QUOTE (coman cosmin @ Apr 26 2011, 06:17 AM)

un zbarnait la esapament corelat cu mica vibratie
Eu am constatat ca rotile sunt sursa multor vibratii, uneori aparent inexplicabile.
Chiar daca un cauciuc este in regula dpdv vizual iar roata este echilibrata corect, este posibil sa provoace vibratii.
Fie datorita unei iregularitati din fabricatie a cauciucului sau dereriorarii sale interne ulterioare (ex: o groapa, montari / demontari succesive), fie datorita jentii. Am patit asa ceva chiar cu pneuri noi, de marca.
De aceea, inainte de a intra in investigatii profunde si/sau costisitoare privind vibratia respectiva, iti recomand sa testezi un alt set de roti (toate 4!).
Daca nu ai alt set despre care stii ca este OK, atunci poti testa chiar si cu cele pe 15" cu care ai luat masina. Du-te undeva pe autostrada si vezi cum se comporta la diferite regimuri constante de viteza, spre exemplu din 10 in 10 Km/h in intervalul 70 - 160 Km/h. Daca vibratia dispare, sau macar se schimba, atunci e clar care e sursa.
Daca ramane la fel, ai pierdut un pic de timp din viata si ceva efort - dar macar ai eliminat o cauza posibila.