Help - Search - Members - Calendar
Full Version: e loc de mai bine?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Dani88br
Am si eu o intrebare,deci am un524TD(motor m21) e34 si am avut prima oara o turbina de 2.4 normal un garrett t3,acum i-am pus o turbina de 325tds e36 garrett t4,dar totusi is nemultumit cum trage,nu are zvacul ala cum au celelalte diesele,trage binisor,oricum e putin mai imbunatatit decat cealalta.
Ce imi recomandati sa pun pe el acum ca sa traga mai bine din ture joase cat si cele high rpm smile.gif
Multumesc.
Sorin
geometrie variabila .. .alta solutie nu ai

tomado e28 owner
Mi-am pus si eu intrebarea asta... Prima varianta ar fi un intercooler, dar nu stiu cat e de riscant. Dieselurile noi au intercooler, 24Valve, turbo cu geometrie variabila, common-rail... Mai bine ii pui un motor de TDS
Dani88br
nu,alti bani alta distractie,mai bine investesti in asta smile.gif si apoi vad eu cat e de riscant....
am avut un turbo IHI de pe subaru parca era T de benzina stii cum mergea ohmy.gif patina 1 a din mers biggrin.gif da nu mai am turbina sad.gif(
Dani88br
am uitat sa intreb,ce turbo cu geometri variabila ptr un motor de 2.5 diesel ar fi cea mai buna alegere ?

am gasit aici un holset
http://www.youtube.com/watch?v=pvI58RDKxus
dar este de pe un Dodge Cummins si mie teama ca m21 nici nu o invarte smile.gif)
inca un holset
http://www.youtube.com/watch?v=hZbWdZVbvhg
daca pe motorul m21 o sa se auda la fel turbina ar fi masina diesel perfecta:))
Dani88br
m-am gandit la alta chestie ca sa scot mai multa putere din turbina pe care o ai,ati vazut ca pe ea este supapa de vacum,cand ajunge turbina sa bage in motor o anumita presiune deschide o clapeta la celelalta pale ale turbinei si da fumul pe langa ea sa nu mai invarta turbina dupa o anumita presiune turbina...oricum si inchisa ramane un locusor mic sad.gif((((
eu ma gandesc serios sa sudez aia acolo sa o astup de tot sa fac in asa fel incat tot fumul sa bate in pale si pompa aia de vacum,o desfiintez biggrin.gif
Oare faram turbina?ca motorul nu are cum sa pice,eu nu fac cercuri sau alte chestii de genul asta,vreau putere la depasiri,mi se pare ca dureaza o vesnicie,si in + imi trebuie loc la o depasire daca sunt in spatele lui,asa ca imi mia tebuie boost! segmenti noi nouti am,ulei beton am,cu injectoarele cred ca stau mai prost...oare daca le repar pastea o sa traga masina mai bine?
tomado e28 owner
Aia e wastegate-ul, daca il elimini risti sa faci praf turbina. Asta e ca si blocarea vascului... Injectoarele se verifica destul de usor. Nu stiu cum iti merge tie motorul. Mie mi se pare ca al meu trage binisor, avand in vedere ca 2.4td este considerat un motor destul de puturos smile.gif Transmisia e pe curea, chiulasa nu e renumita pentru fiabilitatea ei, conceptia e veche (2 valve/cilindru), asa ca NU e recomandat sa-l fortezi prea mult...
Dani88br
am inteles sad.gif(deci trebuie sa o vand si sa-mi iau un 530d e39 smile.gif) m-am plimbat azi si trage belea rau de tot
Ciupanezu
Sau dacă vrei să rămâi la E34, treci pe benzină. smile.gif
xander
eu as fi multumit daca as putea sa fac td ul meu sa aiba aceleratia td ului din film http://www.youtube.com/watch?v=v3IfYJdAiMc
din cate vad are intercooler si o turbina mai mare probabil....dar doar atat?
http://www.youtube.com/watch?v=g0jC16j7gsg...re=channel_page
tomado e28 owner
Omu' e putin maniac... Si eu ma uit la filmuletele acelea de multa vreme. Din cate stiu e refacut si motorul, umblat si la interne... Oricum, as vrea sa stiu detalii. Nu gasim oare un DIY? tongue.gif
Dani88br
stiam si eu filmuletele smile.gif
chiar asa de multa diferenta atuce un intercoole ?
Ciupanezu
Având în vedere rolul intercooler-ului, întrebarea ar putea fi retorică.
Dani88br
da stiu ca baga aerul rece in motor,dar ma gandeam...chiar asa de mult se simte un intercooler,ca nu i-am pus niciodata,nu am gasit unu mai mare asa pe la dezmmbrari...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.