QUOTE (ledocteur @ Aug 31 2009, 01:17 AM)

mai omule mai sus ziceai ca toate turbo trag liniar

acel "da ce e turbo sa traga de jos?" fix asta inseamna. iti zic eu ca e34 525tds nu trage liniar si de jos

de pe la 2500 de ture alta mancare de peste. acu e30u n-o fi e92demii cu jdemii de turbo si litri multi, da e o masinuta care m-a impresionat pt ca fata de altele trage de mai de jos.

Am zis că trag mai bine de jos nu liniar.
Am amintit de motoarele turbo care trag liniar doar când ionusunt a amintit de compresoare.
QUOTE (ionusunt @ Aug 31 2009, 01:28 AM)

ia zi mi tu cat de turbo e ala.cauta repede pe wikipedia si vezi
o fi mai turbo ca altele? mai putin ?ia vezi unde intra turbina 1 ,si turbina 2. iar vb fara sa stii....ai mers cu el si ai constatat ca trage liniar.asta pt ca sunt 2 melcisori mici mici mici, care intra pe rand. marind concomitent boost ul.d-aia ai lag mai mic,daia multe.
Acum mi-am dat seama de ce eşti atât de vehement.
Tu ai impresia că dacă am multe posturi pe BMW****, probabil că sunt vreun analfabet care nu ştie nici măcar codul motoarelor.

Ştiu foarte bine că E92 335i este twin turbo, n-am nevoie să intru pe wikipedia pentru aşa ceva.
La fel de bine ştiu cum funcţionează, chiar am văzut o prezentare la BMW unde era explicată şi chestia asta.
QUOTE (florin83 @ Aug 31 2009, 09:47 AM)

@Ciupanezu: O masina aspirata trage mult mai bine de jos decat una turbo. Am condus Subaru Impreza STI si pana la 3000rpm era MUCI.. cred ca si un logan te facea daca faceai o linuta pana la 3000rpm, dupa 3000...
.gif)
Turbinele pot intra şi puţin mai jos, nu sunt toate maşinile setate la fel.
Uite un exemplu:
http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=183403Maximum torque 400.0 Nm (295 ft·lb) (40.8 kgm)@
1300-5000 rpmŞi pentru E30 325i:
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=31163Maximum torque 226.0 Nm (167 ft·lb) (23 kgm)@ 4000 rpm
La orice motor aspirat la care te-ai uita, nu vei vedea cuplu maxim la fel de jos ca la unul supraalimentat, eu la asta mă refer.
Faptul că ionusunt are impresia că îi trage bine de la 1500 rpm se datorează următoarelor lucruri.
Merge în general cu Smart-ul şi atunci când conduce E30 îşi dă seama că este o diferenţă de la cer la pământ.
În plus, probabil nici nu prea pleacă vreodată de pe loc încet ca să-şi dea seama că nu trage chiar de la 1500 rpm.
Am condus şi eu E30 325i, trage într-adevăr bine de la 2000-2500 rpm.