Help - Search - Members - Calendar
Full Version: E28 524 TD "aka number 2"
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
xander
pot sa le fac si eu din fibra dar fara model dupa care sa faci matrita e mult mai greu din cauza striatiilor multe si mici din partea de jos a capacului
daca as avea de unde sa imprumut capacele pt 1 zi as face matrita si dupa matrita poti face si 20 de capace
xander

Uploaded with ImageShack.us

iar in weekend o las sa se odihneasca si o iau pe sorsa
URL=http://img190.imageshack.us/i/dsc04744d.jpg/][/URL]
xander
am reconditionat electromotorul si montat alt alternator reconditionat si ala ....

posibil sa aiba nevoie si de o baterie noua ...sa vad cum se comporta zilele urmatoare

a mai primit 2 cauciucuri kumho kh15 195-70-14

iar zilele urmatoare trebuie sami fac curaj sa schimb burdufele la planetara
xander
am schimbat bateria cu una de 90Ah

ma gandesc sa fac asta http://dieselgiant.com/injectorcleaning.htm

ceva pareri pro sau contra?
brown.shark
QUOTE (xander @ Sep 7 2010, 01:13 AM) *
am schimbat bateria cu una de 90Ah

ma gandesc sa fac asta http://dieselgiant.com/injectorcleaning.htm

ceva pareri pro sau contra?

sincer, tare mi-as dori sa nu te intristezi dupa...
xander
azi s a rupt cablul de acceleratie si pana cand vine cel nou vreau sa fac o mica revizie la motor

problema e ca relantiul oscileaza (are ceva trepidatii)chiar si turometru oscileaza la relanti banuiesc ca de la injectoare.......da si fum negru in acceleratii bruste

vreau sa verific si jocul la tacheti

poate are cineva un pdf sau ceva cum se face si care e jocul admis ....eu am avut dar nu stiu pe unde l am salvat si nu il mai gasesc wallbash.gif

am mai vazut ca pe la garniturile dintre chiuloasa si admisie se prelinge ulei semn ca turbo scuipa ceva ,dar nu ar trebui sa il dea pe acolo..... asa ca am comandat si garniturile respective

alte sfaturi, idei ce sa mai verific?

brown.shark
pune si tu o poza cu zona unde s-a rupt cablul .
xander

cablul s a rupt imediat de cum intra in camasa
face camasa acolo un cot si de asta

trebuie sa rezolv si horror-ul de pe langa oale

brown.shark
credeam ca stii ca acolo se face o magarie, trb sa scoti capul de plastic + cauciuc al cablului din gaura aia de 14-15 mm ( parca, nu mai tin minte) si sa bagi in ea o bara facuta fix la cota, din oterl d calitate, tare, tragi d bara spre stanga masinii in asa fel ca partea de gaura din suportul ala sa se torsioneze. acum sa zici ca e pe linia orelor 9 - 3, ar fi ok sa o poti face sa fie pe 10 - 4. sper ca m-ai inteles. asa protejezi si cablul nou. sa-i dai p el inainte de montaj cu ulei grafitat...
xander
am inteles ce vrei sa spui
o sa incerc o rezolvare mai ortodoxa decat sa indoi suportul
e buna si ideea aia cand nu e alta posibilitate
voi pune poze cu ideea mea dupa ce vine cablu nou
nu am stiut ca si asta e buba generala la 524td
la cea alba aveam un cablu carpit si apoi am trecut la cablu electric(pompa electronica)
vreo idee cu restul problemelor?
brown.shark
in italia il indoiau standard la service de bmw / reprezentanta. cu tachetii , maine daca ai noroc sa caut manualul, ca nu-s acasa.
xander
QUOTE (brown.shark @ Oct 12 2010, 09:04 PM) *
in italia il indoiau standard la service de bmw / reprezentanta. cu tachetii , maine daca ai noroc sa caut manualul, ca nu-s acasa.

am noroc?
brown.shark
50 % nu, abia azi dupa amiaza ajung, adk sper...

cu engleza cum stai ?
daca vrei si ai timp sau te grabesti, cauta si p "mye28" eu zic ca nu s poate sa fie vreun DIY p'acolo , sau macar datele.

ma scuzi d intrebarea cu engleza dar am primit si reprosuri cand am recomandat vreun site in alta limba decat RO.
xander
ph34r.gif
TiL
blink.gif
xander
am verificat jocul la supape
intre axul cu came si culbutori are intre 0.3 si 0.45 asa ca l am lasat asa nu am mai umblat
axul cu came arata ca nou nu are uzura deloc
xander
poze noi..

xox
Arata bine, probabil ii prieste si climatul tongue.gif
haifisch
like

frumos exemplar
xander
o poza cu rotile de iarna de la e39
vad ca 16 e dimensiunea perfecta pt e28
am facut un necesar de vreo 2000 de euro de piese pt mecanica masinii si incet incet dau drumu la comenzi
dupa mai bine de jumate de an de condus zilnic e39 le inca e o placere sa merg cu e28 .....v a ramane masina mea de suflet
pe 1 iunie a implinit 25 de ani de cand a iesit pe poarta uzinei bavareze snf (30).gif
TiL
Da, 16 mi se pare si mie dimensiunea ideala pentru E28
tomado e28 owner
Pentru drumurile din zona mea si 15 e cam mult... sad.gif
xander
29-30bar compresie in cilindrii cu motorul rece si pe uscat
Azi iau de la verificat injectoarele,apoi garnituri noi la admisie,si alte maruntisuri
In viitorul apropiat holset hx35 si intercooler
xander
am dat jos cutia si am curatat o, urmeaza sa ii schimb semeringurile si contactul pt luminile de mers inapoi

comandat alte bucsi la timonerie si burduful mare de cauciuc care vine pe levierul de la schimbator

au ajuns si bucsile powerflex pt puntea spate

stie cineva cum pot centra discul de ambreiaj fara sa am scula speciala?

xander
Am terminat de montat tot inapoi pe masina(kit ambreiaj, volanta, bucsi timonerie, burdufuri planetare,semeringuri si ulei cutie,ulei diferentiar,bucsile powerflex la puntea spate)
Acum masina merge mult mai frumos, nu mai am huruiala din cauza volantei
I am luat si jante din pacate pe 17 nu pe 16
xander
asta a cazut cand am desfacut cutia de pe motor....bucati de arc de volanta tocate
elvislorin
QUOTE (xander @ Sep 6 2011, 12:22 PM) *
Am terminat de montat tot inapoi pe masina(kit ambreiaj, volanta, bucsi timonerie, burdufuri planetare,semeringuri si ulei cutie,ulei diferentiar,bucsile powerflex la puntea spate)
Acum masina merge mult mai frumos, nu mai am huruiala din cauza volantei
I am luat si jante din pacate pe 17 nu pe 16

cu matura...dar probabil ca ai descoperit deja smile.gif
xander
nu stiu despre ce vorbesti...
eu cu matura fac curatenie in garaj biggrin.gif
xander
am montat jantele
urmeaza sa schimb buzele de pe spate cu unele de 4 inch si sa ruluiesc aripile
saptamana viitoare sper sa am timp sa montez bara centrala de la directie,un rulment pe spate si senzorul de la turometru
de o luna jumate am si itp la ea luat in franta biggrin.gif fara spaga bineinteles

xox
wub.gif (chiar daca-i 5er)
xander

pam pam
facem loc pt jante mai late
elvislorin
ce misto jucarie...nu stiam cum se face roluirea...adevarul e ca nici nu m-a interesat...f tare...dar de ce ai nevoie de roluire...ce suspensie, jante, cauciucuri pui?eu am bbs rc cu gume de 17 si o sa pun si arcuri+telescoape de m iar dupa masuratorile mele nu o sa fie nevoie de asa ceva...imi ramane cam 1 cm intre aripa si cauciuc
bartro
Sau asa:
http://www.youtube.com/watch?v=DDTK9IjKIYU
xander
cu bata/teava sa nu patesti asa http://www.youtube.com/watch?v=1LdDAa6TNWE...feature=related

jantele sunt cele din pozele de mai sus.9j spate cu 245 40 17 dar vreau sa le fac mai late de 10.5 sau 11 sa vad cat permite

suspensie deocamdata arcuri taiate si cleme pt apropierea a 2 sau 3 spire pana strang bani pt ''psst''
elvislorin
psst...adica pe gaz, reglabila?
xander
http://www.youtube.com/watch?v=U-z-0he5JIQ
elvislorin
arata bine...dar se merita?
xander
incet incet adun toate piesele

urmeaza ce e mai greu ...sa le fac sa functioneze bine

xander
vreau sa ii schimb antigelul
ce sa aleg intre g12 si typ D?
elvislorin
sunt acelasi lucru...culoare roz
xander
g12 era roz intradevar dar typ D era albastrui sau verzui (nu mai tin minte) si mai era unul galben tot typ D
elvislorin
in comert la ora actuala typ d este de culoare roz (stiu asta pt ca vand asa ceva) si scrie si g12 pe el.daca il cumperi original de dacia sau de renault e de culoare galbena. g11 se gaseste in comert colorat in verde sau albastru si se mai gaseste un antigel mov cu specificatii g12+. in rechin din cate stiu eu se pune g11, poti sa pui si g12 dar nu e necesar.
xander
Am pus antigel roz g12 dupa ce am pus de vreo 3 ori apa,turat, dat drumul, ultima data am scos apa aproape la fel de curata ca cea de robinet

Schimbat bara centrala de directie cu una noua TRW plus cele 2 bielete si bara de pe partea dreapta, originale Bmw....refacut unghiuri si meseriasul a descoperit de ce roata dreapta sta inclinata....jamba e curbata in zona in care sta amortizorul

Inca un mic update
haifisch
xander....de unde ai luat semnalele albe?
xander
QUOTE (haifisch @ Jan 5 2012, 06:47 PM) *
xander....de unde ai luat semnalele albe?

ebay.de
haifisch
70 de euro perechea?
elvislorin
am vazut ca se liciteaza unele pe ebay la 24 euro...pana maine mai e licitatia
xander
Am dat 56 plus 12 transport
Tot licitatie a fost
xander
sambata e zi de shopping laugh.gif
elvislorin
tampoane pt motor, capace pt bara...ce altceva ai mai luat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.