Help - Search - Members - Calendar
Full Version: fise bujii 316i din 89 ?
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
little six bmw
salut. are un prieten un 316i din 89 si are o problema. va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. stiu ca ordinea de aprindere la el e 1-3-4-2, dar intrebarile mele sunt :
1. din ce parte a masinii (fata sau spate) se numara pistoanele?
2. care este exact ordinea de montare a fiselor de la delcou la bujii? (1 la delcou este in partea de jos - spre pamint - sau in partea de sus - spre dosul capotei?).
v-as fi recunoscator daca mi-ati expilca detaliat aceste aspecte deoarece a motorul ursului a mers in mai multe combinatii de aranjare a fiselor de la delcou la bujii, dar la una din combinatii a dat rateu de s-a spart finala. multumesc.
little six bmw
nimeni? nimic?
81DMC77
Stiu ca la m40, ordinea e incepand din fata, s-ar putea sa fie tot asa si la asta.
little six bmw
si ordinea din delcou cum e? ca am dat capacul jos si nu e numerotat ...sad.gif
bartro
QUOTE (BOGDAN WST @ Feb 8 2009, 10:09 PM) *
si ordinea din delcou cum e? ca am dat capacul jos si nu e numerotat ...sad.gif

Cam greu de gasit, numai daca dai seamna unde e rotor cand cilindru 1 este pe TDC in comprimare ai s-o nimeresti din prima.
Pot sa incerci sa scoti toate bujiile in afara cel de cilindru 1, invarti de motor, si cand simti ca incepe sa merge greu din cauza ca cilindru 1 este in compresie, vezi spre care din puncte de conectat fise pe delcou se invarte rotorul. Cand cilindru 1 in comprimare este cel mai sus ar trebui sa sta aliniat cu fisa spre cilinru 1.
Poate sunt alte metode mai bune, dar cred ca merge si asta.
alexct
Autodata zice asa.
Click to view attachment
Sper sa iti fie de folos
hanneman
Eu cred ca ar trebui sa spui ce tip de motor este!316 din 89 ar trebui sa fie M40 ceea ce ar simplifica putin treaba!
little six bmw
mda. am dat capacu de la delcou jos din nou si e numerotat de sus in jos astfel 4,2,3,1. ordinea cilindrilor e intradevar din fata in spate 1,2,3,4. insa ce problema era: nici fisele bujiilor cu delcoul nu erau montate in ordine, plus ca motoru era sarit de la punct cu doi dinti. am remediat treaba cu distributia, masina pornea sfert(desi nu tinea relantiul) si mergea rotund, chiar se plafona (nu are turometru) smile.gif. dupa 10 minute iar nu a mai pornit sad.gif am tras ursu si tot rau ... mort. acu am identificat problema: vine scinteie de la bobina, dar de la delcou la bujii nu mai da scinteie. ce poate fi? luleaua arsa? vreun plot impuscat? se potriveste capac de delcou de la pisica in 4 cilindri? mersi. bafta
little six bmw
scz. ordinea de pe delcou de sus in jos e 2,4,3,1. am descoperit de ce nu porneste acu. luleaua e impuscata si astfel nu ajunge curent la bujii, respectiv pistoane. acu sunt in cautarea acelei lulele. o sa incerc sa pun una de la o pisica
little six bmw
am schimbat luleaua de la delcou de la o pisica de 1.8. merge ursu tot normal. mersi de info. bafta


se poate inchide
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.