Am pus 'disclaimer'-ul asta ca sa nu apara neintelegeri / postari de genul 'vezi ca a raspuns deja la asta la inceputul thread-ului'

Am tot zis ca fac un topic despre 'bestie'.. Asa am zis si cu pisica si pana la urma l-a facut Florin83 dupa ce [mi-]a luat masina

Asa ca o sa pun in mare cam ce stiu ca e pe masina

- motor M50B20
- kiulasa de 2.5 (porturi admisie/evacuare marite), piese de S50 (talerele de supapa) sau de M52 (taketi)
- turbina Garrett T4 (copie) - suporta 450-480cp
- admisie M3 S50
- serpi custom pt turbo
- intercooler nesimtit

- radiator ulei
- injectoare 550cmc (cred)
- pompa de benzina cu debit marit
- bobine in genul "Plasma-Direct ignition"
Engine management-ul este cel stock - baietii de la EPS (WPP & HUT) reusind cu succes sa il [re]programeze pt aplicatii turbo.
Debitmetrul este de M50 2.5 - pus in carcasa de 3", sa nu restrictioneze flow-ul.
Radiatorul e tot stock, cu un termostat de 80℃ (de M20) face fata fara probleme chiar si vara; sistemul de racire e completat de un ventilator de AC de la un seria 7 (parca), nu exista vāsc..
Transmisia e o combinatie intre cutie de M3 e36 in 5 trepte, cardan 325tds e36, diff LSD 'carcasa mare' cu raportul 2.79:1; initial aveam 2.65 dar mi s-a parut ca e cam lenesa

Gumele spate sunt Toyo R888 225/50.16, pe fata sunt Toyo T1R 205/50.16.
Jantele sunt cele de la Butcky, copie dupa Compomotive; sunt destul de grele (cam 10kg/janta), ma tot gandesc sa 'investesc' in unele ultrausoare, dar pe 16" nu prea gasesc (daca as trece pe 17" as avea de ales intre mai multe modele..)
Oricum, e cu dus si intors cu jante usoare, sunt argumente si pro, si contra..
Toata bucsaraia pe spate (inclusiv cea de la diff) este din poliuretan, cu posibilitatea reglarii unghiurilor pe spate.
Este cea mai buna alegere pt puteri de genul bestiei, inainte sa am aceste bucsi aveam mari probleme - in momentul in care se pleca un pic mai violent incepea sa 'bata' puntea, cu risc f mare de a rupe o planetara sau chiar cardanul
L.E. Pt stabilitate mai buna am pus si bara spate stabilizatoare - e practic un triunghi, sudata intre cele 2 oale si deasupra diferentialului
L.E. Discurile si placutele sunt stock (ATE Power), pompa de frana e de seria 7; masina franeaza decent de la 250 la ora, dar dupa cateva frane de genu asta cam incep sa scoata fum

L.E. Pt siguranta in exploatare

Proiecte de viitor (apropiat):
1. kit de methanol - de fapt WAI (Water Alcohol Injection)
Se merge pe un amestec de 1:1 - apa distilata : alcool metilic/izopropilic.
Avantaje:
- scade temperatura in admisie
- si in cilindri
- creste cifra octanica (CO) de la 95 la 105-110
- aburul sub presiune actioneaza ca un detergent - se curata perfect supapele, capul pistoanelor etc
____1.1 presiune crescuta de la 1.1bar la 1.25bar
____1.2 boost controller electronic - in momentul in care WAI nu mai functioneaza (nu mai e lichid in rezervor, se arde pompa etc) sa se micsoreze presiunea (de la 1.25 la 1.1 de ex); in felul asta se poate tuna soft-ul (avansul) mai agresiv, a.i. sa tina cont de CO mult crescuta
Sper sa ajung in acest fel la 430-450cp la volanta (de la 390cp cat a dat ultima masuratoare la MaterTuner) si sper sa tina bielele stock la cuplul de peste 500Nm

2. volan

3. capota de fibra, eventual geamuri laterale plexiglas, spatar spate inlocuit cu un burete fonoabsorbant
4. scaune usoare (sunt unele Sparco la vreo 7kg..) + centuri in 4 puncte
5. gume 245/45.16 (tot R888) + modificat pasajele spate; sau, trecut la 255/40.17 cu jante ultrausoare (OZ Allegerita / Chrono / Ultraleggera, ATS DTC Superlight, MAK XLR..)
6. frane M3 E36