0.33liter
Nov 7 2005, 09:42 AM
QUOTE (Rabanne)
Da, este adevarat EDC16 nu lucrez nici eu, n-am fost atent la faptul ca ai 320d de 110kw.De aceea Voinea nu te-a trimis la mine pentru ca stia sigur ca nu pot lucra nici eu EDC16.In privinta clientilor, nici tu nici 316i n-ati fost vreodata potentiali clienti, doar ati facut putin valuri si ati incercat doar sa va dati inteligenti.Spre norocul meu nu sunteti lideri de opinie si nimeni nu v-a luat in seama iar faptul ca membri acestui forum au sesizat prezenta voastra ca una ostila nu poate decat sa ma bucure.
Eu cred ca nu a avut incredere in tine de fapt...
QUOTE (Rabanne)
Mi-ai spus in PM ca intr0-adevar Voinea are un stage 0 pe masina si motivatia a fost ca masina are 8 ani si 200 000 de km, si masina mea are 18 ani si asta nu m-a impiedicat sa-i aplic o varianta racing si sa testez pe ea cateva mii de km.Unii o fac din pasiune si dedicatie pentru munca lor si nu ii impiedica nimic in a da totul pentru clientela, asta semnificand chiar testarea pe propria masina a lucrarilor personale pentru a avea siguranta 100% in ceea ce priveste securitatea masinilor potentialilor clienti:)Cred ca asta inseamna responsabilitate si asta inseamna seriozitate, nu explicatii care aduc in discutie varsta masinii etc.
Zicea ca e masina lui de familie si ca teste a tot facut pe ea avand cateva versiuni de soft dar ca ECU este intr-o pozitie foarte inadecvata si teste a facut pe masina unui alt prieten ce alearga la curse si chiar castiga etapele... intram intr-o discutie prin care eu ii apar pe ceilalti iar tu arunci cu noroi in orice te deranjeaza... e usor sa strici ceva facut de altul si greu sa construiesti ceva bun.. la varsta mea (nu stiu daca tu esti cel cu pumnii din avatarul tau dar tind sa cred ca da) cred ca am invatat cateva lucruri. BTW masina mi-am luat-o pe banii mei, munciti de mine . Acum la 32 ani sper sa mai tin masina asta 2-3 ani si sa trec la ceva si mai bun.
QUOTE (Rabanne)
IN plus, referitor la tine, observ ca alergi cu tarie dupa incercarea gratuita a softurilor iar asta nu face decat sa nasca un dispret al meu fata de tine.Mocangii sunt la tot pasul si asta caracterizeaza Romania de astazi.Iti multumesc pentru faptul ca ai dat o pata de culoare topicului meu si pentru ca mi-ai deschis un pic ochii in ceea ce priveste oamenii de nimic care ar putea sa-mi fie clienti.Sper sa nu am ca si clienti astfel de personaje niciodata si sper spre binele oamenilor de bine de pe aici ca astfel de personaje sa fie din ce in ce mai rare pe acest forum.Din pacate pentru cei ca tine oamenii muncesc pe bani iar smecherii de 2 lei nu au un sfarsit prea fericit;)Toate bune si iti urez bafta in incercarea ta la celelalte firme de tuning.
Aici deja nu raspund dar daca recitesti cred ca observi ca ai sarit calul prin niste afirmatii jignitoare. Astept raspunsul tau sau al moderatorilor.
Rabanne
Nov 7 2005, 09:50 AM
Raspunsul meu nu intarzie sa apara.Este evident ca imi arunci o provocare personala si ca te deranjez intr-un fel sau altul.Cel mai bine va fi sa discutam asta personal, fata in fata.NU ai nici un drept sa faci afirmatii gen "nu a avut incredere in tine".Este o parere personala si nefondata.vorbesti in alt topic ca pot lucra masini pana in 95.Imi pare rau sa te dezamagesc iar, pot lucra orice masina in afara de cele mai noi EDC16.De asemenea, activitatea mea este trecuta printr-o firma si la cererea clientului se ofera factura.Inca o data, te rog, nu mai incerca promovarea ascunsa a celor de la Aspad, am inteles toti ca ai o relatie cu "Costel", am inteles cu totii care este interesul tau in a-mi denigra faima dobandita.NU arunca paie pe foc pentru ca focul cu foc se stinge.Te rog mult sa opresti aceasta mizerie generata de tine si sa ma lasi sa-mi desfasor activitatea corespunzator.Pentru moment nu a aparut nimeni care sa-mi reclame softurile sau lucrarile.Pana atunci nu ai nici un drept sa faci comentarii legate de calitatea a ceea ce fac.Orice post ulterior al tau nu face decat sa demonstreze insistenta ta de a ma denigra iar eu o iau ca pe o chestiune personala care intr-un fel sau altul ii voi pune capat.
Rabanne
Nov 7 2005, 10:08 AM
BTW masina mi-am luat-o pe banii mei, munciti de mine . Acum la 32 ani sper sa mai tin masina asta 2-3 ani si sa trec la ceva si mai bun.
Daca masina ti-ai luat-o pe banii munciti de tine, atunci lasa-i si pe altii sa munceasca si sa-si faca un rost in viata.Ceea ce faci tu aici este doar incercarea de a musamaliza pe cineva care desfasoara o activitate excelenta, de care nimeni nu s-a plans niciodata.Este adevarat, eu sunt cel cu pumnii din poza si este adevarat, sunt foarte agresiv atunci cand cineva incearca sa-mi distruga munca printr-o nedreptate sau afirmatii gratuite.NU cred in praduiala care o desfasoara chiptunerii de la noi si in castigurile imense care le au la efectuarea chiptuningului.Este o piata libera si toti avem dreptul sa activam.Raman in picioare cei a caror calitate primeaza si care ofera cel mai bun raport calitate/pret.Ai cu 10 ani mai mult decat mine, probabil la varsta mea incercai acelasi lucru ca si mine, sa iesi la suprafata, sa te afirmi, sa incerci sa faci ceva cinstit si sa fii lasat in pace in ceea ce faci.La 32 de ani ar trebui sa ai mai mult respect pentru munca altora mai tineri decat tine si sa-i lasi sa-si faca treaba.La 32 de ani ar trebui sa fii mai atent atunci cand incerci sa distrugi gratuit munca unei persoane.La 32 de ani ar trebui sa dovedesti mai multe decat ai dovedit cu posturile tale.
alex230ro
Nov 7 2005, 10:21 AM

ma sparg de ras parca ati fi in clasa 2-a asa va certati,@0.33liter-cred ca Rabbane a zis destul de clar la ce se pricepe si la ce nu,cat depre treaba cu chipurile e treaba lui de unde le ia si cum le face cred ca ar trebui sa plecam de la prezumtia de nevinovatie

.@Rabanne-nu are rost sa te enervezi mai ales ca prin asta lumea poate sa inteleaga altceva.
Rabanne
Nov 7 2005, 10:26 AM
Da, aveam nevoie de un astfel de post incurajator, mai ales ca nu stau prea bine la capitolul nervi.Iti multumesc ca ai stiut sa vezi ceea ce este corect si adevarat:)
0,33.... am inteles. esti de cu totul alta parere si nimeni si nimic nu te poate convinge. nici nu trebuie. by the way, 32 de ani nu este o varsta atat de inaintata, pana la urma, si oricum varsta nu este o garantie a valorii.
VA ROG sa va mutati pe private si sa va injurati, daca simtiti nevoia. noi, astia, am inteles si avem destul material pentru a ne putea forma propriile opinii.
Rabanne, tu vrei sa vinzi ceva si clientii tai par a fi multumiti de ce oferi, asa ca nu-ti strica imaginea acum pe forum. Nu te ajuta deloc sa-ti versi nervii pe forum cand te enerveaza niste intrebari, cel mult vei reusi sa pierzi potentiali clienti.
Mai bine nu raspunzi sau te gandesti pana a 2-a zi, cand esti mai calm. Spune-i omului frumos ce poti face, lasa nervii ca tu pierzi.
Rabanne
Nov 7 2005, 01:11 PM
Iti multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele!Apreciez faptul ca sunteti langa mine si incercati sa ma intelegeti!
Ionut
Nov 7 2005, 01:27 PM
QUOTE (Rabanne)
Iti multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele!Apreciez faptul ca sunteti langa mine si incercati sa ma intelegeti!
un chip pentru mine e30 327i cu diff de 2,79 lsd ai ceva lucrat? si daca da un test se poate face?
Rabanne
Nov 7 2005, 01:49 PM
Pai am inteles ca deja ai un Jim C. pe ea, acelasi lucru am si eu deja presetat, pana acum nu mi-a venit nimeni cu Motronic 1.3 la lucru.Daca vrei sa facem ceva serios si sa fii impresionat am nevoie de chipul original al masinii, daca nu-l ai vad eu de unde fac rost de dump-ul original si ti-l lucrez insa am nevoie de seriile de pe calculator.
Ionut
Nov 7 2005, 01:55 PM
ok...pai vb duminica la intalnire exact ce si cum...si eventual daca mai gasesc

chipul original il aduc...
Rabanne
Nov 7 2005, 02:47 PM
Cauta-l bine ca imi usurezi munca daca mi-l aduci:)
Rabanne
Nov 7 2005, 03:09 PM
Tu ai 0 261 200 152 pe masina?Chipul care il ai este originalul?
Rabanne
Nov 7 2005, 03:17 PM
Pai daca-mi dai originalul si sper sa reusesc sa-l citesc daca nu e prea vechi pt programator iti customizez si eu ceva.De pe ebay am cam tot ce a miscat pe acolo vreodata legat de chipuri.Cand le comercializam erau ok, ca se simtea diferenta cat de cat dar dupa ce am invatzat cu ce se mananca am inceput sa-i injur pe cei care le-au modificat:)AI simtit diferenta cand ti l-ai montat?
Robert
Nov 7 2005, 06:07 PM
QUOTE (Rabanne)
se simtea diferenta cat de cat dar dupa ce am invatzat cu ce se mananca am inceput sa-i injur pe cei care le-au modificat. AI simtit diferenta cand ti l-ai montat?
Rabanne, eu (cred ca) inteleg foarte bine de ce ai pus intrebarea asta.
Pentru cei interesati, gasiti
la acest link experienta mea (trista) cu un chip de pe Ebay.
Concluzia mea a fost ca, in afara de modificarea limitei superioare de turatie, chip-ul avea fie maparea originala, fie o remapare modificata intr-un mod neinspirat.
Rabanne
Nov 7 2005, 10:04 PM
Da,tocmai de aceea am intrebat.Mai mult decat atat 90% din ce am cules de pe ebay sunt harti editate destul de agresiv pentru benzina care se gaseste pe la noi, avansul este mult prea mare pentru ceea ce pot suporta aceste motoare care nu mai sunt noi de mult timp.Mai mult decat atat multe dintre ele nu prea scadeau consumul , ba chiar il cresteau.Treaba cu limitarea ridicata se practica peste tot pentru ca nu ai nevoie de cunostiinte in domeniu, decat de locatia respectiva si un hex editor si cam atat.Daca spui ca ai simtit diferenta destul de mare nu stiu in ce masura se poate mai bine la masina ta jaffar insa putem incerca.S-ar putea sa ai norocul sa fi nimerit o harta buna insa merita sa incerc sa vedem daca sunt in stare de mai mult:)Ideea e sa purtam o discutie lamuritoare in ceea ce priveste stilul tau de condus si asteptarile tale de la un chiptuning pentru a-l face sa se potriveasca la fel ca o manusha stilului tau de condus.
florin83
Nov 16 2005, 11:03 AM
Rabanne poti face chip pt un Audi S6 din 96 (parca)? Are motorul de 2.2L turbo, 5cil, 230cai..
Am un prieten interesat...
220E costa, nu?
masina arata ca cea din atasament, doar ca e avant.
Rabanne
Nov 16 2005, 11:36 AM
Chiptuning motoare benzina turbo - Cresterile de putere se cifreaza la 20-35% din puterea initiala a motorului, viteza maxima creste cu circa 15-25 km/h, consumul de carburant scade cu circa 10% din consumul initial.
Preturi: 250 euro - orice cilindree
cc_seat
Nov 16 2005, 10:16 PM
QUOTE (Rabanne)
Chiptuning motoare benzina turbo - Cresterile de putere se cifreaza la 20-35% din puterea initiala a motorului
La cele aspirate care e cresterea de putere/cuplu?
Rabanne
Nov 17 2005, 11:12 AM
Scrie in primul post al anuntului!
Rabanne
Dec 15 2005, 01:20 PM
Robert
Dec 15 2005, 02:06 PM
QUOTE (Rabanne)
Vimota Chiptuning Romania a devenit oficial!
E un anunt de marketing care va fi apreciat de catre membrii interesati.
Conform principiului reciprocitatii, pune te rog pe site-urile:
www.vimota-chiptuning.ro
si
www.vimota.it
un anunt de marketing catre forumul bimmer.ro, si apoi posteaza link-urile aici.
Daca ai nevoie de asistenta pentru realizarea anuntului, o oferim imediat.
Thanks.
Rabanne
Dec 15 2005, 03:54 PM
In cadrul linkului postat mai sus se regaseste si cerinta ta:)
Rabanne
Dec 15 2005, 04:32 PM
andrei318ti
Dec 20 2005, 08:11 PM
Cam cat pot sa scot ca putere de la un motor de 1.8 m42 de 140cp standard? As dori un chip care sa nu vizeze neaparat consumul ci doar putere.
Rabanne
Dec 20 2005, 09:23 PM
Depinde de starea motorului si depinde ce benzina vei folosi.Pentru benzina de 95 nu se pot scoate mai mult de 10-12 cai putere insa daca folosesti de la 98 in sus iti pot lucra o varianta care sa fie intr-adevar performanta.Insa in acest caz va trebui sa ramai numai la benzina de 98.Orice varianta ti-as lucra tot voi putea sa scad si consumul astfel puterea mai mare depinde de benzina folosita nu de consumul de carburant:)
salut Rabanne
ma potzi ajuta cu un chiptuning pt BMW E39 520d 2001 -136cp?
ce m-ar interesa ar fi nu atat cresterea de putere ci o remapare care sa permita cuplu la turatii mai joase
de fapt, ceea ce nu imi place la masina e faptul ca imi cere sa ii dau o treapta inferioara la iesirea din viraje in orash sau in trafic aglomerat
am experientza unui 607 HDI 2.2 de 100kw care s-a schimbat incredibil dupa ce i-a fost pus un tuning box. senzatia era extraordinara iar consumul s-a miscorat cam 1 litru la suta
crezi ca se poate face asa ceva si la bmw?
florin83
Jan 7 2006, 11:37 PM
QUOTE (CAT)
salut Rabanne
ma potzi ajuta cu un chiptuning pt BMW E39 520d 2001 -136cp?
ce m-ar interesa ar fi nu atat cresterea de putere ci o remapare care sa permita cuplu la turatii mai joase
de fapt, ceea ce nu imi place la masina e faptul ca imi cere sa ii dau o treapta inferioara la iesirea din viraje in orash sau in trafic aglomerat
am experientza unui 607 HDI 2.2 de 100kw care s-a schimbat incredibil dupa ce i-a fost pus un tuning box. senzatia era extraordinara iar consumul s-a miscorat cam 1 litru la suta
crezi ca se poate face asa ceva si la bmw?
da de la cat vrei sa ai cuplu? de la 500rpm? :eek:
ar fi perfect
m-as multumi si cu 1600-1800
mertan
Jan 8 2006, 11:13 PM
are un prieten de-al meu un 320d 136 de cai. e46. si el are cuplu maxim pe la 1500 cam asha. nu mai retin bine. masina fuge de rupeeeeeeee.
Gabi_323i
Jan 8 2006, 11:45 PM
QUOTE (mertan)
are un prieten de-al meu un 320d 136 de cai. e46. si el are cuplu maxim pe la 1500 cam asha. nu mai retin bine. masina fuge de rupeeeeeeee.
bwahahahhahaha, cred ca aia a fost cea mai tare masina cu care ai mers de zici asa
316i
Jan 9 2006, 12:06 AM
Pai fiecare zice de masinile cu care a mers el si care i se par lui personal...cum or fi ele. Nu inseamna ca e valabil pentru noi to(n)ti.
cred ca rabanne a abandonat topicu...
cat despre cum merge BMW diesel de 2 litri nu pot sa spun decat ca e economic & safe
parerea mea ca un motor VAG de 1.9 - 131 cp e mult mai echilibrat decat ce au scos BMW. mai bine renuntau la el si ramaneau numai cu 2.5 si 3.0 , ultimul fiind o bestie

de aproape 200 bhp
@mertan - cuplu maxim la e46 320d cred ca e la 2000 rpm e ok ,dar se poate mult mai bine
din pacate e39 are si vreo cateva kg in plus
mertan
Jan 9 2006, 12:25 PM
fratele meu. eu nu am posibilitatile voastre sa merg in fiecare zi cu un m5 e39 sau m3 e46. eu nu sunt cine stie ce. eu va zic ca masina asta ma marcat. ce sa zic. e dizel si are cuplu. nu stiu ce sa mai cred despre voi. daca totzi se iau de mine. cand am zis ca rupe, nu m-am referit ca rupe un m5, a castigat grupa la iasi sau la suceava, nu mai stiu. lo facut doar un golf gti.
ei na, nu era in intentia mea sa te supar. sorry
eu doar vreau sa merga mai bine ghena mea si atat. si-mi dau si cu parerea, ca tot omu
TIN SA REPET CA AM FACUT TREABA ASTA CU CHIPAREA LA UN 607 HDI SI MERGE CA TURBATU ( pt un diesel ! ), BA CHIAR CONSUMA MAI PUTIN.
ERAM CURIOS DACA RABANNE POA SA FACA ASA CEVA LA BMW E39
mertan
Jan 9 2006, 01:20 PM
poate :finger:
Rabanne
Jan 9 2006, 03:06 PM
Salut! Sigur ca se poate face 520d. Puterea va creste la 171 de cai iar cuplul undeva pe la 344 nm. Pentru o varianta mai ustom asa cum vrei nu stiu sa-ti spun exact specificatiile. Putem incerca o setare exact asa cum iti doresti. Pretul este de 220 euro. Te astept in PM pentru detalii ulterioare:)
Referitor la acel POwerBox montat la Peugeot, daca tii la masina ta te sfatuiesc s-o remapezi, PowerBoxul este recunoscut unanim in lume ca fiind nociv pentru masini, in principal pentru turbine. Produce acele puseuri, spike-uri in turbina care destul de des o blocheaza pe presiune maxima fiind limitata doar de valva de overboost. Acest lucru duce la uzura prematura a turbinei si implicit a motorului care, din cate s-au raportat si prin afara, cedeaza in medie dupa circa 30-40 000 de km. Acest lucru se intampla tocmai datorita cantitatii de aer prea mari bagate de turbina la presiunea de overboost lucru care duce la realizarea unui amestec sarac care duce la cresterea temperaturii in cilindru. Cateva zeci de mii de km de functionare la temperaturi mult mai mari ale arderilor sunt suficiente pentru a termina segmenti, boltzuri etc ca sa nu mai vorbim ca turbina se invarte cu cateva zeci de mii de rotatii mai rapid. Personal, mi-a venit o Skoda Octavia 1.9 TDI care destul de des nu trecea de viteza de 130 de km/h. Acest lucru se datora tocmai turbinei care din cauza Boxului functiona la presiunea maxima permisa de overboost iar asta ducea la cresterea temperaturii in cilindri fapt care obliga ecu sa treaca in limp mode si sa limiteze avansul. I-am facut remapare, masina merge perfect, nu mai scoate fum cum scotea cu Boxul si nu a mai inregistrat nici o problema legata de viteza maxima atinsa:)
Miercuri ma duc sa fac o inspectie la masina , sa fiu sigur ca totul e ok inainte de a veni la tine. Nu stiu exact sa itzi spun cand pot ajunge in Bucuresti, dar ai putea sa imi spui cam cat timp ar lua?
e suficient o singura zi? in caz ca sunt nereguli dupa remapare, poti sa vii tu la Bacau sau trebuie sa fac din nou un drum la Buc?
Black boxurile pot afecta pompa de injectie? nu ma refer la alea de 50 de euro de pe ebay , ci la cele facute profesionist.
La Peugeot s-a blocat pompa de injectie la 140.000km, cam dupa un an de cand am pus boxul. Cei de la service ( nu in Romania ) mi-au spus ( neoficial ) ca nu ar trebui sa fie de la chipare .
O alta problema a fost , asa cum ai spus si tu despre Skoda, ca dupa un drum de vreo 5000 km masina nu mergea mai mult de 180 km/h . Am vb cu cei care pusesera boxul si l-au schimbat- job done/masina mergea din nou f bine.
Nu stiu multe lucruri despre remapare, doar ca o cunostinta are un A6 1.9 tdi-131cp remapat nu se stie pe unde "pe afara", probabil Anglia, si nu e mare lucru de capu lui. fatza de cum mergea 607, Audi abia se urnea.
Nu trag nici un fel de concluzii, nu dau nume de boxuri, sa nu se inteleaga gresit ca as fi carcotas, dar sunt curios daca se poate ajunge prin remapare la performantele unui piggy back bine realizat
Cam multe intrebari , da ce sa fac, daca nu stiu... nu stiu
Pun astea pe forum si nu in PM ca poate mai sunt si altii care isi pun probleme de astea. daca nu vrei sa dai detalii aici, te rog sa imi raspunzi in PM
Rabanne
Jan 9 2006, 10:40 PM
In principiu cred ca as putea sa ma deplasez pana la Bacau oricum pentru a face lucrarea, nu reprezinta nici o problema pentru mine. Nici nu se pune problema ca remaparea sa iasa prost, daca din nefericire acest lucru se va intampla voi face tot posibilul sa remediez problema cu minim de efort din partea ta, rusinea mea fatza de tine nu ar avea masura. Dureaza maxim 3 ore. Referitor la castigurile de putere, vom merge amandoi cu masina, vom testa la fatza locului ce si cum pentru ca iti dai seama, interesul meu este sa fii pe deplin multumit de lucrare. PowerBoxurile din principiu sunt nocive motorului pentru ca ele prati nu gestioneaza injectia ci doar dau semnale eronate calculatorului de injectie pentru a-si adapta functionarea astfel incat sa dea randament mai bun. La cate situatii poate intampina motorul POwerBoxul nu poate face fatza si astfel se ajunge la diverse probleme. La celalalt capat al problemei, remaparea face altceva. Se lucreaza direct pe hartile din ECU, se modifica avansul, se ridica limitatoarele de cuplu, se creste atent si exact presiunea in turbina, se umbla si la debitele de motorina, toate acestea corelate f exact. UN PowerBox nu va putea niciodata sa fie la fel de exact ca o remapare, nici macar pe aproape, nu exista corelatia intre semnalele eronate date catre ECU. In plus remaparea, cel putin in cazul meu permite realizarea unei setari custom precum si modificari la fatza locului si totul iese exact asa cum se doreste.
Rabanne
Apr 1 2006, 03:40 PM
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.