salut,
vad ca topicul s-a dat pe politica si nu e bine.
ne vor manca politica si politicile pe acest topic. trist.
asa, acu' sa zic si io ceva
apropo de "pamanturi" cultivate ori ba. Ma uitam la tv acum vreo ~8 luni si am trecut de tvr cultural sau de tvr 2, in fine m-am intors. am aflat ca era o emisiune care se numea viata satului. neimportant. era in schimb un reportaj despre un gigel de prin oltenia care a reusit sa "adune" vreo 5 sate alaturate si a convins proprietarii de terenuri agricole ca ar fi mai bine sa cultive toti o singura recolta un an, apoi alta samd. ideea lui se numea pe vremuri cooperativa, el a numit-o asociatia proprietarilor care dau cu sapa, neimportant. e, smecheria e urmatoarea: avand in vedere ca cele 5 sate cu hectarele lor cu tot au cultivat numai cartofi sau porumb sau alte chestii care nu sunt carne pe 2sau 4 picioare avea de unde sa negocieze cu hypermarketurile sau cu distribuitorii. Avea putere sa negocieze pt ca avea produse in cantitate. In schimb, ceilalti Gigei care si-au pus salata in loc de cartofi s-au dus la garla, ca nu mai aveau puterea de a negocia.
Buna treaba. Smart idea.
In 3 ani de cand Gigelul care devenise sef, evident, peste Asociatie a cumparat tractoare, semanatori samd si BMW-uri doar cu tractiune spate. Dpdv al folosirii acaretelor s-a optat pentru soferul Manole si pr Gheorghe si aia mergeau cu tractoru' prin praf. Bun deci era pers juridica. Recte nu vindea cartofi la taraba. DAR, din profitul castigat, tractorul mergea asa: fiecare red neck platea o cota parte in functie de cat teren avea.
Acum, el la TV zicea ca vrea sa extinda treaba asta cu asociatia si mai vrea sa mai "ia" inca 5 sate. El stie ce s-o fi mai intamplat cu asociatia lui si a satenilor. Ideea e buna.
Sa nu fie nimeni naiv ca colectivizarea intregii romanii va duce la ceva bun! DAR in schimb, colectivizarea pe zone, areale, land-uri, se face in toata Europa asta, de aia au BMW-uri mai de calitate si merg in service de calitate.. in fine
Zicea Florin ca vede "tarani" cu sapa ca-n 1907. Atunci a mai fost si o rascoaa. Mda, altii aveau si trasuri cu motor si mini-auto-self-impacted-suicidal-avioane.
Noi ca popor am fost rupti undeva imediat dupa daci. De toata lumea. Cum a facut unu; banu' cum a zis asa: stai asa ca iobagu' trebuie inlantuit si biciuit si mai tare sa traga ca bou' la jug si mai tare. Poate sa-mi zica mie ca stefan s-a batut cu turcii si vlad a tras tiganii in tzeapa si mihai a dat cu barda cum vrea. INTOTDEAUNA pe plaiurile astea au fost "mogulii" care au furat si au batjocurit si s-au toate alea pe orice roman cu obraz.
Acum, ca intotdeauna avem jandarmul planetei, USA, dar din pacate suntem si 7 miliarde. Mind my words, foametea e cel mai aprig razboi
Vrem sa dam conducerea votata jos? O dam, facem bahaos si punel psd+pnl. ok, bun, dar banii de la fmi si banca mondiala si creditele de pe piata interna (sunt si banci straine) de unde-i dam inapoi?
Ca si atingere personala: nu l-am votat pe basescu, la al doilea am pus pe langa stampila, ca macar votul meu sa nu se piarda ci sa fie nul si sa nu se mai numere incaodata, am in familie, nu in neam, un parinte pensionar si unul in spital cu cancer iar eu muncesc la o companie nationala cu autofinantare, deci nu iau un leu de la stat si sunt direct AFECTAT. So dont judge me! A, nu stau la curte ci la bloc si nu am centrala de apartament ci platesc la radet.
Personal, nu inteleg de ce nu se taie din salarii si pensii la dupa modelul RCA. Are x 10.000 lei, pai ia-i 50%, are Y 2000 lei ia-i 10%, are Z 800 lei i-ai 5%, are = sau sub 799 nu-i lua nimic, ca ala/aia/aia oricum se chinuie si cu ce au :|
Asta-i zic eu ca-i solutia buna.
Oricum, daca, SI se va majora TVA-ul si cota unica de impozitare pe la anul prin februarie, acum, ne ducem de rapa rapid.
Daca, in schimb, nu se vor taia din pensii si din salariile bugetarilor, in vreo 10 luni o sa taie cu 50%. FMI FEGHEAZA

Toata planeta e fiarta, moare sub noi datorita consumului exagerat din epoca de aur, ~ 100 de ani, de pe la 1900 pana acum. Datorita banilor, a existentei acestora. Nu-s marxist extremist, dar se pare ca un capitalism dus in extremis duce la colaps.
Fereasca bunul Dumnezeu ca asiaticii sa ramana fara mancare ca-mi iau si ursu' sus la etajul 7, ca-l mananca si pe ala. Indienii is multi si aia. Vb dpdv al populatiei per m2 si nu a natiunii in sine.Puteau sa se numeasca si romani.
Nu mai e buna forma asta de guvernare mondiala si capitalizare ci ar trebui sa se reinstituie trocul. Vor fi si hoti samd, dar daca ii arzi cum trebuie nu vor mai fi. Nu la puscarie si la sapat de santuri, cu tarnacopul!
In fine, discutia poate divaga, parerile vor fi pro si contra dar, asta si asa e parerea mea actuala asupra a ce se inatampla acum pe Terra

@toti sau P.S. va rog nu ma luati la mistouri ori la suturi e doar o parere a unui platitor, inca, de taxe si impozite.