Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Amortizoare si arcuri E36
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E36
the_rifle

Trebuie sa-mi schimb suspensia si am o dilema.... Nu stiu intre cele doau marci ce sa aleg.... Despre FK am auzit pe "alt forum " ca n-ar fi prea bune.... Ca s-ar lasa arcurile in 6 luni.... Despre firma JOM ce ati auzit ? Preturile imi par foarte mici si la JOM si la FK....

Anuntul suna cam asa...

Vand kit suspensie( 4 arcuri +4 amortizoare) de la JOM din Germania pentru :BMW E36 Motor: 320i-328i/TDS/ Limo/ Coupe mai putin pentru M-Tech./Touring/Cabrio , an de fabr : 11/90-04/98 ; masa .max. kg fata: 900 ; max. kg spate: 1100 ; coboara: 60mm

Anunt similar pt FK.....
316i
Sunt la fel de turcesti/chinezesti amandoua marcile. smile.gif
Daca vrei sa fii sigur ca iei ceva de calitate care nu o sa te lase ia cu incredere H&R,KW, Weitec etc. si sh.
Ionut
desi nu am avut nici una dintre marci, as inclina spre JOM....FK-urile nu sunt stralucite....
cristic
eu am avut pe ursulet Weitec (cumparate sh) si am fost super multumit de ele, daca chiar vrei sa schimbi arcurile cumpara ceva bun biggrin.gif
the_rifle
ok. Merci pt raspunsuri... Inclinam spre FK si JOM datorita preturilor extrem de mici dar daca spuneti ca sunt pilaf o sa ma multumesc cu amortizoare stock...

N-am aproape 1000 de euro sau peste sa bag in niste suspensii super jmechere... Jom erau 2-300 de euro deci ca pret erau atractive ( 4 arcuri + 4 amortizoare.... )
io'sŪ
CITAT(316i @ Feb 10 2009, 08:35 AM) *
Sunt la fel de turcesti/chinezesti amandoua marcile. smile.gif
Daca vrei sa fii sigur ca iei ceva de calitate care nu o sa te lase ia cu incredere H&R,KW, Weitec etc. si sh.

de-a lungul timpului am avut ocazia sa "vad" multe suspensii, KWul nu este ceea ce pare si ar vrea sa fie, mai sunt si chitch-uri, poate cele de inox sa fie mai bune... dar si pretul....

@rifle: mai bine mai strangi si iei ceva bun, si ca sa mai adaug cateva marci: bilstein/koni sau de ce nu sport OEM
the_rifle
QUOTE (io`s @ Feb 11 2009, 11:43 PM) *
de-a lungul timpului am avut ocazia sa "vad" multe suspensii, KWul nu este ceea ce pare si ar vrea sa fie, mai sunt si chitch-uri, poate cele de inox sa fie mai bune... dar si pretul....

@rifle: mai bine mai strangi si iei ceva bun, si ca sa mai adaug cateva marci: bilstein/koni sau de ce nu sport OEM

Merci pt interesul manifestat... Ma gandesc la niste weitec reglabile pe la 600 de euro.... Cred ca nici pretul nu e prea mare iar ca marca cred ca e destul de ok.....
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 11 2009, 11:58 PM) *
Merci pt interesul manifestat... Ma gandesc la niste weitec reglabile pe la 600 de euro.... Cred ca nici pretul nu e prea mare iar ca marca cred ca e destul de ok.....

weitec e slabut pe pisica cel putin .... a avut un prieten de-al meu pe o pisica galbena ... multi o stiu ( cea cu RIP la nr ) ... si dupa 1 luna sa inmuiat toata .

Avea kit complet, arcuri si amortizoare cumparate de noi au costat undeva la 800 E ... si erau super nasoale dupa 1 luna si ceva ....

sincer, ia-ti amortizoarele ... baga un drum pana in ROSU si intareste-ti amortizoarele. cu 100 E sunt strong de-ti sar dintii din gura .... smile.gif

si daca mai vrei sa lasi masina pune-i niste arcuri sport si aia e ....
the_rifle
Stai ca nu inteleg.... deci sa-mi iau amortizoare stock si sa le intaresc ? Sa-mi pun doar arcuri sport ? care e faza cu ROSU ? In orasul Rosu , arcuri Rosii sau cum....

In orasul ROSU unde le intaresc ?

Pot sa-mi pun arcuri sport si amortizoare normale ?

Pana acum am auzit asa....

FK- pilaf
JOM - Pilaf
KW - PILAF
Weitec - pilaf

Deci mai am de auzit impresii de koni H&R si bilstein .... daca si astea sunt pilaf ?

Ce inseamna amortizoare si arcuri sport inmuiate ? La fel de inmuiate ca unele stock sau un fel de amortizoare normale ceva mai tari ? de fapt eu as cam vrea un fel de semi-sport.... Eu dau forja la masina in trafic noaptea nu ma duc la curse ca la un 2.5 de 192 de cai sunt slabete pt curse...
O sa ma duc la curse cand o sa-mi faca motorul supermec@nicul_discovery.... smile.gif)))
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 12 2009, 01:02 AM) *
Stai ca nu inteleg.... deci sa-mi iau amortizoare stock si sa le intaresc ? Sa-mi pun doar arcuri sport ? care e faza cu ROSU ? In orasul Rosu , arcuri Rosii sau cum....

In orasul ROSU unde le intaresc ?

Pot sa-mi pun arcuri sport si amortizoare normale ?

Pana acum am auzit asa....

FK- pilaf
JOM - Pilaf
KW - PILAF
Weitec - pilaf

Deci mai am de auzit impresii de koni H&R si bilstein .... daca si astea sunt pilaf ?

langa militari se afla ..... comuna sau ce cacat e ... se numeste ROSU ....

ideea e ca iti poti pune arcuri sport si sa-ti intaresti amortizoarele normale ... ( cele de pe masina ) si asa ai o suspensie sport .

H&R am eu .... suspensie ... pe care nu o sa o vand never .... e prea smechera ..... H&R si Koni sunt cam tari .... de bilstein nu stiu ce sa zic ....

kw am auzit ca si ei sunt ok .....

cum sa pui FK sau JOM .... e chinezarie direct smile.gif

si oricum la caii aia din 2.5 24v turbo ..... o sa fie barca laugh.gif

p.s : daca ne luam in vorbe si " smecherie " daia de-a ta ... o sa primesti raspunsuri pe masura ....
the_rifle
iar m-ai taxat smile.gif Nu vrei sa te lasi smile.gif
Tzin la caterinca nu-i problema smile.gif

Oricum la telefon paream doi oameni seriosi ..... smile.gif sau defapt n-ai stiut ca vorbesti cu mine ? smile.gif n-aveai de unde sa stii de fapt smile.gif
oricum nu ne-am luat gatul.... ne-am luat doar suspend pe 10 zile smile.gif
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 12 2009, 01:21 AM) *
iar m-ai taxat smile.gif Nu vrei sa te lasi smile.gif
Tzin la caterinca nu-i problema smile.gif

Oricum la telefon paream doi oameni seriosi ..... smile.gif sau defapt n-ai stiut ca vorbesti cu mine ? smile.gif n-aveai de unde sa stii de fapt smile.gif
oricum nu ne-am luat gatul.... ne-am luat doar suspend pe 10 zile smile.gif

macar prezinta-te ... wink.gif

aveam si eu intrebari pt tine ....
the_rifle
Pai la telefon nu ma prezint cu numele de scena wink.gif

Sper sa nu te fi injurat cineva la telefon si sa crezi ca am fost eu.... te-am intrebat de niste piese de E36 nu mai stiu exact ce piese dar mi-ai zis ca nu mai ai....
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 12 2009, 01:25 AM) *
Pai la telefon nu ma prezint cu numele de scena wink.gif

macar imi zici si mie ce electronica folosesti la caii aia ?
the_rifle
QUOTE (walde @ Feb 12 2009, 01:27 AM) *
macar imi zici si mie ce electronica folosesti la caii aia ?

Stai putin sa ne intelegem.... Eu am motorul stock.... In discutia respectiva discutam de un mecanic pe care-l stiu eu....

Daca tot te framanta electronica aia e vorba de un calculator reprogramabil in jur de 2000 de euro care-ti face toata jmecheria... Poate sa-ti puna injectie monopunct multipunct cum "vrea' muschii tai....

Poti sa-ti setezi masina sa traga cu 100 de cai sau cu 400.... Si nu stiu daca din buton ca in fast and furios sau trebuie sa reprogrameze calculatorul...

Jmenul care mi s-a parut dubios e ca la calculatorul ala nu-i mai pui debitmetru ca toata treaba o face calculatorul....

Foloseste pistoane forjate dar nu mai stiu exact ce profil de piston folositi in NASCAR pe care-i aduce din state si segmenti japonezi de vreo 4000 de euro....

Daca esti mecanic poate stii mai multe eu iti spun doar cat am inteles si cat am reusit sa asimilez din ce am auzit....

In discutia respectiva am exagerat recunosc.... smile.gif Nu e vorba de 600 -700 de cai cat am zis eu atunci. E vorba de 400-450 de cai dintr-un motor de 2.5 24 de valve.... Oricum imi pare o performanta notabila... si nu stiu daca la roata sau la volanta...

Duce M5-ul de 3.6 la 5-600 de cai... nu 2.5-ul....

oricum toata jmecheria duce undeva la 12 mii de euro.... Cel putin pt mine e prea mult.... oricum din motorul original foloseste doar blocul motor....

Cat despre sistem de franare amortizoare etc nu stiu nimic...
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 12 2009, 01:34 AM) *
Stai putin sa ne intelegem.... Eu am motorul stock.... In discutia respectiva discutam de un mecanic pe care-l stiu eu....

Daca tot te framanta electronica aia e vorba de un calculator reprogramabil in jur de 2000 de euro care-ti face toata jmecheria... Poate sa-ti puna injectie monopunct multipunct cum "vrea' muschii tai....

Poti sa-ti setezi masina sa traga cu 100 de cai sau cu 400....

Jmenul care mi s-a parut dubios e ca la calculatorul ala nu-i mai pui debitmetru ca toata treaba o face calculatorul....

Foloseste pistoane forjate dar nu mai stiu exact ce profil de piston si segmenti japonezi de vreo 4000 de euro....

Daca esti mecanic poate stii mai multe eu iti spun doar cat am inteles si cat am reusit sa asimilez din ce am auzit....

In discutia respectiva am exagerat recunosc.... smile.gif Nu e vorba de 600 -700 de cai cat am zis eu atunci. E vorba de 400-450 de cai dintr-un motor de 2.5 24 de valve.... Oricum imi pare o performanta notabila...

Duce M5-ul de 3.6 la 5-600 de cai... nu 2.5-ul....

ai strans cercurile de " suspecti " enorm de mult smile.gif))))

calculatorul ala de care vorbesti e posibil sa fie haltech e6x care costa 1200 $ ... si e normal sa aiba mai multe harti ... de consum, de curse ... pe calculator il mai cheama si ecu stand alone tongue.gif

am inteles ideea ....

cred ca stiu despre cine e vorba smile.gif)

the_rifle
Sa inteleg ca acum suntem in aceeasi tabara .... smile.gif Deci se poate smile.gif

Poate ca nu eram chiar atat de dobitoc dupa cum ai crezut tu.... Poate chiar stiam despre ce vorbeam.... smile.gif... De unde si invershunarea respectiva.... M-ai cam luat la mishto cam mult atunci si cam pe nedrept.... smile.gif

Daca il cunosti si ai fost la el in atelier cred ca-mi dai dreptate ca arata garajul lui ca pe discovery....

La vara sper sa aiba timp sa-mi desfaca si mie motorul si daca esti tovaras cu el poate treci si tu sa stam la o bere drinks.gif

Bafta
walde
QUOTE (the_rifle @ Feb 12 2009, 01:48 AM) *
Sa inteleg ca acum suntem in aceeasi tabara .... smile.gif Deci se poate smile.gif

Poate ca nu eram chiar atat de dobitoc dupa cum ai crezut tu.... Poate chiar stiam despre ce vorbeam.... smile.gif... De unde si invershunarea respectiva.... M-ai cam luat la mishto cam mult atunci si cam pe nedrept.... smile.gif

Daca il cunosti si ai fost la el in atelier cred ca-mi dai dreptate ca arata garajul lui ca pe discovery....

daca ti-ai scoate si interdictia aia de mesaj privat ...... cred ca 95% stiu despre cine e vorba smile.gif
the_rifle
stai ca o scot acum dar nu stiu cum... smile.gif

Gata ! Am rezolvat...
urekiusa
care e faza cu arcurile?? eu am skimbat doar amortizoarele noi am luat dar ieftinele pe gaz Optimal biggrin.gif cu tot cu flanse aparatori tampoane etc. tre sa skimb si arcurile? am inteles ca nu se strica arcurile :-? :-??
florin83
the_rifle & walde, sunteti offtopic..mutati discutia pe privat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.