Va avertizez ca voi scrie mult

Prolog
Fiind de mic inebunit de LEGO , tot ce tine de masinarii, vehicule etc , crescand , cu timpul a trebuit sa imi gasesc un alt hobby in care sa imi canalizez aceasta pasiune. Asa ca .. masinile pt mine au devenit 'Lego de metal'. Ba mai mult , o masina pt mine e mai mult decat niste 'fiare' , ci ceva cu totul deosebit.
Prima mea masina a fost un Hyundai XG mostenita de la tatal meu , care din pacate nu mai este printre noi. O masina cu V6 de 3 L si cutie automata , nu prea e masina de inceput ... desi eu am avut f mare grija de ea (era pt mine ceva de vis) degradare fizica si morala cat timp am asteptat (si ea a stat degeaba) sa am varsta pt carnet , si-a spus cuvantul. Eu am reusit sa ma bucur de ea fix un an (si a meritat pe deplin acel an).. ca a inceput sa pice totul de pe ea , terminad cu cutia automata care mi-a pus capac.Masina practic am dat-o pe nimic. Insa din acel nimic am reusit sa imi iau altceva.
Freude am fahren
Cand a venit momentul sa imi iau alt 'Lego din Metal' .. desi eram pasionat de masini , nu prea stiam absolut nimic ca mecanica , repere , ce sa evit , la ce sa ma uit mai exact etc
Eu cu un amic ne-am pus pe cautat. Eu descoperind de la veche masina frumusetea de a calatorii , nu conta unde ci doar de a calatori ,explora etc ..am zis sa gasim ceva asemanator. Adica ceva mare si confortabila (ce sa fac am prins gustul pt sedan si confort de la cealalta

Si el la fel nu prea se pricepea , dar nu ne-am dat batuti ,ca eu invatat sa ma descurc singur orice ar fi .. era mai mult un "challenge".
Am cautat cred ca tot autovitul... eram si cu bugetul limitat.. etc... Am cautat de la toate marcile posibile.. nu prea 'simteam' nimic cand ma uita la posibilii candidati ..
Spre final ...gasim un E32 740. Superba . Insa avea probleme cu actele .. vreo 5 propietari..procura peste procura... ceva de nedescris

Deja vroiam sa renunt..asta e.. eu si impulsiv..adica ori e alba ori neagra..

Intr-un final dam de ceva. Tocmai bagase anuntul. (repet , nu stiam nimic atunci de masini , stiam doar asa din poze

O vad .. avea poze de peste tot... compartimentul motor super curat. Interiorul de piele .. e neagra ..e mare .. mai e si BMW .. eu..oo.. stiam ca tata a avut un BMW mai de demult.. gata e semn.

Sun. Eu direct , ofer atat. A acceptat ne-am intalnit .. test drive, am fost la verificat (macar atat m-a duc capul atunci

.. nici acu nu o sa uit cum m-am simtit cand m-am suit la volan in ea , modul cum s-a mulat scaunul pe mine , cum a cuplat ambreiajul , modul cum simteam absolut tot si mai ales cum mergea

am zis.. e pe buna dreptate vorba aceea " masina, te alege ea pe tine".
Pe scurt am luat-o. Nu am mai dormit noaptea aceea. M-am plimbat cu ea pana am ramas fara benzina.
Am facut actele etc.
Ce a urmat dupa , adica modul cum m-a influentat aceasta masina .. acu povestesc ..
O mica prezentare
Masina este un BMW E34 din 03/1991 , cutie manuala , cu interior piele + scaunele fata electrice , AC , portbagaj si rezervor mai mare decat la o masina cu motor de 3 L

Motor : M50B20 , Km: (mica poveste si aici) .. cam jumatate de milion ..
Avea schimbate toate consumabilele de la ambreiaj, filtre , lichide , anvelope , faruri ..si ce mai era...
Continuare
Timp de un an , eu fiind si destul de diferit ca mentalitate .. de abia dupa ce am laut masina am inceput sa ma documentez sa stiu ce am luat

Nu stiu ce mi-a facut masina asta , dar de cand am luat-o am fost intr-o cursa continua , cu o pofta imensa de cunoastere a tot ce inseamna masini ( la modul de reparat, repere , piese etc) si marca BMW in sine. Practic cu cat aflam mai multe despre ea , cu cat m-a indragosteam si mai mult de ea.
Adica absolut toate 'reperele' care le am , toate lucrurile pe care mi le doresc eu de la o masina , este fix masina asta . Nu imi vine sa cred

Adica , eu merg pe ideea ,atat timp cat ceva pt mine merita, nu ma mai intereseaza punctele negative , ci le privesc ca pe niste obstacole pe care trebuie sa le inving. Ce consum.. , masina asta e mai economica decat masina veche.. cui ii ziceam ca sunt multumit de consum , radea de mine ..
Apoi ca sincronizare ... deci daca era mai veche , era cu motorul M20 .. (nu zic ca nu e bun , acu imi place tot ce e BMW : P ) ci reperele care mi el caut eu.. (adica mai 'vechi' avea ditributia pe curea, trebuiau reglati tachetii la x km etc ) pe cand la M50 (tacheti hidraulici , ditributia lant..etc ) iar daca era mai noua masina ..era cu VANOS (nu zic ca nu e bun , acu vreau si cu vanos ) insa prefer lucrurile cat mai simple.
Dovada ca nu are ABS , Traction control/stabilitate (ASC/DSC) , ..naiba nici ceasu nu imi merge la ea

Ba mai mult fiind si pe cutie manuala , din nou un alt reper pt mine ca simplitate , legatura si mai 'profunda' cu masina.
Apoi sa fie cat mai mari/solide ... deci pot bifa si asta , ea in sine e tanc :X rezervor mare.. (nu ma intereseaza strict consumul , ci autonomie.. adica practica... eu nu concep cum fac astia de azi o masina gen Mercedes C63 AMG , masina cu motor de 6.2 L V8 cu o putere si cuplu de a muta munti , si ii pun rezervor de 66 L :|
Cu alte cuvinte eu am lumea mea acuma

Eu fiind inebunit de calatorii si placerea recent descoperita de a conduce si modul cum te face sa te simti o masina desobita , descoperind ca la BMW , moto-ul este "The Ultimate Driving Machine" .. parca a venit si ca o confirmare suprema.
O alta confirmare .. cand am vazut ce se spune despre ea adica , citat:
"The E34 was among the most reliable luxury cars on the market, earning the best-in-class reliability rating from Intellichoice in 1991. It is still considered one of the most reliable BMWs ever made." ('atat.." zice ego meu

Apoi traditia si heritage-ul de le BMW , pt mine unul dintre interesele maxime la o masina este 'inima' si anume motorul.
BMW , semnatura lor cu 6 in line (una din cele 3 configuratii care prin design nativ si definitie sun PERFECTE , alaturi de motoarele boxer (de la Porsche de ex) si V12 (care de fapt e format din 2x L6)..din nou o alta confiimare..
Apoi aliajele , M50 parca ultimul motor cu combo-ul de bloc de fonta si chiulasa de alusil de la BMW, insa cu f multe elemente moderne si pt cat mai 'maintenence free' ..pt mine, motorul acesta cu cea mai buna reteta 'old school @ modern'
Etc..
Cam asa ceva am facut eu cam un an.. mereu descopeream detalii care sa imi placa si mai mult despre ea.
Deci la mine condusul masinii a devenit jumatate de calatorie/excursie.
Prin cate am trecut cu ea (o sa le poveste cand mi el mai amintesc) ..
A alta prezentare .. a 'rusinii' ..
Asa , evident masina nu este perfecta .. la cat ce bani am dat pe nici ..e mai scump un laptop, insa la ce sentimente imi ofera , valoreaza pt mine de 10x ori.
Si anume.. nu avea instalatie trasa pt geamuri electrice.. ce frumos e sa nu poti deschide geamul in caldura de peste 30 grade in trafic

Evident masina e mic frankenstain..are cred ca toate elemtele de caroserie de pe alte masini.
Descoperisem ca nu avea claxon.. cand era ceva ... trebuie sa scot capu pe geam..dat stai ! ca nu merg geamurile

Mi-a zburat un stergator la 160 km/h...

Singurul lucru ce sa ii pot reprosa e ca nu este M5

Epilog
Nici nu stiu ce sa mai zic....Voi pune poze ...
Pt unii poate este o masina , insa pt mine a devenit ceva mai mult de atat. Si sper sa reusesc sa apuc sa experimentez E34-ul suprem si anume M5-ul . Acolo este un alt capitol din povestea/pasiunea mea.
Sper ca nu iau ban pt cat am scris si ca nu v-am plictisit

(poze cand o luasem ,adaug pe parcurs mai multe cu ce am mai adaugat la ea etc)