xox
Apr 28 2013, 08:50 PM
Daca se aude cand faci brusc stg-dr si e oarecum 'lung' zgomotul - nu stiu cum sa-i zic altfel - sunt bucsele antiruliu si la mine la E46 erau duse si n-am stiut pana n-am facut slalom la 40/h printre gropi (care erau de fapt cocoase de camila, da' sa zicem ca erau gropi si n-aveam chef sa trec peste ele

) mi-au aratat baietii de la service, daca o ridici pe elevator imediat iti dai seama.
BBo
Apr 28 2013, 10:59 PM
Se aude doar cand flexeaza caroseria si la viteze mici (a-ntaia), gen strada denivelata cu cocoase de camila cum zici tu.
PS: Ia uitati ce "prostie" am descoperit in seara asta: 33117512980
xox
Apr 28 2013, 11:39 PM
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=728629Asta? Ca nu pricep ce-i codul...
PS: incep sa cred ca-i mai bine gandit un e36 decat e46, m-a surprins cazanul azi.
De fapt ieri, ca-i luni deja.
alex230ro
Apr 29 2013, 06:53 AM
QUOTE (BBo @ Apr 28 2013, 11:59 PM)

Se aude doar cand flexeaza caroseria si la viteze mici (a-ntaia), gen strada denivelata cu cocoase de camila cum zici tu.
PS: Ia uitati ce "prostie" am descoperit in seara asta: 33117512980

stiam

dar e absolut inutila in regim de strada,totusi daca vrei sa faci cazanu de curse...
circuite ne mai trebuie
BBo
Apr 29 2013, 09:29 AM
Da, e un capac de diferential cu aripioare de racire... se potrivea si ala de la Z4, dar apoi s-au gandit baietii si au scos si o versiune dedicata pentru E46.
http://www.ecstuning.com/ES2095895/XOX, ce surpriza ti-a facut cazanu' azi ?
xox
Apr 29 2013, 09:56 AM
Ieri, bre. Avem niste serpentine aici catre "releu" (Bucium) - pe un deal. Am urcat doar cu a 3a, in ture mari, extraordinar cum s-a tinut pe strada. Cand am cumparat E46le era tot intr-o duminica din asta calduroasa, de primavara. Si-am facut atunci acelasi traseu dar abia se chinuia M43-ul la deal, iar in curbe nu s-a tinut asa bine.
Stiu ca de vina erau amortizoarele si cel mai probabil vreo 2 bucse (ulterior i-am schimbat toate 4 flanse de la amortizoare), deci n-aveam sa am aceeasi senzatie. Pur si simplu, ieri, mi s-a parut mai "inchegat" e36-le, in concluzie, in 2009, am cumparat un E46 care nu era chiar cum trebuia sa fie.
BBo
Apr 29 2013, 11:29 AM
Au mai asfaltat pe acolo, ca era sa raman suspendat acu vreo doi ani...
xox
Apr 30 2013, 08:31 AM
N-au asfaltat nimic eu parchez la satul ala de vacanta cand ma duc. A ta-i joasa tare, noi pe aici stam pe suspensii stock (e plin de gropi tot orasul si imprejurimile) si Iulian cred ca daca ar fi putut sa-si inalte si mai tare 4x4-le, nu l-ar mai fi vandut in veci
BBo
Apr 30 2013, 12:43 PM
Mi-am luat teapa, ma chemase cineva sa imi arate Iasi-ul, alea-alea, dupa prima ora am parcat frumos masina la mall si am luat-o pe a ei ca nu se mai putea

PS: Am nevoie de un sfat - am doua tipuri de splittere:
Clubsport

CSL

Cele Clubsport le-am avut montate anul trecut, as vrea sa le montez p-alea de CSL daaaar... cu posibilitatea de a le da jos iarna. Majoritatea le monteaza cu mastic/silicon si raman pe bara pe viata. Pentru ca sunt scurte jos si nu intra decat vreo doua degete sub bara, e dificil sa le prinzi cu suruburi. Plus de asta, trebuie sa stea si un pic presate pe bara... ceva idei despre cum ar putea fi prinse ?
io'sŪ
Apr 30 2013, 01:13 PM
nu ai alta alternativa sa le montezi decat cu silicon pt parbrize (sa poata sta acolo si la 200 si de mana hotilor)
eu am luat in calcul (la masina mea) sa-mi fac bara de iarna (

) , serios vorbesc, adica sa-mi cumpar o bara normala pe care sa o montez pe timp de iarna. acum nu mai e nevoie ca am luat bara cu tot cu masina (nissan-ul

), cu BMW nu mai circul deloc iarna (nici asigurare nu-i mai fac)
mai gandeste-te la alternativa cu schimbatul barii, una normala pt iarna care sa o achizitionezi pana la venirea anotimpului rece
alex230ro
Apr 30 2013, 01:38 PM
si ce ziceai ca faci cu alea de clubsport?
teoretic poti sa fabrici ceva gen bride sau sa dai niste gauri pe acolo,stiu ca am gasit odata un link cu o schema de genu asta,caut si revin
alex230ro
Apr 30 2013, 02:05 PM
BBo
Apr 30 2013, 02:29 PM
Nici chef de gaurit bara nu am, la clubsporturi se potrivesc la fix cu gaurile de jos din bara, sunt facute cu cap.
Iar faza cu bara de schimb... hmm, tre' sa ma mai gandesc.
BBo
Apr 30 2013, 03:18 PM
Alex, nu ti se potrivesc splitterele, merg doar pe MTech2.
alex230ro
Apr 30 2013, 03:54 PM
am vazut,ca de obicei ce am e "special"
BBo
Apr 30 2013, 06:53 PM
O sa studiez problema in minivacanta asta.
io'sŪ
Apr 30 2013, 08:10 PM
crede-ma ca eu m-am gandit in fel si chip, posibilitate sa pun buza fara silicon era imposibil (ca si in cazul tau dealtfel) iar sa o scot e ca si cum as vrea sa o arunc. cea mai ieftina varianta (in cazul meu) era sa iau o coaja de bara sa o pun pe timp de iarna ( m-am interesat si gaseam in jur de 100E bara normala de facelift, nu ma interesa culoarea, ii dadeam eu un spray inchis). nici nu cred ca as fi scapat cu buza intreaga daca incercam macar sa merg 100m in zapada (inghetata).
daca te gandesti la (gasesti ) o varianta sa montezi spliterele fara silicon, sa iei in calcul si faptul ca le poti atinge fara sa vrei la o coborare/urcare (patesc fregvent, am 10cm garda acolo) si e posibil sa le pierzi.
bafta!
Da, cred ca asta ar fi singura solutie rezonabila.
In alta ordine de idei, sunt rupt de oboseala la ora asta, am tras de scaune si banchete toata ziua, momentan sunt pe diclofenac. Detalii maine
alex230ro
May 2 2013, 06:42 AM
alt interior sau navigatie?
alex230ro
May 2 2013, 08:22 AM
hmmm sa zici daca a mers schema cu panourile de usi .
E asa de liniste ca-mi vine sa adorm la volan... incredibil ce diferenta pot sa faca garniturile alea mici.
alex230ro
May 3 2013, 09:54 AM
superb cand ne vedem imi zici ce si cum ,acum pot sa ma apuc linistit ca mi-am luat si trusa de tapiterie
BBo
May 14 2013, 10:56 PM
Mi-am gasit cablul de diagnoza si m-am apucat de codari in seara asta

.
Am dezactivat cold check-ul pe faza scurta si am activat faza lunga + proiectoare pentru follow me home. Singura chestie care nu mi-a iesit, desi o vroiam cel mai mult, a fost DRL-ul pe faza lunga... pot sa activez optiunea, dar nu pot seta procentul de luminozitate.
I-am trimis un mail lui Jochen sa-l intreb de sanatate.

Intre timp am cumparat bucsele de la bara stabilizatoare fata/spate si odata cu aceasta achizitie a disparut si zgomotul ala din momentul tangajului. S-o fi speriat masina.... dar oricum nu scapa nemontate
alex230ro
May 15 2013, 07:11 AM
hmm cu ce faci tu codarea?
alex230ro
May 15 2013, 07:29 AM
mi-am amintit ,Navcoder
Activitatea de azi:

Sfert de capota:
Parte inferioara portiera:
Numai bine dupa ce-am ceruit-o, a inceput si ploaia, acum are stropi de praf pana la geam
alex230ro
Jun 3 2013, 07:03 AM
ai avut ceva rabdare,eu m-am resemnat vopsitul e unica solutie la mine,dar mai astept 1-2 ani sa se stranga zgarieturile/rugina

luna asta am zis ca fac rugina aia de la usa,am luat niste Chelade
http://www.chemsearch.com/productDetail.as...e=CHELADE%0D%0Ade la cineva sa vedem cat de bun este.mai e si varianta cu POR 15
http://www.por15.com/ dar mai studiez chelade deja in am
io'sŪ
Jun 4 2013, 05:18 PM
mamaaa... ce curatenie !
ft frumoasa masina!
Iar a 4a poza-i de album foto! Foarte foarte reusita
Daca aduceai masina mai aproape in a doua, si-o incadrai la fel, era cremenala. Asa-mi place doar prima.
Oricum, tre' sa recunosc ai un ochi pentru contraste

PS: prima chiar merge pusa de coperta pe undeva sau crop-uita putin, hdr-izata si facuta desktop.
A trebuit sa ma descurc cu un S2 al sotiei pentru ca mi-am uitat Pentax-ul acasa. Nu vedeam nimic pe ecran, ma mir ca au iesit si astea

.
Iar la prelucrare nu ma pricep...
In alta ordine de idei, aseara am pus mana pe o camera video foarte draguta pentru ce stie sa faca, mi-am facut deja de lucru in weekend. Vreau sa ascund cablul de alimentare pe sub consola/bord, sa il urc pe stalp si apoi pe sub plafon ca sa imi iasa mufa deasupra oglinzii, iar alimentarea la bricheta vreau s-o ascund cumva in compartimentul de fumatori din spate.
http://www.techmoan.com/blog/2013/3/24/the...m-behind-t.html
Asta cu camerele e noul trend

si recunosc ca nu putine au fost ocaziile in care era bine sa fi avut una.
io'sŪ
Jun 5 2013, 03:02 PM
destul de tarziu cu camera, eu folosesc de mai bine de 1 an. welcome to
trafictube
Click to view attachment
Haha, si eu sunt demult pe tt, doar ca n-am postat nimic. Filmam ba cu ZX1, ba cu Zi10, dar erau greoaie si la un moment dat am renuntat. Sper ca asta sa fie mai OK....
alex230ro
Jun 5 2013, 08:43 PM
de unde ai luat camera?
A fost un group-buy pe trafictube.ro...
http://www.trafictube.ro/forum/topic/1080p-hd-car-dvr-dr32/S-au cumparat din China, la 99$/bucata.
BBo
Jun 13 2013, 10:20 AM
Am dus etrierii de 330 la sablat si vopsit, cred ca maine sunt gata. De fapt, sunt de 330 pe fata, 325 pe spate pentru ca discul de 330 are un diametru prea mare pe interior si nu mai apuca sa calce sabotii de la frana de mana. Odata cu discurile de 325 am observat placutele de la 320i pana la 328i sunt identice ca dimensiuni (17*44.9*123.1mm), desi discurile de 323/325/328 sunt clar mai mari (276 vs 294mm)... deci WTF
alex230ro
Jun 13 2013, 04:46 PM
tu cat ai dat pe etrieri?
io'sŪ
Jun 13 2013, 08:21 PM
aha, deci treci pe minim 17
alex230ro
Jun 13 2013, 08:41 PM
era pe 17 de mult din ce tin minte .
BBo
Jun 13 2013, 08:52 PM
QUOTE (alex230ro @ Jun 13 2013, 05:46 PM)

tu cat ai dat pe etrieri?
Vreo 600lei, daca mai tin bine minte. Dar cum ziceam, cei de pe spate nu imi sunt de folos.
Pe cei de 325 de spate i-am primit in contul unei datorii de 200 lei, alaturi de discuri si placute relativ noi + alte cateva piese folositoare la casa omului. Pot spune ca i-am primit gratis, ce sa mai.
io's, sunt deja pe 17, dar fata nu o montez inca. Mai fac niste sapaturi dupa discuri si placute, plus ca mi-e cam mila de combinatia PowerDisc + EBC GreenStuff actuala.... cred ca au vreo 3 ani/40-50.000 km iar uzura e minima.
Si o poza de interior, la atata text

.

PS: Am schimbat marti bucsele de la barele antiruliu (fata/spate) si protectiile de cauciuc de la arcurile spate (sus/jos). Am luat unele de 7,5mm in locul celor originale cu grosime de 5mm. Cele vechi erau asa de uzate incat aproape trecuse arcul prin ele.
BBo
Jun 14 2013, 09:08 AM
BBo
Jun 16 2013, 05:22 PM
Asteptand noi garnituri:
io'sŪ
Jun 16 2013, 10:11 PM
ce poza marfa.. zici ca-i dintr-un anunt de vanzare pe eBay
alex230ro
Jun 17 2013, 07:07 AM
nice, pe spate sa inteleg ca nu te mai complici?parca are Paraklas un DIY pe E46 fanatics sau pe siteul lui.
BBo
Jun 17 2013, 11:21 AM
Nu (sau nu la momentul asta), e prea mare bataia de cap. Cei de 325 sunt plug'n play, nu mai trebuie sa improvizez nimic.
Update: am pus mana pe o suspensie reglabila pe inaltime de la AP (Weitec, KW).
Dilema mea e urmatoarea: din ce am testat asa la mana, fata e foarte tare, iar reglajul mai are vreo 3-4 cm pana la maxim (unde devine si mai tare).
Nu stiu daca merita riscul sa dau jos Koni-urile mele si s-o pun p-asta in loc... macar la Koni am reglaj pe duritate si exceptand spatele (unde trebuie s-o las mai moale ca am cam exagerat cu reglajul), nu m-ar deranja decat optic - pentru ca ar mai merge 1-2cm mai jos.
Tare mi-e teama ca o sa platesc manopera pentru inlocuit suspensia de 2x
Ciupanezu
Jul 1 2013, 10:17 PM
Sunt foarte dure astea, am montat ceva asemanator pe un E36.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.