Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reparatie fenomenala la E38
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 7 > E38
Shark
In seara asta am "efectuat" cea mai "tare" reparatie din toata existenta mea de bimmerhead! Inca nu stiu daca e bine ca am deschis topicul asta aici sau mai bine ar fi fost la aricii veseli... In fine, o sa hotarati voi...

Asadar, am vreo luna de acuma de cand ma tot chinuie un zdranganit la toba dreapta de la E38. Dupa o scurta inspectie pe dedesubt am concluzionat ca nu e desprins nimic pe traseu si ca zgomotul de aude din interiorul tobei (probabil de la vreo sita care s-a rupt).
Evindent, planul urmator a fost sa scot toba buclucasa, sa o tin pe verticala si sa o scutur bine, poate curg din ea mizeriile alea desprinse si scap de zgomot. Din pacate planul nu e viabil: traseul este sudat complet, cap coada. Singura imbinare este imediat dupa catalizator. Deci scoaterea tobei este exclusa (mai ales ca cele doua trasee stanga-dreapta sunt si sudate unul de altul in 2 locuri).

Al doilea plan a fost sa tai teava, intr-o zona dreapta si sa-i fac o imbinare. Traseul arata insa atat de bine dupa 9 ani incat mi-a fost mila. Am mai ciocanit putin prin toba si am identificat cu exactitate pozitia "piesei zdranganitoare", undeva spre spate si spre interior.

Al treilea plan a fost sa despic vreo 10 cm toba pe lateral si sa scot cu un cleste diavolul de acolo si apoi sa merg la cineva care sudeaza inox in argon si sa-mi inchida taietura. Problematic si aici, suduri pe sub masina, etc. Plus ca inoxul tobei arata impecabil. Am sters-o de noroi cu o carpa si a devenit stralucitoare si frumoasa, fara nici un punct de rugina. Asa ca iarasi mi-a fost mila sa o despic.

Totusi trancanitul ala care se aude in ea (la ralanti) ma enerveaza la culme, sa aude ca un junghi de masina, nu ca un E38.

Si brusc m-a trasnit revelatia! Am luat frumos un magnet (puternic!) si l-am lipit de toba, fix in locul unde am detectat zgomotul.
laugh.gif
Gata, asta a fost tot! Acum nu se mai aude nimic. biggrin.gif

Sa stiti ca va dau voie sa radeti cat vreti. Eu am ras de m-am prapadit. Am si mers putin cu magnetul prin oras, e foarte eficient, nu mai zornaie nimic. Cu ocazia asta am constatat ca toba nu e totusi din inox, e dintr-un aliaj neferos (foarte interesant!!!) care nu e atras de magnet. Prin urmare am "potrivit" magnetul pana s-a fixat foarte bine pe zona respectiva (singura chestie care il tine acolo este tocmai bucata de metal din interior care zornaia).
Pare destul de ferm, nu se clinteste din loc. L-am legat totusi si cu un cordon finut, ca sa nu-l pierd pe drum.

Interesant va fi ce sa va intampla cand voi parca deasupra vreunui canal! lgh (24).gif
Abia ma pot abtine din ras si acum.

In plus, reparatia este si "adjustable", daca se mai desprind metale suplimentare pe acolo pot repozitiona magnetul sa le "capturez" si pe ele.
Taaadaaaaa.....
Ciupanezu
Ingenios. smile.gif
alex230ro
nu merge sa scoti metalul ala de acolo cu un magnet mai puternic laugh.gif ?
tomado e28 owner
Asta am vrut sa intreb si eu smile.gif Nu poti sa plimbi bucata aceea de metal cu ajutorul unui magnet pana la iesire si apoi s-o inviti afara? tongue.gif
Eu caut o reparatie pentru impozit...
xander
daca bucata e intre toba intermediara si finala nu prea vad cum ar putea fi scoasa
Shark
Nu, din pacate nu o pot scoate. Este in toba finala dar e cazuta jos, "pe burta" tobei, in interior. Ar trebui sa o pot ridica intr-un fel, prin aer, vertical, pana la nivelul tevii de evacuare si apoi sa o plimb pana afara.
tomado e28 owner
Prin crearea unui camp magnetic laugh.gif
Shark
laugh.gif avansam ... camp magnetic, electromagnetic, levitation, time travel !
io'sŪ
CITAT(tomado e28 owner @ Jul 8 2010, 10:38 PM) *
Eu caut o reparatie pentru impozit...

mi-e teama ca pana in 2012-2014 nu o sa gasesti laugh.gif
bartro
Cred ca singura reparatia este cresterea substantiale de salariu propriu. Nu am auzit niciodata de o scadere de un impozit, asa ca asteptarea mea este ca impozitul nu va reveni la nivelul veche niciodata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.