iorgos
Dec 28 2009, 07:52 PM
QUOTE (Ciupanezu @ Dec 28 2009, 07:41 PM)

520i nu are costuri mari de întreţinere.

Asta tot spun si eu aici.
Sportivu
Dec 28 2009, 09:47 PM
Bre, pana la urma depinde si de buzunarul fiecaruia. Asta este problema. NU avem NICI UN DREPT sa judecam. Punct.
@Ciupa: si eu tot 2100 de roni am impozitul la E34 + inca 350 la Aro + apartament + teren + alte nenorociri + + + + din 2010 se nasparleste situatia.... +20% impozitele... + nu mai stiu cat la suta asig. e Nasol pentru noi astia care sudorim zi de zi pentru existenta, e foarte nasol.
@Haifisch/@Iorgos: exista placere si pe alte masini cu rwd si mult mai ieftine de intretinut.(asta ca idee generala)
Eu in prima faza incerc sa vad ce combinatii pot sa fac, legal...ca sa nu platesc impozitul intreg sau...de ce nu si deloc. Asta e singura chestie care ma doare. 535ul chiar nu consuma mult, urban: 16-18% si extra 8-10 si merge de rupe. Pentru mine nu e mult. Impozitul in schimb, doare tare, cu banii aia si impreuna cu altii imi fac un concediu misto de tot, sau petrec decent de sarbatori , iau un set de jante la masina, consumabile complet, etc etc etc.
Daca nu reusesc cu impozitul, o sa o vand/schimb. Da, se vinde greu, tocmai de aceea as prefera un schimb (E21, E12, E28, E30, E36 cu motor mic)
Ciupanezu
Dec 28 2009, 09:54 PM
E nasol pentru toată lumea, până la urmă sunt nişte bani pe care-i plăteşti degeaba.
Tot pe drumuri proaste circuli chiar dacă plăteşti 2100 Ron impozit, tot de servicii publice de 2 bani ai parte, asta e problema până la urmă...
Nu judecăm pe nimeni, este doar o discuţie cu argumente.
bartro
Dec 28 2009, 10:30 PM
Ar trebui sa fie deductibil la impozit ivestitii care tin de siguranta si poluare de catre masina

Vorba lui Sportivu, cu 2100RON pot sa cumpari frane noi, articulatie, bujii..
@Mehigh, cu asa flota de masini merge o reducere. Dar de ce BMW-ul? Nu prea mai ai investitii de facut acuma cand ai rezolvat-o cu motor. Nu pierzi valoare din cauza devalorizare. Consum nu e mult mia mare fata de un 1,8, mai ales daca s-ar putea sa fie un 1,8 de o generatie mai veche. Urs e si mai putin aerodinamic fata de E34. Singur ce e ceva mai mare la 520 poate e RCA si impozit. Insa daca o inlocuiesti (in loc de pur simplu vanzare cu minic in loc) cu in 1,8, chiar nu e o mare diferenta. Eu zic sa faci niste calcule.
05aBi
Dec 28 2009, 10:45 PM
Pana la urma exista si varianta cu fiat 850, coupe, RWD.
MeHigh
Dec 29 2009, 02:01 AM
fiecare dintre voi are dreptate, privind din punctul lui de vedere.
insa nu doar ceea ce e sub capota ofera satisfactie la o masina. am zis e30 pentru ca are acelasi bord si interior in general specific bmw-urilor din vremea aia. si pentru ca asta conteaza pentru mine. ca masina sa fie facuta pentru sofer. nu caut sa ofer confort pasagerilor, pentru ca 95% din km ii parcurg fara pasageri. nici nu vreau sa ocup o strada intreaga, nu imi creste cu nimic orgoliul daca masina e mai mare. nici un motor mare nu imi ofera cu nimic in plus fata de 2.0-ul de-acum. pentru ca nu asta caut. E34 ma multumeste, insa are niste plusuri de care nu am nevoie, dar pe care le platesc.
ziceam pe la inceputul topicului astuia ca mi-ar placea un coupe. desi am inteles ca BMW a confirmat niste incercari de E34 Coupe.
iorgos
Dec 29 2009, 08:41 AM
QUOTE (Sportivu @ Dec 28 2009, 10:47 PM)

Bre, pana la urma depinde si de buzunarul fiecaruia. Asta este problema. NU avem NICI UN DREPT sa judecam. Punct.
@Ciupa: si eu tot 2100 de roni am impozitul la E34 + inca 350 la Aro + apartament + teren + alte nenorociri + + + + din 2010 se nasparleste situatia.... +20% impozitele... + nu mai stiu cat la suta asig. e Nasol pentru noi astia care sudorim zi de zi pentru existenta, e foarte nasol.
@Haifisch/@Iorgos: exista placere si pe alte masini cu rwd si mult mai ieftine de intretinut.(asta ca idee generala)
Eu in prima faza incerc sa vad ce combinatii pot sa fac, legal...ca sa nu platesc impozitul intreg sau...de ce nu si deloc. Asta e singura chestie care ma doare. 535ul chiar nu consuma mult, urban: 16-18% si extra 8-10 si merge de rupe. Pentru mine nu e mult. Impozitul in schimb, doare tare, cu banii aia si impreuna cu altii imi fac un concediu misto de tot, sau petrec decent de sarbatori , iau un set de jante la masina, consumabile complet, etc etc etc.
Daca nu reusesc cu impozitul, o sa o vand/schimb. Da, se vinde greu, tocmai de aceea as prefera un schimb (E21, E12, E28, E30, E36 cu motor mic)
Da te inteleg ce spui dar eu nu judec pe nimeni eu am alta parere despre acest lucru.
Referitor la faptul ca exista si alte masini care pot oferii aceleasi placeri si mult mai ieftine de intretinut nu cred, decat partea cu intretinutul si aia este relativa. Daca sti ceva poti spune te rog.
Faptul ca 535ul cansuma putin, sunt de acord cu tine dar la un motor mic de 1.8 o sa ai un consun de 12-13 litri% din cauza cuplului mic.
Ozi buna.
haifisch
Dec 29 2009, 03:57 PM
eu am renuntat sa mai judec....nu ma mai intereseaza....vroiam doar sa stiu vb lui bart din toata flota aia de masini de ce tocmai la bmw renunta
numeste o masina MULT mai ieftina de intretinut care sa iti ofere placere....asa ca idee generala
MeHigh
Dec 29 2009, 04:35 PM
nu inteleg unde cititi voi, nu am zis nicaieri "mult mai ieftina", am zis "cu costuri fixe mai mici".
v-am spus si de ce renunt la ea si nu la una din celelalte masini:
- VW-ul e coupe, e mic si il conduce si maica-mea (care nu conduce nici o masina mare pt ca zice ea, ii e frica)
- Mercedesul e de invidiat la starea in care e, ar fi pacat sa il vand, are optiuni bune si totul functioneaza impecabil la masina aia ( Inclusiv sirocoul, Vladut

i-am gasit buba prin vara)
- BMW-ul nu il inlatur din "flota de 3 barci" ci doar il inlocuiesc cu altul mai mic si poate coupe.
JOKE
"Daca spuneam ca vreau sa vand masina pentru ca nu se mai retrage singur un maner de la usa spate, din exterior, intelegeam sa ziceti ca's nebun. La coupe nu te lovesti de problema asta"
JOKE
bartro
Dec 29 2009, 04:42 PM
Nimeni nu a judecat pe thread asta sau ma insel eu? Poate unii sa simt rapid judecati

. Eu aduc doar argumente la o discutie. Mi se pare normal ca daca vrei sa faci un schimb de masini din motive anume, sa verifici toate parametri si sa faci o estimare despre rezultat. Din punct de vedere financiar inca nu vad mare avantaj. Inca un argument, cu achizitia de o masina SH mai apare si costuri (mici) de inmatriculare, daca buget nu e foarte mare poate ii trebuie si un casetofon, cauciucuri, placute de frane, un debitmetru, ... . Repede ajungi la cheluieli aditionale care iti ar fi acoperit inca un an de mers cu vaporul actual daca nu are defectiuni.
Un argument mai valid din punctul meu de vedere ar fi ca E30 e mai mult masina old-school si ofere o placere la condus mai mult fata de E34.
xox
Dec 29 2009, 05:24 PM
Asta vroiam si eu sa zic. Poate s-a saturat si omu de barca si vrea ceva micut si dragut. Un coupe in stare buna, chiar daca are motor mic, e foarte tare. Doar nu mergem doar pe ideea ca daca avem bmw-uri trebuie automat si motoare mari. Placerea de a conduce nu inseamna doar 3-4-10 litri...
Sunt membri care au o balena si o masina mica. Fiecare cu ce-i place. (si ca o paranteza, mi-as mai lua si eu un E30 daca ar fi bani, tot coupe, ca e prea faina masina aia, si cu motor de 1.6 daca s-ar putea)
MeHigh
Dec 29 2009, 06:22 PM
am spus cateva posturi in urma ca marea majoritate a kilometrilor ii parcurg cu maxim 1 persoana in masina. am mai spus ca nu mai sunt vitezomanul de altadata, deci un motor mai mare decat actualul 2.0 nu isi justifica prezenta sub capota. la liniute nu merg cu masina, o conduc din joi in pasti, si atunci cand o conduc merg destul de calm. ca ies sa ma invart cu ea pe zapada, sa-mi fie cu iertare dar cred ca si cu un motor de 1 Litru s-ar invarti ursoaica pe zapada, nici aici nu se justifica puterea in plus oferita de un motor mare, nici cuplul. cei cu masini mai noi, care aveti OBC-uri cu multe butoane, uitati-va putin la viteza medie pe ultimii 1500 km (adica 20% din cat am parcurs eu intr-un an intreg cu masina) si spuneti-mi daca va place ce indica cifrele alea. aceleasi cifre ar fi indicate si de o masina cu motor de 4L, si de una cu 1.6, pentru ca astea sunt conditiile de trafic la noi : de rahat.
ma bucur ca Mercedesul e inscris in bulgaria, nu platesc nici o taxa in Romania pentru el, nici macar vigneta pentru ca nu e nevoie deocamdata. daca am nevoie sa ies cu el din oras, imi fac pentru 1 zi sau 2 sau cate e nevoie. nu mai stau la coada la Primarie sa platesc impozit la o casierita scarbita de faptul ca trebuie sa munceasca, adica sa stea in fund pe un scaun si sa scrie la tastatura. si un copil de clasa a 4-a poate face ce face ea acolo, cu procedurile lipite pe peretii ghiseului. dar ea, ATOTPUTERNICA casierita, cu acordul careia ne ducem noi traiul aici, prin bunavointa careia creste firul de iarba din parc, ea careia i se cuvine tot ce e mai bun, langa o cafea, nu s-ar uita la noi, numai ca sortii au facut scaunul ei fara roti, si l-au asezat cu fata spre deschizatura din geam. Unde suntem noi. Eu pentru oamenii astia nu vreau sa mai platesc in plus.
Am o prietena intr-o oarecare primarie din tara, al carei job este sa se plimbe toata ziua cu masina prin oras si localitatile invecinate si sa noteze pe o harta unde trebuiesc puse indicatoare. toate bune si frumoase pana acum, nu? Numai ca domnisoara are sofer care o duce pestetot. Are si permis domnisoara, daca ati fi crezut ca asta poate fi o scuza, iar de acasa la serviciu si invers merge singurica cu masina ei. Mie nu imi convine situatia asta. Am cerut o audienta la primar, dar nu am obtinut-o decat in timpul saptamanii, in orele mele de program, cand nu pot pleca de la birou. Mi se pare firesc ca lucrurile astea sa fie remediate de cei insarcinati cu oranduirile , nu sa alerg eu sa ii intreb "Prietene, de ce sunteti 3 care schimbati un bec? Unul numara, altu infileteaza iar celalalt apasa intrerupatorul?"
Cum spuneam, incerc sa imi ordonez lucrurile astfel incat sa nu mai tin atat de multi oameni in spate, si sa nu am nimic in minus fata de ceea ce am acum. Confort, siguranta, placere.
Ultima solutie e rezidenta in alte tari, daca aici nu se indreapta nimic. Acolo unde primesti si ceva in schimbul banilor care merg catre stat.
deja deviem discutia, intrucat motivele pentru care vreau sa schimb masina nu au nici o legatura cu pasiunea automobilistica, nici tehnologiile auto. V-am spus, am ceva cu statul roman, de fapt cu conducatorii.
iorgos
Dec 29 2009, 06:46 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 29 2009, 06:22 PM)

am spus cateva posturi in urma ca marea majoritate a kilometrilor ii parcurg cu maxim 1 persoana in masina. am mai spus ca nu mai sunt vitezomanul de altadata, deci un motor mai mare decat actualul 2.0 nu isi justifica prezenta sub capota. la liniute nu merg cu masina, o conduc din joi in pasti, si atunci cand o conduc merg destul de calm. ca ies sa ma invart cu ea pe zapada, sa-mi fie cu iertare dar cred ca si cu un motor de 1 Litru s-ar invarti ursoaica pe zapada, nici aici nu se justifica puterea in plus oferita de un motor mare, nici cuplul. cei cu masini mai noi, care aveti OBC-uri cu multe butoane, uitati-va putin la viteza medie pe ultimii 1500 km (adica 20% din cat am parcurs eu intr-un an intreg cu masina) si spuneti-mi daca va place ce indica cifrele alea. aceleasi cifre ar fi indicate si de o masina cu motor de 4L, si de una cu 1.6, pentru ca astea sunt conditiile de trafic la noi : de rahat.
ma bucur ca Mercedesul e inscris in bulgaria, nu platesc nici o taxa in Romania pentru el, nici macar vigneta pentru ca nu e nevoie deocamdata. daca am nevoie sa ies cu el din oras, imi fac pentru 1 zi sau 2 sau cate e nevoie. nu mai stau la coada la Primarie sa platesc impozit la o casierita scarbita de faptul ca trebuie sa munceasca, adica sa stea in fund pe un scaun si sa scrie la tastatura. si un copil de clasa a 4-a poate face ce face ea acolo, cu procedurile lipite pe peretii ghiseului. dar ea, ATOTPUTERNICA casierita, cu acordul careia ne ducem noi traiul aici, prin bunavointa careia creste firul de iarba din parc, ea careia i se cuvine tot ce e mai bun, langa o cafea, nu s-ar uita la noi, numai ca sortii au facut scaunul ei fara roti, si l-au asezat cu fata spre deschizatura din geam. Unde suntem noi. Eu pentru oamenii astia nu vreau sa mai platesc in plus.
Am o prietena intr-o oarecare primarie din tara, al carei job este sa se plimbe toata ziua cu masina prin oras si localitatile invecinate si sa noteze pe o harta unde trebuiesc puse indicatoare. toate bune si frumoase pana acum, nu? Numai ca domnisoara are sofer care o duce pestetot. Are si permis domnisoara, daca ati fi crezut ca asta poate fi o scuza, iar de acasa la serviciu si invers merge singurica cu masina ei. Mie nu imi convine situatia asta. Am cerut o audienta la primar, dar nu am obtinut-o decat in timpul saptamanii, in orele mele de program, cand nu pot pleca de la birou. Mi se pare firesc ca lucrurile astea sa fie remediate de cei insarcinati cu oranduirile , nu sa alerg eu sa ii intreb "Prietene, de ce sunteti 3 care schimbati un bec? Unul numara, altu infileteaza iar celalalt apasa intrerupatorul?"
Cum spuneam, incerc sa imi ordonez lucrurile astfel incat sa nu mai tin atat de multi oameni in spate, si sa nu am nimic in minus fata de ceea ce am acum. Confort, siguranta, placere.
Ultima solutie e rezidenta in alte tari, daca aici nu se indreapta nimic. Acolo unde primesti si ceva in schimbul banilor care merg catre stat.
deja deviem discutia, intrucat motivele pentru care vreau sa schimb masina nu au nici o legatura cu pasiunea automobilistica, nici tehnologiile auto. V-am spus, am ceva cu statul roman, de fapt cu conducatorii.
Sa inteleg ca ai renuntat la lupta cu sistemul, pe care o parte din noi l-am sau l-au vota? Nu pot sa cred ca cedezi asa de usor.
Iar referitor la vanzarea 520i, sincer mai gandestete, o sa vina vremea unui copil si sincer nu ai confortul necesar cu un coupe.
MeHigh
Dec 29 2009, 07:03 PM
pai tocmai, ca nu cedez in felul asta. castig prin indiferenta adversarului. daca tu cumperi ceva de la mine, si serviciul/produsul e prost dpdv calitativ, iar eu sunt un bulangiu, mai cumperi cand vin sa iti vand a doua oara? nu.
iorgos
Dec 29 2009, 07:10 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 29 2009, 07:03 PM)

pai tocmai, ca nu cedez in felul asta. castig prin indiferenta adversarului. daca tu cumperi ceva de la mine, si serviciul/produsul e prost dpdv calitativ, iar eu sunt un bulangiu, mai cumperi cand vin sa iti vand a doua oara? nu.
Eu am spus ca cedezi din alt punct de vedere, daca toti am face ca tine, pentru ce nu plecam din TARA noastra si sa lasam in urma tot?
Exista soluti dar suntem fricosi.
Ciupanezu
Dec 29 2009, 07:11 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 29 2009, 06:22 PM)

Asta cu rezidenţa în altă ţară nu sună neapărat rău, însă civilizaţia costă.
În alte ţări ai parte de servicii decente şi civilizate, însă la un preţ mult mai mare decât în România.
În orice caz, dacă în România îţi permiţi să ai 3 maşini, eu cred că n-ar trebui să te plângi pentru că înseamnă că o duci destul de bine faţă de marea majoritate a oamenilor.
bartro
Dec 29 2009, 09:32 PM
Motivele le sti tu mai bine, dar eu nu vad legatura intre nemultumiri explicate in monologul si incocuire de masina acutala cu una de 200cmc mai mic. Sau il inscri si pe asta in .bg?
Scarba de munca au multi in tara asta. Nu e nimic nou acolo si nu are neaparat legatura cu cei care conduc tara. Conditii nu sunt cum trebuie si nu rareori nu sunt proportionale cu cheltuieli pe care avem. Ai fost in vreun spital recent? Masina aia e o problema de lux. Am impresie ca esti suparat in general si ai gasit masina sa poarte vina. Amintiri proaste? Nu e nimic rau in faptul ca te ai saturat de masina, dar tot nu vad logica si am impresie ca ce ai scris aici nu este motivatie de baza

. Bafta la vanzari, ps are blocant?
edutxu
Dec 29 2009, 09:49 PM
QUOTE (xox @ Dec 29 2009, 05:24 PM)

Asta vroiam si eu sa zic. Poate s-a saturat si omu de barca si vrea ceva micut si dragut. Un coupe in stare buna, chiar daca are motor mic, e foarte tare. Doar nu mergem doar pe ideea ca daca avem bmw-uri trebuie automat si motoare mari. Placerea de a conduce nu inseamna doar 3-4-10 litri...
Sunt membri care au o balena si o masina mica. Fiecare cu ce-i place. (si ca o paranteza, mi-as mai lua si eu un E30 daca ar fi bani, tot coupe, ca e prea faina masina aia, si cu motor de 1.6 daca s-ar putea)
laur laur laur laurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr(asta apropo de plictiseala de motoare mici)
iar apropo de functionarii publici...nu stiu ce sa zic....
in botosani cel putin sunt primarii care nici nu au functionari ci angajati pe perioada determinata...iar taicamiu care lucreaza de ft mult timp intr o primarie ca functionar are acum 10 mil salariu...si in fiecare zi cate o baba nespalata care vine si urla ca vrea pamant....
deci pentru 10 milioane de lei salariu si 2 milioane de babe cu probleme cred ca ti vine sa....nu zic

nu spun ca nu or fi primarii care platesc si soferi pentru functionari, dar la mine la primarie cel putin din 20 de functionari cat ar trebui sa fie sunt vre o 11
scuze de off-topic
reactor_share
Dec 29 2009, 10:50 PM
QUOTE (edutxu @ Dec 29 2009, 09:49 PM)

laur laur laur laurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr(asta apropo de plictiseala de motoare mici)
iar apropo de functionarii publici...nu stiu ce sa zic....
in botosani cel putin sunt primarii care nici nu au functionari ci angajati pe perioada determinata...iar taicamiu care lucreaza de ft mult timp intr o primarie ca functionar are acum 10 mil salariu...si in fiecare zi cate o baba nespalata care vine si urla ca vrea pamant....
deci pentru 10 milioane de lei salariu si 2 milioane de babe cu probleme cred ca ti vine sa....nu zic

nu spun ca nu or fi primarii care platesc si soferi pentru functionari, dar la mine la primarie cel putin din 20 de functionari cat ar trebui sa fie sunt vre o 11
scuze de off-topic
Intr-adevar subscriu la ce a spus Edi. Am filmat intr-un an cred ca vreo 40 de primarii din judetele Botosani si Suceava. Numarul functionarilor publici e subdimensionat si e greu de lucrat. Probabil ca lucrurile care le-a spus MeHigh se intampla la primariile mari din tara care isi permit lucrurile astea.
MeHigh
Dec 29 2009, 10:55 PM
off topicul nu e o problema din punctul meu de vedere, altfel ziceam ceva de acum 2 pagini de cand a degenerat discutia in jurul unei masini cu numerele sterse.
@Bart - am fost in spital miercuri noapte cu cineva care poate citi si scrie pe topicul asta, apoi am fost in spital in ziua de Craciun si in urmatoarele 2 cu altcineva. Din fericire, am fost in toate cazurile in postura de insotitor, si nu de pacient. probleme sunt pestetot. eu am expus doar o mica parte din ele. ne lovim in fiecare zi de acesti 20 de ani de libertate gresit insusita de o mare parte a locuitorilor tarii.
nu vreau sa inscriu masina in bulgaria, desi mi-a trecut prin cap si asta ca o solutie (decat sa platesc pe cineva sa isi bata joc de mine, mai bine platesc pe altcineva sa nu ma deranjeze cu nimic).
A nu se considera ca ma razbun in felul asta pe masina pentru problemele de zi cu zi, ea are parte de acelasi tratament ca si pana acum: consumabile schimbate la timp si de calitate, benzina si km.
@edutxu - din pacate, exceptiile sunt putine, si asta e o constatare reala care doare, in conditiile in care 11 ore pe zi le petreci la servici, si 10.5 din ele trec muncind, nu stand sa treaca timpul - halal rasplata pentru impozitul pe venit. ca si pentru plata taxelor pentru CAS, de altfel.
si pentru ca tot suntem pe topicul cu "ascutitoarea" - mi-am amintit de termen acum - masina a primit un cauciuc de iarna pe stanga fata, cel vechi s-a taiat acum o saptamana intr-un sloi de gheata sau ce-o fi fost sub el, si arata inestetic sa merg cu rezerva. ocazie cu care am si auzit masina de-afara, si am concluzionat: urmeaza sa fac esapamentele, detenta (toba din mijloc, daca asa ii zice) e arsa si are o gaurica ceva, se aude, si imi lipseste (dintotdeauna) racordul flexibil de la esapamente.
L.E - @Bart - am LSD, da. cel de 3.73, e de vreun an jumate pe masina, cand am fost in Poli anul trecut il aveam. E acelasi de-atunci, nu mi-a facut nici o problema, exista tentatia unuia mai scurt (asta e mai lung putin decat cel original pt 2.0 24Valve la E34)
L.L.E @ Ciupanezu - si daca as avea 10 masini m-ar deranja ca platesc pentru bataia lor de joc. nu are nici o legatura numarul masinilor cu serviciile care se intorc in urma taxelor platite. De un lucru te pot asigura: nu am castigat nici una din masini la Bingo, toate au fost cumparate cu banii jos, o singura masina am cumparat cu bani din imprumut bancar, iar acea masina e acum la d-l Inginer - tatal lui Edutxu. Banii i-am castigat prin munca, si tot asa continui sa ii castig. poate de asta ma deranjeaza atat de mult bataia asta de joc.
Ciupanezu
Dec 29 2009, 11:15 PM
Asta-i ţara până la urmă, trebuie să te adaptezi.
Impozitul pentru o maşină de 2000 cmc chiar mi se pare mic, nici nu mai contează având în vedere ce scumpă e viaţa în România.
bartro
Dec 29 2009, 11:41 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 29 2009, 10:55 PM)

L.E - @Bart - am LSD, da. cel de 3.73, e de vreun an jumate pe masina, cand am fost in Poli anul trecut il aveam. E acelasi de-atunci, nu mi-a facut nici o problema, exista tentatia unuia mai scurt (asta e mai lung putin decat cel original pt 2.0 24Valve la E34)
Sti cumva daca diferentiale sunt la fel la E32 si E34? Mi s-a pus pata. O sa am nevoie de un 4.11 cred.
MeHigh
Dec 30 2009, 10:06 AM
deferentele nu le stiu pe dinafara, dar aveam un fisier in care erau trecute rapoartele pentru diferite motorizari. il caut si pun un topic la rubrica "Transmisie", poate au si altii nevoie. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie diferite rapoartele de la E34 la E32, prin prisma diferentei de greutate a masinii. pentru un comportament similar la 2 maisini cu aceeasi putere dar greutate diferita, iti trebuie un diferential mai scurt la cea mai grea.
MeHigh
Dec 30 2009, 10:38 AM
pun si aici linkul, si unde ziceam mai sus:
http://www.vinesauto.com/diffratio.htmdin ce vad, sunt doar motoare maricele, deci in State cam astea ar fi rapoartele.
Si o poza din alta sursa:
bartro
Dec 30 2009, 10:52 AM
Rapoarte le am gasit, ma gandeam la partea mechanica (prinderi, flanse, eu stiu).
MeHigh
Dec 30 2009, 11:45 AM
@Bart - pe un forum de afara am gasit urmatorul text:
"
For relevance sake, my swap was from the original 3.64LSD to a used 3.91OPEN diff from a 735i Auto (e32). People may question the swap from LSD to OPEN, but I can personally say I haven’t noticed the difference at all between the two so far. The car is my daily driver, and I tend to drive it quite swiftly around town most of the time, with the odd motorway journey now and again."
deci se poate face swapul, trebuie vazut cum e cu capacul din spate.
restul articolului e la
http://www.bimmernut.com/forum/showthread....;highlight=diffne putem vedea cand doresti sa analizam problema cu diferentialele, o rampa ne-ar fi buna sa privim de dedesubt
bartro
Dec 30 2009, 11:56 AM
Mersi

Probabil trebuie verificat si vizual, dar nu o sa te deranjez pe tine.
MeHigh
Dec 30 2009, 12:07 PM
nu ar fi nici un deranj, de cand zic ca ar fi frumoasa o sesiune din asta la intalnire. de ce nu facem intalniri langa o rampa auto?
Sportivu
Dec 30 2009, 12:25 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 30 2009, 12:07 PM)

nu ar fi nici un deranj, de cand zic ca ar fi frumoasa o sesiune din asta la intalnire. de ce nu facem intalniri langa o rampa auto?
Va puteti uita la mine la garaj, ca am "groapa" si loc destul.
MeHigh
Dec 30 2009, 01:08 PM
@Sportiv: in poza pe care am atasat-o cu rapoarte de diferentiale testate pe diferite variante de motorizari, apare ca pentru 535i Manual tranny se misca bine un 3.73 cat am eu acum. Poate vrei sa testezi, eventual cand dau eu jos 3.73 si pun 4.10 poti lua in proba o tura 3.73-ul sa vezi ce si cum. Pot sa ma folosesc de groapa cand schimb difful? O sa am nevoie si de ajutor, ca e greu al dracu cand trebuie sa il scot de pe masina.
Sportivu
Dec 30 2009, 01:12 PM
da bre, numai sa fiu io liber cand poti tu. rezolvam orice la garaj
alex230ro
Dec 30 2009, 01:16 PM
apropo de asta cu taxele si ce mai e,daca iti place cazanu il tii,ca nu mai corespunde nevoilor tale (ai zis ca nu faci multe drumuri afara) sunt de acord ,oricum pe urs merge aruncat un 1,8 is si ai tot ce vrei

si cred ca a fost cam mult RCA eu am platit 644 ron pe 1an la 2,5
sa nu uit ,ursul sau orice masina mai veche nu e de hingherit prin oras
MeHigh
Dec 30 2009, 01:24 PM
vedem cum o fi sa fie pana la urma, deocamdata ii dam inainte cu ce-avem.
MeHigh
Jan 8 2010, 01:29 PM
azi a venit diferentialul de 4.10. sa vedem cum se simte masina dupa schimbarea lui, in urmatoarele saptamani. deocamdata, am un E34 cu 2 differentiale, unul sub punte, altul...deasupra, in portbagaj. Ma gandesc in prima faza sa il pun asa open cum e pe masina, si daca imi place cum merge cu el sa il fac LSD.
TiL
Jan 16 2010, 12:32 PM
QUOTE (MeHigh @ Dec 28 2009, 01:47 PM)

daca se marita pentru $$, din bani tre sa cumpar un e30 cum spuneam mai sus. ideal ar fi unul coupe, ca usile din spate eu nu le folosesc (in calitate de sofer) deci nu imi trebuiesc.
N-am citit tot topicul, dar strict legat de treaba asta, imi plac si mie coupe-urile, am avut urs coupe (cu M10) si usile alea mari erau cam incomode, prea greoaie. In rest... masina decenta, trapa sa aiba

.
Dar o sa ai un mic gust amar la trecerea de la serie 5 la serie 3, mai ales daca se cumuleaza cu trecerea de la 6 cil la 4 cil. Eu am trecut inapoi la serie 5 dupa 9 luni
iorgos
Jan 16 2010, 03:10 PM
QUOTE (TiL @ Jan 16 2010, 12:32 PM)

N-am citit tot topicul, dar strict legat de treaba asta, imi plac si mie coupe-urile, am avut urs coupe (cu M10) si usile alea mari erau cam incomode, prea greoaie. In rest... masina decenta, trapa sa aiba

.
Dar o sa ai un mic gust amar la trecerea de la serie 5 la serie 3, mai ales daca se cumuleaza cu trecerea de la 6 cil la 4 cil. Eu am trecut inapoi la serie 5 dupa 9 luni

Pai asta am spus si eu dar nu cu aceleasi cuvinte dar fiecare face ce vrea cu masina lui pana la urma.
MeHigh
Feb 8 2010, 07:10 PM
tre sa ma despart de masina, am lovit masina unei prietene (un Pejo cu tractiune fata - shity FWD) si am ceva bani de lasat in magazinele de piese (punte spate, prag etc) si cum masina oricum statea degeaba - e la vanzare. luati-o cat e calda
cam.... de kkt
MeHigh
Feb 11 2010, 05:57 PM
stiu, asta este, e scumpa puntea aia spate (1850 RON fara TVA la Eurial), si mai sunt de tras pragul si podeaua cum au fost, vopsit etc...nu mai zic de manopera la montat puntea - Pejo sunt cunoscute ca masini scumpe la intretinerea mecanica si costuri pt mana de lucru.
Asadar, in continuare, vand BMW sa repar Pejo.
iorgos
Feb 11 2010, 06:04 PM
Sincer este naspa rau situatia data.
coman cosmin
Feb 11 2010, 06:28 PM
da de ce nu incerci o punte spate la mana a doua.si restul pieselor tot la mana a doua.
asa poate iesi mult mai ieftin si nu mai e nevoie sa vinzi masina
MeHigh
Feb 11 2010, 06:57 PM
pejo-ul e ca nou, nu vrea proprietara sa puna sudura pe ea sa schimbe pragurile si podeaua, dar la punte daca se gaseste si e la un pret bun, sunt interesat, vreau sa scap cat mai ieftin, dar masina e a unei prietene si nu vreau sa imi bat joc de ea, deci reparatia trebuie sa o fac ca pentru mine.
MeHigh
Apr 9 2010, 08:04 AM
poze noi cu E34 - scuze pentru calitate, sunt facute cu telefonul, iar E34 avea ceva avans. A1.
bartro
Oct 24 2017, 08:07 AM
Se pare ca inca traieste - am vazut-o vineri pe DN1 in zona poiana tapului.
drujbex
Oct 24 2017, 10:13 AM
ma bucura sa aflu de orice E34 ca inca traieste si mai e folosit
MeHigh
Oct 24 2017, 10:19 AM
ce numar mai are? iti amintesti daca e to BWI-ul?
din cate imi amintesc, Lucian pusese numere rosii de OT pe ea dupa ce a luat-o de la mine..
bartro
Oct 24 2017, 01:18 PM
Sunt destul de sigur ca era un E34 auriu cu numere BWI.
Sa fie fost alta masina?
MeHigh
Oct 24 2017, 02:42 PM
nu cred sa fi fost alta, parca am vazut-o si eu acum vreo un an jumate si sunt 100% ca avea BWI-ul la numar atunci.
ce nu imi amintesc exact e daca Lucian a trecut-o pe OT sau nu, ca imi amintesc ca avea numere rosii cand a pus jantele mari pe ea (unele negre pe 17-18).
bartro
Oct 25 2017, 09:14 AM
Mergi totusi la politia, daca nu ai apucat inca, sa treci mentiune ca a fost vanduta in baza lor de date. Asta daca mai ai actele VC.
MeHigh
Oct 25 2017, 10:45 AM
o sa le caut, se pare ca nu am incotro...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.