bartro
Jul 1 2010, 10:32 AM
E de trait, dar in stil comunist. i.e., nu iti permiti sa-ti ridici nivel de trai peste nivel impus de stat.
Ciupanezu
Jul 1 2010, 11:29 AM
QUOTE (Robert @ Jul 1 2010, 09:20 AM)

Scuza-ma ca vin cu o recalculatie, dar pentru un E39 535i mie imi iese asa:
3498 cmc = 17.49 unitati de cate 200 cmc => 18 unitati intregi
18 unitati * 290 lei / unitate = 5.220 lei / an
La un curs oarecum realist 4.25 lei/EUR inseamna aprox. 1230 EUR / an.
Din pacate pentru mine, exact acelasi calcul se aplica si la un E28 535i (3430 cmc).
Nu pot sa imi dau seama daca pentru un E39 in stare tehnica buna merita sa platesti acest impozit anual. Cu atat mai greu este sa gasesti motivatie pentru un astfel nivel de impozit in cazul unui E28.
Partea si mai grava este ca, daca in cazul impozitului suplimentar pe locuinte au pus un termen limita (sfarsitul 2010), la impozitul dublu pentru masinile cu peste 2000 cmc nu au pus nici o limita in timp.
Ca urmare, eu tind sa cred ca aceste impozite vor ramane asa. Atat timp cat nu va exista un protest social in acest sens. Si, avand in vedere caracterul romanilor, eu cred ca nu va exista.
In esenta, nu nivelul impozitului ma revolta. Esti dispus sa-ti asumi aceasta cheltuiala - platesti, nu iti permiti sau nu esti dispus - renunti la masina.
Ma revolta faptul ca acesti bani nu se vor regasi in infrastructura. Nici in indreptarea economiei. Ci vor fi furati.
In esenta, voi merge pe aceleasi drumuri inguste si aglomerate, in mare parte cu asfalt prost, semnalizate si marcate incompetent si pline de militieni care stau la agatat, in loc sa rezolve problemele reale de trafic.
Merita?
Credeam că va fi exact dublu, acum plătesc 2400 Ron.
Mulţumesc de lămurire!
Ai dreptate, asta mă enervează şi pe mine.
Plăteşti o sumă foarte mare pentru mulţi romāni, īnsă nu vezi nimic pozitiv īn schimbul acelor bani.
Iar asta īn timp ce unii au maşini de sub 2000 cmc şi plătesc impozite care valorează cāt o masă īn oraş.
Nu e deloc corect.
05aBi
Jul 1 2010, 11:40 AM
Tind sa cred ca masinile care au motoare peste 2000cmc sunt considerate limuzine, masini mai de seama.
Ciupanezu
Jul 1 2010, 11:44 AM
Īmi pare rău, īnsă este o logică fără sens.
Sunt o gramadă de maşini vechi cu motoare mari, pentru ele un asemenea impozit īnseamnă REMAT-ul sau montarea unui motor mai mic.
Ce cāştigă de fapt statul astfel?
Absolut nimic.
Majoritatea nu vor fi īnlocuite cu maşini noi ci cu alte cazane.
E doar o īncercare disperată de a strānge bani la buget pe ideea că oamenii care au maşini cu motor mare au şi bani.
Nu e īntotdeauna adevărat.
florin83
Jul 1 2010, 11:51 AM
Intradevar e aiurea faza ca masinile cu motoare mari sunt considerate de lux. Mai lux mi se pare o Toyota Prius decat un E28 535i.

Poate ar trebui sa se faca o grila cum este la casco, in functie de vechime si pretul de achizitie de noua. Astfel ar plati fiecare in functie de valoarea masinii.
Unul cu un Ferrari nici nu simte 50mil/an, pe cand unul cu un E28 ar plati intr-un an valoarea masinii.
bartro
Jul 1 2010, 12:03 PM
M-am realizat ca voi plati impozit la o masina mai mult decat toate alte masini din parcarea blocului adunati.
Ciupanezu
Jul 1 2010, 12:09 PM
Ţară de căcat.
05aBi
Jul 1 2010, 12:10 PM
"650 EURO pentru inmatricularea masinilor din orice an, orice capacitate cilindrica, inclusiv cele cu volan pe dreapta."Mi se pare convenabil.
L.E. ma intreb oare cat e impozitul pe an la ei, chiar daca ar fi la jumatate, tot ar fi o chestie.
Shark
Jul 1 2010, 12:16 PM
Intentionez sa ma interesez saptamana viitoare la avocati cum pot da statul in judecata pe masura asta (inclusiv la curtea europeana).
La E30 impozitul e vreo 60 ron iar la e38 a ajuns 2100. Lucrurile trebuie sa se opreasca aici. Daca nu exista o limita la nesimtire, atunci trebuie sa o trasam noi.
Mai sunt doritori sa ne asociem mai multi in acest demers?
bartro
Jul 1 2010, 12:30 PM
QUOTE (Shark @ Jul 1 2010, 01:16 PM)

Mai sunt doritori sa ne asociem mai multi in acest demers?
Eu.
CRM112
Jul 1 2010, 01:39 PM
eu si o echipa de baieti de prin Dascalu. Mai convoc o intalnire de urgenta si celor de pe sos. Alexandriei si facem blocaj. Aducem molotoave si ce mai gasim......sau asa am visat azi-noape. Era frumos....
Cel mai mult ma deranjeaza tipologia romanului de rand: credul, umil si batut in cap. Statul e reversul: un mare combinator.
@Shark: si eu ma asociez miscarii revolutionare.
alex230ro
Jul 1 2010, 02:50 PM
+1 chiar daca platesc doar 900 Ron
@Robert sper ca nu vrei sa dai E28

Interceptor o sa aiba un mega soc asa e

poate reuseste sa le inscrie la Retromobil?
iorgos
Jul 1 2010, 03:07 PM
Si asta este doar inceputul dezastrului. Peste cateva luni de zile or sa vada ca tot nu au bani la buget si tot de la noi trebuie sa-i scoata.
Si atunci sa vedeti ce o sa fie.
brown.shark
Jul 1 2010, 04:31 PM
QUOTE (MeHigh @ Jul 1 2010, 09:57 AM)

intr-o zi o sa innebuneasca un roman de-al nostru si o sa isi ia o pusca cu luneta, atunci sa vezi "return on investment" pentru ultimii 20 de ani.
fix santem deja 2 !

dar n-as zice ca santem nebuni dloc...doar analizam oportunitati...
io's®
Jul 1 2010, 05:00 PM
MULTUMIM CELOR CARE L-AU VOTAT PE BASE !!!as vrea sa aud si parerea lor despre asta

(fara aia cu "orice guvern ar fi facut asa" ca e deja rasuflata)
PS: si stati asa ca asta e doar inceputul...
PS: bine ne fac , ne-o meritam cu varf si indesat, macar sa-si dea toata lumea seama ce persoane ne conduc
sunt curios in ce buzunare intra banii de pe asfaltarea strazilor din bucuresti, ca eu nu stiu vre-o strada care se asfalteaza acum care intradevar sa necesite aceasta operatiune... dar deh.. e criza si unii au mare nevoie de bani
ReLLaXX
Jul 1 2010, 06:33 PM
Asfaltarile sunt bani marunti pe langa paletele de plastic cu care au delimitat benzile (apropo, daca mai gaseste cineva una intreaga, cred ca sunt dispus sa dau un premiu - romanul o duce bine, isi respecta banii si e capabil sa-i calce in picioare fara mila, da' asta e alt subiect) si trecerile de pieton "inteligente", cu panouri solare, beculete si aerodrom pentru farfuriile zburatoare (se mai intampla printre blocuri). Am o astfel de trecere undeva prin spatele blocului, unde era musai necesara ca sa.....nu se vada.

Am exemplu de strada perfecta pe care s-au montat paletele (in doua randuri pe mijloc), la doua saptamani s-a spart toata strada impecabila, s-a refacut de la 0, au lasat canalele vraiste pentru curse cu obstacole si....au pus alte palete, desigur.

Si cred ca mai am si o poza cu un rand de palete care ocolesc un gropanus sanatos. Ca de'...in functie de importanta, nu?
lucian
Jul 1 2010, 07:34 PM
stati potol!
problemele sunt ca si rezolvate; s-a aprobat legea prin care o zi (nu stiu care) de prin luna octombrie v-a fi declarata ziua nationala de rugaciune.
toata natia, la gramada si la unison se roaga - care pt. autostrazi, care pt. benzina moca, care pt. impozite decente...etc.
aleluia!
georgem
Jul 1 2010, 09:25 PM
Sunt tare curios daca impozitul se aplica retroactiv sau nu... Eu de exemplu am platit prin martie impozitul pentru tot anul. O sa-mi ceara pentru cea de a doua jumatate a anului sa platesc diferenta de impozit (dupa noua grila de impozitare) sau nu?
florin83
Jul 1 2010, 09:31 PM
O sa platesti diferenta. Au zis si la stiri acum
Ciupanezu
Jul 1 2010, 09:53 PM
Nişte nenorociţi!
Nu are limite obrăznicia īn Romānia.
David
Jul 1 2010, 10:07 PM
Romania, tara mea de glorii, tara mea de vis!...

Multumiri guvernantilor pentru deciziile care le-au luat ei si pentru cele care le vom lua noi!...
.gif)
Ultimul sa stinga lumina!
ReLLaXX
Jul 1 2010, 10:12 PM
Mda.... eu deja studiez cazul ca sa remediez problema cu un eventual impozit de 3.5 litri. 2.8 e suportabil, cumva. Ma rog... 2.8 aparent. Daca asa zice seria motorului, trebuie sa fie 2.8, nu?
MeHigh
Jul 1 2010, 10:27 PM
cred ca topicul asta trebuie mutat intr-o sectiune privata, destinata exclusiv membrilor cu o anumita vechime, s-ar putea sa spunem unele lucruri mai putin placute aici si e bine sa fie cat mai le umbra.
cum se sterge seria la un motor, se sterge si la altceva. Flexu taie, dunarea spala, malu acopera.
inca se aduna greselile, orice nota de plata trebuie achitata mai devreme sau mai tarziu...
io's®
Jul 1 2010, 10:40 PM
CITAT(MeHigh @ Jul 1 2010, 10:27 PM)

cred ca topicul asta trebuie mutat intr-o sectiune privata, destinata exclusiv membrilor cu o anumita vechime, s-ar putea sa spunem unele lucruri mai putin placute aici si e bine sa fie cat mai le umbra.
cum se sterge seria la un motor, se sterge si la altceva. Flexu taie, dunarea spala, malu acopera.
inca se aduna greselile, orice nota de plata trebuie achitata mai devreme sau mai tarziu...
exista PM
chiar nu scrie niciunul care a votat cu astia?

nu de alta dar sa-l indrum de unde sa-si cumpere tesla
ReLLaXX
Jul 1 2010, 11:29 PM
Am de gand sa pun un 2.8 pe masina si sa-l omologhez asa cum se face. Exista ulterior imbunatatiri permise care nu au nici o legatura cu seriile. Dincolo de gluma, chiar mi-ar prinde bine un bloc de 2.8.

Io's, eu nu am apucat sa votez. Si sunt convins ca indiferent de ce se intampla, rezultatul era similar. Nici nu mai conteaza, nu mai prezinta interes, nu mai are rost. Nu-s ei in stare sa faca ce vor, ce sperante sa mai am eu?

Traiesc in cubul meu, cat mai am aer.
Ciupanezu
Jul 1 2010, 11:32 PM
Cred că asta e varianta cea mai apropiată de una legală.
Omologhezi motorul de 2.8 şi apoi īl pui la loc pe al tău.
Sau dacă nu ai nici un fel de bun pe numele tău, poţi să nu-l mai plăteşti deloc.
ReLLaXX
Jul 1 2010, 11:39 PM
Este 2.8 in acte. Nu asta era problema mea.

Cand am spus omologare ma refeream de fapt la omologare/schimbare de serii. In fine. Suntem off-topic. Desi se pare ca un 3.5 e on-topic la Taxa de Lux.
Ciupanezu
Jul 1 2010, 11:45 PM
Le-aş plăti 52 de milioane īn monede de 5 mii.
Ontopic, aşa...
io's®
Jul 2 2010, 12:18 AM
nu au nicio vina aia de la ghiseu care numara banii

eu l-as pune be boc si base sa-i numere, boc legat la ochi si base la maini
Ciupanezu
Jul 2 2010, 12:28 AM
Da, ai dreptate, dar atāta frustrare trebuie refulată cumva.
INTERCEPTOR
Jul 2 2010, 12:51 AM
eu as face si miting si orice
dar nu cred ca s mari doritori de asa ceva
m a duce la sediile lor
care nu stiu pe unde sunt si le as sparge geamurile
ce sa fac
o sa vand de prin casa
sau vad eu ce fac ..si platesc
.la retromobil imi este scarba sa ma milogesc.mereu imi gaseste cate ceva si jumate din masinile lor sunt mult mai urate decat interceptorul
ma refer la aspect .nu la forma
INTERCEPTOR
Jul 2 2010, 12:58 AM
,a simt demoralizat . scarbit.ca o mizerie purtata de vant.ma simt un nimic. o scursara neputincioasa a acestei saocietati infecte.
nu mai are imp cine a votat si dece.si cum.imp e ca stam ca vitele si ne plangem pe net ca platim dublu..dar nu facem nimic.de frica de lasi.....de orice
le as bloca orice..dar suntem din ce in ce mai putini cu cazane dastea cu mot mari.asa ca orice am face suntem pe minus:(
am si eu un prieten avocat.sa vedem ce se poate face
Ciupanezu
Jul 2 2010, 01:05 AM
Romānia asta e o mare infecţie.
MeHigh
Jul 2 2010, 10:31 AM
pe 30 si 1 au fost emise urmatoarele OUG:
haifisch
Jul 2 2010, 11:03 AM
inca astept mihai
MeHigh
Jul 2 2010, 11:24 AM
nu pot insera atasamente, le dau diseara cand ajung acasa de pe PC-ul meu, ca de pe asta de la munca nu se poate vad. Le-am extras din programul legislativ Sintact, sunt cele corecte si publicate deja in M. Oficial.
haifisch
Jul 2 2010, 11:31 AM
mai bine zi intai despre ce e vorba....
soare
Jul 2 2010, 12:22 PM
QUOTE (MeHigh @ Jul 1 2010, 11:27 PM)

))

))

))

))
INTERCEPTOR
Jul 2 2010, 01:59 PM
daca nu fac nimic cu retromobil ma duc la bulgari cu toate.
MeHigh
Jul 2 2010, 05:22 PM
haifisch
Jul 2 2010, 10:27 PM
da deci eu la 2.8 am 20 de mil
f misto....
acuma sunt curios cati pasionati or sa mai tina masinile...ca nu condamn pe nimeni la faza asta ca si-ar pune masina la vanzare
tomado e28 owner
Jul 2 2010, 10:37 PM
Poti sa le pui la vanzare, dar cine le mai ia?
Pacat sa iti ia posibilitatea de a-ti indeplini pasiunea... Nicio referinta pt masinile vechi. Halal stat. Nu tot ce e >2000cmc e A6 sau Q7...
Bine ca la Logan e 70-80ron si la mine de 12 ori mai mult, cat o firma de taxi. Peste 2.5 e prapad
LE: aud tot felul de pareri conform carora ar fi o masura justa, e nesimtire sa ai motor mare la masina in Roamania de azi
Poporul asta nu mai are nicio sansa...
Ciupanezu
Jul 2 2010, 10:46 PM
Fără să exagerez deloc, nivelul de prostie şi răutate din Romānia depăşeşte orice limită.
Nu pot să cred cum pot unii să spună că e normal să plăteşti peste 20 de milioane impozit cānd ei au motoare de 1.6 sau 1.8, prin urmare īi doare undeva.
Nu mă aşteptam la vreun sentiment de solidaritate, dar măcar să aibă bunul şimt de a nu se bucura de răul altora.
Pentru maşinile mai vechi de 20 de ani ar fi trebuit cu totul altă formulă, oricum nu sunt maşini care circulă foarte des.
Puteau să dea un impozit diferenţiat īn funcţie de valoarea de catalog.
Este evident că posesorul de E28/E34/E39 nu are la fel de mulţi bani ca posesorul de Porsche 911 Turbo, Bentley Continental GT sau Gallardo.
edutxu
Jul 2 2010, 10:49 PM
astea nu sunt solutii de iesit din criza...chiar nu mi dau seama cine gandeste aceste actiuni
dar...sa gandim si altfel...
luxul se plateste in toate tarile...din europa sa zicem, ca sa nu ne referim pe plan mondial
luxul se plateste!!!
in unele orase mari aerul este irespirabil din cauza poluarii...deci se incearca descurajarea poluarii
n ar fi mai intelept sa se dubleze sau tripleze impozitul la masinile cu cilindree mica? cei care dau 50 ron impozit pot plati la fel de usor 150 sau 200 ron fara prea mare greutate
si sunt convins ca sunt masini cu motoare de bicicleta mult mai multe ca numar decat cele cu cilindree mari...
asta e doar o parere proprie.....sper sa nu sara pe mine cei cu motoare mici ;;)
Ciupanezu
Jul 2 2010, 10:51 PM
Luxul şi maşinile noastre sh nu au nici o legătură.
edutxu
Jul 2 2010, 10:54 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Jul 2 2010, 11:51 PM)

Luxul şi maşinile noastre sh nu au nici o legătură.
atunci te rog sa ma scuzi de interventie

nu se va mai repeta...
tomado e28 owner
Jul 2 2010, 11:01 PM
Daca ar fi identificat ei corect luxul... Dar aici nu e vorba de vreun principiu. Am impresia ca s-a luat lista de cheltuieli si venituri si au redus intr-o parte, inmultit in alta pana cred ei ca le-a iesit. Parerea mea e ca se va colecta mai putin ca inainte. Poti pune impozite de 10 ori mai mari, dau bine pe hartie, dar daca nu le plateste nimeni... Rautatea si prostia sunt exploatate la maxim. Divide et impera. Toate masurile au in vedere sa nu afecteze decat o parte a populatiei, cat sa nu fie probleme. Pentru cine le cumuleaza e foarte nasol... Restul se bucura ca au scapat si nu comenteaza nimic. Daca nu ai nimic, vise, planuri, nu gandesti prea mult si traiesti la limita legalitatii, poti fi inca fericit in tara asta.
haifisch
Jul 2 2010, 11:01 PM
sper sa nu incepeti nimic aici
ciupanezule nu mai fi atat de rigid te rog frumos.....
Ciupanezu
Jul 2 2010, 11:05 PM
@edutxu: Nu are nici un rost să transformi fiecare schimb de replici īntr-o ceartă, eu nu urmăresc asta.
Chiar nu poţi numi aceste maşini ca fiind de lux.
Erau de lux īn nişte vremuri de mult apuse, acum sunt doar nişte maşini sh asupra cărora timpul şi-a pus amprenta.
Lux īnseamnă Porsche, Bentley, Aston Martin, BMW-uri 30-40 000 €, nu nişte maşini de cāteva mii de euro.
E păcat pentru că prin astfel de taxe multe maşini bune vor ajunge la fier vechi.
@haifisch: Eu nu caut cearta, aşa că nu mie trebuie să-mi atragi atenţia.
QUOTE (tomado e28 owner @ Jul 3 2010, 12:01 AM)

Daca ar fi identificat ei corect luxul... Dar aici nu e vorba de vreun principiu. Am impresia ca s-a luat lista de cheltuieli si venituri si au redus intr-o parte, inmultit in alta pana cred ei ca le-a iesit. Parerea mea e ca se va colecta mai putin ca inainte. Poti pune impozite de 10 ori mai mari, dau bine pe hartie, dar daca nu le plateste nimeni... Rautatea si prostia sunt exploatate la maxim. Divide et impera. Toate masurile au in vedere sa nu afecteze decat o parte a populatiei, cat sa nu fie probleme. Pentru cine le cumuleaza e foarte nasol... Restul se bucura ca au scapat si nu comenteaza nimic. Daca nu ai nimic, vise, planuri, nu gandesti prea mult si traiesti la limita legalitatii, poti fi inca fericit in tara asta.
Corect.
Aceste taxe īncurajează evaziunea fiscală.
Sunt lovite doar anumite părţi din societate pentru că ei ştiu că romānii nu sunt solidari şi uniţi, e o manipulare foarte eficientă.
tomado e28 owner
Jul 2 2010, 11:05 PM
QUOTE (edutxu @ Jul 2 2010, 11:54 PM)

atunci te rog sa ma scuzi de interventie

nu se va mai repeta...
Are dreptate. Si tu esti afectat de masura asta abuziva luata peste noapte. Sau masina ta o consideri de lux, numai buna de impozitat?

E furt pe fata. Unele masini au impozit comparabil cu valoarea lor. E anormal.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.