Eu stiu din experienta ce nu trebuie sa faci.
1). cei care au asc/t sau dsc nu mergeti niciodata cu ele dezactivate !!! cel putin nu cand vreti sa ajungeti undeva.
2). daca incepe sa se rasuceasca nu trageti tare de volan si nu va infigeti in frana.
3) nu intrati in panica.
cel mai bine e sa rasuciti usor de volan. cat mai fin. greu in situatii delicate dar ...
Eu urcam in panta, in curba sosea cu ceva denivelari si uda cu 2 ani in urma. Acceleram ( stupid me ). a inceput sa se rasuceasca de spate - ma duceam spre stanga ... am tras prea tare de volan si am intrat pe contrasens. din fata fatalitate ... venea alta masina. Am reusit sa-o ocolesc prin stanga ( bine ca erau 2 benzi pe sens) pe unde nu venea nimic. In acel moment daca nu mai devreme cred ca m-am infipt si in frana si am tras puternic dreapta de volan pentru ca deja vedeam cum ma apropii periculos de trotuar. Cred ca am intors volanul complet dreapta in disperarea de a nu ajunge pe trotuar dar degeaba. cu ABS-ul intrat masina nu a incetinit aproape de loc. In ultimul moment am observat ca pe trotuar este si un stalp ( d-ala serios din cele mai groase) stalp in care m-am infipt cu toate cele 1,5 tone. Toate aceste se intamplau la o viteza initiala de pana in 70 km la ora ... cred ... nu stiu oriucm .. n-a franat aproape de loc - fucking ABS. Masina distrusa rau ... rau ... toata partea din fata era varza. Lonjeroanele se mulasera dupa stalp. ( tin sa precizez ca stalpul era centrat pe stema). Inauntru in schimb a fost ... singurul cuvant care imi vine in minte este "comod". Din fericire pe trotuar nu era nimeni. Stalpul a avut cateva zgarieturi minore. bine ca nu l-am dat jos ... era bun de plata.
A fost o masina frumoasa.

Oricum ... morala ? nu trageti tare de volan si nu va infigeti in frana. Cred ca daca nu ash fii franat in ultima portiune si nu as fii incercat prea tare sa duc masina spre dreapta ash fii reusit sa evit stalpul.