bart, limba e nasoala rauuuuu. mai bine faceau engleza limba oficiala, ca tot o vorbesc toti

dar deja am inceput sa inteleg ce vorbesc unii. si citesc si din ziar un pic. mai am mult, dar merge.
iar ca sa fiu on-topic: infrastructura exista. si nu doar in olanda. prima eruptie a vulcanului din islanda m-a prins la cannes, la un curs. solutia: bec s-a urcat in masina in nordul olandei si a venit dintr-o bucata pana in sudul frantei. "doar" 14 ore. a doua zi am plecat inapoi. ne-am intors prin alpi in prima zi, a doua zi am luat-o pe autostrazi ca sa nu pierd zile de vacanta aiurea. in romania nu am mai fost la mare de 3 ani si la munte cam tot de atatia. si numai de groaza drumului.
in olanda, in fiecare week-end conduc 500 km (dus-intors, vineri si duminica). si nu mi-e groaza vinerea cand plec de la serviciu. e adevarat ca fac o ora mai mult, pentru ca se formeaza dopuri la iesirile/intrarile de pe autostrazi in prima suta de km. dar se merge. vrei sa schimbi banda in cea mai mare aglomeratie, nu exista sa nu ai loc dupa ce pui semnal. toti trag un pic de volan ca sa aiba motociclistii loc de trecere cand se sta in coloana. de fapt, de stat nu se sta, se merge cu 15km/ora, si tot nu stai pe loc.
oricat as incerca sa gasesc nod in papura, iaca nu e.
a, si inca ceva: daca iti iei o masina mai veche de 25 de ani, cu oricat de mare motor, nu platesti impozit, iar asigurarea este simbolica