QUOTE (Ciupanezu @ May 28 2009, 07:47 PM)

Un diesel nu este o opţiune mai bună decāt dacă parcurgi foarte mulţi km anual.
N-as zice asta! Nu se rezuma totul la economia de carburant.

Diesel-urile sunt mai sensibile, mai puţin fiabile, mai costisitor de īntreţinut şi reparat.
Ca sunt mai sensibile e doar ceva ce tine de Romania: la noi sa gaseste mult mai usor motorina proasta decat in alte parti.

Dar cu putina atentie se gaseste si motorina buna.
Mai costisitor de intretinut... mda si nu...
Mai complicate si ceva mai greu de reparat: DA!
Mai putin fiabile in nici un caz!
Eu sunt de parere ca fiecarei tip de masina i se potriveste un anumit tip de motorizare, in functie de destinatie, si gata. Eu am un E30 benzina si un E38 diesel. Sunt FOARTE incantat cu ele asa cum sunt. NU mi-as lua niciodata E30 diesel sau E38 benzina (in afara de motorul V12, dar daca as avea bani de intretinut ala mai degraba mi-as lua un M5 E39 sau 850.

).
La fel as putea spune si despre cutia de viteze: fiecare cutie este potrivita unui scop. La fel, nu mi-as lua automata pe E30 nici mort, dar nici manuala pe E38.
In privinta cutiei, pentru un seria 5 recomand cu caldura manuala. Fiabilitatea si costurile minime de intretinere ale unei manuale depasesc cu mult comoditatea celei steptronic (de la E39 de ex. La E34 nu cunosc).

Cel mai bine este să cumperi un E39 dacă-ţi permiţi unul īn stare foarte bună.
Decāt un E39 cazan, mai bine un E34 din ultimii ani de fabricaţie şi īntr-o stare de excepţie.
Aici sunt perfect de acord! +1