Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Camere supraveghere Bucuresti Azuga?
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
Pages: 1, 2
alex230ro
Pozele au venit azi dimineata pe mail.Later edit poza cu un contravenient?Ultima poza cred ca nu are legatura vad ca e in Timisoara undeva facuta tongue.gif
Robert
QUOTE (jaffar)
FiveThreeFive cred ca stie mai multe si ne poate lamuri.
Stiu destul de multe detalii. Dar nu vreau, in aceasta faza a proiectului, sa las informatii scrise, disponibile public. Eventual, putem vorbi in particular.
cristic
nu conteaza daca vrei sau nu sa-ti desfacem bordul, noi ti-l desfacem biggrin.gif tongue.gif :paranoid:
alexandru_83
Sper sa nu functioneze ca i-am dat "forja" cand m-am intors de la munte :ninja:
alexandru_83
Am auzit ca de azi au dat drumul :paranoid:
ccc
Am si eu o nelamurire: cum masoara viteza masinii? Sunt si radare montate pe stalpii aia? sau o fac numai dupa film?
Robert
Cateva informatii utile:

1. Doar camerele Gatso fac fotografii ce pot fi utilizate pentru a aplica legal amenzi de viteza. Acestea sunt in cutiile paralelipipedice de pe marginea drumului, pe stalp independent, cam la 3m deaspura solului. In unele dintre pozele de mai sus se observa foarte clar. Restul sunt camere de supraveghere si analiza trafic.

2. Camerele Gatso nu sunt radare. Viteza este masurata prin intermediul unor bucle inductive, ingropate in asfalt, la cca. 20-30m dupa ce treceti de camera. Acesti senzori se pot observa, sunt doua dreptunghiuri consecutive de latime aprox. cat banda de mers si lungime cca. 50 cm, unul dupa altul. Pentru fiecare banda de mers e cate un set de doua astfel bucle ("dreptunghiuri"). Cand masina e deasupra senzorilor inductivi se masoara viteza. Daca viteza trece de un anumit prag, atunci camera Gatso declanseaza un blitz in infrarosu si face poza.
Deoarece detectia automobilelor se face prin senzori inductivi, detectoarele de radar sunt inutile.
Pozele se fac numai din spate, in sensul de mers.

3. Lista dintr-un post de mai sus cuprinde de-a valva camere de supraveghere si camere Gatso. Pana acum am remarcat (prin observatie directa) urmatoarele puncte de pe traseu unde sunt Gatso-uri (deci unde se masoara viteza):
- INMH: stalp consola stanga la 50m de intrarea la INMH
- Balotesti: pasarela existenta in dreptul drumului spre centrul comunei Balotesti
- Ciolpani: pasarela existenta in dreptul statiei Petrom
- Puchenii Mari: pasarela de la iesire, in sensul Buc spre Ploiesti
- Barcanesti: pasarela de la intrare, in sensul Buc spre Ploiesti
- Comarnic: la cateva sute de metri inainte de zona cu serpentine, sensul Buc spre Bv;
- Sinaia: la intrare, sensul Buc spre Bv.
De retinut: foarte probabil, lista nu este completa. In plus, nu stiu camerele Gatso intre Sinaia si Azuga (daca exista). Rog completati / corectati lista.

4. Desi sistemul poate masura viteza si pe baza analizei imaginilor video, eroarea este prea mare - deci aceasta metoda nu poate fi folosita pentru a aplica legal amenzi de viteza, ci doar pentru analiza trafic.

5. Sistemul are posibilitatea de a masura viteza medie a unui vehicul inre doua puncte. Nu cred insa ca, in cadrul legal prezent, se pot da amenzi de viteza pe aceasta baza. Poate in viitor.

Lasand la o parte aspectul "punitiv" al sistemului, cred ca suntem cu totii de acord ca pe DN1 se circula iresponsabil. Daca noul sistem va reusi sa faca traficul mai sigur si mai fluent (asta ramane de vazut in timp), cred ca e in interesul tuturor.
da_joint
Cica urmeaza sa se instaleze si in Bucuresti un astfel de sistem.... :retard:

La Dreak....imi iau Tico.... laugh.gif
Ionut
dc, cu tico nu poti incalca legile de circulatie? crede-ma ca mergi mai legal cu bmw-ul decat cu tico sau matiz, pentru ca masina fiind mica te poti strecura prin orice colt, trotuar, strada cu sens interzis etc... smile.gif
cristic
SUPRAVEGHERE VIDEO DN1
cristic
PARTEA A II-A
cristic
PARTEA A III-A
cristic
de acum incolo mergem la munte pe traseul Bucuresti-Buftea-!Ploiesti!-Valeni-Cheia-Brasov :crybaby:
Andreea
noi si tot Bucurestiul,nu? biggrin.gif
Kane
N-am inteles o faza. Tot abereaza prieteni de-ai mei ca te ia prima camera, iti inregistreaza ora la care ai trecut pe-acolo si dup'aia urmatoarea camera, inreg timpul, si "calculeaza" media de viteza pe care ai avut-o ca sa ajungi in timpul respectiv la a - 2 - a camera. Daca e mai mare decat limita legala iti trimite acasa. Adica tu daca o lasi usor unde e prima camera si dup'aia ii dai ca dementu ajungi mai "devreme" decat ar trebuii la a doua camera si iti iei amenda.

Mie sincer mi se pare o mare aberatie da astia tot ii dau ca asa e domne... Stie cineva exact care e faza ca e chiar de kkt daca ar baga asa o ineptie........
aR99bMw
asa este...am vazut la stiri...... biggrin.gif
Kane
Deci nu are cum. Nici la englezi (regatul camerelor unite) nu e asa ce dracu. Mi se pare o mare aberatie... da astia de la TV oricum sunt pe langa mai tot timpul.
cristic
@kane din pacate asa e :crybaby:
Robert
Retineti ca este si mult "folclor" in jurul acestui proiect. Sau, ca sa folosim o zicala romaneasca, multe informatii au fost transformate "din tantar in armasar".
Vedeti postul meu de mai sus.
mertan
eu nu am mers pe drumul asta nicodata. vad ca e bun drumul si cred ca peacilea se mai dau si baietzii oleaca. da oare camerele astea pot si detectate de detectorul de radar?
Kane
Am trecut eu azi pe langa prima (inainte de Zoo parca) si nu a piuit detectorul. Am inteles ca e ceva pus dupa locul unde e amplasata camera, si bla bla bla bla...................
florin83
cum sa va detecteze detectorul de RADAR o CAMERA VIDEO? :retard:
mertan
eu stiam, ca in orashe, pe langa banci, detectorll mai tzuiei.
da aia doar se uita la tine? si radarele unde sunt?
florin83
citeste topicul cu atentie smile.gif
Kane
Pai la camerele din UK le piuie detectoarele la aia.
mertan
scuze florin. asha ceva am vazut in anglia. intre 2 poduri, pe autostrada, masurau timpu care il face masina intre cele 2 podiru, daca iese mai mic e naspa, daca iese mai mare e bene. :drool:
mertan
bine gandit jaffar. dar daca trecem cu bmweurile la 200 la ora?
cristic
tocmai ti-au saltat permisu :crybaby: (asa ca mai bine nu incerca)
INTERCEPTOR
azi au avut 1400 de clienti care vor primi amenzile acasa in umat 2 sapt.de sarbatori cu fericire
Ionut
Pentru ca au aparut noi informatii despre radarele de pe DN1 iata o mica revenire:
- Camere sunt 59, dar de fapt 53+6, 53 fiind mobile, se pot roti,restul fiind fixe;
- Inductoarele sunt cate 2 pe sens la distante mici intre ele, adica pe fiecare banda, dupa camera de supraveghere. Calcularea vitezei se face inductiv, deci detectorul n-are ce sa faca;
- Inductoarele pot fi evitate la viteza mica si doar intrind cu roata peste linia continua pe banda 2 de pe contrasens, faza la care, chiar
daca pe ecran la dispecer nu apare viteza, garcea te opreste mai incolo pentru depasirea liniei continue, deci tot degeaba;
- Camerele de radar au rezolutie foarte mare si se poate face zoom digital pe fiecare particica din poza, au si filtre astfel incat
rezultatul este aproape ca-n filme, se apropie numarul si filtrele sterg imaginea de zgomote si-o rafineaza pana se intelege numarul si
se poate triggera softul de recunoastere automata a lui;
- Totusi, sistemul nu este faultless si daca numarul este murdar sau sters marja de eroare in recunoasterea creste semnificativ, astfel ca poate nu luati amenda dar va opreste acelasi garcea, daca nu e ocupat cu persoana de mai sus care a trecut printre inductoare, sa va amendeze pentru ca numarul nu este vizibil;
- Sunt 2 liste, una alba si una neagra. In lista neagra se trec toate masinile furate de ex., iar in lista alba se trec oficialii, prefect,
garda, SPP, etc;

Un myth buster acum:

- Feature-ul pentru calcularea vitezei medii a masinii pe intreg tronsonul (astfel incat chiar daca ati frana in dreptul radarelor si
in rest ati merge cu 150km/h tot ati lua amenda) nu este implementat pentru ca Politia, adica Phare cu alte cuvinte, n-a mai avut bani si pentru aceasta optiune soft, cand o sa aiba o sa se puna. Speram sa nu...
florin83
eu de asta vara cand mi-am luat radar in potigrafu cu 139 numai cu viteza legala circul in localitatile de pe DN1. recuperez pe drumurile dintre ele :unibrow: - unde oricum nu sunt camere..
Ionut
mythul poate fi adevarat sau nu....acum numai politia poate a stie...
ve
Inductoarele alea se vad?
Sa inteleg ca numai alea 6 fixe au si cu inductoare pe langa ele?
ccc
O harta cu amplasarea radarelor pe dn1.
alexandru_83
Buna harta asta
florin83
am fost pana la Ploiesti azi..
e de nerecunoscut DN1.. se merge super ordonat, banda a 2-a e mai mereu libera..super!
mai putin faptul ca am facut o ora sad.gif
camerele alea fac si poze? :eek: am vazut una la care se aprindea o luminita ca un fel de blitz..

in atasament aveti locatia exacta a camerelor
Iulika0069
Da, systemul implementat pe DN1 este un proiect de success..
Chiar daca a costat o caruta de bani, bani care puteau fi folositi pentru altceva.. ma rog, nu mai conteaza..

Problema aici nu este ca se respecta legea, ci ca legea e proasta si trebuie skimbata!! sad.gif
E tipic pentru capetele de creta dela noi si pentru superiorii lor, sa nu gandeasca decat situatia curenta, un fel de gandire blitz / la "fotografie"

NU e normal ca pe un drum cu 2 benzi pe sens, cu pasarele pentru pietoni, deci cu o interactiune (teoretica) minima intre soferi si pietoni, deci nu e normal ca tu sa pui / lasi restrictia de 50km/h in majoritatea localitatilor!!! Idiotii draq!! sad.gif

Legea spune clar ca pe anumite sectoare de drum se pot pune indicatoare cu pana la 80km/h, ca si restrictie.. Io nu zic sa puna 80, dar pe muuulte bucati din DN1 o restrictie de 70km/h ar fi mai mult decat binevenita!

Daca tot au bagat milioane in infrastructura IT a soselei, nu puteau identifica corect riscul fiecarui sector de drum? Frate, aici punem 80 ca pi**a masii, e in plin camp (?!), aici punem 40/30 ca e scoala si urmeaza o trecere/pasarela, aici lasam 70 etc..
Dar nuuu, mu**tii nu au facut decat sa adauge ceva peste ceva existent (scuzati repetitia..), fara sa modifice absolut nimic in "realitatea" drumului
Iar acum se lauda cu "zero accidente" si alte kkturi de gen.. Pai da, dar cu pretul/costul benzinei, nervilor, timpului pierdut din partea soferilor!

O sa incep zilele astea sa identific adresele la care se pot trimite mailuri, scrisori, petitii.. Poate ca o actiune de genul celei cu impozitul, initiata de FiveThreeFive, va sensibiliza neuronul imprastiat prin capul organelor de decizie..
Poate o sa intelegem ca respectarea legii nu e telul suprem, ci ca legea trebuie sa fie - si ea - in slujba cetateanului (mama, ce limbaj de lemn bagai.. biggrin.gif)
florin83
ati primit vreo amenda, sau ati auzit pe vreun cunoscut ca a fost prins de camerele astea?
eu cred ca totul e o cacialma sa ne faca sa mergem incet.. :drool:
Kane
Mie nu mi-a venit nimic si am mers bomba cand am fost la munte de revelion biggrin.gif
Iulika0069
Da, am primit o amenda pe data de 12.01.2006, com. Barcanesti..
Am fost "surprins" cu viteza de 72km/h in timp ce limita era 60km/h.. :| - deh, inca nu se modificase limita la 70km/h pe tot tronsonu'

E prima amenda pe care nu am platit-o (in 48h)
mertan
tio dat 600 de mii?
Iulika0069
Da, 600k parca..
florin83
QUOTE (Iulika0069)
Da, am primit o amenda pe data de 12.01.2006, com. Barcanesti..

de camere sau de radar?
Iulika0069
Din cate am inteles sunt doar 4 sau 5 radare pana la Ploiesti, si anume in locurile unde is dungile (4-5-6) alea albe - perpendiculare pe axul drumului
Restul sunt doar camere de supraveghere trafic, poti sa mergi "linistit" peste viteza legala, trebe doar sa fii atent la dungi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.