Help - Search - Members - Calendar
Full Version: urs 2.5i sau pisica 2.5i ?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
little six bmw
salut. am deschis acest topic pentru ca ma intereseaza pe mine personal, dar poate intereseaza si pe altii. sper ca e un subiect de discutie interesant.
ce vreau sa ne lamurim? luam un urs 89-90 2.5 si o pisica 92-93 2.5(vanos), ambele in mintile lor, fara a lua in cosiderare dotari, confort, gusturi in ceea ce priveste design-ul lor... Doar ca motor, cutie diferential, cai, cuplu, etc. Ma intereseaza care dintre cele doua masini ofera placere mai mare de condus in spiritul sportiv al bmw(fara electronica, limitare a derapajelor, etc.). Deasemenea care masina e mai fiabila in ceea ce priveste ansamblul motor-cutie-cardan-diferential.
Scriu acest topic deoarece in acest moment sunt intr-o dilema : am (pe linga un e46 facelift 1995 cmc 143 cai) un urs 2.5i din 89-170 cai si ca sa il inmatriculez(pe taxa veche) tre sa platesc 3700 EURO. Oare se merita? Sau de banii aia(plus ceva) sa caut o pisica de 2.5 de 192 cai? eu zic (din banuieli, pt. ca nu am condus pisica de 2.5) ca aia 22 cai de la pisica sunt recuperati de urs prin greutatea masinii sau se pot compensa ulterior prin montarea de serpisori ... Deasemenea, luind in considerare generatia mai noua a motorului de pisica si faptul ca este pe lant (fata de curea la urs) ii confera un avantaj pisicii?
Scuze daca ceea ce am scris nu e in totalitate conform cu ceea ce inseamna bmw, dar sunt la inceput in ceea ce priveste motoarele cu 6 cilindri (pina acum m-am dat cu cei 4 cilindri de la e46, la care, desi fac serviciu cum trebuie, nu m-as mai intoarce). Vreau sa mai spun ca vreau una din cele doua pentr a o exploata pina la limite si pentru a trai senzatii, nu neaparat pentru a avea pur si simplu un mijloc de deplasare.
Va sunt recunoscator daca ma puteti ajuta sa ma lamuresc deoarece mai e doar oleak pina se da taxa inapoi la cea din iulie (asta din ce stiu eu ) si as vrea sa ma hotarasc ce sa fac. oricum banii disponibili sunt (cam 5000 EURO) si totodata mai multi prieteni de ai mei, (combinatori care stiu ce inseamna bmw) m-au indrumat catre urs in ceea ce priveste fiabilitatea si senzatiile motivind ca este mai "teapan" decit o pisica.
Va multumesc.
Ionut
eu unul as inclina spre urs, pentru ca acolo simti cu adevarat pana si ultima piulita de la roata, adica pentru un pasionat e cu adevarat "driving pleasure"...ca fiabilitate si pisica si ursul sunt c-am acolo, amandoua avand hibele lor....in ceea ce priveste diferenta de generatie a motoarelor clar M50 este peste M20 cu mult si o pisica M50 2,5 stock va bate intotdeauna un urs cu M20 2,5 stock...insa motoarele M20 sunt foarte fiabile, daca sunt intretinute corespunzator si tzin mai bine la tavaleala.....fara prea multi senzori....asa ca eu unul as inclina spre urs, care desi nu exceleaza in fata pisicii, este si va ramane bmw-ul suprem in tot ceea ce vrei sa faci cu el....parerea mea... cool.gif
alex230ro
senzatii -urs
fiabilitate cam- egale
motoare- pisica
look-pisica
intretinere-cam la fel
siguranta-pisica
overall din punctele astea de vedere la limita ar castiga pisoiul, personal tot urs as alege(atentie asta daca vorbim despre masini in apele lor,personal nu mai stiu foarte multe 325 urs care sa fie in stare foarte buna de functionare!!)
florin83
Tinand cont ca ai deja un E46 ca masina de umblat, recomand E30.
Daca nu mai aveai alta masina recomandam E36. Este mult peste E30 la confort, siguranta, dotari, etc.
Defapt eu zic ca e mai mare diferenta intre E30 si E36 decat intre E36 si E46.
ionusunt
urs toata ziua . super kart. parca nu ai stii deja ca ai un super urs biggrin.gif

motive: simplitate,greutate redusa,zgomotul de m20 (tac tac tac ) ,feelingul ca esti cu fundul pe asfalt si ca ai roti in c** si la picioare, forma (old school all the way ) + multe piese ieftine !
INTERCEPTOR
urs direct.
insa nu merita sa dai 3700 pe taxa......stai sa vedem ce iese cu taxa acuma .si te invat eu ceva sa faci in germania dqca iti iei urs de acolo,ca de aici nu prea se merita.
little six bmw
multumesc de sfaturi. vreau sa zic ca ursul e sigur in apele lui. e adus din D si nu a mers in Ro. mintile lui zic ca sunt la locul lor deoarece, odata ce am fost facut cu e46-ele de 143 cai de catre o pisica 2.5 tds 143 cai la o masina si oleak pe un km ( e adevarat ca eu am jante de 225/18 pe e46), iar cu ursu, desi am plecat prost (necunoasterea lui in totalitate inca) am facut respectiva pisica de abia o vedeam in oglinda smile.gif tot pe un km.

se pare ca ma indrept usor catre urs ( ca si asa deja am lucrat cite ceva la el ), dar pina atunci astept sa se lamureasca cu taxa asta.

p.s. si puteti fi siguri ca ursu nu va ramine nemodificat in ceea ce priveste performatele motor/ambreiaj/frine/etc.

multumesc mult. bafta
sebaa
Nu mai bine incerci sa o recarosezi? Asa nu platesti nici ditai taxa, si te bucuri si de urs. Sunt cativa utilizatori pe forumul acesta care au apelat la aceasta metoda.
Ca sa nu fiu 100% off-topic: Daca ai cu ce sa mai mergi - ia-ti urs clar. Daca faci o groaza de km zilnic, hmm pisica ptr confort, dar parca tot ursul e mai special asa.
little six bmw
recarosare-fost-documentat-prea mare deranj. mersi de sfat
jakal
urs 100/% smile.gif)........plus ca ii da nana la matza ambele cu motoare in apele lui.....

nahor
La E36 e mai multa siguranta,stabilitate mai ales la coupe(asta la variante stock) dar la senzatii ursul bate tot...personal as alege ursul
alex230ro
QUOTE (jakal @ Feb 2 2009, 08:03 PM) *
urs 100/% smile.gif)........plus ca ii da nana la matza ambele cu motoare in apele lui.....

cam greu ,fuge ursul da nici chiar asa... smile.gif
uwe
CITAT(alex230ro @ Feb 2 2009, 09:16 PM) *

tine cont ca pisica e mai grea
eu cu ISul meu sunt cam egal cu pisica de 2,0 chiar am plecare mai buna...
little six bmw
ms tuturor pt interes. cred ca simbata ma duc la iasi cu ursu la demo anti taxa. bafta
alex230ro
@UWE mda se pare ca ar iesi cam egale

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=31163

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=56331

totusi raman la ideea ca pisoiul e un pic mai rapid-Vanosul,aerodinamica mai buna si aia 20 de cai se simt totusi

dar tot urs as lua si eu laugh.gif
Ionut
oricum....practica de strada a demonstrat, ca pisica de 2,5 stock e un pic mai rapida decat ursul 2,5 stock...daca se monteaza un m50 pe urs, deja nu mai intra in discutie cine e mai rapid....dar oricum vorbim doar de modelele normale... smile.gif
ionusunt
QUOTE (alex230ro @ Feb 3 2009, 08:09 AM) *
@UWE mda se pare ca ar iesi cam egale

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=31163

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=56331

totusi raman la ideea ca pisoiul e un pic mai rapid-Vanosul,aerodinamica mai buna si aia 20 de cai se simt totusi

dar tot urs as lua si eu laugh.gif

bai da tu nu teai saturat de cat ai vazut atata forma de pisica cu nr de bg ? ca eu unu deja sunt pana peste cap de pisici....+ ursul negru stock mi se pare chiar mai elegant decat o pisica neagra plasticoasa.
alex230ro
buei pisoiu ca design e in fata si gata asta e ghinion cel putin la coupe pisoiul e mai misto.
bartro
QUOTE (alex230ro @ Feb 3 2009, 07:36 PM) *
buei pisoiu ca design e in fata si gata asta e ghinion cel putin la coupe pisoiul e mai misto.

Eu prefer e46 peste pisici la design tongue.gif. Eu tot E30 zic, intre cele 2.
jakal
QUOTE (alex230ro @ Feb 3 2009, 09:16 AM) *

ma refeream la urs cu motor 2,5 24v...vanos ambele......

eu zic ca ii da nana......o sa probam asta pe la noi si vedem.......
alex230ro
Vorbim de masini stock smile.gif logic ca ai da nana acelasi motor pe caroserie mai usoara
@Bart nu prea ma pasioneaza designul drept dovada - laugh.gif am luat compact
little six bmw
RAMINE URSU IN MOD CLAR SI FARA DUBII

multumesc pt pareri

se poate inchide
elvislorin
daca tot nu apucara sa il inchida ma pronunt si eu...URS
little six bmw
se poate inchide
am decis
URS ca nu te dai la URS fara bita
URS = masina spectacol
da burn din orice pozitie fara sa crape ambreiaju .... biggrin.gif
se poate inchide
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.