Help - Search - Members - Calendar
Full Version: e21
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Halogen
Si cand ajungi sa ai nepoti o sa`l scoti la prima tura dupa restaurare smile.gif)
05aBi
Dupa ceva timp o sa am ce sa arat macar... smile.gif)
eugene12
Bravo Gabi!spor la treaba in continuare! Nu conteaza cand iese,conteaza sa iasa bine.ps ai avut cam mult de munca la tinichigetie!
05aBi
Mersi! Pe langa rugina care se vede trebuie sa o caut si pe cea ascunsa, ascunsa de cel care a lucrat anterior la caroserie, pentru ca in loc sa taie tabla ruginita si sa puna una buna in loc, a preferat sa sudeze peticul peste rugina...
05aBi
Am mai avansat...
Pragurile nu erau ruginite, dar in schimb sunt valurite si strambe ambele... Cumva acolo unde au fost ruginite au taiat rugina si cu spatiul ramas liber au apropiat tablele si le-au sudat, bagand pragul in interior. Am incercat eu sa fac un prag din tabla de 2 dar mi-am cam pierdut rabdarea, cred ca pana la urma o sa i-au unele klokerholm sau cum se cheama.
La aripa spate am taiat conturul care vine din aripa si contraaripa in interior, l-am taiat pentru ca avea rugina la suprapunerea de table, dupa ce l-am taiat am sudat tablele pentru etansare, iar dupa asta am venit iar cu o tabla dintr-o singura bucata in forma conturului, care are rol mai mult estetic... Ambele lonjeroane sunt inflorite de rugina prin unele locuri, unul aproape l-am terminat, il mai am pe celalalt...
In principiu pe dedesubt si pe unde vine in general apa, am renuntat la aproape toate tablele suprapuse si imbinate prin puncte de sudura pentru ca aveau rugina intre ele, asa le-am taiat, sudat pentru etansare, si sudat iar o tabla plina sa fie la fel ca inainte. Si pe langa faptul ca scap de rugina, se mai intareste si caroseria, dar nu o sa ma opresc aici cu intarirea, o sa ii mai dau cordon si pe la lonjeroane, oale si pe unde mai trebuie sa fie tapana caroseria.
Polizatul o sa ramana la sfarsit de tot, cand termin tinichigeria.
In principiu am trecut de 50% din operatia de tinichigerie, sper sa nu mai gasesc suprize... biggrin.gif

https://imageshack.com/user/e21gabi
bartro
Chiar ca ai avut mult de lucru.
Ma simt mai bine acuma cu E12 tongue.gif
05aBi
Pe langa rugina mai am de reparat si dupa diversi "tinichigii"...
Daca caroseria era virgina, iar eu sa fiu primul care lucrez la ea, cred ca acum era deja functionala.
eugene12
Cand sudeaza tabla peste rugina asa se intampla.La fel am taiat si eu pragurile si le am facut din tabla.Cele klokerholm sperr ca asa se scrie, cred ca sunt subtiri.Eu m am chinuit f mult la îndepărtarea antifonului original.Era de buna calitate fata de ce avem noi prin comert.Vezi ca e un chit pentru imbinari)-,asta daca nu ai altceva mai bun.Bafta cu proiectul.Poate te sun saptamana asta daca te pricepi la trapa ca vreau s o dau jos inainte de vopsit.
05aBi
Din pacate nu am avut e21 cu trapa deci cu prea te pot ajuta...
Mi-am dorit unul cu trapa, dar nu am avut norocul sa dau de unul bun.
05aBi
update

Halogen
Iese treaba buna. Baga in continuare poate in vara asta o si vopsesti biggrin.gif
05aBi
Update biggrin.gif
Nu am mai postat de ceva timp din cauza ca am avansat foarte greu, iar atunci cand lucram la ea, uitam cu desavarsire sa imortalizez stadiul de lucru.
So... aproape am ajuns la sfarsit cu tinichigeria, si as putea sa fac un bilant pe tema asta, si anume: am scos din ea 2 saci de rugina si table ruginite, au intrat aprox. 8 kg de sarma de sudura, iar dintr-o tabla de 2000x1000mm, am ramas cu o bucata de aprox. 20x1000mm.
Peste putin timp urmeaza polizatul, iar dupa aceasta treaba, astept sa vina caldura sa pot da cu materiale ceva mai calitative in interior si exterior.
Am lucrat foarte mult la ea, mult mai mult decat m-am gandit initial, si nu stiu daca am putut sa scot in totalitate toata rugina din ea, desi am fost si sunt cat se poate de atent la orice urma vizibila de rugina, dar estimez ca am reusit sa indepartez rugina din ea in proportie de minim 95%, ceea ce e bine. biggrin.gif
Atasez o poza cu aghiotantul meu credincios fara de care nu as fi putut reusi. biggrin.gif

David
O sa-i pastrezi culoarea originala? rolleyes.gif
05aBi
Gri va ramane, dar acum nu stiu cu nuanta.. biggrin.gif
Halogen
QUOTE (05aBi @ Nov 25 2014, 07:21 PM) *
Gri va ramane, dar acum nu stiu cu nuanta.. biggrin.gif

Pai nu o bagi pe retromobil ? la cata munca faci sincer e pacat ....
05aBi
Am de gand sa il mai modific nitel. biggrin.gif
Si chiar daca ar fi fost sa il tin original, nu cred ca se justifica toata bataie de cap pentru o scutire de cativa zeci de lei pe an.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.