QUOTE (FiveThreeFive @ Oct 20 2009, 04:32 PM)

Evil, am parcurs cu interes topicul acesta. Sunt convins ca va continua si se va finaliza cu aceeasi pasiune. Te admir pentru ce faci.
Pe de alta parte, insa, am ramas si cu un gust amar. Foarte amar. Regret din tot sufletul ca nu mai am 20 de ani. Nici macar 25... sincer, m-as fi multumit si cu 30...
Asa ca have fun, este genul de proiect de care o sa-ti aduci aminte cu mare placere, peste ani si ani.
Am o singura curiozitate "la obiect": cum o sa rezolvi cu actele? Inteleg ca E28-ul tau a fost initial un 528i, iar acum va fi practic un 535i.
Cumva, ai doua directii: fara dureri de cap, dar cu apasari de buzunar, respectiv invers.
Prima directie presupune sa fii full legal, in sensul ca sa treci motorul in acte, ceea ce te va scuti de orice fel de emotii la reviziile periodice, la controale inopinante, sau la vanzare, dar te va arunca probabil intr-o alta categorie de impozit.
Spun "probabil" pentru ca nu stiu daca procedura de inlocuire a motorului implica si un update la administratia locala, sau nu. Ar fi tare sa nu fie necesar asa ceva, ar fi un vid procedural ideal in cazul tau.
Reversul este sa nu treci motorul in acte, ceea ce inseamna sa-ti asumi problemele de mai sus in schimbul unui impozit anual mai mic. Sigur, aceasta din urma este solutia "smart", dar e bine sa tii cont de faptul ca este si va fi din ce in ce mai greu sa treci de reviziile periodice in stilul neaos romanesc.
Depinde desigur si cat timp vrei sa tii masina.
ma bucur ca ti-a facut placere sa citesti topicul
legat de problema actelor momentan nu voi omologa motorul iar problema inspectiilor periodice stim foarte bine ca nu sunt nici primul nici ultimul care nu are motorul trecut in acte (a nu se intelege ca e un lucru bun asta) dar nu imi permit sa platesc impozitul la 3,5 momentan.
cand ma voi pune pe picioare din punct de vedere financiar si imi va merge bine probabil ca il voi omologa
pana una alta am mai facut cateva cumparaturi cum ar fii suruburi de alama, piulite de alama, saibe de alama toate pentru galeria de admisie, carcasa de la termostat si restu anexelor care se prind de galerie si inbusuri negre cu piulite de alama pentru capacul de la chiuloasa