Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 525i-ul meu E34
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
georgem
Am ajuns ieri dimineata in Cluj, m-am intalnit cu fostul proprietar, m-am uitat atent la masina, dupa care am mers la reprezentanta BMW pentru verificari. Eu am cerut o verificare completa, inclusiv testare computerizata. Nu am fost foarte incantat de verificarile lor, dar avand in vedere ca timp de cativa ani (pana acum cateva luni de zile) masina facuse reparatiile si verificarile in service-ul lor, am putut afla toate detaliile despre masina. Am un dosar cu tot ce s-a facut la masina in ultimii ani si ce mai trebuie facut in viitorul apropiat.
De la service am plecat eu la volan si din acel moment am condus numai eu masina pana in momentul in care am facut actele. Am cumparat-o cu 7000 Euro, proprietarul nu a vrut sa lase nimic sub suma asta, desi am insistat foarte mult. Avea si un set de jante pe 15 gen fagure, din acelea care imi plac mie cel mai mult, nu a vrut sa mi le dea si pe acelea in 7000 si mai mult nu vroiam sa dau sub nici o forma.
Am plecat pe la 14:30 din Cluj, am avut noroc de drum bun pana in Brasov unde am facut o scurta escala la socrul meu (nu mancasem nimic de cand plecasem in seara precedenta, bagasem numai cafele in mine de dimineata si la service). Acolo cand am intrat printre blocuri era zapada en-gros, si am vazut cum se comporta masina si pe zapada batatorita cu anvelope de vara uzate. Abia am reusit sa parchez la bloc, pe un loc deszapezit. Si cand sa plec, masina si toata parcarea erau blocate de un megane al unui vecin care deszapezise acel lor (desi mai erau cateva locuri de parcare disponibile, el vroia locul care devenise al lui cu cateva zile in urma, cand il deszapezise - si el era proaspat proprietar masinii, din ce zicea socrul meu era un samsar). Dupa o scurta cearta intre socrul meu si vecinul lui (de la balcon) concluzia vecinului a fost ca o sa plec maine dimineata. Eu n-am fost de acord, asa ca dupa vreo 10 miscari fata - spate, si cu masina impinsa, am reusit sa o strecor afara din parcare. Evicent, cand a vazut ca pot sa ies, sotia vecinului a zis sa stau ca vine el sa dea masina la o parte (probabil ii era frica sa nu i-o lovesc pe a lui, nu cred ca se rezgandise intre timp). Am reusit sa plec.
Drumul a fost foarte bun pana la Bucuresti, din pacate detectorul de radar a piuit tot drumul intre Banesti si Ploiesti si n-am putut sa "eliberez" putin masina. Cand ma apropiam de Bucuresti i-am dat odata in a 3-a pana la 6000, te incanta motorul cum suna rolleyes.gif, dar nu ai prea mult timp sa te bucuri ca ajunge imediat la 6000 de ture. In rest pe drum am mers atent, rar am avut unde sa merg mai repede sa ma bucur si eu.
Am ajuns pe la 11 noaptea in Bucuresti.
Pe drum la Brasov am avut si 2 erori pe bord, la un semafor cand am apasat de mai multe ori pedala de frana mi s-a aprins un "BRAKE LT CIRCUIT, OWNER'S MANUAL" (probabil nu s-a aprins vreun stop de frana) si mai tarziu la plecare un "LIC PLATE LIGHT" (despre care fusesem avertizat de proprietar - lumina de pe stanga de la numar nu se aprinde uneori, dar isi revine la denivelari). Mi-au disparul ambele erori si luminile functioneaza normal, sper sa gasesc problemele care le-au cauzat. Si mai e un bec in bord care nu se aprinde, cel care lumineaza indicatorul de benzina, dar stiu ce e de facut, ca si la Audi acelasi bec mi s-a ars si l-am inlocuit. Cele 4 ceasuri de bord sunt exact inversate stanga-dreapta intre BMW si Audi, sper sa ma obisnuiesc repede si sa n-am probleme cand trec de la o masina la alta.

Iar am scris povesti. Va tin la curent cu evenimentele, va trebui acum sa o inmatriculez, sper sa mearga repede.
florin83
Fecicitari pt achizitie!

sa o stapanesti sanatos si fara incidente! to_become_senile.gif
georgem
Multumesc!
alex230ro
Felicitari sunt chiar curios sa o vad.chiar poze ceva?
georgem
Poze noi nu am cu ea, dar e masina din pozele de acum cateva zile. Nici nu prea am cu ce sa fac poze momentan, camera foto e la reparat si din pacate mai dureaza pana e gata.
Cu prima ocazie vin la intalnire si o sa poti s-o vezi pe viu smile.gif
ionusunt
QUOTE (georgem @ Jan 5 2007, 02:02 PM) *
Poze noi nu am cu ea, dar e masina din pozele de acum cateva zile. Nici nu prea am cu ce sa fac poze momentan, camera foto e la reparat si din pacate mai dureaza pana e gata.
Cu prima ocazie vin la intalnire si o sa poti s-o vezi pe viu smile.gif

cred ca e cel mai marfa e34 pe care lam vazut in romania.felicitari wink.gif
georgem
Multumesc. Chiar arata foarte bine, a fost bine ingrijit. Daca avea

Am dat niste telefoane sa vad cat ma costa un Casco.
La Omniasig (unde am casco la Audi de 5 ani) nu vor sa-mi dea nici o reducere pentru ca am alta masina asigurata de 5 ani si fara evenimente... Valoarea asigurata aproximativ 8500 Euro, prima de asigurare cam 700 Euro pe an, si fransiza de 10% pentru dauna totala. Cam scump, la Audi platesc 180 Euro pe an, cu toate reducerile.
La Generali nu se face casco la masini mai vechi de 6 ani, iar la Allianz mai vechi de 10 ani. Chiar a fost funny la Allianz, am intrebat "nici daca e BMW?" si raspunsul a fost "mai ales daca e bmw". Tare...
florin83
QUOTE (georgem @ Jan 5 2007, 04:25 PM) *
(unde am casco la Audi de 5 ani)

din ce an e?

later edit: am vazut semnatura biggrin.gif
georgem
Mai exact mai 1995 smile.gif Si primul proprietar a cumparat-o in iunie, apoi in 2001 al doilea proprietar a adus-o in Romania, pentru ca ieri sa o iau eu -> al treilea proprietar.
Viper05
arata superb sa te bucuri de ea din plin wink.gif
Tytus
superba masina, am vazut-o ieri pe viu.felicitari si cred ca o sa te obisnuiesti cu mobila inuntru rolleyes.gif (lemn)
georgem
Multumesc pentru aprecieri. Sper sa ma obisnuiesc si cu lemnul.
georgem
Am testat-o azi la AutoTest2000 in Vitan si a scos 92 de puncte din 100. Cel mai prost a iesit la suspensii (78 de puncte din 100), ceea ce stiam.
Ma bucur ca motorul a iesit foarte bine, emisiile au iesit 100%, puterea 100% (are 192 CP, exact cat ar trebui, numai ca la 6035 RPM in loc de 5900), cuplul maxim 230 in loc de 250 Nm. Si trage foarte liniar pe toata plaja de turatii.
TiL
Felicitari pentru masina! Nu credeam ca o sa gasesti una asa cum vrei atat de repede smile.gif
butcky
QUOTE (georgem @ Jan 9 2007, 07:50 PM) *
Am testat-o azi la AutoTest2000 in Vitan si a scos 92 de puncte din 100. Cel mai prost a iesit la suspensii (78 de puncte din 100), ceea ce stiam.
Ma bucur ca motorul a iesit foarte bine, emisiile au iesit 100%, puterea 100% (are 192 CP, exact cat ar trebui, numai ca la 6035 RPM in loc de 5900), cuplul maxim 230 in loc de 250 Nm. Si trage foarte liniar pe toata plaja de turatii.

Astia in Vitan pot sa vada puterea si la 4x4? Ca as merge si eu cu ix-ul rolleyes.gif
Cat costa testul?
florin83
~2.5mil si nu au cum sa testeze masini 4x4..
georgem
QUOTE (butcky @ Jan 9 2007, 10:38 PM) *
Astia in Vitan pot sa vada puterea si la 4x4? Ca as merge si eu cu ix-ul rolleyes.gif
Cat costa testul?

2.5 milioane testul complet, daca vrei numai motor pentru tractiune pe o punte costa 1.2 milioane.
Pentru tractiune integrala testul de putere si cuplu motor costa 1.75 milioane. Scrie si la ei pe site ca se poate face si la 4x4, si am vazut si acolo ca aveau un stand cu 2 randuri de role.
Gimi
Frumoasa wink.gif Sa o stapanesti sanatos si fara nici o problema !
Foarte bune rezultatele pe care le-a scos pe tester in Vitan. De aia tinea omul de pret smile.gif
butcky
QUOTE (georgem @ Jan 10 2007, 07:53 AM) *
2.5 milioane testul complet, daca vrei numai motor pentru tractiune pe o punte costa 1.2 milioane.
Pentru tractiune integrala testul de putere si cuplu motor costa 1.75 milioane. Scrie si la ei pe site ca se poate face si la 4x4, si am vazut si acolo ca aveau un stand cu 2 randuri de role.

Merci! O sa ma uit pe site wink.gif
georgem
Mi-am facut azi si RCA si Casco la Omniasig, cu tot cu clauza de vandalism (80 de Euro in plus). Sunt aproape ruinat, dupa ce am facut si plinul aseara...
da_joint
QUOTE (florin83 @ Jan 9 2007, 10:41 PM) *
~2.5mil si nu au cum sa testeze masini 4x4..

merge si la 4x4 in autovit.am fost eu saptamana trecuta cu masina care si-a luat-o fratele meu...si chiar e ok ...aaa.si se merita chiar sa il faci complet nu doar ptr. putere/cuplu
cred ca o sa ma duc si eu cu a mea dupa ce o mai pun un pic la punct sa vad cum stau;)
316i
Cat te-a dus casco-ul? Aoleu, plinul la 80 de litri e tragic. laugh.gif
georgem
Casco-ul m-a dus la 745 Euro pret final pe 1 an (din care 80 de Euro clauza de vandalism, si am beneficiat si de 10% reducere pentru ca mai am casco la ei pe cealalta masina) pe care ii platesc in 4 rate. Am achitat azi prima rata, si am facut si RCA-ul tot atunci (456 RON pe 1 an).
316i
Si valoarea de dauna totala cat e? mellow.gif
georgem
QUOTE (316i @ Jan 10 2007, 08:30 PM) *
Si valoarea de dauna totala cat e? mellow.gif

8471 Euro, cu fransiza 10%, deci daca mi-o fura sau fac accident de dauna totala iau aproximativ 7623 Euro. Valoarea de noua cica a fost undeva intre 33k si 34k Euro.
316i
Multam mult de info! drinks.gif
georgem
Am primit de ziua mea cadou de la colegi o macheta de M5 E60 (scara 1/18), cu urarea ca asta sa fie urmatoarea mea masina.
E foarte bine realizata, se deschid toate usile, motorul arata ca si cel de pe M5, portbagajul e capitonat la interior, are centuri de siguranta, pedale, oglinzi si toate detaliile exact ca in realitate.
georgem
Gata, am luat numerele si talonul in seara asta biggrin.gif Azi au fost facute, si am fost pe faza imediat sa le ridic. De maine ma plimb cu BMW-ul rolleyes.gif
alex230ro
Felicitari celb (4).gif
georgem
Avand in vedere ca week-end-ul urmator vreau sa merg la sanius la munte, ar trebui sa gasesc niste anvelope SH de iarna pe 16, 225/55/16 sau 205/60/16. As fi vrut niste jante originala BBS (cele gen fagure) pe 15" pentru iarna, dar nu am gasit pana acum. Am gasit anunturi cu jante, dar sunt ale unui tip din Arad. El zice ca mi le expediaza prin curier, dar nu vreau sa le iau fara sa le vad.
Incerc in dimineata asta sa gasesc niste anvelope SH pe Fundeni, am inteles ca s-ar gasi pe acolo. Alte locuri unde sa caut stiti?
Ionut
Sh gasesti la preturi bune doar pe fundeni....poti sa i-ei in calcul si cauciucurile resapate de iarna Pneus....sunt ieftine, si la pretul care il dai pe ele se merita....eu le am de 2 ani si nu am ramas niciodata impotmolit undeva... smile.gif
georgem
Am fost pe Fundeni si mi-am incaltat masina cu 4 anvelope de iarna sh Pirelli Winter 210 SnowSport, dimensiunea 225/55/16 95H (http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Pirelli&tireModel=Winter+210+SnowSport). Am gasit la 150 RON bucata, ma asteptam sa gasesc mai ieftine. Totusi, avand in vedere ca o anvelopa noua e cam 7 milioane, cred ca e acceptabil.
Am si indreptat 2 jante, ca erau un pic deformate marginile. Total 7 bulioane distractia, echilibratul nu era inclus in pret (doar montatul). Janta stanga spate (unde avea anvelopa o galma) a fost candva bine strambata, pe interior se vedeau urme de la incalzirea aplicata la indreptare. Totusi nu a fost crapata, si pe exterior nu se vede nimic. Si era putin stramba in alta parte acum, nu acolo.
Acum o sa merg mai linistit la sanius in week-end.
georgem
QUOTE (georgem @ Jan 23 2007, 11:33 AM) *
Am fost pe Fundeni si mi-am incaltat masina cu 4 anvelope de iarna sh Pirelli Winter 210 SnowSport, dimensiunea 225/55/16 95H

De fapt sunt 3 Pirelli Winter 210 SnowSport si 1 Pirelli Winter 240 SnowSport, am constatat putin mai devreme. Arata identic, difera indicele de viteza.
georgem
Am trecut pe la spalatorie in seara asta si am constatat ca azi la vulcanizare cand mi-au montat anvelopele de iarna mi-au zgariat 2 jante, cele care au fost si indreptate. Sunt zgariate pe buza, una e zgariata aproape pe jumatate din circumferinta, cealalta mai putin. Nu cred ca rezolv ceva daca merg sa fac scandal, din pacate. Momentan nu pot sa fac poze. Doar n-o sa-mi cumpere ei jante noi de cateva sute de euro bucata sa mi le inlocuiasca... Pacat, o sa vad mai la primavara cand o sa trec pe anvelope de vara din nou daca pot sa fac ceva sa acopar zgarieturile.

Pe jante pe interior e o stampila cu data "26.05.1995", cred ca e data cand au fost fabricate. Cum pe cartea de identitate din Germania am gasit o data "30.05.1995", inclin sa cred ca asta e data fabricatiei masinii.
florin83
www.realoem.com - daca bagi VIN-ul iti zice luna si anul fabricatiei
georgem
QUOTE (florin83 @ Jan 23 2007, 07:46 PM) *
www.realoem.com - daca bagi VIN-ul iti zice luna si anul fabricatiei

Iti dai seama ca inainte cu cateva zile de a pleca la Cluj stiam tot:) Stiam ca e fabricata in 05/1995, dar acum am indicii mult mai exacte. Si sunt convins ca jantele sunt din echiparea originala a masinii.
georgem
Duminica trecuta coborand de la Poiana Brasov smile.gif cu familia mea si cu socrul in masina.
Click to view attachment
georgem
Hai sa pun acum si toate pozele pe care le-am primit de la fostul proprietar, poze care m-au convins in proportie de 90% (cred) sa cumpar masina chiar daca nu lasa din pret sub 7000.
Ploua in dimineata cand au fost facute pozele, nu era spalata special pentru poze smile.gif Le-a facut dupa ce am vorbit la telefon si i-am explicat ce vreau sa vad in poze.

Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
io'sŪ
sooper tare! cred ca ma convingeau si pe mine pozele astea sa o cumpar daca eram in locul tau wink.gif

mama nene...!!!! e BEC la motor !!! ohmy.gif
georgem
QUOTE (io`s @ Feb 2 2007, 03:14 AM) *
mama nene...!!!! e BEC la motor !!! ohmy.gif

Daca vii din nou duminica o sa poti sa o vezi pe viu smile.gif Pacat ca n-am putut veni atunci cand ai venit cu Baba cu ea.
E bine intretinuta si pentru ca fostul proprietar o tinea in garaj si o spala el singur. La motor nu o spala, dar probabil o mai stergea de praf din cand in cand smile.gif
georgem
Mi-am montat azi si becurile Philips VisionPlus (H1) pe faza scurta. Le-am cumparat acum vreo saptamana de la Agip de pe Barbu Vacarescu cu numai 25.5 RON perechea.
Faza lunga si proiectoarele de ceata sunt ok, faza scurta insa e cam slaba. Sper sa se imbunatateasca cu aceste becuri (la Audi diferenta a fost enorma).
florin83
te intrebasem in alt post de unde le-ai luat asa ieftin.. acum am aflat laugh.gif

trebuia sa montezi doar unu sa faci comparatie smile.gif
georgem
QUOTE (florin83 @ Feb 3 2007, 03:27 PM) *
trebuia sa montezi doar unu sa faci comparatie smile.gif

N-aveam rabdare sa stau pana merg noaptea undeva unde e intuneric numai cu un bec schimbat...
Am mers in seara asta prin oras, dar e luminat peste tot si nu mi-am dat seama de diferenta. Lumina pare mai alba si mai puternica, dar pana nu fac un drum noaptea in afara orasului nu o sa am cum sa vad. Si la Audi mi se parea in oras ca lumineaza mai bine, dar cand am mers noaptea spre Urziceni am vazut cat de mare era diferenta fata de becurile Osram montate inainte pe masina.
manole74
Am vazut si eu ca acum s-au ieftinit becurile Phillips, fata de aceeasi perioada a anului trecut, spre comparatie! Adica un NG- H1 costa acum la un dealer in Pitesti 90 de ron, fata de aprox 130 , anul trecut. Sunt curios cum se vad becurile tale acum pe masina! Felicitari pentru masina rolleyes.gif
powerbmw2001
QUOTE (georgem @ Feb 4 2007, 12:26 AM) *
N-aveam rabdare sa stau pana merg noaptea undeva unde e intuneric numai cu un bec schimbat...
Am mers in seara asta prin oras, dar e luminat peste tot si nu mi-am dat seama de diferenta. Lumina pare mai alba si mai puternica, dar pana nu fac un drum noaptea in afara orasului nu o sa am cum sa vad. Si la Audi mi se parea in oras ca lumineaza mai bine, dar cand am mers noaptea spre Urziceni am vazut cat de mare era diferenta fata de becurile Osram montate inainte pe masina.

e o masina trasnet .sa o stapinesti sanatos si sa te duca numai pe drum! ...................nu in afara
florin83
QUOTE (georgem @ Feb 3 2007, 02:58 PM) *
Mi-am montat azi si becurile Philips VisionPlus (H1) pe faza scurta. Le-am cumparat acum vreo saptamana de la Agip de pe Barbu Vacarescu cu numai 25.5 RON perechea.
Faza lunga si proiectoarele de ceata sunt ok, faza scurta insa e cam slaba. Sper sa se imbunatateasca cu aceste becuri (la Audi diferenta a fost enorma).

acum am fost acolo..
visionplus 315.000 lei UNUL!!!!
bluevision si mai scump.. 400 si ceva..

vision plus nu avea pretul afisat, dar a luat un tip de acolo unul si l-a trecut prin cititorul de coduri de bare si mi-a zis pretul..

chiar nu inteleg cum ai reusit tu sa iei la pretul ala.. ca sa platesti ei mereu trec produsele prin cititorul ala...
dry.gif
georgem
QUOTE (florin83 @ Feb 7 2007, 11:16 AM) *
acum am fost acolo..
visionplus 315.000 lei UNUL!!!!
chiar nu inteleg cum ai reusit tu sa iei la pretul ala.. ca sa platesti ei mereu trec produsele prin cititorul ala...
dry.gif

Eu am gasit la set de 2 becuri, nu bec ambalat individual. Pretul nu era afisat pe cutie, tot cu cititorul de coduri de bare mi-a spus pretul. Si l-a verificat de 2 ori, ca i s-a parut suspect si vanzatorului.
Am verificat aseara din nou pretul, ca am in torpedou cutia cu becurile vechi in ea si bonul de la casa. Exact cum am zis, 25.5 RON am dat.
Presupun ca erau mai demult in raft, caz in care e posibil sa gasesti prin alte parti ramase la un pret vechi.
Sa nu iei BlueVision ca nu sunt bune, doar ca lumineaza mai alb. Dar nu lumineaza bine ca VisionPlus.
florin83
astea erau la bucata..smile.gif

bluevision fac lumina albastra, gen xenon, dar nu sunt mai puternice
vision plus sunt mai puternice.
Iulika0069
Si io am trecut sapt. asta pe acolo si tot asa, NU am gasit cu 25.5RON perechea... :|
georgem
Cred ca era ultima cutie cu Philips VisionPlus pereche de pe raft si probabil n-au mai avut altele... Pacat. Lumineaza foarte bine fata de cele care erau montate, am fost in seara asta prin Herastrau si am mers pe niste alei intunecate.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.