Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Din ciclul: Ce-si mai strica omul la masina...
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Pages: 1, 2, 3, 4
enucos
1 bucata cui + 170km/h + neschimbarea rotii la timp =
316i
Au....doare. mellow.gif
Iulika0069
Am reusit si io performanta sa stric antifurturile de la roti, ma rog, io n-am avut nici o contributie, pur si simplu s-au tocit zimtii de la antifurt cand au incercat sa desfaca prezonul.. sad.gif

Parca ma si vedeam dand gauri cu burgiul, ciocane etc etc brr.. biggrin.gif
Pana la urma au bagat (fortat, normal) un cap patrat si au scos antifurturile.. acum merg in 4 prezoane, sper sa gasesc niste antifurturi zilele astea..
florin83
QUOTE (Iulika0069 @ Dec 30 2006, 12:43 PM) *
Am reusit si io performanta sa stric antifurturile de la roti, ma rog, io n-am avut nici o contributie, pur si simplu s-au tocit zimtii de la antifurt cand au incercat sa desfaca prezonul.. sad.gif
Parca ma si vedeam dand gauri cu burgiul, ciocane etc etc brr.. biggrin.gif

nu ti-as dori asa ceva dry.gif
TiL
Pe 2 ian. nu aveam ce face si m-am apucat sa schimb o bucsa la bratul superior dreapta. Dar n-am reusit sa-i dau pivotul afara din fuzeta (cu ciocanul, n-aveam presa). In shimb tot ciocanind am turtit filetul piulitei, facandu-l inutilizabil. Noroc ca mai aveam un set brat inferior/superior/fuzeta in portbagaj. Asa ca m-am hotarat sa scot tot ansamblul si sa-l schimb dar pentru asta trebuia sa reusesc sa scot alt pivot - cel care tine bieleta de directie pe fuzeta. Dupa ce l-am turtit binisor am facut rost de o presa si am reusit sa-l scot. Problema-i ca am cam stricat filetul astuia si mi-e sa nu ma trezesc ca roata dreapta imi flutura stanga-dreapta dupa cum doreste...
comisaru
Gaseste orice alta solutie, numai nu pleca cu masina fara piulita la capatul ala de bara. Cel mai bine ar fi sa pui altul, dar daca nu te-nduri de el(e f. bun) incearca o "tiganie": pileste-i capatul ala stricat de loviturile de ciocan pana il faci sa treaca piulita peste el fara probleme dar totodata trebuie ca piulita sa prinda filet pe toata lungimea ei, inclusiv partea cu frana(am inteles ca ai fi stricat filetul doar putin in varf).
Alta varianta ar fi sa-l duci la un strungar, dar pentru asta trebuie sa-l dai jos si-apoi trebuie facuta directia din nou, deci mai bine-l iei nou.
TiL
N-am fost complet:

Nu am mers fara piulita.
Am taiat partea bombata a filetului, am luat alta piulita mai lunga putin, de la Dacie, ca la a mea am distrus filetul. Am pus-o pe filetul care era, a intrat dupa mai multe incercari, pana a reformat filetul existent (era si el cam chinuit) si am strans-o la cheie pana am simtit ca s-a strans binisor. Dupa doua zile de mers am verificat si pivotul statea bine. Apoi am facut un drum de 300 km si inca se tine bine.
comisaru
Daca a strans, atunci e OK.
butcky
Azi, dupa cateva cercuri si cateva plecari din 5000 rpm, cand am ridicat capota era vaselina peste tot in partea drepta. Am aflat ce era: burduful la planetara dreapta trebuie schimbat. sad.gif
Am sunat la RECO-PLANET si mi-au spus ca ma costa 400 mii manopera + 500 mii burduful si e gata intr-o ora. sad.gif
316i
O sa mucesti planetarele de pe fatza urgent daca mai faci multe cercuri. Bine, una ai rezolvat-o deja partial.
butcky
Am comis-o! wallbash.gif Chiar daca am lovit din spate eu sustin ca nu sunt vinovat. Mergeam cu vre-o 50 - 60 km/h si ala din fata mea cand a vazut ca s-a pus galben a franat brusc (adica a lasat dara pe jos) chiar daca stopul era la 20 metrii. Nu am avut cum sa-l evit sad.gif
Cand i-am spus de politie s-a speriat si mi-a spus ca ne intelegem noi. Si-a luat omu "malaiul" si a plecat speriat. unsure.gif blink.gif
Nu-mi ajungeau cate probleme aveam pe cap... Acum trebuie sa repar si masina sad.gif
n3o
tuning unikat imi place prinderea la radiator tongue.gif
io'sŪ
QUOTE (butcky @ Feb 26 2007, 10:14 PM) *
Cand i-am spus de politie s-a speriat si mi-a spus ca ne intelegem noi. Si-a luat omu "malaiul" si a plecat speriat. unsure.gif blink.gif
Nu-mi ajungeau cate probleme aveam pe cap... Acum trebuie sa repar si masina sad.gif

cine stie ce prb avea de s-a speriat, mai bine insistai cu politia, poate scapai de "malai" dat
imi pare rau pt ce s-a intamplat, las' ca o repari tu ....doar esti broker de asigurari (sa nu-mi spui ca nu ai asigurare....casco sad.gif)

cat despre vina... cam esti de vina, ai lovit din spate wink.gif .......conduita preventiva
butcky
nu am casco sad.gif
Problema e ca a intervenit acum cand sunt intr-o situatie financiara mai delicata sad.gif
Eu m-am bucurat ca a acceptat banii. Oricum reparatia lui face mai mult de 1 milion. tongue.gif (cam 3 - 3,5 mil.) Si daca mergeam la politie dadeam amenda 600 mii. Dar am scapat de dat 3 puncte. smile.gif Mai am lipsa vre-o 6 pct. din alte "incidente".
io'sŪ
QUOTE (butcky @ Feb 27 2007, 12:11 AM) *
nu am casco sad.gif
...
naspa
nu pot sa-ti urez decat BAFTA
las' ca vinzi motorul de M5 si repari DACIA laugh.gif
dust
am dovedit-o si eu... is mare... mi-am facut praf bratul dreapta fata si a trebuti schimbat cu totu`... ma duceam pe o stada pe care de obicei ii dadeam in gura ca-i loc... ceea ce nu stiam e ca de curand se pusese pe ea un speed bump nenorocit... l-am luat in plin cu 80 la ora annoyed_h4h.gif ... noroc ca am mecanic de treaba si m-a rezolvat repede si ieftin si pot iara sa-mi plimb ursuletzul... si ca norocu ca nu s-a nenorocit si altceva... emil boc si ideile lui grozave... baga-te-ai in pamant metru cu metru cu tot cu bump-urile tale!
TiL
Cumva franai cand ai trecut peste el? Mi se pare absurd sa se rupa bascula de la o simpla denivelare.

Am comis-o si eu un pic in sambata: putin shpritzuit am plecat la plimbare prin padure, sa vedem o cascada. Am intors masina pe un drumul forestier si ca sa fiu sigur ca n-o scap in sant am tras mai voiniceste de frana de mana. Unul din cablurile de mana a facut POC!. Se schimba greu cablul? Se cumpara cu tot cu acea camasa exterioara sau doar sufa?
io'sŪ
QUOTE (TiL @ Mar 19 2007, 02:52 PM) *
Cumva franai cand ai trecut peste el? Mi se pare absurd sa se rupa bascula de la o simpla denivelare.

Am comis-o si eu un pic in sambata: putin shpritzuit am plecat la plimbare prin padure, sa vedem o cascada. Am intors masina pe un drumul forestier si ca sa fiu sigur ca n-o scap in sant am tras mai voiniceste de frana de mana. Unul din cablurile de mana a facut POC!. Se schimba greu cablul? Se cumpara cu tot cu acea camasa exterioara sau doar sufa?

se cumpara cu tot cu camasa si se schimba relativ usor
georgem
Pompa de apa.
Click to view attachment
io'sŪ
QUOTE (georgem @ Mar 19 2007, 09:00 PM) *

aham, deci din cauza ei se incingea motorul
georgem
QUOTE (io`s @ Mar 19 2007, 11:19 PM) *
aham, deci din cauza ei se incingea motorul

Da. Elicea se invarte liber pe ax, am pus si un filmulet cu asta pe topicul din sectiunea E34.
io'sŪ
wallbash.gif
azi, stateam la semafor si am observat ca iese de sub capota un abur usor, s-a aprins si becul la watercooler... am tras pe dreapta, am deschis capota si am constatat ca s-a spart radiatorul fuyou_2.gif
maine (azi) dimineata ma duc sa caut radiator , sa vad daca gasesc sad.gif
butcky
325ix-ul meu nu mai e 4x4!!! S-a stricat cutia de transfer!
E bine ca inca mai trage spatele tongue.gif

Imi cer scuze lui Florin ca l-am suparat lnr (1).gif Am mers pana la el acasa, am dat burnout cu ix-ul si i-am trezit vecinii.
Pana saptamana viitoare sper sa schimb cutia. dry.gif
florin83
lol...
am scris in acelasi timp
comisaru
QUOTE (butcky @ Jun 30 2007, 08:47 PM) *
325ix-ul meu nu mai e 4x4!!! S-a stricat cutia de transfer!
E bine ca inca mai trage spatele tongue.gif

Imi cer scuze lui Florin ca l-am suparat lnr (1).gif Am mers pana la el acasa, am dat burnout cu ix-ul si i-am trezit vecinii.
Pana saptamana viitoare sper sa schimb cutia. dry.gif

Deci se poate da burn cu ix-u' lgh (24).gif lgh (12).gif
butcky
Am aflat ce s-a stricat. S-a spart un satelit (asa am inteles ca se numeste) de la diferentialul fata. Bucatile de fier au fost prinse de rotile dintate si s-au blocat rotile pe fata in timp ce mergeam sad.gif Noroc ca nu mergeam tare. Am continuat sa merg si au zburat bucatile de fier prin capacul de la diferential. O sa-l duc la sudat sa vad daca se poate repara, dar inauntru e problema ca toate rotitele alea au dintii zburati sad.gif
Asta se intampla daca plec din peste 5000 rpm evil (20).gif
ionusunt
daca mai mergi cu plecari din 5000rpm(ceea ce pt o maisna de strada e moarte curata daca o faci repetat) o sa ti se strice din nou caseta dupa ce o repari
nu o mai distruge BA ca e pacat de ea!!!!!!
florin83
nu caseta i s-a stricat ci diferentialul fata..
caseta era buna.. ca altfel nu dadea burnout.. nici macar nu pleca de pe loc daca era stricata..

iti dai seama cat a lucrat caseta de transfer..
cardanul fata se invartea in gol si ea credea ca nu ai aderenta pe puntea fata astfel mutand totul (defapt 90%) pe puntea spate..
deci cat ai mers caseta a lucrat non stop..
si cand te gandesti ca la o utilizare normala nu cred ca transfera niciodata in totalitate pe spate (cate cazuri sunt sa ai doar puntea fata fara aderenta?) si daca transfera cate putin o face doar pt cateva secunde.. sad.gif si tu ai mers ca animalu, ai mai dat si burn mad.gif
deci asteapta-te sa se duca si cutia de transfer.. sad.gif
fara caseta poti sa mergi, doar ca o se comporte ca un diferntial open.
si daca nu ii pui diferentialul fata o sa ai surpriza sa ramai pe undeva ca spatele nu o sa mai traga ci doar fata, adica in gol tongue.gif
Gabi_323i
am eu grup de vanzare smile.gif)
butcky
Azi am aflat ca Silviu mi-a schimbat diferentialul fata + un cap de planetara ca s-au tocit dintii aia sad.gif
Acum am 4x4!!!!!!!!! celb (15).gif
Sorin
ce Mos Craciun:)
io'sŪ
.... sa ai ce sa rupi in continuare laugh.gif
TiL
Sa le rupi bine! biggrin.gif
nmg
Intru si eu in rubrica asta ...smile.gif

Aseara am desfacut rampa si am reusit sa scap siguranta de la injectorul 6 pe dupa electromotor .... Se facuse si noapte si nu am reusit sa vad unde a ramas agatata.

Dreaq, unde as putea gasi una rapid, in caz ca nu dau de cea cazuta ?
316i
O s-o gasesti doar ca va trebui sa te chinui putin daca ti-a ramas prin motor.
INTERCEPTOR
mi au stricat la masina si vopseaua si timpul meu si munca sad.gif( vopsitor retard
George77
La aia alba? cun adica? ce s-a intamplat?
butcky
S-a rupt pielea de pe volan si schimbator sad.gif
TiL
sad.gif Ti-a intrat apa pe la trapa?
butcky
QUOTE (TiL @ Sep 3 2007, 07:48 PM) *
sad.gif Ti-a intrat apa pe la trapa?

Nu! De ce? huh.gif
TiL
de fapt nici nu mai retin daca ai trapa sa nu biggrin.gif
Stiu ca atunci cand imi pica apa pe la trapa, cadea fix pe volan. Cu timpul s-a dus pielea de pe el.
alexb32
se pare ca s-a dus rulmentu de la ambreaj sad.gif
butcky
Nu mai merge delog 4x4 si mi-a curs tot uleiul din diferentialul fata dry.gif
alexb32
din cate se vad in poza, cred ca iti trebuie alta garnitura la dif. sad.gif
CRM112
asta a fost rezultatul parcarii pe bordura? sad.gif
butcky
Nu! Asta e rezultatul drifturilor, cerculetelor si plecarilor din peste 4500-5000 rpm! tongue.gif Distractia costa...
alexutzu
distractia costa, satisfactie sa fie......

eu tocmai m-am apucat de schimbat asa:

- bascula stg f
- capete de bara + bielete de directie
- bielete antirului
- burdufele de la caseta de directie
- macarale electrice
butcky
De 2 zile imi freaca fier pe fier cand pun frana sad.gif
Nu am timp sa schimb placutele sad.gif
io'sŪ
toate se intampla numai la tine tongue.gif

sa comanzi si discuri laugh.gif
CRM112
mesajul: "brake lt circuit" afisat in bord = ? sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.