilei şi Insula Balta Ialomiţei;

c) mijloacele de transport ale instituţiilor publice;

d) mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localităţi, dacă tariful de transport este stabilit în condiţii de transport public;

e) vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare

daca ar fi asa cum zici tu cataline, atunci d c trb sa patesti impozitul la zi pt masinile care se scot de pe fundatie si se trec pe persoana fizica ?
daca ar fi ok trb cu ONG cred ca daca ne-am pune la masa si la o discutie serioasa, noi astia ticniti de BMW-uri vechi (stii ca santem destui) ne facem o fundatie (bmw classic club ro) si facem pipi p ei cu delicatete dar si cu bolta...ca avem cu ce...masinile ar ramane oricum ale proprietarilor, se poate face un agreement in statut.
tomado e28 owner
Da, ONG "Masina de lux" tongue.gif Si le trecem toti acolo smile.gif Interceptor isi poate face doar pentru el laugh.gif
Stigmatizat sau nu, e pacat sa fie astfel de masini scoase fortat din circulatie. Bafta la vanzare!
Ciupanezu
QUOTE (FiveThreeFive @ Aug 6 2010, 10:15 AM) *
Parerea mea personala este ca trebuie analizat cu mare atentie raportul avantaje / dezavantaje, atunci cand pentru inmatricularea unei masini se opteaza pentru o solutie "alternativa".

Toate solutiile alternative au cateva neajunsuri majore:
1. Desi este masina ta, achizitionata si intretinuta de tine, din punct de vedere legal proprietarul este o alta entitate. Ca urmare, in anumite situatii (cum ar fi revizii tehnice periodice, asigurari, controale la frontiera, vanzare) ai nevoie de procuri, autorizatii, sau chiar trebuie sa apelezi la proprietar. Este o limitare majora asupra dreptului de proprietate si mai mult, depinzi de toanele sau problemele personale ale proprietarului in fapt. In plus, toate aceste apelari la proprietar ascund niste costuri pe care initial nu le iei in considerare.
2. Intr-o anumita masura, induci dificultati suplimentare pentru ceilalti participanti la trafic. Daca creezi anumite probleme in trafic, identificarea ta devine dificila spre imposibila. Deci, poate fara sa vrei, iti asociezi o anumita doza de lipsa de respect si de fentare a responsabilitatii, fata de ceilalti. Cumva, te raliezi (posibil fara o intentie expresa) la un grup cvasi-infractional. Iar ceilalti participanti te stigmatizeaza si te trateaza "la grup" cu ceilalti in situatia ta, chiar daca tu poate esti corect si bine intentionat.
3. Devii o posibila tinta a sicanarilor autoritatilor, care stiu foarte bine de ce ai inmatriculat masina astfel. Deci vei fi oprit mai des in trafic, controlat si amendat cu exces de zel, etc.

Total de acord.

Adaug şi eu un punct.
Dacă faci înţelegerea cu cineva care conduce o fundaţie, iar acea persoană este înlocuită la un moment dat, există mari şanse să rămâi fără maşină dacă nu te vei putea înţelege cu noul director.
Orice soluţie care presupune pierderea titlului de propietate nu este o idee bună.
INTERCEPTOR
facem un ong si toti suntem directori??who cares..
bartro
QUOTE (Ciupanezu @ Aug 6 2010, 01:33 PM) *
Total de acord.

Cam asa e. Dar cumva ne simtim furat pe fata de catre guvernul, si brusc devin interesante toate scheme de ocolire obligatie de plata: fundatie, bulgaria, veterani, motor mic, inscris ca vehicul de epoca. Chiar, am sa sun la retromobil.
INTERCEPTOR
suna suna.poate mai e ceva corect in romania
manole74
CITAT(brown.shark @ Aug 6 2010, 10:36 AM) *
ART. 262

Scutiri

Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:

a) autoturismele, motocicletele cu ataş şi mototriciclurile care aparţin persoanelor cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului acestora;

b ) navele fluviale de pasageri, bărcile şi luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în Delta Dunării, Insula Mare a Brăilei şi Insula Balta Ialomiţei;

c) mijloacele de transport ale instituţiilor publice;

d) mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri în regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri în afara unei localităţi, dacă tariful de transport este stabilit în condiţii de transport public;

e) vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare

daca ar fi asa cum zici tu cataline, atunci d c trb sa patesti impozitul la zi pt masinile care se scot de pe fundatie si se trec pe persoana fizica ?
daca ar fi ok trb cu ONG cred ca daca ne-am pune la masa si la o discutie serioasa, noi astia ticniti de BMW-uri vechi (stii ca santem destui) ne facem o fundatie (bmw classic club ro) si facem pipi p ei cu delicatete dar si cu bolta...ca avem cu ce...masinile ar ramane oricum ale proprietarilor, se poate face un agreement in statut.

Nu stiu exact de ce te pun astia sa dai impozit cand treci masina de pe o fundatie sau ONG , la PF.....poate una din conditii fiind aceea ca masina nu poate fi vanduta/instrainata decat in anumite conditii! Eu ma refer strict la 2 variante,pe care le voi expune pe larg, ca sa nu mai existe amibiguitate din partea mea, sau sa credeti ca am vreun interes ascuns:
1. Parohiile de pe intinsul Romaniei sunt asimilate instiitutiilor private de utilitate publica(cf Legii Cultelor),ca atare ...scutit de ORICE IMPOZIT,inclusiv impozitul auto! De unde stiu? E simplu.......am avut la parohie un autoturism Dacia 1310, 1999....pe care am dorit sa-l radiez ! Surpriza a costat ca la eliberarea fiscalului sa mi se ceara pe ultimii 2 ani imp+penalitati de 276 lei! Cum stiam sigur ca nu se percep imp auto.....dar nu cunoasteam amanunte, am platit si am forat net, alertat cunostinte, consultat avocati, juristi, anagajati fisc, ANAF si am gasit raspunsu lpe care daca e cineva interesat, il pot face public. Drept pentru care am inaintat un memoriu documentat si argumentat, iar Primaria azi mi-a virat banii in cont!
2. Fundatii/ONG La fel....in cunostinta de cauza , pentru ca ma aflu in plina activitate de constituire a unei fundatii, am aflat ....nu la Radio Erevan, ca fundatiile sunt scutite de plata impozitelor, atata vreme cat nu au in subsidiar activitati comerciale, sau au infiintat diverse alte forme de sociere care genereaza profit! Sursa.....ANAF! Va stau la dispozitie pe privat cu mai multe amanunte.......

aaa.....in ambele cazuri, procura notariala este cea care reglementeza dreptul de utilizare al auto...turismelor/vehiculelor!
05aBi
Cu alte cuvinte intelegem ca nu platesti impozit la 3.5. biggrin.gif
Dani88br
nici sa nu platesti la nenorocitii astia
brown.shark
QUOTE (INTERCEPTOR @ Aug 6 2010, 02:24 PM) *
facem un ong si toti suntem directori??who cares..

ti-am ai zis, demult, cand tot te comandau aia d la retromobil sa faci una alta la masinile tale , p banii tai dar dupa cheful lor ca un ONG pe masini d epoca le-ar da peste bot la greu. nu e vreo lege sa nu se poata face mai multe ONG p tema asta, acu' fiind noi in UE, deabia astept sa zica vreun tribunal sau alta autoritate ca nu s poate face, sa vezi c mandrete d proces la nivel EU iese... santem membrii, colegi d ticneala, tot aia e
TiL
QUOTE (brown.shark @ Aug 6 2010, 10:36 AM) *

Din cate stiu se cere ca fundatia sa nu aiba datorii la fisc si atat. Nu se cere ca impozitul masinii sa fie platit. Dar atat timp cat are datorii la fisc, fiscul nu o lasa sa instraineze nici un bun, pentru ca in caz de neplata, la un moment dat o sa o execute silit pe bunurile pe care le are. Ori, daca le vinde, statul nu mai are ce sa-i ia wink.gif
bartro
Mi se taie si caldura vad:

http://www.gandul.info/news/persoanele-cu-...calzire-7326796

QUOTE (bartro @ Sep 20 2010, 05:38 PM) *

mai e si:

http://www.gandul.info/news/din-2011-poses...ai-mari-7313594

5 minute presa romaneasca dupa o saptamana de Franta, si mi s-a facut rau.
iorgos
Niste nesimtiti care vor sa ne lase in pielea goala.

Am ajuns mai rau pe timpul lui Ceausescu.

Cum vine asta, nu mai dau ajutor unei famili care are o masina cu cilindrea mai mare de 1600 cmc ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.