Help - Search - Members - Calendar
Full Version: E12 - 525, 1978
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
Pages: 1, 2, 3
Sportivu
Salutare tuturor. Iote pe ce-am pus mana, acu cateva zile.... Noroc mare, un singur proprietar in RO - neamt pe jumatate, 140.000 km reali, 2500 cmc, 110kW (154 Cp) etc etc etc.

Azi i-am pus niste jante RIAL, achizitionate de la Interceptor + anvelope noi wink.gif
In plan: -curatarea interiorului (care este impecabil, insa este prafuit rau de tot)
-o vopsea noua (cognac metal)
-amortizoare fata+spate de schimbat + placute de frana

Nu pot sa spun decat ca-s orgasmat in totalitate biggrin.gif
SILE
QUOTE (Sportivu @ Jun 15 2007, 02:48 AM) *
Salutare tuturor. Iote pe ce-am pus mana, acu cateva zile.... Noroc mare, un singur proprietar in RO - neamt pe jumatate, 140.000 km reali, 2500 cmc, 110kW (154 Cp) etc etc etc.

Azi i-am pus niste jante RIAL, achizitionate de la Interceptor + anvelope noi wink.gif
In plan: -curatarea interiorului (care este impecabil, insa este prafuit rau de tot)
-o vopsea noua (cognac metal)
-amortizoare fata+spate de schimbat + placute de frana
Nu pot sa spun decat ca-s orgasmat in totalitate biggrin.gif

sa ai bafta de ea. ca e frumusica foc si vad ca e si destul de intretinuta. laugh.gif
Azeea
sa o stapanesti sanatos! miercuri seara am stat special sa vad masina ca mi-a zis Interceptor ca vine cineva cu un e12. este de exceptie, o masina eleganta, de boieri.

se faceau altfel masinile atunci, in plus au rezistat si timpului BMW e30 Cabrio.gif
TiL
Super, asta-i masina cu sapte vieti daca ai grija de ea smile.gif
ionusunt
eu incep sa ma indragostesc de e12 din ce in cemai mult.iar asta e un exemplar de care nu ai cum sa zici ca e naspa....ingrijit si original,banuiesc ca merge ceas tongue.gif sa o stapanesti sanatos
georgem
Cate pistonase au etrierii de pe fata?
haifisch
super frumos.....rar mai vezi E12 in asemenea stare

ai grija de el....
Sportivu
A fost intretinuta masina, intr-adevar. O vopsea + mici bibileli are nevoie. Love it, sometimes so much that it scares the shit out of me tongue.gif
manole74
Frumoasa masina! S-o stapanesti sanatos! Daca ma gandesc mai bine, parca e mai frumos si decat E28 wub.gif
TiL
intr-un fel E12 e mai frumos decat E28... dar te obisnuiesti cu oricare biggrin.gif
De fapt, cand am cumparat primul E28 nu-mi placea fata lui "cocosata" in schimb spatele imi placea mai mult decat cel de la E12.
Sportivu
I-am pus ieri carbul original, Solex 4A1 cu 4 camere....si sunt niste tzevusti care nu stiu, care ce cum, unde.... vin (cred ca-s niste vacuumuri) Imi da in nas la 4000 si ceva de ture. Cu weberul dublu corp cu flansa care-l avea inainte mergea mai bine. Din cate stiu eu, la 155 de cai, motorul asta cu carbul original ar trebui sa fie racheta:(

Need help, ma depaseste carbul asta.

PS: Ma duc in seara asta la Interceptor, ca el e taticu` lor..sper s-o rezolvam, ca ma arde pe suflet, RAU
n3o
sa o stapanesti sanatos ...arata foarte bine !!
Sportivu
Merci. Mai e careva care are carburatie?biggrin.gif mai exact cineva cu SOLEX 4A1? unsure.gif
haifisch
pai rupe cu solexul.....

te rupe si la consum smile.gif .... dar fuge mai bine ca injectia
Sportivu
Hehe, are fise noi + bujii noi NGK. merge CEAS motorul. O singura problema mai am: nu deschide treapta a doua la carb....are momente cand merge si momente cand imi da in nas....oricum, si asa...merge grav de tot.
Sportivu
Poze proaspete cu baragladina si subsemnatu`
haifisch
daca deschide si al doilea rand de clapete ai pus-o de fericire laugh.gif
Sportivu
o injectie completa de 528 gasesc? de fapt...orice injectie de M30..... was kostet? cool.gif
enculescusorin
QUOTE (haifisch @ Jun 19 2007, 07:06 PM) *
pai rupe cu solexul.....

te rupe si la consum smile.gif .... dar fuge mai bine ca injectia

confirm...motoarele astea n-au limita la consum...da si fug... wub.gif
TiL
Gasesti injectie, dar esti sigur ca vrei? Carburatorul are farmecul lui aparte. Daca reusesti sa-l reglezi si sa te abtii sa n-o calci in oras, o sa fii foarte multumit de ea. Mai ales la drum intins, unde poti sa te bucuri de toata benzina pe care o inghite wink.gif

Bine ca i-ai facut aprinderea, ca urat se mai chinuia saracu'
INTERCEPTOR
trebuie sa o vopsesti neaparat
e pacat de ea
daca nu anu asta poate la anu.se face si carburatorul
da nu pot sa ti fac tot odata
Sportivu
Stiu sefule rolleyes.gif Oricum tre sa dau cu cinstea la tine cool.gif
Sportivu
Niste bare de E12 gasesc? cu disperare o bara de spate am nevoie unsure.gif
George77
Ita te pricepi si la carburatoare acum ,saracie,asta pt interceptor. tongue.gif Acum sa scriu si ceva folositor,Vezi ca intre clapetele,cele mari de sus ,exact pe mijloc trebuie sa ai o piesa din textolit care iti actioneaza jigloarele principale de pe camerele alea mari,daca jigloarele nu se deschid atunci cand clapetele se deschid amestecul devine f sarac si da in nas.Pot fi si alte multe cauze dar intai verifica lucrul asta.Este un carburator super ,mi-a placut la nebunie.Am avut pe masina mea si doua cu cate doua camere,super si alea ,se puneau pe modelele pana in 77 cred.
ionusunt
QUOTE (Sportivu @ Jun 27 2007, 12:24 AM) *
Niste bare de E12 gasesc? cu disperare o bara de spate am nevoie unsure.gif

vezi ca mad_520 isi schimba barile de e12 cu unele de e28.incearca sa vb cu el. smile.gif
INTERCEPTOR
bai canadian inghetat ai prins gray ??stiu si eu carburatorul ala.de fapt e singgurul care il stiu cat de cat.alea de pe cs te asteapta s ale reglezi s amearga si ele pe strasse/ in fine .an una de fata da nu arata prea bine aia de spate nu stiu ce s aintamplat cu ea:Pmad schimba barile vb cu el
Sportivu
am fost sa sa-i fac plinul si m-a troznit un idiot cu un Vito in spate coltul stang. Io n-am patit aproape nimic (decat a muscat nitel din cauciucul tampon de pe bara) in schimb ala cu vito...si-a facut praf bara din fata laugh.gif
Sportivu
Este posibil sa vand masina. Nu este graba, asa ca am sa astept cea mai buna oferta, avand in vedere ca are tabla bestiala, interior bestial si 100% original, 140.000 km reali, fise noi, buujii noi, cauciucuri noi, jante pe 15, carbul original SOLEX 4A1 cu 4 camere, etc etc etc... smile.gif
Masina numai o vopsea necesita pentru pretentiosi si, evident bibileala dupa gustul fiecaruia. Puteti sa-l intrebati pe INTERCEPTOR, ca a vazut masina si cu gura lui a zis ca e FFF misto.

Sooo, astept oferte. eventual si schimburi (eventual E21 in stare buna, E28, E30 CU ACTE IN REGULA, vreun Opel Manta B, C in stare buna, sau orice idee de alta masina care sa fie interesanta pt mine)

Astept oferte.

PS: Cred ca nu mai trebuie sa aduc aminte ca sunt proprietarul masinii, toate actele sunt in regula, are asigurare, ITP pana in septembrie 2008, seriile curate, niciodata umblat la ele. Doar a fost masina de om in varsta, culmea si neamt smile.gif))) "Vogel Martin cool.gif
xox
La cum arata masina, anul viitor ai putea s-o inscrii la retromobil, si esti scutit si de taxe. Esti sigur ca vrei s-o dai? Adica... e o bucatica de istorie.
bartro
QUOTE (xox @ Jun 30 2007, 08:04 PM) *
La cum arata masina, anul viitor ai putea s-o inscrii la retromobil, si esti scutit si de taxe. Esti sigur ca vrei s-o dai? Adica... e o bucatica de istorie.

Nu merge la Retromibil E12, trebuie sa fie iesit din fabricatie cel putin 30 de ani. E12 a fost fabricat pana in Aprile 1985 in Africa de Sud. Deci mai e pana 2015..
xox
Asa-i, stiam de 30 ani, n-am fost atent. Sorry.
bartro
QUOTE (xox @ Jun 30 2007, 09:13 PM) *
Asa-i, stiam de 30 ani, n-am fost atent. Sorry.

Asa ar fi si mai normal. In occident parca se considere o masina de epoca cand are 25 de ani. Dar aici sunt cam multe Dacie care ar fi de epoca atunci. Poate asta e motiv.
Sportivu
Nu se mai vinde, cel putin nu pentru moment. Am de gand sa investesc niste bani seriosi in masina. smile.gif An strans ceva repere originale, piese slava cerului se gasesc fara probleme (ma refer la consumabile).

Care din voi se pricepe la monstrupozitatea asta de carb solex? nu de reglat...ci la vacumuri, ca tot nu le dau de cap. Need help sad.gif
Sportivu
Ce parere aveti de spoilerele si pragurile astea? lasand la o parte ca jantele nu se pupa deloc....
Sportivu
QUOTE (bartro @ Jun 30 2007, 10:26 PM) *
Asa ar fi si mai normal. In occident parca se considere o masina de epoca cand are 25 de ani. Dar aici sunt cam multe Dacie care ar fi de epoca atunci. Poate asta e motiv.

Da. Asa este. Noi romanii ne-am obisnuit ca....30 de ani sa fie o nimica toata in a tine o masina, pe cand in occident....deja 5 ani sunt arhi-super multi. In 5 ani masina deja este considerata sub orice critica. biggrin.gif Era o chestie normala, pana in revolutie si imediat dupa la noi. De aici si mentalitatea celor din RCR (banuiesc)

Oricum, RCR Romania este o mafie de interese personale, asta am constatat-o pe pielea mea. Dar deh, ei s-au suit primii pe val, ei il controleaza...pana apar altii, si tot asa mai departe.... vio (33).gif
ionusunt
marfa rau kitul ala de m535 ,dar si cu bari crom imi place cum arata...e masina clasica ce naiba ! tongue.gif si modelul ala de capace cromate pline pe jante de tabla arata ffffff bine ! smile.gif
LE : si jantele alea imi place cum se pupa cu kitul biggrin.gif doar sunt CLASICE tongue.gif
oricum la masina asta clasic is the way to go ....pana la capat biggrin.gif
Sportivu
M-ar tenta in cazul in care nu gasesc bare originale in stare buna, sa pun niste bare de E28.....sau in cel mai rau caz, sa fac niste "copii" dupa kitul asta de m535....
ionusunt
kitu asta ar merge de copiat daca ai de unde sa iei unu orig sa iti iasa bine.e un e12 528i pe eminescu care are kitu asta ,si ar arata de nota 10 daca ar vopsi-o tongue.gif
Sportivu
Alta chestie: din curiozitate, am gasit faruri cu angel eyes de E30. se potrivesc la E12? oare au acelasi diametru grupurile optice individuale cu cele de la E30?
A mai incercat cineva chestia asta?

LE: farurile de E34, elementele de far, au acelasi diametru ca cele de E30?
ionusunt
nu cred ca merg faruri de e30 la e12...sunt prea mici
io'sŪ
QUOTE (ionusunt @ Jul 1 2007, 09:36 PM) *
nu cred ca merg faruri de e30 la e12...sunt prea mici

ai sa razi dar faruri de e30 (sau faruri la la e30) au fost puse pe ft multe masini, inclusiv e23/e28 are pt faza lunga faruri la fel ca la e30 (suportul de prindere difera de la caroserie la caroserie), sa nu-ti mai spun ca in ultimi ani de fabricatie (88-89) au fost puse si pe e24 (seria 6) chiar cele cu smiley
Sportivu
Pai in cazul asta , s-ar putea sa am o sansa sa se potriveasca si la mine:D
Mihai_AMD
so stapanesti sanatos bos,foarte misto masina si intretinuta.am si eu 3 E12:unul in reparatie capitala si 2 de piese.sa ai grija de ea si vezi sa ai mereu o lopata in portbagaj k pe masura ce trec anii masina asta o sa ingroape tot mai multe marci ex-bmw laugh.gif
INTERCEPTOR
eu am un far de lunga de urs pe aia alba dn 71.deci sa pastrat aceasi dimensiune numai ca difera putin la sistemul d eprindere.nimic complicat.merge si pe interceptor e acelasi far:PP
ionusunt
tare frate nu am stiut smile.gif cool.gif
Sportivu
Nush fratilor, cert e ca pe zi ce trece o iubesc si mai mult. smile.gif Pun un ban deoparte si in primavara ma ocup serios de ea, ca acu am prea multe cheltuieli. (deh, asta e masina de plimbare, mai e si masina de zi cu zi, care cere...din cand in cand....)
Sportivu
QUOTE (db85amd @ Jul 5 2007, 09:29 AM) *
so stapanesti sanatos bos,foarte misto masina si intretinuta.am si eu 3 E12:unul in reparatie capitala si 2 de piese.sa ai grija de ea si vezi sa ai mereu o lopata in portbagaj k pe masura ce trec anii masina asta o sa ingroape tot mai multe marci ex-bmw laugh.gif

Pai.....vreau sa cumpar si eu niste piese. Ia zi, cum facem sa ne intalnim? sa iti fac o vizita in locatia masinilor de piese biggrin.gif
Sportivu
Un vopsitor bun stie careva? sad.gif am nevoie cam prin august....atunci vreau sa o bag la vopsit..

Si inca ceva, cu carburatorul ala, i-ampus toate vacuumurile, dupa o schema de pe net....dar tot nu merge...e ceva in neregula, ma cam depaseste....o iau razna...
Sportivu
Pozne proaspete cu titiu`:

LE: cer scuze pt calitatea unora din ele, insa se facuse seara si-am lucrat cu Manual biggrin.gif si....lipsa trepiedului...sau a unei baze solide isi spune cuvantul smile.gif
haifisch
chiar nu i-ar strica niste oglinzi de plastic de e12 sau e28 smile.gif

toba aia.....macar un ornament frumos sau de ce nu o toba de 528\535 cu 2 iesiri smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.