Help - Search - Members - Calendar
Full Version: JANTE BBS
BMWZone > BMW TUNING > Suspensie, roti, frane, caroserie
Pages: 1, 2, 3
ionusunt
orice informatii sunt binevenite

toate modelele de bbs (inclusiv cele de curse +raritati+toate modelele de rs ce cod au si ce inseamna ca dimensiune pt ce masini sunt concepute etc .. )
de exemplu :
BBS RS Part #'s and cars they came from

Part Number Width x Diameter Offset Lug Pattern Lug Number Centerbore Make Model
RS068 7 x 15 0.0 98.00 4 58.5 Maserati Biturbo VA
RS069 8 x 15 12.0 98.00 4 58.5 Maserati Biturbo HA
RS172 7 x 15 38.0 98.00 4 58.1 Lancia Delta 4WD
RS202 7 x 15 25.0 98.00 4 58.1 Lancia Delta Integrale
RS229 7 x 16 24.0 98.00 4 58.1 Fiat,Lancia
RS230 7 1/2 x 16 18.0 98.00 4 58.1 Fiat,Lancia
RS249 7 x 15 30.0 98.00 5 58.1 Alfa 164
RS001 7 x 15 25.0 100.00 4 57.0 BMW,VW 3/1,3/R,Golf II
RS002 8 x 15 12.0 100.00 4 57.0 BMW 3/1
RS003 7 x 16 25.0 100.00 4 57.0 BMW,VW 3/1,3/R,Golf II
RS004 8 x 16 12.0 100.00 4 57.0 BMW 3/1

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3648190

cum sa inlocuiesti buzele la jantele in 3 bucati (stiu ca am mai pus linkul dar ii sta bine aici )

http://www.the-polisher.com/id6.html
Mikey
Great thread! rolleyes.gif

app,stie cineva unde se poate croma auriu ? (cred ca e baie electrostatica de bronz)

de asemenea cred ca ar fi ok sa zica aici cine are buze pt jante,suruburi,etc.daca se intampla.
ionusunt
QUOTE (Mikey @ Jan 7 2009, 05:05 AM) *
Great thread! rolleyes.gif

app,stie cineva unde se poate croma auriu ? (cred ca e baie electrostatica de bronz)

de asemenea cred ca ar fi ok sa zica aici cine are buze pt jante,suruburi,etc.daca se intampla.

e un atelier pe undeva pe agricultori .cauta pe retromobil si vei gasi adresa.cromeaza curpeaza (adica cromare cu auriu ) si fac tot felul de trebri dinastea pt masini clasice (oldtimers)
eu o sa ii vizitez sa imi cromez surubelele de la jante si hexagonul din centru (bbs rm )
o sa pun poze
pana un a alta stie cineva care este codul de culoare pt auriul de BBS ? eu am gasit asa ceva pe net.daca nu dau de cod oi putea sa iau mai multe spray uri d-astea de la wurth si sa le vopseasca un vopsitor (ma gandesc la a turna continutul in pistol)
Wurth German Alloy Wheel Paint
http://www.hrpworld.com/index.cfm?form_pro...;action=product
ionusunt
se pare ca atelierul e acum in comuna pantelimon. voi pune aici un nr de telefon impreuna cu anuntul lor.

Atelier de acoperiri galvanice

“La BRATU”- atelier situat in Comuna Pantelimon. Executa cu maxim profesionalism operatiuni de acoperire galvanica : cadmiere, zincare, nichelare, cromare, argintare. Relatii la tel : 0745.686.256 Familia Bratu.

ar mai fi si uzina mecanica plopeni laugh.gif http://www.ump.ro/acoperiri.htm

sper sa va fie de folos ! smile.gif
Mikey
ty a million cool.gif

despre culoare....au un magazin astia de la wurth unde gasesti spray-ul ala ?

eu cel mai ok auriu din punctul meu de vedere care sa se vada ok si in lumina si in umbra,e Sun Gold de la DuPont,dar nu gasesc cod de culoare sad.gif
Mi-a dat unu din state poza cu , cartela de culoare pe care atat scrie,SunGold,si mai mult nu stie sad.gif
ionusunt
QUOTE (Mikey @ Jan 7 2009, 03:05 PM) *
ty a million cool.gif

despre culoare....au un magazin astia de la wurth unde gasesti spray-ul ala ?

eu cel mai ok auriu din punctul meu de vedere care sa se vada ok si in lumina si in umbra,e Sun Gold de la DuPont,dar nu gasesc cod de culoare sad.gif
Mi-a dat unu din state poza cu , cartela de culoare pe care atat scrie,SunGold,si mai mult nu stie sad.gif

bine ca mi-ai zis.vopsitoru care mia vopit cabrio ul foloseste produse dupont deci voi afla wink.gif
Mikey
QUOTE (ionusunt @ Jan 7 2009, 07:25 PM) *
bine ca mi-ai zis.vopsitoru care mia vopit cabrio ul foloseste produse dupont deci voi afla wink.gif

uuu,there is hope! biggrin.gif

uite cum arata,ca idee,daca iti place nuanta.
ar fi super sa afli codul de culoare pentru ea.

ps: doar asa putina lume interesata de jantele astea vechi si urate?
BBo
Si o poza mai veche smile.gif
316i
QUOTE (Mikey @ Jan 7 2009, 08:52 PM) *
ps: doar asa putina lume interesata de jantele astea vechi si urate?

Unii stau si se documenteaza. smile.gif
edutxu
si acu cand scriu postul ma doare mana d la cat am invartit d scrool, si le am vazut abea o singura data.....
.cand am sa am bani am sa mi fac colectie tongue.gif

cutia cu minuni...

http://forum.cleaned.be/lofiversion/index.php/t49126.html
manole74
CITAT(ionusunt @ Jan 8 2009, 04:36 AM) *

Mi-ai facut o mare bucurie, postand link-ul asta wub.gif
Dani_E21
la domnul bratu mi-am facut eu suruburile de la jante
am vrut aurite dar pana la urma am ales cromare
mi-a spus ca daca le face aurite nu imi rezista in timp in mediul in care sunt folosite
316i
Si cat ti-a luat? I le-ai dus tu deja pregatite sau doar le-ai dat jos de pe jante?
matzu
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un dispozitiv de scos surubul ala central la jantele bbs ?Eu cand am cumparat masina nu am primit nimic ..si nu pot da rotile jos...se poate improviza ceva? ca am incercat sa le invart cu mana si nu pot.
Multumesc.
Eu sunt din iasi.
Dani_E21
QUOTE (316i @ Jan 11 2009, 10:54 AM) *
Si cat ti-a luat? I le-ai dus tu deja pregatite sau doar le-ai dat jos de pe jante?

cand m-am dus sa i le arat mi-a zis 80 bani pe bucata
deocamdata mi-am facut 60 ca mi-am schimbat 2 buze deocamdata ;tre sa mai imi iau 2
si nu mai vorbisem de bani cand le-am dus la facut iar cand le-am luat mi-a cerut 30 lei pt. 60 buc
iar pregatite; nu stiu daca tocmai au fost pregatite ca ei le baga in bai pt. decapare eu le curatasem de vopsea ca vroiam initial sa le pun cum erau originale dar erau cam ingalbenite
ionusunt
dau mai bine cromate cu jantaaurie .@dani sa pui si tu o poza cu rotile tale biggrin.gif apropo ,atinge 9j cu et33 pe spate?
batz
nu e rau deloc nici dupont sun gold.tare rau.
Dani_E21
QUOTE (ionusunt @ Jan 12 2009, 03:12 AM) *
dau mai bine cromate cu jantaaurie .@dani sa pui si tu o poza cu rotile tale biggrin.gif apropo ,atinge 9j cu et33 pe spate?

9j cu cauciuc 195/50/15 atinge
9j le-am facut pt. fata ;pe spate le fac mai late si imi voi face si pasajele
capacele din centru cu bbs daca stiti de vanzare:)
manole74
Sopteste-ne si noua de unde ai procurat materialele(buza,capacele) si cam la ce bani se invart????
Dani_E21
QUOTE (manole74 @ Jan 12 2009, 10:35 PM) *
Sopteste-ne si noua de unde ai procurat materialele(buza,capacele) si cam la ce bani se invart????

buzeel le-am luat de lau n prieten care e cu vw-urile
celelalte 2 vor fi luate de pe ebay ca nu cred ca as gasi ce as vrea eu
buzeel sunt in jur de 100 euro buc + 20 euro transport/buc
capacele sunt a lu; haru care le-al luat dupa ebay din cate stiu si au costat 60 euro
si eu imi caut capace
xox
Cat de bine poa' sa arate wub.gif
ionusunt
ma omori cu zile tongue.gif cum de nu sta 195 ul intins mai rau ma mira . iarasi ,la mine 7j et13 nu atingeau in aripi .de asta mam si mirat ,dar se vede clar ca ating. tu ce suspensie ai ?
LE sa le stapanesti sanatos arata de nota 20 .niste capacele ...ti-as recomanda sa vb cu cei de la felgen-man .sunt singuriila care am gasit capacele cu hexagon polisat din aluminiu pt RM .stii ca la rm sunt plastic....
Dani_E21
QUOTE (ionusunt @ Jan 13 2009, 03:38 AM) *
ma omori cu zile tongue.gif cum de nu sta 195 ul intins mai rau ma mira . iarasi ,la mine 7j et13 nu atingeau in aripi .de asta mam si mirat ,dar se vede clar ca ating. tu ce suspensie ai ?
LE sa le stapanesti sanatos arata de nota 20 .niste capacele ...ti-as recomanda sa vb cu cei de la felgen-man .sunt singuriila care am gasit capacele cu hexagon polisat din aluminiu pt RM .stii ca la rm sunt plastic....

merci:)
suspensie= pe spate arcuri jamex 60 mm cred cu amortizoare tari pe fata G-power cu amortizoare tari
uwe
super jantele...
ionusunt
QUOTE (Dani_E21 @ Jan 13 2009, 10:02 PM) *
merci:)
suspensie= pe spate arcuri jamex 60 mm cred cu amortizoare tari pe fata G-power cu amortizoare tari

unde ai gasit pt urs asa ceva ?
Dani_E21
QUOTE (ionusunt @ Jan 14 2009, 12:59 PM) *
unde ai gasit pt urs asa ceva ?

aveam drumuri de facut cu un prieten in tg jiu si erau niste dezmembrari in valcea
si am luat atunci cateva seturi de suspensii complete jamex eu am preferat G-power pt. fata.
oamenii nu stiau ce vindeau si am luat cu 1 mil setu parca ceva de genu:D
ionusunt
super fazele de genul
asa am luat si eu bbs urile
am dat 600 ron pe ele biggrin.gif
uwe
sau LSD la 100ron biggrin.gif
Dani_E21
QUOTE (ionusunt @ Jan 15 2009, 02:55 AM) *
super fazele de genul
asa am luat si eu bbs urile
am dat 600 ron pe ele biggrin.gif

si eu am dat 150 euro pe ele cu tot cu cauciucuri direct din germania
nu ma ajuta nimeni si pe mine nimeni cu un capac de diferential mare de e30 sau un blocant:(?
316i
Mama e lichidare de stoc la RM-uri. laugh.gif
ionusunt
in cazu tau a fost chiar si la RS uri laugh.gif
BBo
O intrebare legata de capacele centrale pentru BBS-uri - stiu ca exista chei care permit strangerea lor - dar cat de tare se pot strange, doar sunt din plastic ? Ma gandesc ca un rauvoitor, daca isi pune mintea, le poate desface cu mana... ? Sau exista si o alta protectie (gen cheita de la Alpina) ?
uwe
CITAT(BBo @ Mar 7 2009, 09:19 PM) *
O intrebare legata de capacele centrale pentru BBS-uri - stiu ca exista chei care permit strangerea lor - dar cat de tare se pot strange, doar sunt din plastic ? Ma gandesc ca un rauvoitor, daca isi pune mintea, le poate desface cu mana... ? Sau exista si o alta protectie (gen cheita de la Alpina) ?

la rs respectiv rc sunt de metal...
BBo
Chiar si asa... exista sanse sa le poata desface ?
uwe
CITAT(BBo @ Mar 7 2009, 11:16 PM) *
Chiar si asa... exista sanse sa le poata desface ?

da...normal sad.gif
ionusunt
QUOTE (ionusunt @ Jan 7 2009, 08:04 AM) *
se pare ca atelierul e acum in comuna pantelimon. voi pune aici un nr de telefon impreuna cu anuntul lor.

Atelier de acoperiri galvanice

“La BRATU”- atelier situat in Comuna Pantelimon. Executa cu maxim profesionalism operatiuni de acoperire galvanica : cadmiere, zincare, nichelare, cromare, argintare. Relatii la tel : 0745.686.256 Familia Bratu.

ar mai fi si uzina mecanica plopeni laugh.gif http://www.ump.ro/acoperiri.htm

sper sa va fie de folos ! smile.gif

50 bani surubu.
Silviu
Ce ET au RM-urile ? Cumva 35 ?
haristeas51
ET 33 smile.gif
Silviu
Merci.

(sunt cu 2mm mai iesite in afara fata de BBS-urile RZ - cele clasice de bmw e30 )
ionusunt
QUOTE (Silviu @ Jun 25 2009, 05:26 PM) *
Merci.

(sunt cu 2mm mai iesite in afara fata de BBS-urile RZ - cele clasice de bmw e30 )

ba eu din cate stiu rz urile de e30 au et24.alea de ix au et35 wink.gif

ti ai luat rm ?
haristeas51
RZ-urile de E30 au et 24 si 30 . cele de 325ix au et 41 si 45 smile.gif
Silviu
RZ-urile au 24 iar RM-urile 33 ... deci sunt un pic mai bagate inauntru decat jantele puse de BMW .

ti ai luat rm ?

Nu ... inca.
ionusunt
QUOTE (Silviu @ Jun 27 2009, 12:30 PM) *
RZ-urile au 24 iar RM-urile 33 ... deci sunt un pic mai bagate inauntru decat jantele puse de BMW .

Nu ... inca.

da.vezi ca la jambe groase ating un pic.eu as recomanda insa sa le pui distantiere cat mai mari(eventual de 20mm) daca intentionezi sa le tii de 6.5j. oricum da mi un pm sa iti zic una alta wink.gif
Silviu
Sper sa pun mana pe un set de RM-uri, sa le reconditionez si sa le pun pe masina mea.
Jantele credeam ca au latimea de 7J, nu 6.5J. Ele au fost puse pe un E30 cu gume de 205/50 si mi-a placut cum pica, nu dadeau impresia ca sunt "bagate inauntru" sau ca sunt mai inguste decat RZ-urile.

Eu daca le iau intentionez sa le incalt cu gumele "din talon" de 205/55 .

In poza sunt jantele despre care vorbesc :

LE : @ionusunt, astept sfaturi legate de roti . smile.gif
ionusunt
arata f bine.ia le!
uwe
CITAT(Silviu @ Jun 28 2009, 02:52 PM) *
Sper sa pun mana pe un set de RM-uri, sa le reconditionez si sa le pun pe masina mea.
Jantele credeam ca au latimea de 7J, nu 6.5J. Ele au fost puse pe un E30 cu gume de 205/50 si mi-a placut cum pica, nu dadeau impresia ca sunt "bagate inauntru" sau ca sunt mai inguste decat RZ-urile.

Eu daca le iau intentionez sa le incalt cu gumele "din talon" de 205/55 .

In poza sunt jantele despre care vorbesc :

LE : @ionusunt, astept sfaturi legate de roti . smile.gif

mi-am luat si eu niste RSuri si vreau sa pun 205/50/15 daca cumva o sa vinzi cauciucurile alea...ma intereseaza
ionusunt
QUOTE (uwe @ Jun 28 2009, 03:54 PM) *
mi-am luat si eu niste RSuri si vreau sa pun 205/50/15 daca cumva o sa vinzi cauciucurile alea...ma intereseaza

pan la urma ce culoare le faci miezul? eu cred ca o sa o dau in poponarie si le fac mov laugh.gif ca stopurile ca nuanta. hauriu da ca dracu pe masina gri inchis.insa la negru tongue.gif
batz
bai nu e poponaraie, ai gresit "şozu".arata bina "combinezonu" gri-mov.
uwe
CITAT(ionusunt @ Jun 29 2009, 01:54 PM) *
pan la urma ce culoare le faci miezul? eu cred ca o sa o dau in poponarie si le fac mov laugh.gif ca stopurile ca nuanta. hauriu da ca dracu pe masina gri inchis.insa la negru tongue.gif

sincer sa fiu nu pot sa ma hotarasc...
cercurile interioare le-am vopsit iar miezul e pregatit doar sa il vopsesc dar..inca nu sunt hotart ce culoare
am vrut auriu ..dar nu mai vreau auriu ...acum oscilez intre negru si gri
pana la urma cred ca vor fi gri.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.