Help - Search - Members - Calendar
Full Version: B A B A !!!
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ReLLaXX
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 6 2010, 06:28 PM) *
Eu eram oprit la benzinărie. tongue.gif

Ce sa-i faci... V8-ul.. laugh.gif Poate data viitoare ne sincronizam. Sau in seara asta, la intalnire?
Ciupanezu
laugh.gif

Acum nu vin, e prea urāt afară. tongue.gif
io's®
... si nici nu ai anvelope de iarna tongue.gif
Ciupanezu
Nici dacă aveam nu veneam, e bătaie de cap pe vremea asta chiar şi cu pneuri de iarnă, nici nu-ţi vine să crezi cum te loveşte unul pentru că n-are pneuri de iarnă sau nu e atent.
iorgos
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 7 2010, 11:25 AM) *
Nici dacă aveam nu veneam, e bătaie de cap pe vremea asta chiar şi cu pneuri de iarnă, nici nu-ţi vine să crezi cum te loveşte unul pentru că n-are pneuri de iarnă sau nu e atent.

E nici chiar asa sa fim seriosi.
Ciupanezu
Sunt mulţi teribilişti.
Ieri mergeam pe Şos. Antiaeriană cu 50 la oră ca să pot opri īn caz de ceva şi mă depăşeau băieţii cu 70-80, pentru ei era vară.
Iar dacă pui frānă pe vremea asta, te duci sanie.

Iarna este cel mai uşor să faci accident.

P.S: Sunt foarte serios. smile.gif
ReLLaXX
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 7 2010, 12:26 PM) *
Sunt mulţi teribilişti.
Ieri mergeam pe Şos. Antiaeriană cu 50 la oră ca să pot opri īn caz de ceva şi mă depăşeau băieţii cu 70-80, pentru ei era vară.
Iar dacă pui frānă pe vremea asta, te duci sanie.

Iarna este cel mai uşor să faci accident.

P.S: Sunt foarte serios. smile.gif

Teoretic sunt perfect de acord cu tine. Practic, in prima seara cand am iesit cu Baba, la ultimul semafor in drum spre casa, unul s-a oprit in mine. Era complet uscat pe jos, frumos afara, totul ok. Chestie care nu s-a mai repetat in peste 9000 Km de iarna. Adevarul e undeva la mijloc. cool.gif

PS: Daca aveai si tu caucicuri de iarna "simteai" altfel masina si luai si tu un 70, de proba. biggrin.gif
Ciupanezu
Am şi o maşină cu pneuri de iarnă cu care am mers mai mult iarna asta, un Golf V 2.0tdi cu cutie DSG.

Pneurile de iarnă constituie un avantaj, īnsă nu are rost să te bazezi orbeşte pe ele.

Pe gheaţă aluneci cu orice tip de pneu, prin urmare nu cred că are vreun rost să alergi iarna. smile.gif

Dacă mergi cu 50-60 la oră iarna, eu cred că este suficient avānd īn vedere că distanţa de frānare este mai mare pe gheaţă sau zăpadă decāt pe asfalt uscat.

Nu sunt īmpotriva pneurilor de iarnă, chiar am vrut să-mi iau dar pe maşina mea nu intră jante mai mici de 16 şi, din păcate, nu am găsit jante de tablă mai mari de 15.
La fel ca īn cazul sistemelor electronice (ABS, ASC, DSC etc.), pneurile de iarnă sunt importante, īnsă nu funcţionează īn afara legilor fizicii. smile.gif

Nu sunt un şofer ponderat, īmi place să merg cu viteză, īnsă consider că n-are rost să rişti inutil.

Ontopic: Foarte bine arată maşina, felicitări pentru că investeşti īn ea!
ReLLaXX
Tocmai am scos baba de sub zapada si am curatat locul de parcare. Cu drumurile e mai greu, ca in 5 zapada se curata cu cel mai tare utilaj: Soarele. Care azi nu e disponibil. Ramane de vazut daca iesim mai tarziu sau nu.
haifisch
ciupanezule un sofer bun merge pe orice vreme cu orice masina

eu cu e28-ul am mers pe orice fel de vreme inclusiv zilele astea....si cu cauciucuri de iarna doar spate...

Ciupanezu
Da, problema e că nu toţi sunt şoferi buni, prin urmare este un risc să ieşi cu maşina pe vremea asta.

Iar asta cu "şoferul bun" este o chestie foarte variabilă.

Toţi ne credem şoferi buni, problema e că oricine poate greşi, depinde mult şi de noroc şi mentalitate.

Şi eu merg cu maşina pe vremea asta, īnsă doar dacă am nevoie.
bartro
QUOTE (haifisch @ Feb 7 2010, 06:07 PM) *
ciupanezule un sofer bun merge pe orice vreme cu orice masina

eu cu e28-ul am mers pe orice fel de vreme inclusiv zilele astea....si cu cauciucuri de iarna doar spate...

ai blocant? Cu septar as avea super incredere cu blocant. Acuma merge si fara, dar treb sa am un pic grija.
05aBi
Are diferential cu personalitate, ba trage o roata, ba alta ... in functie de cum are chef. biggrin.gif
ReLLaXX
QUOTE (05aBi @ Feb 7 2010, 08:17 PM) *
Are diferential cu personalitate, ba trage o roata, ba alta ... in functie de cum are chef. biggrin.gif

Cred ca la ala ii spune "blocant selectiv". cool.gif
io's®
vorbiti de viteze 50-60 cu anvelope de vara si 70-80 cu cele de iarna ohmy.gif

eu am mers si aseara, si azi noapte si azi in cursul zilei, am masina echipata cu WS M3 si cand mergeam cu 50-60 mi se parea totusi ca e cam mare viteza, masina se comporta excelent din toate punctele de vedere (poate la plecari datorita cuplului pierdea ceva aderenta ) insa conduita preventinva imi spunea sa nu depasesc acea viteza...
ReLLaXX
QUOTE (io's® @ Feb 8 2010, 01:15 AM) *
vorbiti de viteze 50-60 cu anvelope de vara si 70-80 cu cele de iarna ohmy.gif

eu am mers si aseara, si azi noapte si azi in cursul zilei, am masina echipata cu WS M3 si cand mergeam cu 50-60 mi se parea totusi ca e cam mare viteza, masina se comporta excelent din toate punctele de vedere (poate la plecari datorita cuplului pierdea ceva aderenta ) insa conduita preventinva imi spunea sa nu depasesc acea viteza...

La cum e acum afara, pe unde e mai curat, se merge cu 30-50 in coloana. Daca distanta intre masini e suficienta mi se pare ok. Dar decat la 50 la ora in inghesuiala, mai bine 70 pe drumul liber, in aceleasi conditii.
haifisch
@ciupanezu sunt de acord cu tine dar na vorba lui claudiu....te loveste unu si pe uscat daca e...eu chiar nu ma consider sofer bun dimpotriva....pe alocuri putin dement laugh.gif

@claudiu & gabitza buna asta biggrin.gif

@bart ... dala selectivu am smile.gif ... nu imi e frica....trebuie doar sa fiu mai atent
ReLLaXX
Saptamana asta (aproape gata) am vazut Piatra Neamt de doua ori + o urcare bonus la Izvorul Muntelui (spre cabana Bicaz) unde era sa ma intreb daca am nevoie de lanturi sau magie. huh.gif Da' ne-am descurcat. Cu ocazia asta am trecut si de 10.000 Km. Am avut cateva "momente Kodak", si aveam si poze daca nu imi era lene sa scot aparatul. cool.gif

io's®
bravo!!!
da' mergi cu ea nu gluma !!! ai facut in cateva luni de cand o ai cat am facut eu cu ea in ultimii 3-4 ani pana s-o dau smile.gif
ma bucur sa vad ca baba merge wink.gif

PS: sper sa nu-mi vina ceva prin posta laugh.gif
TiL
Vrei sa pastram subtitlul topicului, "aka C I O A R A"? Mie nu-mi place.
io's®
CITAT(TiL @ Feb 22 2010, 01:56 PM) *

a fost pus la cererea lui sportivu, cand masina era la el
05aBi
Baba fugeee, nimeni n-o ajungeee. biggrin.gif
Ciupanezu
QUOTE (TiL @ Feb 22 2010, 01:56 PM) *

Chiar sună urāt...
ionusunt
Corvus corax cred ca suna mai bine laugh.gif

Corvus corax cred ca suna mai bine laugh.gif
Ciupanezu
OK.
ionusunt
http://www.youtube.com/watch?v=PiGIQrt1IaE
05aBi
smile.gif
ReLLaXX
In alta ordine de idei, s-a schimbat si subtitlul topicului. cool.gif

In ultimele zile am facut revizia, am schimbat capac distribuitor si rotor (si bine ca am facut asta fiindca rotorul mai avea putin si era "doua"). Imbunatatiri se simt, si astept si schimbul de fise ca sa vedem ce mai e de facut dupa aia.

Astazi am reusit sa iau un vas pentru lichidul de parbriz, cu tot cu pompa, si un volan M-Tech 1, care a si plecat la imbracat in piele. Pe sambata ar trebui sa fie gata.

Daca are cineva idee de unde se poate lua un set complet de fise (eventual cu tot cu senzorul de pe fisa nr 1) astept un semn, aici sau pe PM. Unde am incercat eu....nu am gasit.
TiL
fisele le vrei noi?
ReLLaXX
QUOTE (TiL @ Feb 24 2010, 10:33 PM) *
fisele le vrei noi?

Cam da. De ce?
xox
QUOTE (TiL @ Feb 24 2010, 10:33 PM) *
fisele le vrei noi?

Eu nu, sunt ok asa cum le ai laugh.gif

http://bmwzone.ro/forums/index.php?showtopic=8939 (cand am pus anuntul am uitat ca ai scris intr-un topic undeva cum ai schimbat fisele dar erau ok)
ionusunt
QUOTE (ReLLaXX @ Feb 24 2010, 10:21 PM) *
In alta ordine de idei, s-a schimbat si subtitlul topicului. cool.gif

In ultimele zile am facut revizia, am schimbat capac distribuitor si rotor (si bine ca am facut asta fiindca rotorul mai avea putin si era "doua"). Imbunatatiri se simt, si astept si schimbul de fise ca sa vedem ce mai e de facut dupa aia.

Astazi am reusit sa iau un vas pentru lichidul de parbriz, cu tot cu pompa, si un volan M-Tech 1, care a si plecat la imbracat in piele. Pe sambata ar trebui sa fie gata.

Daca are cineva idee de unde se poate lua un set complet de fise (eventual cu tot cu senzorul de pe fisa nr 1) astept un semn, aici sau pe PM. Unde am incercat eu....nu am gasit.

la cosmin ai incercat ?eu am luat beru de la el.90 si ceva de lei bucata
TiL
QUOTE (xox @ Feb 25 2010, 12:27 AM) *
Eu nu, sunt ok asa cum le ai laugh.gif

http://bmwzone.ro/forums/index.php?showtopic=8939 (cand am pus anuntul am uitat ca ai scris intr-un topic undeva cum ai schimbat fisele dar erau ok)

biggrin.gif da, le schimbasem cand de fapt era doar avansul dereglat. Dar macar stiu ca am acum fise noi, pe masina care sta sub prelata, asteptand la zile mai bune.
ReLLaXX
Am luat volanul de la imbracat in piele si a iesit frumos. Poze, poate maine, daca nu uit. smile.gif

M-am apucat sa imbrac o parte din reperele de interior in Alcantara neagra. Mai exact stalpii fata/spate si toata partea de sus. Stalpii centrali raman in piele, avand in vedere ca sunt destul de expusi si Alcantara e un material foarte pretentios. Mare lucru nu se vede in poze, da' decat deloc... dry.gif
ReLLaXX
Update
elvislorin
on topic: foarte bine realizata lucrarea...10+
off topic: greu da omul de tine
io's®
CITAT(ReLLaXX @ Feb 28 2010, 11:58 PM) *
Update

blink.gif ce s-a intamplat cu panoul de la usa dreapta fata?
dar cu maneta de la schimbatorul de viteze? huh.gif

volanul a iesit bine, cel putin asa se vede in poze
ReLLaXX
QUOTE (io's® @ Mar 1 2010, 09:55 AM) *
blink.gif ce s-a intamplat cu panoul de la usa dreapta fata?
dar cu maneta de la schimbatorul de viteze? huh.gif

volanul a iesit bine, cel putin asa se vede in poze

Interiorul arata asa cand a ajuns la mine. Panourile au luat apa la un moment dat iar unele repere sunt gazate cu rosu metalizat (inclusiv parbrizul pe interior, chestie aflata la primul drum de noapte....nu dau detalii). huh.gif Da' astea chiar nu mai conteaza. Am trecut peste ele. smile.gif

De asta m-am si apucat sa fac alt interior. Actualul va sta in asteptare pana cand gasesc pe cineva sa vopseasca pielea asta. Ea nu vine vopsita de fabrica si nici tratata cu diverse. De asta ia apa si se decoloreaza asa usor. Singura ei sansa este o vopsea cu o nuanta mai inchisa de maro. Altfel....o sa se degradeze constant. Trebuia ingrijita ceva mai bine in timp.

Schimbatorul de viteze a devenit negru in prima zi la mine. Imi sarea aluminiul ala in ochi. smile.gif Se potrivea doar cu "butonii" de la usi si cu cercurile de la "ceasuri"....singurele care au ramas gri....momentan.

Viitorul interior o sa fie complet negru. Chiar daca sunt un mare fan al combinatiei negru/crem... Raman la negru/negru. Alcantara neagra sus, piele neagra perforata pe usi, piele neagra simpla +perforata pe scaune banchete, piele neagra pe consola centrala....totul cu cusaturi negre. Si....vedem ce iese. smile.gif
ionusunt
f misto a iesit volanul. recomand inlocuirea emblemei m tech cu una noua tongue.gif costa 15 lei parca..mult pt un reper atat de mic dar face diferenta cand il montezi.schimbatorul ai putea de asemenea sa il schimbi cu unul oem .vezi ca cel oem fara piele e 70 ron si eu unu am avut norocul sa il aibe pe stoc.
ReLLaXX
QUOTE (ionusunt @ Mar 1 2010, 11:39 AM) *
f misto a iesit volanul. recomand inlocuirea emblemei m tech cu una noua tongue.gif costa 15 lei parca..mult pt un reper atat de mic dar face diferenta cand il montezi.schimbatorul ai putea de asemenea sa il schimbi cu unul oem .vezi ca cel oem fara piele e 70 ron si eu unu am avut norocul sa il aibe pe stoc.

Emblema e deja comandata, schimbator caut de ceva vreme... Nu vreau OEM nou, vreau unul SH, ca oricum il imbrac din nou in piele.
alex230ro
oem iluminat ar da bine tongue.gif
ionusunt
nu neaparat pt ca rosu ala din cel iluminat nu e aceiasi nuanta cu lumina din bordul bmwurilor mai vechi.

dar unu oem din piele nou la 80 de euro merita... eu am un schimbator oem cu banut cu 5 tr dar nu e din piele . daca ai tija cu filet pt schimbator ,da mi pm.
ReLLaXX
QUOTE (ionusunt @ Mar 1 2010, 05:10 PM) *
nu neaparat pt ca rosu ala din cel iluminat nu e aceiasi nuanta cu lumina din bordul bmwurilor mai vechi.

dar unu oem din piele nou la 80 de euro merita... eu am un schimbator oem cu banut cu 5 tr dar nu e din piele . daca ai tija cu filet pt schimbator ,da mi pm.

Dap, asta e si problema mea cu iluminarea. Chiar azi studiam o varianta....care sa iasa la culoare. Sa vedem.

Verific tija si iti spun, poate chiar maine.

Pentru cei care au mai intrebat, volanul a fost imbracat la www.extaauto.ro. Cat despre preturi, putin irelevant. Cel mai bine e sa puneti o intrebare acolo. Difera de la caz la caz.
io's®
tija nu e cu filet
ReLLaXX
Preview...
CRM112
"very cum trebuie" smile.gif

astept si review tongue.gif imi plac mult jantele facute asa iar pe masina asta se integreaza la marele fix.
io's®
huh.gif astept finalul, asa nu pot spune ca-mi place
ReLLaXX
QUOTE (io's® @ Mar 10 2010, 09:21 AM) *
huh.gif astept finalul, asa nu pot spune ca-mi place

Ceva trebuia facut cu jantele. Asa cum erau pe masina nu prea erau utile. Si nici foarte frumoase. Cand o sa fie gata sper sa arate bine. Unde nu-i bine....mai incercam. smile.gif
ionusunt
banuiesc ca ai vopsit doar mijloacele. sper ca ai ales nuanta care trebuie,eu cand vroiam sa mi fac bbs urile culoarea asta am cautat ceva timp nuanta si codul ,insa fara prea mare succes. am reusit sa aflu codul jantelor de subaru ,insa aia nu e chiar nuanta de bbs aurii ,dar e cea mai apropiata..
ReLLaXX
QUOTE (ionusunt @ Mar 10 2010, 12:58 PM) *
banuiesc ca ai vopsit doar mijloacele. sper ca ai ales nuanta care trebuie,eu cand vroiam sa mi fac bbs urile culoarea asta am cautat ceva timp nuanta si codul ,insa fara prea mare succes. am reusit sa aflu codul jantelor de subaru ,insa aia nu e chiar nuanta de bbs aurii ,dar e cea mai apropiata..

Sigur nu e nuanta de BBS-uri aurii. E mai inchisa, si o sa dea bine cu masina, care este si va fi neagra. Nu ma interesa neaparat sa le fac EXACT ca BBS-urile aurii. In poze cu BMW-uri de "Motorsport" mai vechi o sa gasesti multe jante aurii, de diverse nuante. Ideea conteaza. Am de mult in plan un set de RS-uri, iar cand o sa se intample asta o sa fiu ceva mai pretentios la detalii. Pana atunci e ok asa. Sa le vedem la final pe masina, si dupa aia ma dau cu parerea.

Dar oricum aveau nevoie de reconditionare. Probabil ca au aratat si au fost foarte bune cand au ajuns la Ema. La mine nu erau in aceeasi stare si nici nu aveam cum sa le las asa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.