QUOTE (INTERCEPTOR @ Apr 21 2011, 09:35 PM)

ma f** in ea de tara vand tot plec si incep totul de la zero
oriunde ar fi
Florin, probabil nu e treaba mea, dar permite-mi sa imi dau si eu cu parerea.
In primul rand, tara aceasta este asa cum este din cauza noastra, a romanilor. Nimeni altcineva nu este de vina.
Tot ceea ce vezi in jur: clasa politica in general, liderii ( atat la nivel de stat, cat si local), comportamentul acestora, legile aberante (inclusiv cea privind impozitarea masinilor avand drept singur criteriu capacitatea cilindrica), mizeria de pe strada, vocabularul curent cu injuraturile sale, lenea, lipsa de pregatire, incompetenta, neprofesionalismul, spaga larg raspandita, si tot asa mai departe - ei bine, toate acestea sunt consecinta felului nostru de a fi, al natiei.
Daca aveam un alt caracter, o alta atitudine mai responsabila fata de viata, societate si noi insine, probabil Romania ar fi putut sa fie Germania, tinand cont de geografie si resurse. Dar nu este.
Grav e ca fiecare dintre noi este de vina, fiecare dintre noi este mai mult sau mai putin "stricat" de sistem, si influenteaza in rau sistemul, la randul sau. Si eu sunt de vina. Si tu esti de vina.
Este foarte pozitiv faptul ca refuzi sa fii o victima a sistemului si ca te gandesti sa rezolvi cumva lucrurile.
Retine insa ca a pleca in alta tara inseamna a te integra intr-un loc in care lucrurile merg mai bine decat aici numai pentru ca oamenii de acolo sunt altfel. Germania merge bine pentru ca (majoritar) este locuita de nemti.
Deci o sa reusesti in alta tara numai daca esti convins personal ca poti sa te transformi si sa ajungi ca oamenii de acolo. Daca nu te transformi, poti esua mai grav. Astfel de schimbari nu sunt usoare, trebuie sa fii sigur ca vrei si mai ales ca poti.
In aceasta chestiune fiecare se cunoaste pe sine insusi, nimeni altcineva nu poate judeca in locul sau.
Nu uita ca timpul lucreaza impotriva ta. Si lucreaza repede. Nu stiu exact ce vartsa ai, dar de indata ce treci de 30 de ani capabilitatile de adaptare se reduc pe zi ce trece. Principalul vinovat este creierul. Cu alte cuvinte, incearca pana in cca. 35 ani sa iti stabilesti un drum clar si oarecum sigur in viata. Dupa aceea, e posibil sa nu mai reusesti sa te schimbi, chiar daca ai vrea.
Inainte de a pleca din tara gandeste-te ca si aici sunt oameni care se descurca OK. Vezi daca nu cumva poti si tu sa iti imbunatatesti viitorul, aplicand schimbari simple si eficiente in viata ta.
Stiu, toate cele de mai sus sunt generalitati si par bla-bla-uri. Poate chiar sunt prostii. Important este sa te analizezi cu mare atentie pe tine, apoi drumul pe care vrei sa mergi - si numai dupa aceea sa iei o decizie.