Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vanatoare de epave
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Old generation
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Merced
Si in sarcina, si in gol, la fel face. Foarte dubios comportamentul... Vreo idee?
05aBi
CITAT(Merced @ Apr 11 2010, 06:27 PM) *
Si in sarcina, si in gol, la fel face. Foarte dubios comportamentul... Vreo idee?

La o masina veche tabla conteaza, motorul poti sa-l iei in punga.
xox
Cred ca-i pompa pe duca, tre' s-o iei cu frumuselul. Ori ceva infundat. Chiar nu mi se pare deloc o treaba grava. Am patit mai nasoale cu masinile mele tongue.gif

Si e asa cum zice Gabi. Tabla sa fie ok, piese gasesti aici pe forum cate vrei, avem si useri care si-au dus motoarele in casa (la etajul 3) laugh.gif Deci chiar nu-i problema.
Merced
Asta cu tabla e valabila, da' nu vreau sa investesc aiurea in masina asta, si sa mesteresc la ea periodic doar ca sa deplasez, ca am tot facut asta cu Dacia. Daca e doar pompa de benzina nu e capat de tara. Pot sa probez una de la altcineva probabil inainte sa comand una sau sa cumpar una la mana a doua.
05aBi
Nu e cazul sa faci comparatie intre o dacie si o asemenea masina. Dacia nu e buna decat atunci cand e noua, dupa aceea bagi bani cu galeata in ea pentru ca intr-un final sa nu observi nici o diferenta inainte si dupa a investi bani in ea. Gandirea Renault/Dacia e ca sa scoata o masina ieftina pentru ca dupa aceea sa scoata diferenta de bani prin profitul de cumparare a pieselor de proprietarul masini, cand la BMW si la o alta masina nemteasca situatia se schimba considerabil pentru ca dai un ban mult dar nu investesti aproape deloc in mecanica ( asta fiind odata, intr-un timp indepartat in care intamplator e12 este inclus ).
Atata timp cat ai grija si pui piese bune pe ea, nu o sa ai parte de neplaceri. Mecanica este de aprox. de 2 sau chiar de 3 ori mai simpla decat la dacie, orice inlocuire a oricarei piesei transformandu-se in pura placere. Daca ar fi sa cumperi masina, dupa rezolvarea problemelor majore actuale ( asta daca sunt ) sunt dispus sa fac un pariu cu tine cum ca atunci cand o sa fii la volanul ei o sa ai un zambet care o sa se intinda de la o fata de usa, la fata de usa opusa, sau daca nu iti place sa se mai uite unul, altul la tine la semafor sau in trafic iar daca nu ti-ar place ceea ce am scris mai sus pe langa asta, iti sugerez sa o lasi acolo unde este acum. Exista si o vorba, atunci cand te dai jos din dacie si te urci intr-o alta masina nu te mai sui din nou in dacie ( "Krueger" ) wink.gif, dar nu zic ca numai exista pasionati Dacie, cel mai bun exemplu pe care-l pot da e "Filip", care vorbeste cu o anumita placere atunci cand vorbeste de Dacia lui, cam asa cum vorbesc eu despre masina mea, dar poate ca tu esti la fel de pasionat ca el si trec eu cu vederea un aspect important, ramane de vazut intr-un final daca am dreptate sau nu iar daca vorba e valabila pentru mai multi oameni sau doar cativa. Iar ca fiabilitate la mecanica, piesele de pe ele pe langa faptul ca sunt destul de ieftine, durata lor de viata e de aprox. 2 ori mai lunga decat la orice alt model BMW fabricat dupa 90" ( asta fiind o parere pe care o sustin cu tarie ). Banii investiti in dacie nu o sa tii scoti niciodata si nu o sa se vada aproape niciodata investitia, cand in cazul unui BMW, respectiv e12 si multe alte modele din aceeasi serie, diferentele vor fi considerabile cu fiecare cent cheltuit cu ea.
Din cate am inteles din ce a scris Lucian ( TiL ) aici, masina ar merita si nu inteleg de ce mai stai pe ganduri si nu te duci sa-l scapi de masina pana nu se razgandeste.
Succes in luarea unei decizii bune!
Merced
Pai nu stau pe ganduri, maine vorbesc la REMAT cu cineva sa duc Dacia cat mai repede. Doar ma gandeam sa nu fie surprize neplacute financiar, adica sa ma bucur ca e moka, si sa bag in el 1000 de lei in prima luna. Imi place masina, sunt multe lucruri la care pot mesteri si cu placere, dar sa le fac cand imi face mie placere, nu de nevoie.
Dacii 1300 dupa care cred ca ati intoarce si voi capul gasiti pe acest topic. Sunt cateva exemplare impecabile, la vopsea originala, masini din '70-'72.
De razgandit nu se razgandeste, doar ca omul e grabit si ar putea duce chiar E12-ul la Remat daca nu "produc" cat mai repede un bon. Mi-a mai dat TiL niste indicatii, ar fi niste baieti care se pricep si prin Pitesti in caz ca-mi prind urechile.
Revin cu detalii dupa ce aflu cum este exact cu Remat-ul...
Silviu
Merced, te-au rugat baietii pe DaciaClub sa pui o poza cu Dacia ta. Ai putea sa pui una si aici.
Merced
O sa pun. Le-am facut cu DSLR-ul unui amic ieri la un gratar si n-am apucat sa ii zic sa mi le trimita si mie.
bartro
QUOTE (Merced @ Apr 12 2010, 09:39 AM) *
O sa pun. Le-am facut cu DSLR-ul unui amic ieri la un gratar si n-am apucat sa ii zic sa mi le trimita si mie.

A zis TiL ca m10 ala papa ulei? hm. Poate e statut masina sau are ulei prost. Paote sa fie de la semeringuri de supape. Daca nu bate motor mai merge mult si bine asa.
Daca nu merge cum trebuie in la turatie mari in orice caz nu e alergat biggrin.gif Cum au zis alti, probabil nu ajunge benzina, e de verificat si cum au facut transpant de motor. Poate e obturat ceva furtun de benzina, filtru infundat, pompa necorespunzatoare. O sa consuma putina benzina asa, ca sa gandesc pozitiv.
TiL
Presupun ca e "pe ulei pentru ca atunci cand am desfacut capacul de la ulei in mers, motor cald, sufla mult aer pe acolo. Nu parea sa fie fum, dar sufla... Turatia scadea, dar parca nu dadea sa moara, asa cum ar trebui sa faca, oricum, simula bine comportamentul biggrin.gif.

Uleiul era la jumatate intre minim si max, dar nu stim cand facuse schimbul.

Bataie, parca se auzea un tachet mai tare. Nu era cel mai silentios motor, dar nici nu am auzit M10 care nu bate pana acum. Am avut eu unul dar dupa cativa km de la reglaj a inceput sa faca iar scandal si l-am lasat asa biggrin.gif Cred ca doar cu pastile excentrice noi s-ar rezolva. Si nu sunt scumpe.

Pentru pierderea de putere trebuiesc verificate:
- regulatorul de presiune de pe rampa. Beleaua asta a avut-o LOW-ul mare.
- pompa benzina.

Ambele se verifica usor, i-am explicat lui Merced.

Ce mai avea mororul inestetic, ulei pe capacele de la distributie.
Si are mult de lucru sa spele cu biocarpet interiorul.
iorgos
A luat sfarsit vanatoarea noastra pentru epava 323i e21, a ajuns la remat http://stirileprotv.ro/stiri/economie/prog...ul-hotilor.html.

Pacat de masina. RIP E21
iorgos
QUOTE (iorgos @ Apr 17 2010, 08:00 AM) *
A luat sfarsit vanatoarea noastra pentru epava 323i e21, a ajuns la remathttp://stirileprotv.ro/stiri/economie/programul-rabla-are-un-succes-nebanuit-inclusiv-in-randul-hotilor.html.

Pacat de masina. RIP E21

bartro
sad.gif pacat
eugene12
E un bmw e21 galben la remat ul din militari,mai exact pe str Barsanesti.Se pot lua piese ieftine de pe el.Nu stiu ce motorizare are.
xox
laugh.gif cred ca de ala din filmul de mai sus zici?
iorgos
QUOTE (xox @ Apr 17 2010, 01:39 PM) *
laugh.gif cred ca de ala din filmul de mai sus zici?

Iti spun sigur ca el este.
xox
Si-a facut si o fapta buna de a impins o Dacie pe ultimul drum tongue.gif
TiL
Chiar era 323i? sad.gif
Incredibil ca a renuntat la asa masina pentru voucher...
praguri, spoiler, roti

Poate nu era in regula cu actele motorului.
iorgos
QUOTE (TiL @ Apr 17 2010, 05:49 PM) *
Chiar era 323i? sad.gif
Incredibil ca a renuntat la asa masina pentru voucher...
praguri, spoiler, roti

Poate nu era in regula cu actele motorului.

Era in regula cu toate, in afara de tabla, dar nu este serios omul. M-am inteles cu el pentru un pret pentru masina respectiva si sa dat lovit. Tipic pentru oamenii fara cuvant.
A cu tabla statea masina foarte prost.
TiL
wallbash.gif
haifisch
ma doare sufletul cand vad asa ceva pe cuvant...

si masina era perfect functionala dupa cum se si vede

de ce fac unii una ca asta chiar nu inteleg....eu unu personal ii dadeam un voucher sau contravaloarea lui pe masina aia numai sa nu o arunce...sa stea in curtea mea sau altcuiva

dar asta e....unii nu inteleg si habar nu au sa aprecieze
bartro
QUOTE (iorgos @ Apr 17 2010, 06:08 PM) *
A cu tabla statea masina foarte prost.

Se vede ca prag nu e ce trebuie in filmare.
Ciupanezu
E păcat īntr-adevăr, dar o astfel de maşină oricum spre REMAT se īndreaptă.

Serios vorbind, cine are bani şi timp şi pasiune pentru un BMW vechi doreşte o maşină īn stare cāt mai bună, iar aici nu mă refer la motor ci la tablă şi interior.

De ce să iei una ruptă dacă ai bani?
Mai bine iei una cu tablă bună, cu un interior īntreţinut.

E adevărat şi că multe maşini mişto ajung la REMAT, iar asta se īntāmplă din cauza ignoranţei oamenilor.
eugene12
Da,chiar ala e e 21,dar sa stiti ca pragurile si putin cat se vedea din podea erau terminate.Oricum sptamana asta merg sa iau cate ceva de pe el,injectia si ce o mai fi.
05aBi
Motorul de pe ea e un m20b20, prima data a avut un m20b23, blocul a fost spart si asa ca a fost inlocuit cu unul de 2.0, pe care a pus injectia k-jet, injectia k-jet a crapat, dupa care a pus injectie L-jetronic.

Deci e un b20 L-jet, care merge cam prost din ce am auzit ultima data.
Interiorul e cam tiganit, mai toate elementele fiind vopsite cu galben, sa fie in ton cu culoarea exterioara a masinii.

Oricum, un e21 mai ruginit ca asta n-am vazut in viata mea, si am vazut destule ...
bartro
QUOTE (05aBi @ Apr 18 2010, 10:36 AM) *
Oricum, un e21 mai ruginit ca asta n-am vazut in viata mea, si am vazut destule ...

Si totusi, luceste rolleyes.gif
In concluzia, masina a murit mult inainte sa fie predat la remat.
haifisch
da...asa e....masina cat a avut motorul de 2.3 si era vopsita arata f ok adik acum vreo 2 ani cred....

proprietarul a dus-o de vreo 2-3 ori la prisma la cursele de indemanare de la vremea aia.....
bartro
Un E12 528 rupt la 300 de euro:

http://bmw.anunturi-auto.4tuning.ro/anuntu...ie-9413238.html
Ciupanezu
E ucis.
bartro
QUOTE (Ciupanezu @ Apr 28 2010, 10:41 PM) *
E ucis.

Si apoi vandalizat.
iorgos
QUOTE (iorgos @ Aug 30 2009, 07:48 PM) *
Asta nu este o epava dar nu am stiut unde sa intru. Este vorba de un 535i. Este superb.

Sper din tot sufletul sa nu fie la epave. Nu merita asa ceva
TiL
Un concurent al lui bart, pe Iuliu Maniu, sta de ceva vreme acolo.

E32 730i cu GPL, culoarea cam ca a raposatului duke, sarita ici-colo. 2500E
alex230ro
QUOTE (bartro @ Apr 28 2010, 09:44 PM) *

@Til seamana un pic cu Jet-ul 528ul asta?!?!?
bartro
QUOTE (TiL @ May 19 2010, 11:40 AM) *
Un concurent al lui bart, pe Iuliu Maniu, sta de ceva vreme acolo.

E32 730i cu GPL, culoarea cam ca a raposatului duke, sarita ici-colo. 2500E

Scump! La mine e mai ieftin.
TiL
QUOTE (alex230ro @ May 19 2010, 12:22 PM) *
@Til seamana un pic cu Jet-ul 528ul asta?!?!?

Da, cred ca-i masina plecata de la forjel sad.gif Oricum, tembelul (cumparatorul, nu Forjel), la scurt timp dupa ce a luat masina de la gemeni a rupt motorul. Cum fugea masina aia... ca 323ul tau biggrin.gif
Disperatul ala a vrut sa-mi cumpere E28-ul dar era deja rezervat. Cu greu l-am convins ca E12-le e mai bun... chiar era mai bun.

QUOTE (bartro @ May 19 2010, 12:43 PM) *
Scump! La mine e mai ieftin.

laugh.gif
bartro
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showto...t&p=1307116

O fi masina lui merced?
TiL
mda, s-a prapadit sad.gif
tomado e28 owner
Pacat de masina aia. Macar daca ar fi lasat altcuiva sansa sa o ia, mai erau doritori...sad.gif RIP
bartro
Masina lui Merced

poza facut de liviu/ratb.
tomado e28 owner
Mda... sad.gif
Ciupanezu
Tristă poză...
haifisch
felicitari fostului proprietar pentru asta

a scos din circulatie o masina ca sa ii faca loc la alt tomberon de plasticc sa intre in circulatie

annoyed_h4h.gif
lucian
QUOTE (TiL @ May 30 2010, 10:53 PM) *
mda, s-a prapadit sad.gif

merced e baiatul cu care am stat la cafenea de vb.? nu intelg. a luat masina s-o taie, sau ce?
TiL
El e... parerea mea e ca a fost cam superficial, sa nu spun altfel. El chiar era sigur ca proprietarul sta dupa el mult si bine si nu revenea cu un telefon macar la o sapt-doua sa confirme ca inca e interesat(ce dom'le daca el cu pile nu reuseste sa dea masina pt vaucer, cum ar putea parlitul de vanzator sa o dea mai repede). Asa ca atunci cand a facut rost de voucher masina tocmai ajunsese in curtea rematului. wallbash.gif
05aBi
Sincer sa fiu, cam la asta ma cam asteptam sa se ajunga pentru ca in ultimul timp numai solutii din astea am vazut ...
PACAT de ceea ce s-a intamplat cu masina, din toate unitatile fabricate se mai poate scade o masina.
05aBi
http://www.youtube.com/watch?v=2DYlUnaTFsM...feature=channel
Niste dobitoci care merita sa fie scalpati.
tomado e28 owner
N-ai ce face... Sunt multi care distrug in tara asta, foarte putini care construiesc...
bartro
QUOTE (baieti din video)
IAR CU O ZI INAINTE A SARIT O BUCATA DE 3 CM DIN BLOCU MOTOR DUPA CARE A FUNCTIONAT IN 5 PISTOANE

Motorul cred ca era deja rupt cand au facut asta, si asa nu cred ca mai era cel original (injectie).
05aBi
Crezi ca bucata aia de 3 cm din bloc a sarit asa degeaba ? De la antigel ? tongue.gif
Si chiar daca era sa o fi luat asa, cu bucata aia lipsa din bloc, crezi ca inafara faptului ca stiu sa rupa o masina, stiu oare sa o mai si repare ?
bartro
QUOTE (05aBi @ Jun 17 2010, 12:04 PM) *
Crezi ca bucata aia de 3 cm din bloc a sarit asa degeaba ? De la antigel ? tongue.gif
Si chiar daca era sa o fi luat asa, cu bucata aia lipsa din bloc, crezi ca inafara faptului ca stiu sa rupa o masina, stiu oare sa o mai si repare ?

Cine stie. E pe iutiup undeva un film cu un 524td care face ceva de gen, dar motor era irecuperabil oricum. Apoi a montat frumos alt motor si gata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.