Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tradator de sezon
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Alte marci
Pages: 1, 2, 3
alex230ro
iti fac o oferta pentru distributie intinzator si pompa? smile.gif)
io'sŪ
eu stiu ca, cureaua de distributie se schimba daca umbli la ea. indiferent daca a fost recent schimbata
Halogen
QUOTE (alex230ro @ Nov 5 2014, 09:04 AM) *
iti fac o oferta pentru distributie intinzator si pompa? smile.gif)

ia baga ca la alpadrino are pompa de apa doar OEM nissan 1100 RON smile.gif))) iar distributie kit are quiten hazel ala ...vezi ca trebuie si garnitura la pompa de apa.. smile.gif
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Nov 5 2014, 05:50 PM) *
eu stiu ca, cureaua de distributie se schimba daca umbli la ea. indiferent daca a fost recent schimbata

asa stiu si eu schimbi cureaua de distributie schimbi si pompa de apa e logica treaba ...
alex230ro
kit distributie Dayco 132 lei asta ar fi cel mai ieftin(curea + rola intinzatoare) pompa apa Magneti Marelli le fel 132lei nu gasesc deloc garnitura pe stoc ,ar mai fi si aia vreo 8 lei.astea sunt cele mai mici preturi care ti le pot da smile.gif
edit:ummm nu stiu cat dureaza sa ajunga ,la toate ma pune sa sun ca sa aflu perioada de livrare , banuiesc ca 7 zile?
Halogen
QUOTE (alex230ro @ Nov 5 2014, 09:00 PM) *
kit distributie Dayco 132 lei asta ar fi cel mai ieftin(curea + rola intinzatoare) pompa apa Magneti Marelli le fel 132lei nu gasesc deloc garnitura pe stoc ,ar mai fi si aia vreo 8 lei.astea sunt cele mai mici preturi care ti le pot da smile.gif
edit:ummm nu stiu cat dureaza sa ajunga ,la toate ma pune sa sun ca sa aflu perioada de livrare , banuiesc ca 7 zile?

momentan suspen treaba un pic tre sa fac niste calcule si sa vad daca o fac acum sa luna viitoare....smile.gif Multumesc de oferta si mersi de preturi daca e te contactez.
io'sŪ
eu zic sa te gfrabesti, poate te prinde zapada "descoperit" dry.gif
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Nov 6 2014, 11:57 PM) *
eu zic sa te gfrabesti, poate te prinde zapada "descoperit" dry.gif

Nu nu, mereu sunt protejat laugh.gif vedem poate weekendu asta o fac sau weekendu viitor. Oricum si eu sunt constient ca e posibil sa vina o rafala de zapada si ma uit ca prostu la ea ma si imbolnavesc de nervi pe urma laugh.gif
Halogen
103546 Mile inlocuit:
- curea distributie
- rola intinzatoare distributie
- pompa de apa
- termostat
- curea alternator
- curea pompa de servo
- curea ac
- completat antigel

Total mult...1 luna am muncit pt 1 fier laugh.gif cea mai buna afacere..
Rola intinzatoare era pe punctul de a se gripa(de aicea si sunetu de diesel la cald , posibil si de la pompa de apa) , pompa de apa curgea pe la dopul tehnologic si se invartea greoi, termostatul era de cand era masina , garnitura de la pompa de apa muci,multa depunere in zona distributiei,pamant mizerie 3h numa curatarea zonei. In final operatia a decurs bine motoru merge mai bine imi lasa impresia ca e mai degajat asa,mai relaxat , trebuie sa mai schimb niste chesti care efectiv nu mai am de unde luna aceasta. Important este ca merge din nou biggrin.gif
io'sŪ
gata, poa' sa ninga ! tongue.gif
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Nov 9 2014, 06:09 PM) *

Sa vezi ce o sa rad eu ca iarna asta asta nu o sa vad un fulg laugh.gif laugh.gif deci o sa fie maxim !
bartro
QUOTE (io'sŪ @ Nov 9 2014, 06:09 PM) *

Nu, nu smile.gif
io'sŪ
BADA BADA biggrin.gif tongue.gif

CITAT(Halogen @ Nov 9 2014, 06:37 PM) *
Sa vezi ce o sa rad eu ca iarna asta asta nu o sa vad un fulg laugh.gif laugh.gif deci o sa fie maxim !

de ce, pleci in tarile calde? laugh.gif
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Nov 10 2014, 05:25 PM) *
BADA BADA biggrin.gif tongue.gif

QUOTE (Halogen @ Nov 9 2014, 06:37 PM) *

de ce, pleci in tarile calde? laugh.gif

eh plec pe dracu ,dar presimt ca o sa fie o iarna daia fara ninsoare , un craciun ca vara un revelion ca toamna plm nimic nou....un paste cu zapada laugh.gif chesti de genu intelegi ?smile.gif Si eu ma rog sa ninga grav sa-mi scot investitia sa-mi zic ba ce bine am facut ca am luat`o laugh.gif laugh.gif
io'sŪ
o sa ninga stai linistit wink.gif
nu ai observat ca de cativa ani ninsorile nu ne mai ocolesc, vin ele mai tz dar cand vin paralizeaza orasul timp de o saptaman
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Nov 11 2014, 11:06 PM) *
o sa ninga stai linistit wink.gif
nu ai observat ca de cativa ani ninsorile nu ne mai ocolesc, vin ele mai tz dar cand vin paralizeaza orasul timp de o saptaman

Sa dea domnu sa ninga , sa ma simt si eu bine pe sosele laugh.gif
Halogen
O drumetie pana la socrii si tot o data primul mers cu masina inafara orasului concluzie la dus dezastru consum mare din cauza ca motorul nu e reglat cum trebuie , bujiile nu sunt cele care trebuie si avansul este in plop (cei drept de nervi care mi i-a facut i-am curatat evacuarea si i-am tinut pistoanele sus). La intors a mers foarte bine curata a avut efect, te poti baza pe ea in depasirii nu te rogi de ea motoru este de astfel natura incat se simte foarte bine in turatii mari si nu e genul de motor sa-l menajezi. Aproape de casa intr-o zona foarte libera si pustie si fara radar mai de loc am gasit sa ma joc cu un vw passat semafor nu stiu ce motorizare avea sigur era benzinar si ma tineam dupa el chiar insistent pana a inceput omu sa croseteze printre masini si am zis ca dejea devine riscant si sa nu o fac de oaie m-am cumintit. Per total masina e placuta la condusul in afara cel mai mare dezavantaj il are vitezometru care este in mile si care are momente cand ramane in urma sau blocat (problema specifica modelului terrano 1 ) si sunt nevoit sa merg dupa GPS...care e riscant ca radarul din mcv nu cred ca citeste viteza ca si cel de pe gps si m-a poate agata.
alex230ro
ai trecut-o pe numele tau? ca e cam mare motorul.
ha ma uit acum la urs tot sun am la numar tongue.gif
Halogen
QUOTE (alex230ro @ Nov 30 2014, 09:54 AM) *
ai trecut-o pe numele tau? ca e cam mare motorul.
ha ma uit acum la urs tot sun am la numar tongue.gif

Inca nu am trecut`o pe numele trebuie bani de taxa... poate la anul ii platesc taxa vom vedea. Am act la notar valabil 1 an de zile intre mine si propietar.
alex230ro
a ok,daca iti vine idee sa o dai pe bani putini la anul poate ma bag smile.gif))
Halogen
QUOTE (alex230ro @ Nov 30 2014, 11:37 AM) *
a ok,daca iti vine idee sa o dai pe bani putini la anul poate ma bag smile.gif))

Sincer nici o data nu am vandut o masina cu mai putin de cat am cumparat`o laugh.gif si nici nu o sa o vand vreo data. Daca e sa o vand te anunt biggrin.gif
io'sŪ
asta pt ca mereu ai cumparat-o sub pretul pietei si nu ai tinut-o mult timp laugh.gif
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Dec 3 2014, 05:00 PM) *
asta pt ca mereu ai cumparat-o sub pretul pietei si nu ai tinut-o mult timp laugh.gif

laugh.gif gresit , asta pentru ca am stiut sa negociez si sa vorbesc frumos, pretul ei initial a fost destul de maricel sa zicem oricum nu o voi vinde biggrin.gif
TiL
nu l-ai contrazis cu nimic pe io's tongue.gif
io'sŪ
pai da biggrin.gif
oricum masinile in romania sunt mereu sub pretul pietei laugh.gif
cazane care majoritatea dintre ele nu ar trebui sa aibe ITP si sa-si duca veacul la remat trag in jos pretul masinilor bune din cauza ca romanul nu are bani si cumpara ce-si permite chiar daca nu poate intretine.
nu fac aluzie la nimeni, vb la modul general, concluzia e trasa de mine la ce masini am cautat sa cumpar/am vandut, la ce vad pe strada si prin service-urile pe unde intru etc.
Halogen
QUOTE (io'sŪ @ Dec 4 2014, 11:25 PM) *
pai da biggrin.gif
oricum masinile in romania sunt mereu sub pretul pietei laugh.gif
cazane care majoritatea dintre ele nu ar trebui sa aibe ITP si sa-si duca veacul la remat trag in jos pretul masinilor bune din cauza ca romanul nu are bani si cumpara ce-si permite chiar daca nu poate intretine.
nu fac aluzie la nimeni, vb la modul general, concluzia e trasa de mine la ce masini am cautat sa cumpar/am vandut, la ce vad pe strada si prin service-urile pe unde intru etc.

Am vazut masini din 2004 care in viraje le caraie planetarele....am vazut masini pe care se cer niste sume astronomice si defapt ele nu fac atat...prin service'uri nu intru nici o data ! nu am incredere in oameni de acolo mai bine fac eu si stric eu cu mana mea sau apelez la cunostiinte unde chiar nu ma pricep,
decat sa ma duc acolo si sa ma trezesc ca o duc pe roti si plec cu ea pe platforma sau mai rau nu o mai misc de acolo.....si orice rabla cumpar nu`mi bat joc de ea abuzuri , intretinere chiar daca o vand dupa sau o pastrez.

On topic posibil ca mosul cu barbita alba si costum rosu ,sa vina anu asta pe la terrano cu o suspensie wub.gif capabila dar posibil sa ajunga cu intarziere trafic mare drum lung...
Halogen
Nu am mai scris de mult pe aicea sad.gif ca nu am mai facut nimic pe la masina decat benzina si drumuri...
- Am achizitionat un bullbar care o sa-l montez dupa ce`l vopsesc si gasesc suruburi cu cap turbant mai lungi decat cele originale.
- Azi i-am schimbat stopul spate stanga ca era alb , spart , lipit si vai mama lui cu unu din dezmembrari
- Am incaltat`o cu BFG MudTerrain 31x10.5x15 in stare foarte buna (ca noi)
Plusuri:
- Aderenta mai buna fara de gume de strada sau cum am avut inainte pe spate cu santuri
- S-a mai inaltat masina un pic
- Unde de multe ori ieseam din parcare cu 4x4H din cauza sleaurilor si a gheatei acum pot merge cu 2H linistit ca se infig bine

Minusuri:
- Grele rau
- Si un pic zgomotoase
- La un mers de melc asa simti crampoanele cand intra in contact cu solul.

Per total o investitie buna meritata.
xox
QUOTE (Halogen @ Jan 17 2015, 05:05 PM) *
suruburi cu cap turbant

Cap "turbant" esti tu, alea-s cu cap tOrbant laugh.gif

In alta ordine de idei, misto gumele. Si da, sta mai bine masina cu ea, da' n-ai sa le uzezi mai rau in oras?
Halogen
QUOTE (xox @ Jan 17 2015, 09:45 PM) *
QUOTE (Halogen @ Jan 17 2015, 05:05 PM) *
suruburi cu cap turbant

Cap "turbant" esti tu, alea-s cu cap tOrbant laugh.gif

In alta ordine de idei, misto gumele. Si da, sta mai bine masina cu ea, da' n-ai sa le uzezi mai rau in oras?

Eu asa le zic la alea cap turbant laugh.gif probabil vara da , dar acum nu biggrin.gif nu sunt asa de moi. Sa vezi surpriza ce`mi fac saptamana viitoare fnd (7).gif

ps: Culmea ironiei in cartea masini am trecuta dimensiunea asta si nimic altceva. 31x10.5x15 si pe masina erau 28sau 29 adica mai mici fata de ce trebuia sa fie laugh.gif culmea nu?
Halogen
Surpriza mult asteptata si o componenta importantă este kitu de suspensie foamcell :x de unde vom obține un lift de 4-5 cm vor mai urma smile.gif bunătăți pt rabla:)
Halogen
Am uitat sa zic....tristetea cea mare este ca dupa montarea rotilor pe 31 consum a cresut foarte mult scade acu vazand cu ochi zici ca am furtun de benzina spart laugh.gif nu degeaba avea gume de strada sad (5).gif
Halogen
Piese vitale la mașina + 5L de ulei gl-5 80w90 pt diferențialul fata smile.gif
Halogen
103939 Mile Inlocuit
- Capac de delcou
- Rotor distribuitor

Bujiile nu le-am putut inlocuii deoarece am constatat ca nu am prelungitor lung in trusa de scule si nu pot ajunge la 3 bujii sad.gif
Halogen
103954 Mile am schimbat:

- Amortizoare fata Ironman Foamcell x2
- Amortizoare spate Ironman Foamcell x2
- Arcurile spate Ironamn +250 KG load x2
- 6 Buji NGK BKR6EY (3696 conform codului oem)
- 1,5L ulei 80W90 API GL-5 pentru diferentialul fata!

Halogen
Si cam asa arata acum din cauza ca nu am schimbat barile de torsiune si nu le-am reglat. Fiind dereglate si obosite masina e picata de bot (majoritatea sunt asa dupa ceva ani buni) zici ca e de carat cartofi , varza sad (5).gif
bartro
Si cum merge cu toate astea noi?
Marca e ceva cunoscut in domeniu? Eu nu mai am auzit de asta, neavand masina de teren.
Si bara de torsiune cum poate influenta inaltimea?
Halogen
QUOTE (bartro @ Feb 1 2015, 12:06 PM) *
Si cum merge cu toate astea noi?
Marca e ceva cunoscut in domeniu? Eu nu mai am auzit de asta, neavand masina de teren.
Si bara de torsiune cum poate influenta inaltimea?

Este un pic moale in momentu de fata dar in timp se va mai intarii un pic. Suspensiile sunt moi pe coborare si tari pe revenire astfel abosrb socurile luate din deformarile terenului . Cele mai bune marci de suspensii in 4x4 sunt Old Man Emu ( OME fabricatie Australia nr 1 mondial) si Ironman (fabricatie tot australia care produce pentru absolut toate modele de masini fie vechi fie noi) doar ca la OME nu mai gasesti piese pentru masini vechi iar daca gasesti, gasesti prin nu stiu ce stat in SUA si asta doar 1 parte si dureaza juma de an sa vina si nu se merita.

Pentru a vedea si intelege principiul functionarii bari de torsiune la o masina te invit sa vezi acest video (un video face cat 1000 de cuvinte)

https://www.youtube.com/watch?v=WlCtlNsereA
bartro
De Emu am mai auzit, intradevar.
A, da torsiune, eu eram setat pe antiruliu si nu intelegeam.
Deci masina asta are un mix de arcu si bari de torsiune?
VW broscuta sta doar pe torsiuni de exemplu.
Halogen
QUOTE (bartro @ Feb 1 2015, 08:16 PM) *
De Emu am mai auzit, intradevar.
A, da torsiune, eu eram setat pe antiruliu si nu intelegeam.
Deci masina asta are un mix de arcu si bari de torsiune?
VW broscuta sta doar pe torsiuni de exemplu.

Da suspensia fata este alcatuita din Amortizor - bara de torsiune(brat superior si brat inferior avand 2 pivoti) iar suspensia spate este o punte rigida cu amortizoare si arcuri de tipul Multi Link suspension
xox
Invat ceva nou in fiecare zi smile.gif Si eu ma gandeam tot la antiruliu, dar sincer am prins doar pe jumatate principiul de functionare sad.gif
io'sŪ
se vede ca n-ati avut oltcit. pe acolo mai gaseati asa ceva tongue.gif
si eu la nissan am pe fata bara de torsiune dar spatele e pe arcuri lamelare
bartro
Mai sunt.. Stiam de broscuta, acolo se regleaza relativ usor inaltime fata si spate.
Mai e si Peugeot 205 care avea bara torsiune pe spate, arcui in fata praca. Vad ca dau exemple cu masini mici, si ma surprinde ca acest sistem e folosit si la masini de teren. Nu as fi asociat bara de torsiune cu o suspensie cu cursa lunga, pentru ca nu cunosc domeniu.
Care sunt avantajele bara de torsiune la masiniile astea?
Halogen
QUOTE (bartro @ Feb 2 2015, 10:10 PM) *
Mai sunt.. Stiam de broscuta, acolo se regleaza relativ usor inaltime fata si spate.
Mai e si Peugeot 205 care avea bara torsiune pe spate, arcui in fata praca. Vad ca dau exemple cu masini mici, si ma surprinde ca acest sistem e folosit si la masini de teren. Nu as fi asociat bara de torsiune cu o suspensie cu cursa lunga, pentru ca nu cunosc domeniu.
Care sunt avantajele bara de torsiune la masiniile astea?

The main advantages of a torsion bar suspension are durability, easy adjustability of ride height, and small profile along the width of the vehicle. It takes up less of the vehicle's interior volume than coil springs. A disadvantage is that torsion bars, unlike coil springs, usually cannot provide a progressive spring rate. In most torsion bar systems, ride height (and therefore many handling features) may be changed by simply adjusting bolts that connect the torsion bars to the steering knuckles. In most cars with this type of suspension, swapping torsion bars for a different spring rate is usually an easy task. Cam asta ar fi avantajul si dezavantajul smile.gif
xox
Si 405-ul meu avea tot bare de torsiune pe spate, ala de folosea suspesia hidraulica de la citroen dry.gif A, si un vecin cu renault are si el. Se pare ca sunt mai comune decat mi-am imaginat.

Si da, ala e dezavantajul. Cu amortizoarele descarcate la 405 bara de torsiune oferea ZERO comfort. Pe arcuri, cu amortizoare praf inca mai mergi cat de cat ok.
Halogen
Dupa o vizita la baieti masina s-a pricopsit cu un diferential spate ARB cu blocare pneumatica. Mecanismul contine un compresor mic (pe genul celor de umflat roti ) montat in compartimentul motor, si un diferential spate care face ca rotile spate sa se invarta amandoua cu aceasi numar de rotatii , eliminand problemele diferentialului uzat autoblocant. Barile de torsiune in momentu de fate sunt atat de gripate suruburile incat trebuiesc taiate....si prin urmare am comandat toate surubelele , protectiile de praf si tot ce tine de montaju lor si reglarea lor. Piesele vor veni saptamana viitoare ghinion toate OEM Nissan. Dupa sosirea lor se vor monta si barile de torsiune si se va putea face si reglaju lor corespunzator.
Halogen
Am uitat sa adaug si poza cu un mic upgrade la motor si anume un racitor de carburant. Care necesita o mica cosmetizare la prindere..
xox
N-am zice, doar WOW snf (30).gif Esti bun de trimis pe coclauri tongue.gif
Halogen
Si o poza de sezon cu jucaria din dotare. laugh.gif ms xox dar mai sunt multe de pus pe masina dar ce urmeaza sunt accesibile la pret blink.gif
Halogen
Asa de duminica , am bibilit`o un pic prin interior de plictiseala in casa rolleyes.gif
xox
Nu mai pune poze cu ea, ca-mi vand bmw-ul doar ca sa cumpar tractorul ala tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.