Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Taxa de prima inmatriculare
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
matzu
Dupa cum stiti dupa data de 15 decembrie va intra in vigoare noua taxa auto.

Eu am programare la rar abia in februarie anul viitor.

In actele de germania este trecut euro 2, si dupa seria de caroserie cei de la rar mi-au incadrat masina ca fiind euro 2.

Mi-a zis cineva ca daca traduc legalizat actele de germania pot sa ma duc sa platesc acum taxa de prima inmatriculare(pana pe 15) .

Multumesc.

INTERCEPTOR
ha ha eu am acte de euro 2 trecut ij talon din martie ................daca masina nu e cu euro 2 din fabrica .........degeaba..........si oricum e prea tarziu taxa a intrat de azi .15 a fost azi .
cristic
o tara condusa de hoti! Asta e Romania in care traim
bartro
QUOTE (cristic @ Dec 10 2008, 12:35 AM) *
o tara condusa de hoti! Asta e Romania in care traim

Banuiesc ca ati votat?

Scrie aici ca cica poate va fi corectat:
http://www.gandul.info/actualitatea/taxa-a...ml?3927;3642124
Asta ar inseamna ca iti returneaza bani daca platesti acuma taxa aia mare. Idea e ca treb sa ai si bani aia ca sa le dai temporar la stat...
alex230ro
nu am votat ce am inebunit??cateodata mi-as dori o pusca si cativa politicieni pe post de tinte smile.gif
bartro
QUOTE (alex230ro @ Dec 10 2008, 10:08 AM) *
nu am votat ce am inebunit??cateodata mi-as dori o pusca si cativa politicieni pe post de tinte smile.gif

Aici e un principiu, nu poti sa plangi de cei care conduc tara daca nu ai votat. Chiar daca nu ai ce sa votezi.
Zom
Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme DINTR-O GREŞEALĂ

După câteva ore de confuzie, privind intrarea în vigoare a noii taxe auto cu o săptămână mai devreme, au apărut şi explicaţiile. Din textul publicat, luni, în Monitorul Oficial lipseşte data la care intră în vigoare noua modalitate de calcul a taxei, dar şi tipul de autovehicule exceptate de la plată. Adică cele mai importante detalii.

Deocamdată nu se ştie cine este de vină pentru această gafă. Ministerul de Finanţe spune că iniţiatorul, de data aceasta, a fost Ministerul Mediului. Mediul se dezvinovăţeşte şi aruncă vina pe Guvern, care a trimis un text greşit spre Monitorul Oficial.

Cert este că Executivul deja a transmis Monitorului o erată pentru a fi publicată cât mai repede în Monitorul Oficial. Erata va cuprinde termenul corect de la care se va aplica Ordonanţa, respectiv de luni, 15 decembrie.

Totodată, Guvernul va modifica şi articolul II în sensul în care va introduce tipul de autovehicule exceptate de la plata taxei, respectiv EURO 4 . În acest moment, potrivit Ordonanţei deja publicate, pentru toate autovehiculele - şi cele noi şi cele vechi - a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2000 de centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima oară în România sau în oricare alt stat membru UE nu se plăteşte nicio taxă.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au declarat că toţi cei care au plătit noua taxă, în cursul zilelor de luni sau marţi, vor primi banii înapoi.

http://www.autobizz.ro/stiri-auto.php
bartro
Acuma auzit pe realitatea TV:
- Chiar cei care au depus actele pe sa zicem 5 decembrie vor plati dupa taxa nou de 'dupa 15 decembrie',
- Diferenta de bani probabil sa da inapoi insa nu stie nimeni detalii,
- Alta gafa in monitorul oficial; de la 15 Decembrie nici o masina (noua sa SH) nu mai are tare taxa de prima inmatriculare.
Au uitat sa scrie ca era vorba de masini Euro 4. Deci dupa 15 Decembrie pot fi inscris fara taxe orice masina sub 2000cmc.
Asta dupa mine inseamna ca de fapt categorie de masini care au vrut sa fie protejati (adica dacii) de competie, vor suferi. Cine mai ia Dacie acuma..?
- Guvernul Tariceanu probabil nu mai poate face nimic.


alex230ro
cine e baiat destept inmatriculeaza masinile sub 2000 cmc moca conform acestei legi.... repede pana nu modifica prostii greseala....
INTERCEPTOR
la mine e scurt si taios 2494 cmc 63 000 000 lei.tongue.gif funny
bartro
QUOTE (alex230ro @ Dec 10 2008, 12:27 PM) *
cine e baiat destept inmatriculeaza masinile sub 2000 cmc moca conform acestei legi....

Pai tot targ va fi plin de E36 316i, normal
Rotti
e deja plin pana la refuz, n-ar avea unde sa mai intre smile.gif
enucos
QUOTE (alex230ro @ Dec 10 2008, 12:27 PM) *
cine e baiat destept inmatriculeaza masinile sub 2000 cmc moca conform acestei legi.... repede pana nu modifica prostii greseala....

eu am impresia ca este moca pentru masinile sub 2000 cmc euro 4 inmatriculate pentru prima data in statele membre in perioada 15 dec 2008 - 14 dec 2009
cine stie ceva sigur sa puna aici
bartro
QUOTE (enucos @ Dec 11 2008, 10:18 AM) *
eu am impresia ca este moca pentru masinile sub 2000 cmc euro 4 inmatriculate pentru prima data in statele membre in perioada 15 dec 2008 - 14 dec 2009
cine stie ceva sigur sa puna aici

Parca au scos deja ordonanta de urgenta, in care au corectat greseli.
georgem
Noutati: http://www.mediafax.ro/social/curtea-de-la...ropene-8137383/

Curtea de la Luxembourg: Taxa de primă înmatriculare încalcă normele europene

Taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României, arată Curtea de Justiţiei a Comunităţilor Europene, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti.

"Taxa de poluare introdusă de România, impusă maşinilor la prima lor înregistrare în România, contravine legislaţiei Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima înmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul şi punerea în circulaţie a maşinilor second-hand cumpărate în alte state membre", se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Justiţie a Comunităţii Europene (CEJ) dat publicităţii joi.

bartro
asta stie toate lumea - dar le merge treaba bine asa.
INTERCEPTOR
guvernul roman -ungur e cel mai rebel si cel mai smecher sa i f** in gura pe toti de la pdl si udmr si pe cativa din psd.niste romani infecti cu caracter infect si mizerabil
ne caracterizeaza ca popor
avem ceea ce meritam si pe deasupra si multa democratie.
georgem
"Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) afirmă că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CEJ) privind legalitatea taxei de primă înmatriculare se referă la forma iniţială a legii prin care aceasta a fost introdusă şi nu la cea modificată în 2010."
In felul asta, daca modifica legea odata la cateva luni, vor fi intotdeauna in regula, corect?

http://www.mediafax.ro/social/decizia-cej-...impusa-8139692/
bartro
smile.gif
tomado e28 owner
Legislatia europeana nu e adaptata pentru Romania, inca... tongue.gif
Dani88br
la cum stie EBA engleza sa traduca(si cati nu sunt ca ea) o sa dureze 30 de ani adaptarea asta, asa ca relax toti, fiti cu ochi in 4 ptr acte de RO masini avariate si faceti recarosare(daca mai merge), eu unu fara masini imatriculata nici nu stau de vorba, cu toate ca starea lor e mai deplorabila de multe ori datorita lipsei de bani si tigani analfabeti cu permis=> intretinere groaznica, care de multe ori nu merita cumparate decat de acte si ceva piese.
Shark
Noutati ...
http://www.avocatnet.ro/content/articles?i...aign=newsletter
tomado e28 owner
Daaa, ii schimba iar numele, eventual o maresc putin, si mai lungesc hotia jumatate de an...
bartro
laaaa la laaa la bani
lucian
nu am inteles exact care e treaba cu extinderea taxei auto asupra masinilor deja inmatriculate.
mai astept pana se clarifica. intre timp ascut sabia.
bartro
Da, buna ideea.
xox
Cred ca-si bat joc ziarele de noi... huh.gif Ori au confundat 1 aprilie cu ziua copilului laugh.gif
bartro
Ascutim sabie, just in case.
tomado e28 owner
Daca am inteles eu bine... DACA... Desi e posibil orice in tara asta... Se va aplica taxa la cumpararea oricarei masini, inmatriculata aici sau nu biggrin.gif Super... Deci cine ar vrea sa cumpere un e28 cu 500 euroi, mai trebuie sa dea vreo 10-15000 la stat smile.gif Perfect, perfect, traiasca onor Guvernul si incredibila, inegalabila sa inteligenta...
TiL
Zice acolo ca se aplica la prima vanzare. Cum vehiculele noastre au avut deja multi proprietari in Ro, ar trebui sa nu ne afecteze.

Dar ma astept ca undeva in viata asta sa ajung sa platesc impozit la vanzarea/cumpararea oricarei masini SH. Aia o sa fie cam culmea incurajarii pietii de plastice noi.
tomado e28 owner
Asa e, romanii nu si-ar mai permite decat masini noi smile.gif
lucian
o sa se cumpere masini la mana a 14-ea cu un singur propietar in acte-primul.
cand il vad pe brombely ala, fac spume. cand apare la tv. urmeaza clar ceva rau.
bartro
Nici ministru nu prea stie, fireste:
http://0-100.hotnews.ro/2011/05/31/balbaia...nu-de-vanzator/
ps deja a disparut mentiunea de prima vanzare.
bartro
Se pare ca azi sa va decide ce si cum sa mai fac aia de ras.
In varianta actuala de taxa, masina mea la revanzare e bun pentru de o contributie de 23520Euro munciti la budgetul epavei cu nume de Romania.
TiL
Asta-i un lucru bun. Ne incurajeaza sa ne pastram cazanele biggrin.gif
tomado e28 owner
Da... Intai te incurajeaza sa le pastrezi cu un impozit de lux si acum te vor incuraja si sa le vinzi smile.gif Partea frumoasa e ca atunci cand ma va mai intreba cineva la ce bani poate sa-si ia masina ca a mea raspunsul va fi: "Vreo douajdemii de euroi" laugh.gif
Dani88br
borbely asta e un retardat(numele lui nu merita a fi scris cu litera mare) spune ca incurajeaza cumpararea masinilor noi cum ar fi LOGAN unde au alde ei actiuni acolo, ca deh trebuie sa creasca sa faca ei **** mare, din contram oligofrenatul asta incurajeaza BULGARIA!!! Bulgarii sunt adevaratii beneficiari ai acestor decizii idioate fara un fir de logica, eu unu nu halesc tampenia asta, sa scape tara de vechituri si sa aiba fonduri ptr programul rabla...un mare BULL SHIT, multi romani nu se indura sa dea bani la cinema, asteapta sa se bage pe torrente moca, iar asta se asteapta ca noi sa cumparam masini noi, oare cand a fost ultima oara cand dobitocul a verificat cum suntem platiti(o mizerie de bani), in fine...prostul tot prost ramane, ce naiba nu intelege ca masina e o necesitate nu un lux!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sa se impoziteze pe ei cu alde lamborghini, ferari, maybach, bentletley si alte limuzine nenorocite de sute de mii de euro, nu pe alde noi cu masini vechi de 3000E

Pana la urma, cine mama dracu este laszlo borbely asta, asta nu e nume de roman, am inteles ca s a nascut in Ro. dar totusi nu e roman pur, e un zdrentoi de om, un fel de marco belo2, nici cu panarama aia nu inteleg care e treaba cu ea si ce cauta aici, tot nu imi dau seama de ce alte natii ajung sa coduca Ro. si nu romani pur sange ~X(
bartro
Sa-l cerem certificat de nastere? Cum a facut Trump lui Obama? tongue.gif
In cazul meu o sa fie cum a zis TiL. Raman cu rabla, posibil sa ma ingrop in el dupa ce mor, mai fac economie si eco stuff la lemn natural de cosciug biggrin.gif

Probabil o sa gasesc ieftin piese SH din dezmembrari, poate chiar masini intregi la bani de nimic.
bartro
Cred ca e regizat si aia care fac si narcisa salbatica:

Guvernul amana o decizie privind taxa auto pe saptamana viitoare, din motive juridice. Situatia ramane neclara.
Edi_
Eu am discutat cu un avocat si la fel cum stiam si eu, o lege nu poate sa mearga retroactiv, deci poate bomba aia de borbely sa spuna ce are el chef ca nu se poate aplica. Stati linistiti, probabil vor gasi alta metoda. Eu ma astept la o taxa de poluare anuala, ca si o impozitare.
Dani88br
bartro, tu daca ai avea un copil (nu stiu daca ai sa nu) l ai boteza laszlo sau borbely, ori ambele? nici nu stiu din ce natia se trage numele asta spurcat, dar de roman nu este sigur!
Asa ca nu trebuie sa aduca certificate de nastere sau alte tampenii, dupa nume iti dai seama ca e o corcitura intre un SHITZU si un BULLDOG= BULLSHIT
Acum eu ma gandesc cum naiba ca in romania sa exista in parlament alte natii de oameni decat romani pur sange? Nici romanii nu vor binele tarii cine stie ce, ca sa nu mai vb de ceilalti!
Edi_
QUOTE (Dani88br @ Jun 1 2011, 10:23 PM) *
bartro, tu daca ai avea un copil (nu stiu daca ai sa nu) l ai boteza laszlo sau borbely, ori ambele? nici nu stiu din ce natia se trage numele asta spurcat, dar de roman nu este sigur!
Asa ca nu trebuie sa aduca certificate de nastere sau alte tampenii, dupa nume iti dai seama ca e o corcitura intre un SHITZU si un BULLDOG= BULLSHIT
Acum eu ma gandesc cum naiba ca in romania sa exista in parlament alte natii de oameni decat romani pur sange? Nici romanii nu vor binele tarii cine stie ce, ca sa nu mai vb de ceilalti!


Pai uite asa ca PDL-ul avea nevoie de UDMR si acum fac tot felul de compromisuri. Au trebuit si ei sa dea niste ministere la hotii verzi. Bombely asta e din orasul meu...daca te uiti la el nici nu ai crede de ce e in stare. Nu stiu cum a putut istoria sa produca oameni atat de malefici. Nici daca as fi constrans si amenintat nu as lua asa o masura.
Edi_
Stire de acum 1 h : "Laszlo Borbely a propus extinderea taxei de poluare si la masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, precum si reducerea taxei de poluare cu 20-30%,noteaza Agerpres.

Astfel, la tranzactionarea unei masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, CUMPARATORUL ar urma sa achite taxa de poluare."

Deci pot sa dorm linistit, nu vreau sa-mi vand masina. Oricum nu ar cumpara-o nimeni cu o taxa de vreo 5000 E. Hai sa o numim taxa de fidelizare/loialitate pentru marca BMW. biggrin.gif
tomado e28 owner
Dani, risti sa sari in alta extrema... Nu are treaba natia sau numele. Impozitul e in formula actuala datorita lui Berceanu, dobitoc autohton get-beget. Se pare ca la conducere avem o colectie de lepadaturi care nu sunt pur si simplu in stare sa faca ceva cum trebuie...
Dani88br
fratilor, daca incep astia cu bulangeala asta, eu va propun cu mare mare caldura sa vindeti fictiv masina pe numele bunicii, bunicului, etc... o scoateti de la impozit, noi suntem deja in talon si carte, asa ca nu banuieste nimeni, tax free ptr toata lumea.
Masina mea este inmatriculata in 2009 in tara ~X( si a fost platita o taxa de poluare de primul proprietar, de aproape 1500E, acum eu ce naiba urmeaza sa mai platesc?
Eu sunt al 2 lea proprietar pe romania...


@tomado e28 owner-> nu cred ca sar in nici o extrema, conosc o gramada de romani intregi la cap, si totusi niciunu nu poarta un asa nume, ori sa fi dat mai departe asa ceva...
Ok, sa zicem ca ai un nume de familie mai ciudat, dar frate din generatie in generatie te adaptezi si tu, macar un nume trebuie sa fie romanesc(sa-ti dau un exemplu, matusa mea e de 10 in in USA, si de 1 ani de zile are si un copil, culmea are un nume romanesc si unu 100% american, cam la asta ma refer cand spund ca trebuie sa te adaptezi), eu pe individul asta nu il consider nici 1%roman, si totusi are puterea sa faca ce ii bese mintea, asta da de nota ca toti mapetoii astia is aici sa fure pana cand nu mai merge treaba, apoi vor pleca si nu vei mai auzi de ei.


http://bmwzone.ro/forums/index.php?showtopic=10354
bartro
Taxa auto:
http://www.money.ro/taxa-auto-forma-finala...ea_1000366.html
So.. o sa am E12 inca ceva timp/

LE: ceva mai detailat: http://www.realitatea.net/taxa-auto-redusa...011_845152.html
tomado e28 owner
Nenea Interceptorschi, nu mai pleacă maşinile de la matale tongue.gif

Le: cine are de vândut/cumpărat vreun cazan, ar fi bine să tranşeze rapid situaţia...

bartro
Si cum nu ramana nici un fapt bun nepedepsit:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/laszlo-bor...lui-937758.html
tongue.gif
elvislorin
tare as vrea sa ii vad si pe altii arestati...dar nu pot da ordine sa se bage singuri in puscarie...decat daca e vreo manevra de imagine....base si boc nu se pot aresta decat singuri in tara asta de kkt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.