Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Intrebare despre prezoane
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Pages: 1, 2, 3
Ionut
QUOTE (florin83 @ Dec 26 2006, 05:32 PM) *
mda, nu merge cu flexu sau incalzit fara sa afecteze janta..

eu ma gandeam cu o bormasina sa-l pilesc pe margini sa se subtieze ca sa intre prin gaura jantei sa o scot.
dupa care sa incerc sa-l desurubez cu o cheie franceza sau un patent.. dar ma gandesc ca el n-a vrut sa se desfaca cand avea capul calumea, cu cheie, dar daca e rotund.. dry.gif

m-am gandit si la solutia cu o cheie mai mica (de 16), dar ajung iar in situatia de mai sus.. el nu s-a desfacut cu cheie potrivita cand avea capul calumea.. o sa se intample la fel.. o sa se rotunjeasca..
simplu! dupa cum am scris mai sus.. am folosit o ranga de de 1.5m si am fortat!! sad.gif
daca nu fortam ce rezolvam?? nu desfaceam roata! daca el la forta aia s-a stricat in loc sa se desurubeze iti dai seama ca la o forta mai mica nu aveai nici o sansa..

pai l-ai stricat pentru ca ori nu a fost cheia buna, ori nu ai fixat bine cheia pe capul prezonului si la slefuit....de asta tziam zis...ia o tubulara ca o fixezi mai bine si cauta un clichet cum trebuie sa poti baga o ranga pe el si sa il desfaci...bati cu ciocanul in tubulara ca sa se fixeze bine, dar inainte da si tu cu un wd 40 ceva sa il imbunezi...
florin83
inainte am incercat si cu un clichet.. nu a avut nici o treaba. sad.gif
am dat si cu spray d-ala de degresat..
nu am dat ca taranul din prima tare cu ranga.. i-am dat dat intai socuri in ambele sensuri..smile.gif

o sa incerc cu o tubulara de 16...
316i
Da' voi sigur l-ati desfacut si nu l-ati strans? laugh.gif
florin83
din moment ce am desfacut 3 in directia aia cred ca si ala tot asa se desfacea russian_ru.gif
comisaru
Daca nu cedeaza, cea mai buna solutie e tot sa dai gaura in el; la inceput micuta, si-apoi din ce in ce mai mare, pana i se desprinde de tot "capul" si iese roata(gaura nu f. adanca, ci doar cat tine "capul" prezonului, ca sa mai ai apoi de ce sa apuci; eventual dai si discul jos).
Slabit din tensiune, o sa se desfaca mai usor.
Incearca mai intai varianta cu tubulara batuta(daca mai are in ce sa prinda), ca e varianta cu mai putina munca.
Multa bafta!
florin83
maine o sa umflu roata si o sa merg pana la o vulcanizare.. sigur s-au mai lovit ei de problema asta..
comisaru
Ai putea si sa sudezi electric ceva de el, dar trebuie sa gasesti un sudor priceput.
florin83
sa vedem intai ce rezolv la vulcanizare..
florin83
nu pot sa plec cu ea ca nu se umfla.. cred ca pana cam naspa sad.gif
georgem
Nasol... Am vrut sa cumpar acum vreo luna niste jante de aliaj de la un tip cu un Ford si am observat ca una dintre ele are un defect la o gaura. L-am intrebat ce s-a intamplat si mi-a zis ca s-a blocat o piulita (la ford e ca la Dacia 1300, nu e cu prezoane, ci cu piulite) si ca a trebuit sa o scoata cu flexul. Gaura respectiva era distrusa, nu mai putea fi fixata janta decat in 3 prezoane, asa ca nu le-am luat. Ai grija daca ajungi la flex ce faci...
florin83
pai n-am cum sa pun flexu pe ele.. uita-te la poza de pe pagina anterioara sa vezi de ce..
daca nu merge sa bat cheia de 16 si pe prezon o sa il pilesc cu o bormasina cat sa intre prin gaura jantei sa o pot scoate..
apoi daca nu reusesc sa-l prind cu ceva sa-l desfiletez (am calculat eu si o sa fie cam 1-1.5cm scos in afara) o sa incerc sa sudez pe el un fier sa il pot desuruba..
da cred ca am mai zis asta.. biggrin.gif
georgem
QUOTE (florin83 @ Dec 27 2006, 01:45 PM) *
pai n-am cum sa pun flexu pe ele.. uita-te la poza de pe pagina anterioara sa vezi de ce..

Pai tot asa era si janta de care zic eu initial... Dupa aceea lipsea din "carnea" jantei destul de mult din cauza tratamentului cu flexul.
florin83
pai cum sa bagi flexu aici? intra cheia la fix..
alex230ro
ma de ce nu ai sunat??>doar cu mine ai desfacut ultima oara roata si atunci a mers cu cheia originala de BMW,aia e cea mai buna rolleyes.gif
florin83
primu lucru care o sa-l faca daca rezolv problema asta e sa-mi iau o cheie originala si niste prezoane noi! sad.gif
comisaru
Varianta cu sudatul de prezon a unei prelungiri o consider cea mai buna. Daca incerci sa-l polizezi cu bormasina, risti sa "atingi" janta care fiind din aliaj o sa capete niste santuri urate.
io'sŪ
ai rezolvat ceva?

PS:nu te gandi la sudura, nu o sa tina + ca nu prea ai cum sa sudezi
florin83
am luat o cheie tubulara de 16.. maine o bag cu forta...
florin83
la sudura o sa apelez la sfarsit, daca reusesc sa ii pilesc capul si sa scot roata..
cu roata pusa nu ma gandesc la sudura..
florin33
Am patit si eu la fel la E34 cu roti de aluminiu pe 16.Am sudat dar nu a tinut si a trebuit sa dau gaura.Eu am dat gaura direct prin mijloc cu burghiu mic la inceput si dupa din ce in ce mai mare.A durat o zi si o noapte cu doua masini ca sa nu se incalzeasca prea tare si am terminat foarte multe burghie.
Apropo,eu am ajuns si am batut si tubulara de 15 si tot nu am reusit.
Multa bafta.
Edit:Mie mi-a sudat surub in capul prezonului cu electrod si nu a avut de suferit janta dar tot nu s-a desfacut.
florin83
QUOTE (florin33 @ Dec 27 2006, 07:16 PM) *
Eu am dat gaura direct prin mijloc cu burghiu mic la inceput si dupa din ce in ce mai mare.

asta urmeaza sa fac maine.. smile.gif
Shark
Mai vin si eu cu o idee: inante de a face gauri sau suduri, mai baga o data o tubulara mai mica, da-i citeva ciocane ca sa stea cat de cat si apoi incearca la vreun service, ceva, cu un pistol pneumatic. Percutia aia face niste chestii incredibile, iti spun eu. O se invirteasca mult, fara indoiala, dar loviturile de la percutie s-ar putea sa-l desfaca! Succes!
florin83
problema e ca n-am cum sa ajung cu masina nicaieri ca nu se umfla roata deloc..

florin33, cand dai gaura prin prezon ce o sa se intample? se sparge capul cat sa iasa janta sau se detenesioneaza si o sa se poata desface?
florin33
QUOTE (florin83 @ Dec 28 2006, 09:11 AM) *
problema e ca n-am cum sa ajung cu masina nicaieri ca nu se umfla roata deloc..

florin33, cand dai gaura prin prezon ce o sa se intample? se sparge capul cat sa iasa janta sau se detenesioneaza si o sa se poata desface?

Se rupe capul prezonului si filetul ramane inauntru dar se poate desface usor.
Multa bafta.
florin83
deci.. am batut cu tubulara de 16 10 minute.. nimic.. abia intra 2mm in varf unde e mai tocit prezonu..

cu bormasina d-aia pe baterii n-am nici o sansa.. abia zgarie putin prezonul..

am fost la 2 vulcanizari (pe jos).. la una mi-a zis ca singura solutie e sa sudez un fier pe prezon si la alta mi-a zis ca n-are nici o idee..

acum vreau sa incerc cu bormasina electrica..
florin83
n-am facut nimic..
mi-a adus bucii o bormasina electrica si am dat cu un burghiu la fel de gros cat filetul prezonului direct in capul lui.. teoretic burghiul cand ajunge la filet ar trebui sa cada capul prezonului..
dupa masuratori a si depasit capul da nu se intampla nimic..
am bruscat masina 1-2m doar cu prezonul ala (inca 2 infiletate de forma, doar sa nu cada roata), am ridicat-o pe cric si am miscat de roata in toate directiile, am bagat si ranga intre spitele jantei... nimic

bucii cu bormasina:
Click to view attachment
florin33
Inseamna ca nu mai ai mult. tongue.gif
Eu am trecut un pic de capul prezonului si puneam burghiu tot mai gros pana s-au subtiat peretii gaurii si dintr-o data s-a rupt.
Bafta.
butcky
Am reusit sa dam o gaura mare prin prezon, dare tot nu a iesit. dry.gif Mai incercam si maine ca azi am cam inghetat ill (2).gif Eu eram imbracat la costum unsure.gif
Am pus cateva poze...
iulian325
bucii
cum te simteai dind gauri in Mini Impreza lui florin?
Ionut
ete ba....cum se ajuta astia, cu 4x4, intre ei asa... laugh.gif tongue.gif
florin83
QUOTE (florin33 @ Dec 28 2006, 11:55 PM) *
Inseamna ca nu mai ai mult. tongue.gif
Eu am trecut un pic de capul prezonului si puneam burghiu tot mai gros pana s-au subtiat peretii gaurii si dintr-o data s-a rupt.
Bafta.

cel mai mare burghiu e cu 1-2mm mai ingust decat grosimea filetului prezonului.. mie mi-e teama sa nu intre chiar si in filet..
o sa incerc si cu un burghiu mai gros putin..
florin83
am mai dat cu bormasina si dupa calculele mele a intrat burghiul cam juma de centimetru in filet.. chiar nu-mi dau seama ca e cat filetul la grosime..
am fost si la o vulcanizare, a tras ala cu ranga, a batut in roata.. nimic.. a zis sa incerc la un service sa mi-l topeasca cu autogenu..
o sa mai incerc totusi cu un burghiu mai gros, dar cred ca dupa revelion ca nu mai am nici timp si nici burghiu..
Sorin
dar cu un pic de ulei ati dat pe burghiul ala????
Ionut
da ma....au dat...cu unt de lemn de la bunica... laugh.gif tongue.gif
florin83
QUOTE (Sorin @ Dec 30 2006, 08:28 AM) *
dar cu un pic de ulei ati dat pe burghiul ala????

nu! trebuia? blink.gif
Ionut
pai c-am trebuia, sa nu se incinga...ori ulei ori sapun.... smile.gif
butcky
In poza 2 se vede cumn sareau scanteile din el smile.gif
Sorin
si tu esti bucuros nu????
316i
Nu vezi ca abia se abtinea sa laugh.gif . Dar in schimb doar a smile.gif. conf (9).gif
iulian325
cita fericire bazata pe nefericirea lui florin...
florin83
GATA!!! cha (2).gif

am cumparat un burghiu (auriu tongue.gif ) mai gros decat filetul prezonului..
Click to view attachment

am dat si cu asta ca sa se largeasca gaura si vazand ca nu merge deloc am mai dat cu ala mai ingust..
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachment
Click to view attachment

dupa ~2 ore se subtiase destul, am ridicat-o pe cric si i-am dat picioare la roata.. Vladut a fost cel care i-a dat-o pe aia decisiva. smile.gif

parta proasta e ca am stricat si cauciucul, cred ca atunci cand am fost cu ea pe pana pana la vulcanizare..
are o taietura de 15-20cm pe buza care vine pe janta si nu am ce sa-i mai fac.. sad.gif
Sorin
felicitari vezi aveai nevoie de un vladut
316i
Un vladut putere. laugh.gif
comisaru
ai putut sa desurubezi ce-a mai ramas din prezon?
florin83
da.. f.usor cu mana goala..
florin83
asa arata..
comisaru
Atunci felicitari de reusita (cauciucuri se mai gasesc)!
florin83
am unu marimea asta acasa, dar e o pb.. e de vara smile.gif
nu vreau sa-mi iau altu nou ca la anu vreau sa imi fac iarna roti inguste si jante de tabla..
Tytus
Am fost mai multe maini de ajutor pt Florin biggrin.gif era sa cada masina in partea cealalta de la atat impins ph34r.gif
Click to view attachment
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.