Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Diesel vs Benzina
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
florin83
let's talk.. :unibrow:
SUPERBEC
dizal rullz :ninja:

poate nu ati observat , de la un timp singurele masini care demareaza mai rpd de la semafor sunt dizal, restul sunt cu ochii pe litometru tongue.gif
316i
Intotdeauna benzina.
SUPERBEC
QUOTE (316i)
Intotdeauna benzina.

si de 1.6 daca se poate biggrin.gif
florin83
pt performante benzina
pt consum, condus mai confortabil dizal
SUPERBEC
daca te face un dizal de 90
florin83
pe mine? :eek: :eek:
chiar asa n-am ajuns :unibrow:
SUPERBEC
nu mah, pe 316 biggrin.gif
George77
Votul acesta ce ar trebui sa reflecte ? preferintele noastre sau situatia in care suntem obligati sa facem anumite alegeri din mai multe pt de vedere si nu din acelea pt care iti doresti o masina ,asa ca pt placerea de a conduce pe care in alta tara unde nivelul de trai nu se compara cu al nostru as prefera benzina fara discutii dar cea mai practica masina la ora actuala este dieselul in Ro si la situatia financiara a multora dintre noi
florin83
multi aleg dizal doar ca stiu ca are consumul mai mic, dar nu mai se gandesc in cati ani amortizeaza investitia, revizii mai scumpe, etc..
mi-a placut comparatia din ams dintre logan 1.4 si 1.5dci..
dizalul e mai scump cu 1040E. 1.4 are consum mediu de 6.4, dizalul 5.6.
se amortizeaza investitia in peste 100.000km...
si asa e la f. multe marci..
SUPERBEC
ah.. sunt singurul dizalar deocamdata tongue.gif

oricum vorbesc despre turbo dizale.. pt ca motorul dizal aspirat este in continuare la fel de puturos ca acum 20 de ani.

imi place diesel din f multe motive,
1 cuplu f mare la turatii mici, poti sa te misti f repede prin bucuresti fara sa turezi masina.
2 posibilitatea de a castiga f multi cai dintr-un simplu chiptuning
3 consumul
4 cum se aude turbina biggrin.gif
Kane
Depinde de masina. Pt una sport benzina clar. Pt un Jeep sau o limuzina de oras (seria 5 de exemplu) as alege diesel, 535d ca sa fiu clar biggrin.gif

Bine... pe un X5 n-as rezista si as lua 4.8is-u :unibrow:
speed
Am votat benzina. De 5 ani ma tot dau cu diesele de 100-120cp si singurul lucru bun este consumul. Insa cred ca un diesel de 180-200cp iti ofera si el niste senzatii marfa. Spun CRED fiindca pana acum nu am avut ocazia sa conduc o astfel de masina, dar voi afla saptamana viitoare cand ma voi intoarce din germanica cu un 530D care din pacate nu va fi al meu :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:
io's®
am votat benzina
dupa 50 de ani o sa votez dizal..... sau poate nu biggrin.gif
Sorin
eu am clantanitoare si e cam lenesa , un zvac ar mai trebui

as prefera benzina totusi biggrin.gif
alex230ro
Benzina+turbo = :finger: dizel laugh.gif biggrin.gif conoscatorii stie de ce
@ Sorin ZVK??! laugh.gif
cristic
eu am ales benzina :unibrow:
la diesel ai consum mic dar intretinerea mult mai scumpa. (Ex: bujiile cat costa o bujie incandescenta si cat costa o bujie pt o benzinara)
SUPERBEC
cristic, o bujie incandescenta costa intre 15 RON si 45RON in functie de producator iar bujiile originale te tin mult peste 100k km daca utilizezi corect masina.

uleiul este mai eftin pt ca nu trebuie bagat castrol RS,

singurul consumabil mai scump la diesel este filtrul de motorina ,dar care tine mai mult si pe km cred ca este mai ieftin biggrin.gif

sa revenim la comparatia logan 1.4i vs logan 1.5dci...bun economia de carburant este practic 0 pt motorizarile astea, dar oare care masina trage mai bine si este mai usor de condus in bucuresti? personal nu am mers cu logan diesel , dar am mers cu megane2 1.5dci...si e destul de sprintena.

la audi de ceva timp motorizarile diesel sunt peste benzina, ma refer la 3.0

deci singurul inconvenient ar fi zgomotul si vibratiile mai mari ca la benzina care la modelele de top sunt chiar foarte mici.

ar mai fi si problema taxelor vamale care la motoarele diesel sunt mai mici decat la benzina biggrin.gif

momentan nu vad dc as alege o masina noua pe benzina cin toate masinile diezel sunt mai puternice si mai placut de condus decat echivalentul lor pe benzina.
florin83
hai sa facem si comparatia corecta: benzina aspirat vs dizal aspirat si benzina turbo vs dizal turbo..
in ambele cazuri benzina este net superioara..
stiu ca nu prea se mai fac dieseluri aspriate, dar mi se pare total aiurea sa compari un motor turbo sau bi-turbo cu unul aspirat..
e ca si cum ai compara un 2L turbo de pe un impreza cu unu de 2l aspriat pe motorina..
SUPERBEC
poate o sa comparam asa cind o scoate bmw benzina turbo tongue.gif

spune-mi o motorizare diesel aspirat la bmw sau la mercedes
florin83
pai asta am zis si eu ca nu se mai fac, dar e aiurea comparatia aspirat vs turbo..
SUPERBEC
QUOTE (florin83)
pai asta am zis si eu ca nu se mai fac, dar e aiurea comparatia aspirat vs turbo..

nu e deloc aiurea, disel aspirat a disparut, iar benzina turbo sunt rare.

comparam dupa capacitatea cilindrica si puterea dezvoltata. tongue.gif
florin83
QUOTE (SUPERBEC)
comparam dupa capacitatea cilindrica si puterea dezvoltata. tongue.gif

ok.. 2L turbo benzina 400 cai de pe mitsubishi ev0 fq400 vs 2L turbodiesel 163 cai (de la bmw ca e cel mai performant)
SUPERBEC
mda.. tare comparatia, wrc vs dizal comun biggrin.gif
sixx
Am votat Diesel.
Desi senzatiile care le-am trait cu un 2L turbo benzina (impreza sti) sau 5L aspirat benzina (M5) nu le voi putea trai vreo data intr-un diesel, din motive financiare, cu putin noroc, de la toamna masina mea va fi un E46 320d.
Cel putin pentru mers zilnic in Bucuresti, mi se pare alegerea ideala.
haifisch
sad.gif altul care o sa renunte la rechin
CAT
am E39 diesel
am votat benzina biggrin.gif

voi pastra dieselul pt treburile zilnice si imi voi lua unul pe benzina pt sufletul meu :unibrow:
316i
Am mers astazi cu dizelul lui bucii. Foarte frumos. Feelingul mi s-a parut extrem de misto. Nu e rapiditatea intruchipata dar pentru o masina cu care vrei sa te fâtzâi zi de zi prin oras si care vrei sa consume putin e perfecta...si peste toate astea e BMW si mai e si E30. Cum o fi sa mergi intr-a 5-a la 50km/h cu ~900rpm si sa nu tremure si sa nu mearga deloc ciudat? biggrin.gif
Chiar mi-a ramas gandul la el. :nod:
TiL
QUOTE (316i)
Cum o fi sa mergi intr-a 5-a la 50km/h cu ~900rpm si sa nu tremure si sa nu mearga deloc ciudat? biggrin.gif
:nod:

Stai linistit ca se poate si cu altele. Cu 525-ul am facut treaba asta la iesirea din Braila, unde culmea, e si o urcare, foarte usoara, e adevarat, dar nu mers constant, accelerare. Si n-a tremurat deloc. Motorul ala tragea rotund si la mai putin de 500 rpm.
Am uitat sa spun ca am votat acum cateva zile, benzina bineinteles wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.