Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Taxa de prima inmatriculare
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
georgem
"Cine polueaza plateste" e valabil doar daca taxa de poluate e introdusa in benzina/motorina.
Daca eu tin masina nemiscata acasa (cum am facut-o cu Audi-ul 80, care 3 ani a stat nemiscat la parinti in curte), poluez cumva? Poluez numai cand circul, adica atunci cand consum benzina.

tomado e28 owner
In plus, ce faci cu masinile pentru care s-a platit taxa? Nu mai au nevoie de cartea verde? Acest sistem mergea introdus de la inceput, acum e tardiv si probabil va da nastere la aberatii, ca de obicei. Se cauta doar noi metode de a stoarce bani de la populatie. In combustibil nu mai pot adauga taxe, deja e exagerat pretul, trebuie sa astepte cresteri in afara ca sa poata justifica noi scumpiri. N-au prea multe in cap astia, incompetenti sad.gif
Shark
QUOTE (georgem @ Jan 24 2012, 03:05 PM) *
"Cine polueaza plateste" e valabil doar daca taxa de poluate e introdusa in benzina/motorina.
Daca eu tin masina nemiscata acasa (cum am facut-o cu Audi-ul 80, care 3 ani a stat nemiscat la parinti in curte), poluez cumva? Poluez numai cand circul, adica atunci cand consum benzina.

Asta ca nu mai vorbim ca toti cei care au inmatriculat auto adus de afara din 2007 pana acum AU PLATIT DEJA TAXA DE POLUARE, PE VIATA! Deci canci biletelele anuale ale lui Borbely cu poluarea.
Chiar si cei care cumpara in viitor acele masini, le cumpara cu taxa de poluare "reziduala" inclusa, deci nici ei nu mai platesc nimic.
bartro
QUOTE (georgem @ Jan 24 2012, 03:05 PM) *

Nici macar, nu depinde numai de cantitate de combustibil, dar si cum se arde si se se mai intample in traseau de evacuare (catalizator, filtru de praf). Daca chiar tin sa fie pus in practica slogan ala, trebuie practicat preturi diferite la pompa de combustibil in functie de norma de poluare, sau se platim o taxa periodica in functie de km parcursi cuplat la consum si norma de poluare.

QUOTE (Shark @ Jan 24 2012, 03:45 PM) *
[AU PLATIT DEJA TAXA DE POLUARE, PE VIATA!

Exact, s-au incurcat rau de tot cu legea asta prost gandita.

Eu tare am impresie ca Borbely nici macar nu intelege sau nu a intele pana recent ce lege a adoptat cu taxa asta la prima inmatriculare / revanzare.
Shark
QUOTE (bartro @ Jan 24 2012, 04:26 PM) *
Eu tare am impresie ca Borbely nici macar nu intelege sau nu a intele pana recent ce lege a adoptat cu taxa asta la prima inmatriculare / revanzare.

Si eu cred acelasi lucru.
Sa zici despre unu care-i in functie de conducere ca e incompetent, rau-voitor, antisemit sau altceva similar, parca e scuzabil intrucatva, s-a mai intalnit...
Dar cand unul din acea functie de conducere nu stie/nu intelege ceea ce face (fie din faptul ca nu e pregatit fie din pura prostie) atunci e groaznic de nasol. Iar cand respectiva functie de conducere mai si genereaza legi, pardon, OUG-uri, atunci e vai s-amar.
lucian
nu va mai bateti capul cu scenarii. brombely nu va mai exista la anu'-ca ministru.
daca as avea super power as face in asa fel incat aces ministru imbecil sa aiba parte toata viata lui de o dacie solenza la care sa faca tinichigerie in fiecare an.. biggrin.gif
Halogen
24 Ianuarie 2012, Ora 00:00 PANARAMA PE SISTEM ANU ASTA IAU RECHIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! auzi ce zice maimutoiu : Mare bucurie pentru cei care doreau să cumpere maşini înscrise în circulaţie până în 2007! Parcă nu degeaba printre protestatarii din Piaţa Universităţii au fost şi unii care cereau desfiinţarea taxei auto. Laszlo Borbely şi-a luat inima în dinţi şi a decis să amâne un an plata taxei pentru maşinile înmatriculate până în 2007. Până ieri, dacă deţineai o maşină înmatriculată în România înainte de 2007 şi aveai de gând să o vinzi, te confruntai cu o problemă. Şi anume cu noua taxă auto, care trebuia să fie achitată de cumpărător când acesta trecea maşina pe numele său, la reînmatriculare.De exemplu, cine avea de gând să vândă un Logan cu motor de 1.6 litri, din 2006, trebuia să-şi pună în gardă cumpărătorul că va avea de plătit la Fisc 594 de euro. Asta în condiţiile în care acest model se vinde la un preţ mediu de 3.000 de euro, iar cu 2.500- 3.500 de euro poţi să cumperi şi să înmatriculezi o maşină mai performantă, rulată în străinătate, unde drumurile şi combustibilii au o calitate mai bună. În acest caz, vânzătorul trebuia să lase mai mult din preţ ca să poată să scape de maşină. Ieri, Laszlo Borbely (foto), ministrul mediului, a declarat că va anula, printr-o ordonanţă propusă guvernului, plata acestei taxe până anul viitor. Ministrul a spus că vrea ca decizia să fie "o gură de aer proaspăt" pentru cei implicaţi. Cu alte cuvinte, dacă vă regăsiţi în această poveste, grăbiţi- vă să scăpaţi de maşina veche.
În rest, taxa auto rămâne neschimbată. Se aplică la prima înmatriculare a unei maşini în România şi e cu 25% mai mică decât cea veche. Cei care au achitat birul înainte de 2012 şi au plătit un preţ mai mare îşi pot recupera banii. Taxa se calculează pe baza următoarelor criterii: tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare, luându- se în considerare şi deprecierea autoturismului.

io's®
ba astia de la guvernare sunt niste incompetenti, in plm daca nu sunt in stare sa faca o lege s-o "imprumute" de la altii care o au buna, nu stiu cum draq au ajuns sa ne conduca da-s prosti rau de tot... sau cine stie ce interese au!
bartro
Corect, era o chestie. Si constitutie e bazat pe cea Franceza parca.
Interesele in Romania cred ca sunt responsabil pentru harababura asta.
xox
Din ce scriau astia intr-un tabloi..*cough ziar 90% din constitutia noastra e identica cu a frantei. (eu as fi formulat ca-i 90% dupa a frantei, da' in fine). Cica suntem tot popor latin, desi n-as baga mana in foc laugh.gif

(De interese n-are sens ca sa discutam, eu unul sunt convins ca e singurul motiv pentru care n-avem legi care sa ne protejeze)
io's®
de ce draq ne luam mereu dupa francezi??? ...constitutia dupa francezi, masini dupa francezi.. parca sunt ei miezul din....
elvislorin
QUOTE (io's® @ Jan 26 2012, 07:46 PM) *
de ce draq ne luam mereu dupa francezi??? ...constitutia dupa francezi, masini dupa francezi.. parca sunt ei miezul din....

p..a?...pita domne, pita laugh.gif laugh.gif laugh.gif
bartro
de ce draq ne luam mereu dupa francezi???

Asta m-am intrebat si eu mereu. Micul paris etc. Mai stiti de era nu stiu ce ziua francofona, acuma ceva ani, au invitat Romani pe presedintele Francez si pe tot fel de dictatori Africani din tarile Francofone de acolo.
Aiura. Trebuie sa faceti ziua Olandeza, a fost ani la rand cel mai mare investitor strain si parca anul trecut iar.
Astept in continuare o invitatie tongue.gif
TiL
La circ Bart, la circ.
Esti asteptat cu drag.
georgem
QUOTE (bartro @ Jan 26 2012, 11:02 PM) *
Aiura. Trebuie sa faceti ziua Olandeza, a fost ani la rand cel mai mare investitor strain si parca anul trecut iar.

Pe de alta parte, desi sunt numarul 1 la investitii straine in Romania, politicienii olandezi nu vor sa primeasca Romania in Schenghen.
Nu ma afecteaza lucrul asta, la cat circul prin alte tari nu ma deranjeaza sa fie verificat de buletin, dar asa, ca idee...
lucian
QUOTE (bartro @ Jan 26 2012, 11:02 PM) *
de ce draq ne luam mereu dupa francezi???

Asta m-am intrebat si eu mereu. Micul paris etc. Mai stiti de era nu stiu ce ziua francofona, acuma ceva ani, au invitat Romani pe presedintele Francez si pe tot fel de dictatori Africani din tarile Francofone de acolo.

acu' depinde si ce investitii-daca e vb. de lalele si droguri, mai buine lipsa.
scuze Bart, nu-mi vine in minte acum ce mai produce Olanda biggrin.gif
tomado e28 owner
Ce ai cu lalelele? sad.gif
bartro
QUOTE (lucian @ Jan 27 2012, 02:36 PM) *
nu-mi vine in minte acum ce mai produce Olanda biggrin.gif

Crezi ca Olandezi stiu ce produce Romania? tongue.gif

QUOTE (georgem @ Jan 27 2012, 02:16 PM) *
Pe de alta parte, desi sunt numarul 1 la investitii straine in Romania, politicienii olandezi nu vor sa primeasca Romania in Schenghen.

Poate pentru ca, fiind activi in tara asta, stiu care sunt problemele?
georgem
QUOTE (bartro @ Jan 27 2012, 04:52 PM) *

Oamenii de afaceri olandezi cereau oamenilor politici olandezi sa fie de acord cu intrarea Romaniei in Schenghen. Nu mai gasesc acum articolul respectiv sa pun si link...
lucian
QUOTE (bartro @ Jan 27 2012, 04:52 PM) *
QUOTE (lucian @ Jan 27 2012, 02:36 PM) *
nu-mi vine in minte acum ce mai produce Olanda biggrin.gif

Crezi ca Olandezi stiu ce produce Romania? tongue.gif

cred ca majoritatea olandezilor nu stiu exact pe unde e Romania pe harta, dar sa mai stie si ce produce.
a, mi-am amintit inca un produs de export olandez: cacao wink.gif
bartro
QUOTE (bartro @ Jan 24 2012, 04:26 PM) *
Eu tare am impresie ca Borbely nici macar nu intelege sau nu a inteles pana recent ce lege a adoptat cu taxa asta la prima inmatriculare / revanzare.

M-am convins, diseara era Borbely la tv si delcara ca a anulat taxa aia care 'trebuia platit de catre vanzator'. Era cumperatorul, domnul Borbely, cumperatorul.

Dupa un articol din gandul, a mai spus si niste minciuni:
"Borbely a reiterat faptul că România a fost obligată de Curtea Europeană de Justiţie să introducă o taxă auto şi la maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007."

Totusi a ajuns la o conlcuzie uluitoare:
"În urma colectării informaţiilor din teritoriu am ajuns la concluzia că această decizie influenţează sute de mii de persoane"

Si, de fapt, e baiat bun si ne apara interesele!
ministrul Mediului a mărturisit că vor fi "discuţii" cu Uniunea Europeană. "Ne-am asumat această răspundere, dar sper să nu fie probleme foarte acute, deoarece şi ei trebuie să înţeleagă că este nevoie de un termen în plus pentru sute de mii de proprietari de maşini vechi"

M-am linisit, acuma ma duc la nani.
tomado e28 owner
Pacat ca astia iau in cel mai bun caz 2-3ani cu suspendare... In loc sa fie pusi la munca la tronsoanele de autostrada din munti. Macar sa-i ia partea din avere ce nu poate fi justificata.
LE: la cat l-a pomenit lumea doar cu taxa asta aberanta, va scapa prea usor... Demisie din demnitate... Astia mint de asa mult timp incat acum cred si ei...
Dani88br
Minciuna nu i minciuna, daca tu n o crezi!!!!!!
FiveThreeFive
Este foarte interesant faptul ca, desi sunt incrancenati intr-o lupta politica dusa dincolo de limita aberatiei, atunci cand este vorba de taxe, impozite si alte biruri atat fostii cat si actualii guvernanti sunt pe aceeasi lungime de unda:
http://www.money.ro/taxa-de-prima-inmatric...sa_1225751.html
bartro
Ma mir, asa cu alegeri.
io's®
banuiesc ca va fi o taxa simbolica de cateva sute de lei.. sper
bartro
Sper si eu, pentru tine wink.gif
io's®
asa ca si chestie pt ca nu am de gand sa vand/cumpar masini in viitorul apropiat. cred totusi ca mai naspa ar fi pt cei ce au masini mult mai vechi, acolo ar fi totusi o mare problema sad.gif
bartro
Ideea e ca in caz contrar, trebuie sa te supari si pe USL. Te ai gandit la o semnatura noua?

LE: tongue.gif
io's®
nu avea nicio legatura semnatura mea cu usl, eu nu sunt pro usl ci sunt antibase, nu pot sa-l sufar ca om/persoana, mi se pare mai de graba ca trebuie sa fie smenar sef decat presedinte de stat.
suntem off
TiL
QUOTE (FiveThreeFive @ Aug 7 2012, 11:03 AM) *
Este foarte interesant faptul ca, desi sunt incrancenati intr-o lupta politica dusa dincolo de limita aberatiei, atunci cand este vorba de taxe, impozite si alte biruri atat fostii cat si actualii guvernanti sunt pe aceeasi lungime de unda:
http://www.money.ro/taxa-de-prima-inmatric...sa_1225751.html

Un semn bun: au inceput sa gandeasca.
Daca pana acum promisiunile de crestere a pensiilor si salariilor nu aveau acoperire, macar acum incep sa-si puna problema cum sa castige banii respectivi. Dar din taxa asta nu or sa obtina mare lucru. Nici din efectele ei.
bartro
http://0-100.hotnews.ro/2012/12/28/anul-20...e-vor-o-masina/
QUOTE (hotniuwz)
Pentru al cincilea an consecutiv, inceputul unui nou an calendaristic aduce si noi reguli in jocul complicat al achizitiei unei masini. Incepand cu 1 ianuarie 2013 cumparatorii de masini rulate ce poarta numere de inmatriculare romanesti, si care au intrat in circulatie in tara inainte de 1 ianuarie 2007, vor plati taxa pe poluare auto. Mesajul venit de la Guvern este insa “stati asa!” pentru ca pe 4 ianuarie se ia in calcul schimbarea schimbarii. Din nou! Iar singura decizie care pare inteleapta pentru cumparatori este sa… astepte. Aceeasi stare de asteptare caracteristica deja fiecarui inceput de an din 2008 incoace. Aceeasi stare de asteptare care a adus doar frustrare si pierderi financiare, atat pentru cumparatorii de masini, cat si pentru comercianti. Pentru ca nicioadata schimbarile nu au fost in bine pentru nimeni.

Din 2007 incoace vanzarile de masini noi au scazut constant, asa ca 2012 se incheie cu vanzari de peste 3,5 ori mai mici.

Au fost infloritoare insa (1) piata masinilor rulate provenite din import si (2) schimbarile de proprietari pentru masinile ce poarta deja numere de inmatriculare romanesti.

Dar de la 1 ianuarie 2013 cumparatorii de masini cu numere de Romania, inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 (a se citi: pentru care NU s-a platit taxa pe poluare auto, intrata pentru prima data in vigoare la 1 ianuarie 2007 sub numele neinspirat de taxa de prima inmatriculare), vor plati taxa pe poluare auto la fel ca pentru orice masina importata dintr-un alt stat. De ce? Legislatia a fost modificata pentru a nu mai exista discriminare in piata, pentru ca masinile cu numere romanesti sa NU fie mai tentante de cumparat decat unele din Germania, Franta, etc…

Aceasta este situatia conform legislatiei din prezent si conform legislatiei care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013. AICI poti citi cum si de ce. Guvernul promite insa ca lucrurile NU vor ramane asa si ca in data de 4 ianuarie, in prima sedinta de Guvern din 2013, va fi discutata “problema taxei auto”.

Asadar, clientela de masini rulate (in mod direct) si clientela de masini noi (in mod indirect) este “invitata”, din nou, sa astepte. E simplu. Ca sa cumperi, de cele mai multe ori trebuie sa vinzi, iar starea de asteptare a clientilor NU reprezinta un climat tocmai potrivit pentru asta.

Cum toate Guvernele din 2008 incoace, indiferent de culoarea politica, nu au reusit sa rezolve rezonabil situatia taxei pe poluare auto, e greu de crezut ca pe 4 ianuarie 2013 se vor intampla minuni. Taxa pe poluare auto este o problema, vicepremierul Liviu Dragnea s-a exprimat corect!

Ce se va intampla?

Ce vei putea sa faci daca vrei sa vinzi o masina sau vrei sa cumperi o alta?

1. Poti sa astepti lamurirea situatiei, ceea ce fara indoiala va dura luni de zile.
2. Daca vrei sa-ti cumperi o masina intrata in circulatie inainte de 1 ianuarie 2007, din punct de vedere fiscal/financiar va fi acelasi lucru daca o cumperi din Romania sau Germania. Gata cu discriminarea.
3. Daca vrei sa cumperi sau sa vinzi o masina rulata, inmatriculata dupa 1 ianuarie 2007, ai citit degeaba acest articol. Modificarile legislative nu te vor afecta. Ba chiar s-ar putea sa-ti faca un bine daca esti vanzator, pentru ca in mod indirect valoarea de piata a masinii tale va creste sau va ramane neschimbata, in timp ce nefericitii proprietari de masini mai vechi de 1 ianuarie 2007 vor trebui sa scada din pret echivalentul valorii taxei pe poluare pe care o vor avea de platit noii proprietari. Asta in cazul in care vor dori cu adevarat sa vanda masina. Altfel, Germania asteapta cu parcurile auto deschise clientii de second hand din Romania.
4. Daca vrei sa cumperi o masina noua, o poti face la fel ca pana acum, platind aproximativ aceeasi taxa pe poluare auto ca in ultimii ani.
Halogen
Mai simplu dai statu roman in judecata cum fac baieti care aduc masini mai vechi din afara si obliga statul roman sa inmatriculeze masina. Oricum ceea ce fac ei este un total abuz pentru ca blocheaza piata pentru oameni de rad cu venituri medii si e lipsa la bun nu poti obliga un om care nu`si poate permite decat o dacie 1310 si aia luata vaishamar de el sa-si cumpere 1 logan nou si degeaba se chinuie sa o dea la intors cu alta taxa ca tot vor pierde si sunt dobitoci pentru ca ei uita cu cine au de aface ...romanul este inventiv de fel si tot va cauta portite de scapade la taxe auto mai vechi . Da o radiaza propietarul din circulatie si fiscal etc tot roamasul o duce la bulgari si prefera sa le bage bani la aia in buzunar (caz concret vecin cu jeep grand cheroky cum s-o numi motor 4.0 benzina impozit garla a radiat-o fiscal si acum este la bulgari ) pana o sa se dezmeticeasca statul roman o sa fie dejea sute de masini inmatriculate dupa 1ian 2013 la bulgari cazanu meu e inmatriculat in tara in data de 95 parca pai platesc taxa cat valuarea uni 535D din 2008 nu ? smile.gif le pun masina in fata porti si ii dau foc biggrin.gif Baga taxa auto pentru rable maresc asigurarile obligatorii RCA-urile cu 30-40 % ma dao dracu smile.gif mancarea se scumpeste benzina vad ca sta dar o sa explodeze iara pe la jumatea lui ianuarie curentul creste si ala toate cresc numa salariile nu taxe peste taxe presimt o revolutie smile.gif cat de curand si ce a fost in 89 o sa fie mic copil .
lucian
ponta a zis aseara ca o astepta pe 3 ian. pe rovana fara plumb cu o varianta a taxei care va fi calculata in functie de gradul de poluare.
probabil in ianuarie se vor mai putea face transcrieri, legea lui brombely fiind suspendata.
lucian
timbru de mediu se va numi vechea-noua taxa.
va lua in calcul grad de poluare si cap. cilindrica.
sunt curios ce porcarie o sa iasa.
bartro
Da, nu prea arata promitator nici asta smile.gif
Tot lipseste durata medie de exploatare din calcul (varsta). De ce as plati mai putin taxe la o masina care intradevar polueaza mai putin per 100km, dar va mege inca 10, 15 ani decat pe o masina care probabil va fi scos din circulatie in cativa ani?
alex230ro
logic ar fi sa se polueze la nr de km efectuati,sincer cel mai simplu ar fi sa se bage taxele astea in pretul benzinei.dar na "noi suntem romani"
xox
Un singur lucru au zis bun, ca nu va depasi valoarea masinii. Cum vor calcula insa valoarea masinii, dupa ce cataloage se vor lua, n-au mentionat.
bartro
Ultima data cand am avut de aface cu valorile lor, au evaluat 2002 la 7000 de euro. La vama.
Shark
Eu as propune sa se scoata complet taxa de inmatriculare si sa se inlocuiasca cu o noua taxa, de solidaritate, dupa cum urmeaza:
- daca un cetatean roman isi cumpara o masina (noua, veche, nu conteaza) de oriunde altundeva decat un dealer membru APIA, atunci sa plateasca o amenda (taxa de solidaritate) catre APIA in valoare de 100% din valoarea masinii, pe principul "noi nu poluam, doar voi!"
- daca cetateanul este parlamentar sau detine vreo functie in aparatul de stat, atunci acesta sa nu plateasca taxa ci dimpotriva sa-i fie scazuta aceasta taxa din pretul achizitionarii masinii (din fonduri de la bugetul de stat), pe principul "statul este al nostru si trebuie protejat" cuplat cu principiul "noi suntem statul"
In felul acesta respectam si cerintele EU si dovedim si ca suntem o tara cu principii. Cred ca o astfel de lege ar avea rasunet pozitiv in ambele camere si ar fi votata in 2 secunde, indiferent de numarul celor prezenti/absenti.
Halogen
Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat, în şedinţa de vineri, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului. Premierul a precizat că timbrul va fi calculat după principiul că maşinile mai noi şi mai puţin poluante vor plăti o taxă mai mică. Scuze ca am deschis un nou topic... smile.gif
bartro
De la Halogen:
Taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat, în şedinţa de vineri, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului. Premierul a precizat că timbrul va fi calculat după principiul că maşinile mai noi şi mai puţin poluante vor plăti o taxă mai mică

Saptamana viitoare aflam cum se va calcula taxa... si forma ei finala smile.gif si de cand o sa intre in vigoare smile.gif
Ce-am mai aflat eu astazi ca ma mancau ficati : am zis ca daca inscri masina la circa financiara nu mai platesc taxa sau nu mai trebuie platita dar se pare ca nu este asa...
Telefon la militieni drpciv : rezultat ? daca masina nu a avut taxa platita nici o data platesc taxa . Am intrebat bun dar eu am inscris-o la circa financiara si primesc un raspuns sec "nu are nici o legatura cu taxa auto sunt 2 lucruri diferite luati legatura cu ANAF pt sectorulul care locuiti" zis si facut
Telefon la anaf sector 3 : buna ziua am o si eu o intrebare am luat anul trecut o masina ma inscris-o pe 28 la circa financiara mai platesc taxa de inmatriculare?
el ma intreaba a fost adusa recent ? s-a platit vre-o taxa de inmatriculare ? eu rad si ii zic NU e inmatriculata in tara in 1995 si imi arunca bomba aaa pai trebuie sa platiti taxa de inmatriculare eu intreb de ce ? si ii explic inca o data ca este dejea inscrisa la circa financiara. El imi zice domne masina ati inscris-o la impozite si taxe iar taxa de inmatriculare este stabilita de catre noi va rog sa cautati pe internet si sa faceti un calcul pentru a vedea cat va costa. Am ramas tablou imi venea sa-l injur dar el saracu nare nici o vina ...sa traiti la revedere smile.gif Asa ca vom plati taxa de timbru verde smile.gif acum sa vedem ce si cum...pe 14.01.2013 aflam raspunsu-l final iar eu am progamare la rar pe 17 frumos nu ?smile.gif
bartro
Da, nasol ca nu ai scapat. Chiar am scris undeva sau am discutat cu cineva, unde se plateste taxa, si ca sa se informeaza bine. Dubiile mele din pacate erau justificate.
georgem
Nu prea vad bine noua taxa de poluare... Ca principiu e ok, numai ca sunt sigur ca vor baga pentru masinile noastre niste taxe foarte mari, incorecte, asa cum si impozitul pe proprietate pentru masinile noastre e foarte mare.
Halogen
QUOTE (georgem @ Jan 4 2013, 08:27 PM) *
Nu prea vad bine noua taxa de poluare... Ca principiu e ok, numai ca sunt sigur ca vor baga pentru masinile noastre niste taxe foarte mari, incorecte, asa cum si impozitul pe proprietate pentru masinile noastre e foarte mare.

Evident va fi o taxa destul de mare pentru a obliga posesori de masini vechi sa cumpere masini noi si astfel ca in anul 2013 piata de vanzare la autovehicule noi sa creasca smile.gif asta ar fi una din strategiile lor.
lucian
CITAT(Halogen @ Jan 4 2013, 08:38 PM) *
CITAT(georgem @ Jan 4 2013, 08:27 PM) *

Evident va fi o taxa destul de mare pentru a obliga posesori de masini vechi sa cumpere masini noi si astfel ca in anul 2013 piata de vanzare la autovehicule noi sa creasca smile.gif asta ar fi una din strategiile lor.

ai scris pe talon "instrainata catre..."
ti-a semnat f. proprietar acolo? daca nu, macar o poti tine asa cat de cat legal.
Halogen
QUOTE (lucian @ Jan 4 2013, 09:56 PM) *
QUOTE (Halogen @ Jan 4 2013, 08:38 PM) *
QUOTE (georgem @ Jan 4 2013, 08:27 PM) *

ti-a semnat f. proprietar acolo? daca nu, macar o poti tine asa cat de cat legal.

pe spatele talonului este instrainata catre primul cumparator dar eu am imputernicire facuta la notar (facuta de catre propietar la ambasada romana in qatar) deci sunt legal si propietar din toate punctele de vedere la fisc este pe numele meu ITP masina are 2014 asig anul acesta 6luni doar ca nu voi putea sa scot numere de bucuresti si sa ma trec in cartea masini ...
lucian
CITAT(Halogen @ Jan 4 2013, 10:00 PM) *
CITAT(lucian @ Jan 4 2013, 09:56 PM) *
CITAT(Halogen @ Jan 4 2013, 08:38 PM) *
CITAT(georgem @ Jan 4 2013, 08:27 PM) *

pe spatele talonului este instrainata catre primul cumparator dar eu am imputernicire facuta la notar (facuta de catre propietar la ambasada romana in qatar) deci sunt legal si propietar din toate punctele de vedere la fisc este pe numele meu ITP masina are 2014 asig anul acesta 6luni doar ca nu voi putea sa scot numere de bucuresti si sa ma trec in cartea masini ...

atunci stai relativ linistit...
bartro
Meanwhile, in Europe:
http://www.economist.com/news/briefing/215...ome_renaissance
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.