QUOTE (bartro @ Sep 21 2010, 09:32 AM)

Faci nu contract vanzare - cumparare cu cineva, o scoti la finante, pastrezi masina inscris la politia, si gata. Nu stiu care e risc legat de asta. Nici nu stiu masuri care va fi luat cand te prinde cineva.
Eu stiam ca pentru a scoate o masina de la finante, ai doua variante:
1. O vinzi cuiva, iar masina este scoasa automat de pe numele tau de la finante
dupa ce cumparatorul o inscrie pe numele lui, ceea ce echivaleaza cu faptul ca este fara intrerupere la finante, modificandu-se doar circumscriptia. Ca alternativa, banuiesc ca poti sa o vinzi, apoi "torni" cumparatorul la finante pentru faptul ca nu vrea sa o declare pe numele lui. Cred ca asa reusesti (cu ceva scandal) sa o scoti de pe numele tau, dar teoretic il bagi pe cumparator in bucluc.
2. O radiezi la cerere, dar in acest caz trebuie mai intai sa mergi la Politie, sa depui certificatul de inmatriculare (+ numerele) si sa ai stampila de radiere in cartea de identitate. Doar apoi o poti scoate de la finante, dar fara certificat de inmatriculare este inutilizabila.
Mergand mai departe cu discutia, daca mergi cu masina "scoasa" de la finante (inca nu m-am lamurit insa cum poti face asta), atunci orice amenda care iti vine acasa (gen parcare neregulamentara, radar fix) risca sa desconspire situatia.