Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intamplari de pe strazi.
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ciupanezu
QUOTE (florin83 @ Mar 30 2008, 12:02 AM) *
parcare blink.gif

pe langa faptul ca mai avea 1m pana la bordura a parcat-o fix paralel cu singura masina parcata de pe strada.

Ce marfa ar fi daca s-ar cere si test de inteleligenta pentru permisul auto.

io'sŪ
CITAT(Ciupanezu @ Mar 30 2008, 10:17 PM) *
Ce marfa ar fi daca s-ar cere si test de inteleligenta pentru permisul auto.

chiar !
bartro
QUOTE (io`s @ Mar 30 2008, 10:47 PM) *
chiar !

Discriminare! Cred ca sunt foarte multi oameni inteligenti care nu stiu sa fac o parcare laterala cu masina.
Una nu are legatura cu alta. Eu cred ca in primul rand examen auto in .ro trebuie sa fie pe buna, nu cum e acuma, ca nu ai voie cu scoala pe autostrada etc. Si fara spaga. Sau oameni inteligenti nu dau spaga?
Shark
Nu mai nu, nu trebuie nici un test de inteligenta. Este simpla chestie de bun simt si aptitudine.
Daca ar exista pe bune examenul pt luarea permisului, cu politisti inteligenti si care sa nu accepte spaga, cred ac 1/3 din conducatorii auto prezenti nu ar avea permis.
Imi aduc aminte si acum, dupa 12 ani, cand am dat eu examenul pt permis, era unu in sala care picase de 8 ori si tot injura ca tocmai picase si a 9-a oara!!!
Tytus
QUOTE (butcky @ Mar 30 2008, 08:21 PM) *
Azi niste prieteni de-ai mei au cazut cu motorul sad.gif Am fost cu papucul sa-i adun de pe strazi dry.gif

sad.gif detalii?
butcky
QUOTE (Tytus @ Mar 30 2008, 11:10 PM) *
sad.gif detalii?

Cel care a cazut are permisul de putin timp. Motorul (Bandit 400) abia l-a cumparat A franat pe fata brusc si era cu roata intr-o groapa.
butcky
Aseara era sa calc un biciclist care mi-a sarit in fata. M-am dus dupa el cu claxoane si tot el a inceput sa injure. Mai merge 50 m si in intersectie intra intr-un Opel Astra OPC (ultimul model). Masina era nou nouta cu numere rosii. I-a zgariat toata partea stanga si geamul din spate. La volan era un pusti si in dreapta taicasu. Au sarit sa-l bata pe biciclist biggrin.gif Am oprit sa-i dau 2 injuraturi ca si eu era sa-l calc. Pana la urma a scapat, s-a urcat pe bicicleta si a vrut sa fuga. M-am dus cu ursul dupa el si cand sa opresc am dat cu el in bordura si mi-am indoit o janta (de tabla). Abia l-am tinut pana au venit aia sa-l duca la politie. Era beat mort! smile.gif))) In 5 min s-a strans lumea ca la urs tongue.gif Au venit 3 masini de politie si au spus ca nu au ce sa-i faca si i-au dat drumul. Cand a plecat era sa-l calce alta masina fnd (22).gif Daca era masina mea, cred ca-l omoram in bataie fight (12).gif
Mihai_AMD
CITAT(butcky @ Apr 26 2008, 08:41 PM) *
...In 5 min s-a strans lumea ca la urs

...la propriu,doar erai cu ursul smile.gif tongue.gif
acum lasand gluma e pericol cu prostii astia,si ce e si mai rau ca sunt cazuri in care sunt si treji unii si tot asa prosti sunt,sa nu mai vb de astia cu caprele lor -scuterele-
paco_wonderboy
QUOTE (butcky @ Mar 30 2008, 09:21 PM) *
Azi niste prieteni de-ai mei au cazut cu motorul sad.gif Am fost cu papucul sa-i adun de pe strazi dry.gif

cand am vazut pozele ma gandeam ca a cazut Gabi . Doamne fereste, este ok cel care a cazut???
butcky
Grindina de alaltaieri... http://www.youtube.com/watch?v=l4C3aG3Daag
butcky
Conduceam si vorbeam la telefon. In intersectie ma vede un politist, dar nu zice nimic. Nu merg 50 m si vine pe sina de tramvai un Passat de politie. Ma intreaba in ce directie o iau si ii zic ca fac stanga. El zice bine te astept dupa intersectie, sa tragi pe dreapta. Cand am vazut ca a oprit pe dreapta, ma urc pe trotuar inchid masina si o iau la picior smile.gif) Am trecut chiar pe langa politist! Facea spume ca l-am fentat evil (1).gif In 2 min au aparut inca 3 masini de politie (tot de la circulatie). Stau si ma gandesc, daca eram intr-un 7-ar nu mai faceau atata taraboi... fight (12).gif

O sa merg mai pe seara sa-mi recuperez masina.
dedes
wow ....bine ca ai scapat de maimutoi tongue.gif
MeHigh
smile.gif)) bravo butcky, le-ai baut shpritul la militisti, felicitari pt intuitie. Decat un ban in buzunarul lor, mai bine intr-al tau.
io'sŪ
astazi pe la 12, mergeam pe Traian de la Foisor spre hala traian, am trecut intersectie cu Pache si pe la liceul economic (cine cunoaste zona, e curba usoara la stg) tramvaiul de pe sensul opus era oprit in statie si pe linia de tramvai din sensul meu era oprit paralel cu acel tramvai (cu fata spre mine) un coupe M3/e46 (albastru-bleu) cu nr IFxxPSI (nu am retinut cifrele), l-am ocolit pt ca eram prea sictirit sa-i explic ca el are cumva "prioritate de BMW" mai ales ca era un ///M mad.gif si mi-am vazut de drum in continuare urmand sa fac stg si cautand un loc printre masinile care stateau la semafor in urma tramvaiului. cu bunavointa unui sofer am reusit sa ma strecor la stg pe str Timpului si cand mai aveam 10m sa ajung la intersectia cu Austrului aud claxoane stridente in spate blink.gif (aveam cedeaza trecerea-normal ca am incetinit), ma uit in retrovizoare ... pe cine vad??? pe asta cu Mul ... pe moment m-am gandit ca ma cunoaste , dar eu nu cunosc pe nimeni cu M3/e46 asa ca mi-am vazut linistit de drum asigurandu-ma ca nu vine nimeni pe austrului si plecand mai departe, cel cu M-ul a facut dreapta pe Austrului apoi la 3-4 secunde vad in spate un logan de politie cu girofarurile aprinse , in tromba, dupa el laugh.gif ajung pe Popa Nan si vad M-ul iesind de pe Tepes voda dand-ui tare rau spre Teleajen, ajung la intersectia cu tepes voda, abia iesea si loganul de politie cu nasul in intersectie, se uita stg-dr, era ft mirat politaiul, face stg, stinge girofarurile si dispare pe popa nan inspre scoala iancului...... l-a pierdut

acum spre seara, pe la 8, vin acasa si vad lume "ca la urs" in dreptul blocului meu pe carosabil (chiar pe linia de tramvai), ma apropii si vad pe cineva intins pe jos, o fata care a fost accidentata pe trecerea de pietoni de un pusti cu un opel astra care circula pe linia de tramvai in dreptul refugiului de la trecerea de pietoni (si avea dunga continua), lumea de acolo spunea ca cica ar fi fost verde pt autoturisme insa el nu avea ce sa caute pe acolo. dupa 5-6 min a venit salvarea (3 ambulante au oprit, 2 care erau in zona si cea care a fost chemata) , nu stiu ce s-a intamplat cu fata, era constienta insa ii cam curgea sange de la cap, sper sa nu fie asa grav, era ft tanara (cca 18-20 ani)
Ciupanezu
N-ai cu cine, ma!

Niste tarani laugh.gif

Serios vorbind, nasoala intamplare..
Daca s-a lovit la cap este oricum grav.

Poate sa faca o tumoare, doamne fereste..
xox
QUOTE (io`s @ May 28 2008, 11:37 PM) *
acum spre seara, pe la 8, vin acasa si vad lume "ca la urs" in dreptul blocului meu pe carosabil (chiar pe linia de tramvai), ma apropii si vad pe cineva intins pe jos, o fata care a fost accidentata pe trecerea de pietoni de un pusti cu un opel astra care circula pe linia de tramvai in dreptul refugiului de la trecerea de pietoni (si avea dunga continua), lumea de acolo spunea ca cica ar fi fost verde pt autoturisme insa el nu avea ce sa caute pe acolo. dupa 5-6 min a venit salvarea (3 ambulante au oprit, 2 care erau in zona si cea care a fost chemata) , nu stiu ce s-a intamplat cu fata, era constienta insa ii cam curgea sange de la cap, sper sa nu fie asa grav, era ft tanara (cca 18-20 ani)

Ingrozitor. sad.gif
batz
astazi pe la 12, mergeam pe Traian de la Foisor spre hala traian, am trecut intersectie cu Pache si pe la liceul economic (cine cunoaste zona, e curba usoara la stg) tramvaiul de pe sensul opus era oprit in statie si pe linia de tramvai din sensul meu era oprit paralel cu acel tramvai (cu fata spre mine) un coupe M3/e46 (albastru-bleu) cu nr IFxxPSI (nu am retinut cifrele), l-am ocolit pt ca eram prea sictirit sa-i explic ca el are cumva "prioritate de BMW" mai ales ca era un ///M mad.gif si mi-am vazut de drum in continuare urmand sa fac stg si cautand un loc printre masinile care stateau la semafor in urma tramvaiului. cu bunavointa unui sofer am reusit sa ma strecor la stg pe str Timpului si cand mai aveam 10m sa ajung la intersectia cu Austrului aud claxoane stridente in spate blink.gif (aveam cedeaza trecerea-normal ca am incetinit), ma uit in retrovizoare ... pe cine vad??? pe asta cu Mul ... pe moment m-am gandit ca ma cunoaste , dar eu nu cunosc pe nimeni cu M3/e46 asa ca mi-am vazut linistit de drum asigurandu-ma ca nu vine nimeni pe austrului si plecand mai departe, cel cu M-ul a facut dreapta pe Austrului apoi la 3-4 secunde vad in spate un logan de politie cu girofarurile aprinse , in tromba, dupa el laugh.gif ajung pe Popa Nan si vad M-ul iesind de pe Tepes voda dand-ui tare rau spre Teleajen, ajung la intersectia cu tepes voda, abia iesea si loganul de politie cu nasul in intersectie, se uita stg-dr, era ft mirat politaiul, face stg, stinge girofarurile si dispare pe popa nan inspre scoala iancului...... l-a pierdut

am avut si eu un eveniment asemanator cu acest sofer de M3.e un imbecil.in plina aglomeratie p agricultori el vroia curse iar eu ma duceam sa fac schimbu de ulei.

nasol cu accidentu sad.gif
butcky
Hai sa povestesc si eu ce am patit tongue.gif

In spatele blocului se asfalteaza, dar aia lucreaza cand vor ei. Au pus bilete in geamuri la masini ca sa nu mai parcheze acolo, dar daca ei lucreaza cand vor si lumea nu prea i-a luat in serios. Azi cand am mers sa iau masina (papucul ca bmw-ul l-am donat mamei mele), surpriza! Masina disparuse biggrin.gif Am dat un ocol la bloc dar nu era. Am gasit-o la 2 strazi pe un maidan, cu rotile dezumflate. Nici nu stiu cum au carat-o pana acolo. M-a deranjat ca au blocat cu ea o alee de acces la o parcare si vecinii au crezut ca eu am pus-o acolo. Am mers la muncitori, am facut putin scandal dar degeaba.
Nu aveam cric si nici rezerva si am plecat asa la vulcanizare. Noroc ca am gume tip C si nu se strica asa usor tongue.gif

Cu 2 seri in urma am cazut cu o roata de la urs intr-un canal lasat descoperit tot de ei. sad.gif

georgem
nu stiu ce s-a intamplat cu fata, era constienta insa ii cam curgea sange de la cap, sper sa nu fie asa grav, era ft tanara (cca 18-20 ani)

Am vazut acum de dimineata la stiri asta, au spus ca fata e la spitalul Floreasca in stare buna. Parca au spus si ca martorii au declarat ca era verde pentru pietoni. Inca n-a aparut stirea si pe site (protv.ro).

florin83
Eu de cateva saptamani ma tot joc cu un vecin (administratorul blocului) de-a ridicatul stergatoarelor laugh.gif
El crede ca in fata intrarii in bloc e locul lui si ridica stergatoarele oricui parcheaza acolo. Am lasat masina vreo 3 zile acolo, mereu dimineata o gaseam cu stergatoarele ridicate. Dupa ce am mutat-o a inceput sa o parcheze el.. normal ca ii ridic stergatoarele mereu laugh.gif
Faza e ca ne vedem zilnic da nu zice niciunul nimic de parcare biggrin.gif
Si de cateva saptamani aproape zilnic ne ridicam unu altuia stergatoarele. El nu stie ca eu le ridic, desi cred ca banuieste.
La inceput m-a enervat, dar acum ma amuza..
Ma gandesc sa scot bratele de la stergatoare cu totul intr-o zi sa vad ce mai face tongue.gif
Sorin
cred ca iti pliaza oglinzile
bartro
QUOTE (florin83 @ May 29 2008, 08:38 AM) *
Eu de cateva saptamani ma tot joc cu un vecin (administratorul blocului) de-a ridicatul stergatoarelor laugh.gif
El crede ca in fata intrarii in bloc e locul lui si ridica stergatoarele oricui parcheaza acolo. Am lasat masina vreo 3 zile acolo, mereu dimineata o gaseam cu stergatoarele ridicate. Dupa ce am mutat-o a inceput sa o parcheze el.. normal ca ii ridic stergatoarele mereu laugh.gif
Si de cateva saptamani aproape zilnic ne ridicam unu altuia stergatoarele. El nu stie ca eu le ridic, desi cred ca banuieste.
Ma gandesc sa scot bratele de la stergatoare cu totul intr-o zi sa vad ce mai face tongue.gif

La noi iar au rupt un stergator de pe yaris. A doua ora. Eu nu mai cred ca e amuzant deloc.
MeHigh
QUOTE (florin83 @ May 29 2008, 07:38 AM) *

mai bine nu, sa nu ii treaca prin cap sa se "semneze" pe masina.
la tine e bine, unui coleg de servici, la Megane, i-au innodat bratele la stergatoare, unul de celalalt. Am ras cu lacrimi cand a ajuns cu ea la munca asa, ne-a povestit cum radeau oamenii la toate semafoarele de el. Pate l-ati vazut si voi, acum vreo 2 luni, un Megane albastru nou-nout. Avea Casco, s-a rezolvat.
Rares
Un vecin lucreaza sofer la o firma de tractari auto, pe un Patrol de ala vechi, suparat. Un alt vecin parcheaza aproape tot timpul in parcarea (platita) a primului.

De cateva ori s-a intamplat deja ca asta cu Patrolu` il leaga pe ala cu Bora de carligul de remorcare si il trage afara din parcare si lasa Bora pe unde apuca. Isi pune Patrolu` in parcare si a rezolvat problema. Asta cu Patrolu face parte din aia cu "mintea odihnita", ca sa nu zic altfel.

Ala a Bora a luat si cateva amenzi deja, din diferite motive:
1. Cel cu Patrolu a sunat la primarie la serviciul parcari si au venit agenti de-aia si i-au pus amenda celui cu Bora, in zilele in care nu il tragea afara din parcare.
2. O data a sunat la politie ca in spatele blocului e un Bora parcat total aiurea si incurca accesul la garaje (el lasase Bora in mijlocul drumului)
3. Cel cu Bora a luat amenzi si din cauza ca cineva (oare cine?!) a facut plangere cum ca cel cu Bora are de fapt garaj, dar in el e depozit de sucuri si pufuleti pt magazinul alimentar al celui cu Bora.

Pana acuma, toate astea sunt amuzante. Sunt curios pana unde poate sa dupa toate aste....
xox
QUOTE (Rares @ May 29 2008, 12:22 PM) *
De cateva ori s-a intamplat deja ca asta cu Patrolu` il leaga pe ala cu Bora de carligul de remorcare si il trage afara din parcare si lasa Bora pe unde apuca. Isi pune Patrolu` in parcare si a rezolvat problema. Asta cu Patrolu face parte din aia cu "mintea odihnita", ca sa nu zic altfel.

Eu nu pricep o treaba. Daca cel cu Patrol a platit locul de parcare iar cel cu Bora repeta aceeasi chestie desi e constient ca iar i se intampla ceva aiurea, de ce nu se opreste? E ca si cum bei un pahar cu apa, doar ca apa-i calda. Nu-ti place dar tot bei?

Si la mine locurile de parcare sunt platite, si sustin pe cel cu Patrol, foarte bine face. E chiar foarte aiurea sa vii acasa si sa vezi ca n-ai unde lasa masina, desi dai un ban tocmai ca sa ai unde sa o lasi. Daca era parcare fara plata, intelegeam.
bartro
QUOTE (xox @ May 29 2008, 02:09 PM) *
Eu nu pricep o treaba. Daca cel cu Patrol a platit locul de parcare iar cel cu Bora repeta aceeasi chestie desi e constient ca iar i se intampla ceva aiurea, de ce nu se opreste? E ca si cum bei un pahar cu apa, doar ca apa-i calda. Nu-ti place dar tot bei?

Si la mine locurile de parcare sunt platite, si sustin pe cel cu Patrol, foarte bine face. E chiar foarte aiurea sa vii acasa si sa vezi ca n-ai unde lasa masina, desi dai un ban tocmai ca sa ai unde sa o lasi. Daca era parcare fara plata, intelegeam.

Parcare aia platita e bine si nu e bine. Este clar ca sunt mai multe masini decat locuri, deci nu poate se rezolva probleme pe care avem in oras. Sunt si multi care nici nu respect reguli care sunt la parcara inchiriata. Pana la urma ai drept pe locul respectiv numai un interval de ore. La zi oricine are voie sa-si parcheaza masina acolo. Dar sunt multi care pun lanturi, tevi, caramizi, am vazut chiar unu care isi 'protejeaza' locul cu 2 bidoane de apa de 5L pe care a lipit o foaie A4 cu scris ca e loc platit. Alti spun cu tupeu ca au loc platit si nu au nici un act care dovedeste asta. La yaris au rupt stergator ultima data cand a venit prietena mea acasa de la munca la ora 23:30. A gasit un loc nesemnat si liber, a pus masina. Dimineata la 9 am gasit masina cu toate 3 stergatoare ridicat, si cel din spate rupt. Ce tupeu sa ai sa iti mai gasesti 'locul tau' liber la 23:30..
Jungla tot jungla ramana. Pana la urma, cum ar fi daca nu ar fi chestii teritoriale legat de locuri de parcare? cred ca ar fi mult mai usor. Primul venit, primul servit.
georgem
QUOTE (bartro @ May 29 2008, 02:43 PM) *
Jungla tot jungla ramana. Pana la urma, cum ar fi daca nu ar fi chestii teritoriale legat de locuri de parcare? cred ca ar fi mult mai usor. Primul venit, primul servit.

Asa ar fi cel mai bine. La mine sunt multe locuri de parcare platite, nu exista niciunul liber (am incercat sa platesc si eu unul). Si cateva sunt ocupate de niste dacii vechi care nu se misca niciodata de acolo. Deocamdata inca se mai gasesc locuri, dar in cateva luni sigur o sa mai gasesc cu greu loc de parcare. Si acum aproape 5 ani cand am cumparat apartamentul acolo cam jumatate din locurile de pe trotuar erau libere la orice ora...
Rares
QUOTE (bartro @ May 29 2008, 02:43 PM) *
Parcare aia platita e bine si nu e bine. Este clar ca sunt mai multe masini decat locuri, deci nu poate se rezolva probleme pe care avem in oras. Sunt si multi care nici nu respect reguli care sunt la parcara inchiriata. Pana la urma ai drept pe locul respectiv numai un interval de ore. La zi oricine are voie sa-si parcheaza masina acolo. Dar sunt multi care pun lanturi, tevi, caramizi, am vazut chiar unu care isi 'protejeaza' locul cu 2 bidoane de apa de 5L pe care a lipit o foaie A4 cu scris ca e loc platit. Alti spun cu tupeu ca au loc platit si nu au nici un act care dovedeste asta. La yaris au rupt stergator ultima data cand a venit prietena mea acasa de la munca la ora 23:30. A gasit un loc nesemnat si liber, a pus masina. Dimineata la 9 am gasit masina cu toate 3 stergatoare ridicat, si cel din spate rupt. Ce tupeu sa ai sa iti mai gasesti 'locul tau' liber la 23:30..

Ai dreptate.
In Cluj , chiar daca ai parcare platita, ea iti poate fi ocupata "abuziv" de oricine in timpul zilei, intre orele 08:00 si 16:00. In afara orelor astora, suni la nr 984, la Politia primariei si se prezinta un echipaj care, pe baza actelor cu care dovedesti ca platesti parcarea, scrie o amenda celui de pe parcarea ta.
Daca lucrul asta se intam,pla de mai mult de 5 ori (din cate stiu eu) poti suna direct la firma care se ocupa cu ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar si masina va fi ridicata din parcare.
xox
QUOTE (Rares @ May 29 2008, 04:57 PM) *
Ai dreptate.
In Cluj , chiar daca ai parcare platita, ea iti poate fi ocupata "abuziv" de oricine in timpul zilei, intre orele 08:00 si 16:00. In afara orelor astora, suni la nr 984, la Politia primariei si se prezinta un echipaj care, pe baza actelor cu care dovedesti ca platesti parcarea, scrie o amenda celui de pe parcarea ta.
Daca lucrul asta se intam,pla de mai mult de 5 ori (din cate stiu eu) poti suna direct la firma care se ocupa cu ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar si masina va fi ridicata din parcare.

Foarte corect. In timpul zilei e ok. Exista o firma la parterul blocului meu, in timpul zilei sunt de la dacii la Jeep-uri, autoutilitare si mai stiu eu ce parcate la noi. Chestie care nu deranjeaza pe nimeni, ca toata lumea e cu masina plecata. Dar seara, cand gasesti pe locul de parcare care l-ai platit alta masina si poate nu vrei sa-ti lasi masina in cel mai intunecat colt din cartier (care-i liber din motive evidente), atunci devine o problema.

Mai mult decat atat in cazul in care parcarea e construita din banii proprietarilor de masini din bloc. Pe strada unde stau eu din 6 blocuri 4 au parcari, pentru ca le-au construit locatarii.
io'sŪ
CITAT(io`s @ May 28 2008, 11:37 PM) *

am gasit LINKUL
bartro
Am vazut si eu un accident, a calcat un TIR un scooter. Nu am vazut victime, era(u) deja luat cu ambulanta. Ca sa scoate scooter de sub TIR, a dat inapoi, dar era prea blocat scooter, nu a iesit asa.
Rares
QUOTE (Rares @ May 29 2008, 04:57 PM) *
Ai dreptate.

Rectific: intre orele 08:00 si 18:00.
De la ora 18:00 pana a doua zi dimineata la ora 08:00, parcarea trebuie sa fie libera.
Rares
QUOTE (io`s @ May 30 2008, 12:59 AM) *
am gasit LINKUL

Acuma m-am uitat la link. Parerea mea e ca aia era de vina. Politaiu` care da declaratie spune ca tinara trecerea strada prin loc marcat pt pietoni, dar bou` a "uitat" sa mentioneze ca pietonii aveau rosu la semafor.

Deci, pe ala sa il amendeze ca nu a respectat semnificatia marcajului rutier si a ocolit refugiul pt pietoni prin partea stanga a acestuia. Si cam atat.... Si in rest, vina e a pietonului care a traversat strada pe culoara rosie a semaforului.
TiL
Depasirea coloanei la semafor te lasa fara permis. Avand in vedere ca toti care intra asa pe langa refugiu sunt cam grabiti, merg tare si pun in pericol viata oamenilor care stau pe o bucatica de pamant, merita chiar mai mult decat permis suspendat. De cand ma stiu, cred ca am trecut si eu de cateva ori cam cum a facut el, dar nu cred ca am facut-o de mai mult de 3-4 ori.
Pentru ca stiu ce se poate intampla, stiu cati erau sa-mi rupa oasele, de cateva ori, cand eram pieton si eram atent doar la tramvaie.
bartro
QUOTE (Rares @ May 30 2008, 11:39 AM) *
Acuma m-am uitat la link. Parerea mea e ca aia era de vina. Politaiu` care da declaratie spune ca tinara trecerea strada prin loc marcat pt pietoni, dar bou` a "uitat" sa mentioneze ca pietonii aveau rosu la semafor.

Deci, pe ala sa il amendeze ca nu a respectat semnificatia marcajului rutier si a ocolit refugiul pt pietoni prin partea stanga a acestuia. Si cam atat.... Si in rest, vina e a pietonului care a traversat strada pe culoara rosie a semaforului.

Mai avem un pic si pieton e si vinovat cand e calcat pe trotuar?
In moment cand ala merge cu o masina unde nu are voie, si nu sa astepte pietoni sa fie masini, soferul trebuie sa aibe foarte mare grija. Daca eu traversez o cala ferata cu bariera inchisa pe jos, si vine o masina de pe sine care ma loveste, tot eu sunt de vina? Pana la urma poate nici nu are importanta cine e vinovat, a fost lovita un om unde ar putut fi evitat. Eu ca sofer ma feresc de pietoni si alte participanti al traficului mai slabi pentru ca consider ca eu treb sa am grija de ei. Nu invers.
Rares
QUOTE (bartro @ May 30 2008, 03:47 PM) *
Mai avem un pic si pieton e si vinovat cand e calcat pe trotuar?
In moment cand ala merge cu o masina unde nu are voie, si nu sa astepte pietoni sa fie masini, soferul trebuie sa aibe foarte mare grija. Daca eu traversez o cala ferata cu bariera inchisa pe jos, si vine o masina de pe sine care ma loveste, tot eu sunt de vina? Pana la urma poate nici nu are importanta cine e vinovat, a fost lovita un om unde ar putut fi evitat. Eu ca sofer ma feresc de pietoni si alte participanti al traficului mai slabi pentru ca consider ca eu treb sa am grija de ei. Nu invers.

Acuma hai pe bune!
Daca tu ai verde la semafor si esti cu masina, prima data incetinesti si te asiguri ca nu trece vreun pieton tampit strada sau ii dai talpa? Sau est adeptul ideii de a sta de "tz" ori la acelasi semafor?
Indiferent ca era refugiu de pietoni sau nu... Stii faza cu a nu vedea padurea de copaci? Refugiul pt pietoni e o chestie care de fapt nu ar trebui sa schimbe cu nimic situatia: ala cu masina avea verde si a mers spre intersectie. Pietonul a traversat pe rosu.
De ce, din cauza refugiului, soferul e vinovat?

Asadar, revin: Soferul sa suporte consecintele faptului ca nu a respectat marcajul rutier si a ocolit refugiul pe partea stanga. Pietonul sa suporte consecintele faptului ca a traversat pe culoarea rosie a semaforului.

Daca era o groapa in loc de refugiu si sa zicem ca a trebuit sa ocoleasca groapa trecand pe contrasens. A trecut peste linia dubla continua, da?
In rest ramane la fel. Era intersectie, masina avea verde si pietonii rosu. Un pieton traverseaza strada pe rosu si io il lovesc. Eu sunt vinovat fiindca am ocolit groapa prin stanga?

Edit: Nu traversa calea ferata cand bariera e jos. Nici pe jos, nici cu bicicleta sau scooterul, nici cu caruciorul de la mall, nici cu trotineta. Cu nimic.
Bariera e jos pt toata lumea, indiferent ca esti calare, cu caruta, masina, etc.
Daca bariera e jos, NU se trece. Daca la pietoni e rosu la semafor, Nu se trece, indiferent ca eu ocolesc refugiul pe dreapta sau pe stanga.
bartro
Daca tu ai verde la semafor si esti cu masina, prima data incetinesti si te asiguri ca nu trece vreun pieton tampit strada sau ii dai talpa?

Da, daca vad ca refugiu de tramvai, zebra, statie de autobuz, etc. Sunt multi care trec aiura si prefer sa nu le calc.
Sau est adeptul ideii de a sta de "tz" ori la acelasi semafor?

Nu, dar observ ca stau foarte des ca cel care ar trebui prima la verde a adormit, a avansat prea mult ca sa nu vede ca e verde sau face vreo manevra nepermis si toti stau dupa el/ea. O plecare normala de la semafor fara talpi dar cu responsabilitate nu ingeuneaza trafic.
In plus, foarte des observ ca cand se face verde, oameni las spatii foarte mare intre masini pentru ca incep sa pun masina in viteze cand cel din fata lui deja e plecat. In occident se invate sa accelereaza cu toti odata ca sa trec mai multi pe verde.
Indiferent ca era refugiu de pietoni sau nu... Stii faza cu a nu vedea padurea de copaci? Refugiul pt pietoni e o chestie care de fapt nu ar trebui sa schimbe cu nimic situatia: ala cu masina avea verde si a mers spre intersectie. Pietonul a traversat pe rosu.
De ce, din cauza refugiului, soferul e vinovat?

Nu este vinovat dar a putut evita accident. Pentru ca a mers unde nu avea voie, pietoni nu iau in calcul aparenta de masina care si mai e in graba. Soferul asa a marit sanse de un accident tragic, care a si intamplat. Nu cred ca eu pot sa traiesc cu idea ca am omorat pe un pieteon pentru ca aveam prioritate. Tot m-as trezi noapte cu gandire daca nu am putut avita.
Asadar, revin: Soferul sa suporte consecintele faptului ca nu a respectat marcajul rutier si a ocolit refugiul pe partea stanga. Pietonul sa suporte consecintele faptului ca a traversat pe culoarea rosie a semaforului.

Cred ca e clar ca pieton plateste prea mult in caz asta.
Daca era o groapa in loc de refugiu si sa zicem ca a trebuit sa ocoleasca groapa trecand pe contrasens. A trecut peste linia dubla continua, da?

Nu ai voie se treci pe linia continua. Si inca odata, daca faci, ai si tu grija ca te afli cu masina intro situatia deosebita. E ca cum mergi cu spate, treb se te feresti.
In rest ramane la fel. Era intersectie, masina avea verde si pietonii rosu. Un pieton traverseaza strada pe rosu si io il lovesc. Eu sunt vinovat fiindca am ocolit groapa prin stanga?

Cred ca am motivat destul ce cred eu, adica pe langa lege scrisa, ai o responsabilitate de a minimaliza risc la accidente. Dupa cum avea masina aflat in accident parbriz infundat conclud ca impact a fost destul de violent, deci nu avea o viteza chiar mica. Cea ce nu e corect in situatia respectiva.
Edit: Nu traversa calea ferata cand bariera e jos. Nici pe jos, nici cu bicicleta sau scooterul, nici cu caruciorul de la mall, nici cu trotineta. Cu nimic.
Bariera e jos pt toata lumea, indiferent ca esti calare, cu caruta, masina, etc.
Daca bariera e jos, NU se trece. Daca la pietoni e rosu la semafor, Nu se trece, indiferent ca eu ocolesc refugiul pe dreapta sau pe stanga.

Si daca ai linie continua si semne rutiere care iti obliga o directie de circulatia se respecteaza si pe asta. Chiar daca te grabesti la munca.
TiL
Stii cati intra pe linia de tramvai dar merg inainte, riscand sa dea peste cei care fac stanga?
Nu zic ca pietonul nu are vina, dar soferul a fost inconstient cand a pornit cu viteza aia prin acel spatiu ingust. Poate sa se dezechilibreze vre-unul de pe refugiu si sa calce in fata ta... ce te faci? Ii rupi picioarele, cel putin. Avea viteza si mergea pe unde nu trebuie.
io'sŪ
mai pun niste poze ca vad ca s-a incins discutia

refugiile pietonale pt trecerea de pietoni

Click to view attachment

locul accidentului

Click to view attachment

inca se mai vede sangele pe jos, acolo era capul fetei, intinsa cu corpul in sensul de mers al tramvaiului

Click to view attachment

observati ca linia continua este prezenta inca de la refugiul statiei de tramvai (mai bine de 150m) si ea este pusa ca NICIUN ATUTOVEHICUL IN AFARA DE TRAMVAI SA NU CIRCULE PE ACOLO deci ca era verde sau nu, cel cu opelul nu avea dreptul sa circule pe acolo nici daca ii murea ma-sa acasa , el zicea ca se grabea la servici.. ai dreaq astia de circula pe dupa refugiu.. toti se grabesc..niste nesimtiti care nu au pic de educatie si respect

Click to view attachment
ZerO_CooL
Eu zic ca soferul e in totalitate vinovat... pietonul are toate motivele sa treaca de pe un refugiu pe celalalt... daca nu vine niciun tramvai, indiferent de culoarea semaforului...
Nu stiu cum functioneaza cele doua semafoare dintre refugii... dar normal ar fi sa fie rosu numai cand se apropie un tramvai.
TiL
No comment. M-au ofticat rau refugiile alea, ca sofer, dar pentru pietoni sunt chiar bune. Pacat ca multi inca mai traverseaza cum apuca in zona aia.

Cred ca e clar, nu avea ce sa caute cu masina acolo. Daca semaforul de acolo e destept, fata chiar putea sa aiba verde peste sine.
io'sŪ
semaforul funcioneaza la fel si intre sine, doar se face rosu cu cateva secunde mai tarziu decat cele de la trecerea peste carosabil

@TIL, au facut ft bine ca au pus semafor si zebra in zona asta, inainte de la biserica Sf Dumintru pana in intersectie la obor faceai slalom printre pietoni si au fost ft.. ft multe accidente de genul asta chiar si mai grave, eu am avut un vecin in bloc (D-zeu sa-l ierte) care a murit chiar in fata blocului intr-un accident asemanator pana sa puna aceasta trecere
TiL
E foarte buna trecerea, m-am invatat cu ea, mai ales ca au cam terminat lucrarile acolo si se circula mai bine (eu ajung acolo doar o data- de doua ori pe luna...)
Dar inca mai vad pietoni care sar gardu sau ce dracu fac, ca ii gasesti intre refugiul asta si obor. Aia sunt sinucigasi.
florin83
In sfarsit am vazut si eu ceva ce credeam ca nu o sa vad vreodata: politisti care ii opresc pe cei peste 80% din soferi care nu respecta semnificatia indicatoarelor de pe strada mea si cea de vis a vis.. De cateva luni au pus semnul obligariu la dreapta atat pe strada mea cat si pe cea din fata, tocmai pt a nu se mai aglomera Calea Mosilor si a nu se mai face accidente (zilnic e cate unul aici)
Click to view attachment

Au stat vreo 2h si au oprit fara sa exagerez peste 50 de masini. cool.gif
Click to view attachment
alex230ro
parca sunt ceva mai activi cei de la Rutiera,ieri pe drumul care mrge de la sediul Automobile Bavaria spre aeroportul Baneasa(cel care vine de la Selgros) era un echipaj care filma pe toti cei care depaseau coloana pe contrasens pana la stop(stopul ala tine 10 sec) si apoi alte echipaje ai amendau.Faza tare la un moment dat depaseste coloana un X5 ajunge pana aproape de masina de politie pe care era camera apoi incepe sa dea cu spatele(avea viteza destul de mare cred ca 80 cam asa),dupa vreo 30 de secunde au trimis o motocicleta dupa el sunt curios daca l-au prins smile.gif
georgem
QUOTE (alex230ro @ Jun 11 2008, 08:31 AM) *
parca sunt ceva mai activi cei de la Rutiera,ieri pe drumul care mrge de la sediul Automobile Bavaria spre aeroportul Baneasa(cel care vine de la Selgros) era un echipaj care filma pe toti cei care depaseau coloana pe contrasens pana la stop(stopul ala tine 10 sec) si apoi alte echipaje ai amendau.

Se ia permisul si se da amenda 200 RON (100 RON in 48 de ore). A patit-o un coleg motociclist saptamana trecuta, depasea incet coloana de masini trecand din cand in cand si de linia continua.
Tytus
QUOTE (georgem @ Jun 11 2008, 12:36 PM) *
Se ia permisul si se da amenda 200 RON (100 RON in 48 de ore). A patit-o un coleg motociclist saptamana trecuta, depasea incet coloana de masini trecand din cand in cand si de linia continua.

Asta e un gibonism comunisto romanesc militienesc fuyou_2.gif deoarece (ca motociclist) te bagi pe mijloc CU BUN SIMT, INCET SI PRECAUT, nu deranjezi pe nimeni si ai loc sa treci so....se fac petitii (sper cu succes) sa se lase motociclistii sa depaseasca coloana.Legea tb sa primeze, a logicii si bunului simt sa nu deranjezi , e un semn de civilizatie nu de idiotenie romaneasca.Repet ma refer la cei ce merg cu bun simt, nu de maimutele cu R1 care depasesc pe contrasens pe toata banda, coloana, cu 100 la ora ca nu mai au loc de oo pe motocicleta smile.gif
io'sŪ
CITAT(georgem @ Jun 11 2008, 12:36 PM) *

ai dreaq militieni.. sunt curios daca avea scuter moped (fara carnet) ce dreaq ii luau ??? blink.gif

la autoturisme sunt de acord , sa le ia carnetele 1 AN de zile celor care depasesc coloana thumbup.gif
ionusunt
QUOTE (io`s @ Jun 14 2008, 12:54 AM) *
ai dreaq militieni.. sunt curios daca avea scuter moped (fara carnet) ce dreaq ii luau ??? blink.gif

la autoturisme sunt de acord , sa le ia carnetele 1 AN de zile celor care depasesc coloana thumbup.gif

eu as propune a se lua carnetul de tot rasei respective soferi de mercedes cl s klasse ml bmw x5 bmw e60 bmw e46 diesel neaparat bentley si din cand in cand dacia logan vw passat si skoda neagra/albastra (nu ii bag in aceiasi oala pe cei de aici ,stiiti voi la ce ma refer,maimutele respective ) care cu totii stim cum vin ei pe contrasens dupa care de pe contrasens fac dreapta in fata tuturor de la semafor ,eventual cu niste manele drept soundtrack
insa faza cu motociclistu ,vb luio tytus ,romanism ...de fapt rromanism .de ce iti mai iei motor atunci? sa stai ca o masina la semafor o ora ? o tampenie tipic romaneasca ,o interpretare imbecila a legii .....
georgem
Am luat 2 puncte si avertisment azi pe A2 chiar inainte de viitoare statie de taxare, era restrictie 80 si m-a luat radarul cu 92, instant-on. Inainte sa se apuce sa scrie procesul verbal am vazut ca in momentul in care s-a vazut ca mai vine o masina cu viteza, detectorul meu din nou a afisat instant-on, ceea ce ma face sa cred ca opreau radarul si-l porneau cand venea cineva cu viteza. I-am spus politistului acest lucru cand i-am dat actele si i-am spus ca o sa fac contestatie din cauza asta. Cand mi-a adus procesul verbal mi-a spus ca nu-mi da amenda, doar avertisment, probabil din cauza ca aveam dreptate. Nu cred totusi ca o sa fac contestatie, Fetesti e cam departe de Bucuresti... Doar daca se poate rezolva totul prin posta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.